Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ολοκληρώθηκε το  11ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης»

Published

on

By

Με την βράβευση της χορωδίας  Ambitus Choir της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης για την κατάκτηση της 1ης θέσης στο 11ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης», ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ.

Να θυμίσουμε πως η κριτική επιτροπή απαρτιζόταν από τους: Ηλία Ανδριόπουλο – συνθέτη, Αγαθάγγελο Γεωργακάτο – Διευθυντή Χορωδίας Εθνικής Λυρικής Σκηνής και Σταύρο Μπερή – Διευθυντή Χορωδίας Δήμου Αθηναίων.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις εξαιρετικές χορωδίες, τους μαέστρους και τους μουσικούς που συμμετείχαν με πάθος και ποιότητα, καθώς και σε όλους όσοι εργάστηκαν ακούραστα για την άρτια διοργάνωση του Φεστιβάλ.

Η Ναύπακτος επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά τον ρόλο της ως ζωντανό κύτταρο πολιτισμού και σημείο αναφοράς για το χορωδιακό τραγούδι!»

 

 

Στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ συμμετείχαν οι χορωδίες :

Η Φωνή των Μακεδόνων

Μικτή Χορωδία Συλλόγου Γυναικών Στρατωνίου

Μικτή Χορωδία Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Μουσικός Δίαυλος Καρύστου

Δημοτική Χορωδία Μελίκης Δήμου Αλεξάνδρειας

Χορωδία Ηχοχρώματα Πρέβεζας

Πολυφωνική Χορωδία Ανατολικής Αιγιαλείας

Χορωδία 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων

Χορωδία Δωματίου Philharmoni’a

Χορωδία Υπαλλήλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας

Γυναικεία Χορωδία Κέρκυρας

VOCÁL Φωνητικό Σύνολο Πάτρας

Χορωδία Ambitus Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης

Χορωδία Amabile

La Familia Choir

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ξεκινά το 11ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης»

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας και η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου είναι έτοιμοι να υποδεχθούν χορωδίες και φίλους της μουσικής από όλη την Ελλάδα στο 11ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης», που ξεκινά αύριο, Παρασκευή 16 Μαΐου 2025, στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου.

Η αυλαία ανοίγει με τη σπουδαία ερμηνεύτρια Φωτεινή Δάρρα

Η αυλαία του Φεστιβάλ ανοίγει πανηγυρικά στις 21:00′, με τη συναυλία «Η συνάντηση με τον Μίκη Θεοδωράκη», όπου πρωταγωνιστεί η σπουδαία ερμηνεύτρια Φωτεινή Δάρρα, τιμώντας τη μνήμη και το έργο του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη.

Μαζί της επί σκηνής, ο πιανίστας Γιώργος Παπαχριστούδης και ο σολίστ Μιχάλης Πορφύρης στο τσέλο. Συμμετέχει η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου, υπό τη διεύθυνση της Ελένης Παπαδοπούλου Αραβαντινού, ενώ στο πιάνο συνοδεύει η Ζιζή Κορκοντζέλου.

Παρουσιάζει η Ελένη Κίτσιου.  Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το Φεστιβάλ κορυφώνεται το Σάββατο, 17 Μαΐου

Το Φεστιβάλ κορυφώνεται το Σάββατο 17 Μαΐου, με χορωδιακές παρουσιάσεις και το διαγωνιστικό μέρος, παρουσία κορυφαίων προσωπικοτήτων του χώρου. Η Κριτική Επιτροπή απαρτίζεται από τους διακεκριμένους Ηλία Ανδριόπουλο – συνθέτη, Αγαθάγγελο Γεωργακάτο – Διευθυντή Χορωδίας Εθνικής Λυρικής Σκηνής και Σταύρο Μπερή – Διευθυντή Χορωδίας Δήμου Αθηναίων.

Συμμετέχουσες Χορωδίες:

  1. Η Φωνή των Μακεδόνων
  2. Μικτή Χορωδία Συλλόγου Γυναικών Στρατωνίου
  3. Μικτή Χορωδία Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας
  4. Μουσικός Δίαυλος Καρύστου
  5. Δημοτική Χορωδία Μελίκης Δήμου Αλεξάνδρειας
  6. Χορωδία Ηχοχρώματα Πρέβεζας
  7. Πολυφωνική Χορωδία Ανατολικής Αιγιαλείας
  8. Χορωδία 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων
  9. Χορωδία Δωματίου Philharmoni’a
  10. Χορωδία Υπαλλήλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας
  11. Γυναικεία Χορωδία Κέρκυρας
  12. VOCÁL Φωνητικό Σύνολο Πάτρας
  13. Χορωδία Ambitus Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης
  14. Χορωδία Amabile
  15. La Familia Choir

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Σαββάτου, 17 Μαΐου:

  • Α’ Μέρος | 15:00 – 18:00
    Ελεύθερη συμμετοχή χορωδιών
  • Β’ Μέρος | 18:00 – 20:00
    Χορωδιακός διαγωνισμός
  • Γ’ Μέρος | 20:00 – 20:40
    Ελεύθερη συμμετοχή
  • Μουσικό Διάλειμμα | 20:40 – 21:00
    Πιάνο για 4 χέρια: Ζιζή Κορκοντζέλου – Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου
  • Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων | Ώρα 21:00

Παρουσιάζει η Ελένη Κίτσιου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για ακόμη μία χρονιά, η Ναύπακτος γίνεται ο τόπος συνάντησης χορωδιών γεμίζοντας μελωδίες και συγκίνηση την Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα.  Μέσα από τις εμφανίσεις των συμμετεχόντων και τη ζωντανή παρουσία του κοινού, τιμώνται το εμβληματικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη και η βαθιά ανάγκη για κοινή έκφραση, επικοινωνία και δημιουργία.

Σας περιμένουμε όλους!

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading
musitsa-leatherbags-new

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ