Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Η δημοτική αρχή Λουκόπουλου υποτιμά τη νοημοσύνη όλων μας»

Published

on

Με ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας, κατηγορεί την δημοτική αρχή πως προκλητικά υποτιμά τη νοημοσύνη όλων των πολιτών με τους τακτικισμούς της σχετικά με την διαβούλευση για  την ανάπλαση του Ιστορικού κέντρου της Ναυπάκτου. Αναφέρει η ανακοίνωση:

 

«Επανειλημμένα έχουμε αναφέρει στο δημοτικό συμβούλιο ότι για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Ναυπάκτου δεν έχει υπάρξει διάλογος. Μια μικρή άγνωστη και κλειστή ομάδα του αντιδημάρχου κ. Καρακώστα αποφάσισε για την ανάπλαση του σημαντικότερου τμήματος της Ναυπάκτου (γύρω από το λιμάνι)  χωρίς να εκφράσει άποψη γι αυτό ούτε η δημοτική κοινότητα (ΔΚ) Ναυπάκτου. Σε κάθε μας αναφορά παίρναμε την απάντηση ότι η ΔΚ έχει εκφράσει τις απόψεις της.

Με γραπτό μας αίτημα στις 25/10/18 ζητήσαμε από την ΔΚ να μας δώσουν τα πρακτικά της συνεδρίασης. Στις 29/10/18 ο πρόεδρος της  ΔΚ κ. Ν. Πλούμης μας απάντησε ότι «δεν συνεδρίασε για το θέμα της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου και ως εκ τούτου δεν υπάρχει πρακτικό συνεδρίασης και απόφαση για το εν λόγω θέμα»

Την ίδια ημέρα ο πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας συγκάλεσε συμβούλιο για την Παρασκευή 2/11/18 προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη για την ανάπλαση που έχει ήδη αποφασισθεί και για την οποία δεν μπορεί να γίνει καμιά τροποποίηση. Θέλει να ρίξει στάχτη στα μάτια ότι δήθεν κάνει διάλογο για αυτά που ήδη αποφάσισαν χωρίς να μπορεί να αλλάξει το παραμικρό, λόγω πίεσης χρόνου (!!! )

Πέντε χρόνια δεν ήταν αρκετά για τη δημοτική αρχή ώστε να ανοίξει διάλογο με τους φορείς για την ανάπλαση του Ιστορικού μας κέντρου. Πέντε χρόνια δεν ήταν αρκετά για τον πρόεδρο της Δημοτική Κοινότητα Ναυπάκτου να συγκαλέσει το συμβούλιο και να λάβει υπόψη τις προτάσεις των φορέων για το μέλλον της πόλης μας

Η συνεδρίαση της Παρασκευής 2/11/18 αποτελεί πρόκληση στη νοημοσύνη όλων των πολιτών.

Ας θυμηθούν οι δημότες τι έλεγαν τα στελέχη της δημοτικής αρχής Λουκόπουλου ως αντιπολίτευση για το διάλογο, τη διαβούλευση και τη συμμετοχή των πολιτών.  Σήμερα ως συμπολίτευση παρακάμπτουν ακόμα και τα θεσμικά όργανα. Υποβάθμισαν και απαξίωσαν πλήρως ακόμα και τη Δημοτική Κοινότητα Ναυπάκτου για τον πρόεδρο της οποίας ο κ. Καρακώστας είχε πει ότι έχει θέση αντίστοιχη του δημάρχου Ναυπάκτου.

Ο εμπαιγμός της δημοτικής αρχής Λουκόπουλου και ειδικά του αντιδημάρχου κ. Καρακώστα  προς όλους τους δημότες είναι καθημερινό φαινόμενο. Το  ψέμα και η λάσπη είναι το μόνο εργαλείο που απέμεινε στην παραπαίουσα  δημοτική αρχή για να σταθεί μέχρι της εκλογές του Μαϊου.

Οι δημότες όμως της Ναυπακτίας γνωρίζουν πλέον από πρώτο χέρι τα έργα και τις ημέρες της δημοτικής αρχής και αναμένουν το Μάιο για να δώσουν την πρέπουσα απάντηση.

Ναύπακτος  1/11/2018»

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρίτη 21/3 η παρουσίαση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ναυπάκτου

Published

on

By

Ξεκινά η δημόσια διαβούλευση – 

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 και ώρα 12:00′, στο κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ (Εθνική Οδός Αντιρρίου – Ιτέας περιοχή Πλατανίτη) θα λάβει χώρα η ανοικτή δημόσια παρουσίαση του Β1 Σταδίου της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) διοικητικών ορίων πρώην Δ. Ναυπάκτου (Δ.Ε. Ναυπάκτου).

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, θα πραγματοποιηθεί δημόσια διαβούλευση για χρονικό διάστημα 2 μηνών και συγκεκριμένα, από τις 22 Μαρτίου 2023 έως τις 22 Μαΐου 2023, κατά το οποίο υπάρχει δυνατότητα υποβολής απόψεων και παρατηρήσεων, οι οποίες θα εξεταστούν και θα ληφθούν υπόψη για τη σύνταξη του Β2 Σταδίου της μελέτης, που αντιστοιχεί στην οριστική πρόταση, η οποία θα θεσμοθετηθεί.

Προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων, η πλήρης μελέτη του Β1 Σταδίου, θα είναι αναρτημένη και διαθέσιμη σε ψηφιακή μορφή, στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπακτίας (https://www.nafpaktos.gr) καθ’ όλη τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης,

Απόψεις και παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης, προκειμένου να εξεταστούν θα πρέπει να υποβληθούν επωνύμως, είτε στο Γραφείο Πρωτοκόλλου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ναυπακτίας (κτήριο πρώην Δημαρχείου Αντιρρίου) είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο email: info@nafpaktos.gr.

  • Η δημόσια παρουσίαση της μελέτης θα προβληθεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Ναυπακτίας (https://www.nafpaktos.gr).

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Yποχρεωτικός ο καθαρισμός οικοπέδων -Πρόστιμο & φυλάκιση για αμελείς ιδιοκτήτες

Published

on

By

Εν όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου από 1-5-2023 έως 31-10-2023, οι δήμοι της χώρας καλούν όλους τους δημότες τους που είναι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, να τους καθαρίσουν από χόρτα, άχρηστα υλικά, σκουπίδια μέχρι τις 30 Απριλίου 2023, διότι αποτελούν εστίες εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ως «καθαρισμός», ορίζεται λεπτομερώς η απομάκρυνση σπασμένων δένδρων και κλαδιών, ξερά χόρτα, φύλλα κλπ., σε απόσταση τουλάχιστον 3 μέτρα από κτίσματα, το κλάδεμα των φυτών και πώς θα γίνεται αυτό, η απομάκρυνση εύφλεκτων υλικών, καθώς και των υπολειμμάτων καθαρισμού.

Εάν οι ιδιοκτήτες δεν πραγματοποιήσουν τον καθαρισμό μέχρι τις 30 Απριλίου, οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να τους ενημερώσουν ότι πρέπει να το πράξουν εντός 10 ημερών, αλλιώς τον καθαρισμό αναλαμβάνει αυτεπαγγέλτως ο δήμος, ο οποίος χρεώνει με πρόστιμο τους ιδιοκτήτες.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων για τον καθαρισμό, τους επιβάλλεται πρόστιμο που ανέρχεται σε 0,50 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, πάνω στο οποίο υπάρχει προσαύξηση, εφόσον το έργο πραγματοποιήσει ο δήμος.

Εάν πρόκειται για εγκαταλειμμένους χώρους, ή αγνώστων ιδιοκτητών, περιφραγμένους και ασφαλισμένους, ο δήμος καλεί την Πυροσβεστική για να βεβαιώσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς και κατόπιν παραβιάζει τον χώρο με εισαγγελική παραγγελία για να τον καθαρίσει.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Κραυγή λαού…  για το έγκλημα των Τεμπών

Published

on

By

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου  και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε η απεργία – συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα στην Ναύπακτο. Στην κεντρική πλατεία της πόλης οι  φωνές των εργαζόμενων στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μαθητές απαίτησαν  να πληρώσουν οι υπαίτιοι για το  έγκλημα των Τεμπών.

Στους συγκεντρωμένους στην πλατεία Φαρμάκη στη Ναύπακτο απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας Αριστομένης Χάρος και η πρόεδρος του  Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας Βάσω Νταουσάνη.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Ναυπάκτου.

Η συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξαν  η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 ήταν τεράστια και πανελλαδικά οι πολίτες απότισαν φόρο τιμής στους  57  συνανθρώπους μας – θύματα  της τραγωδίας των Τεμπών, βάζοντας τα ερωτήματα: Γιατί φτάσαμε σε αυτή την τραγωδία; Ποιοι ευθύνονται; Πως δε θα συμβεί ποτέ ξανά;

Ταυτόχρονα απαίτησαν οι ευθύνες να αποδοθούν και οι κρατικές και οι κυβερνητικές και της ιδιωτικής εταιρείας και οι ατομικές.  Δεν πρέπει να παραγραφούν, δεν πρέπει να ξεχαστούν.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ