Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Η δημοτική αρχή Λουκόπουλου υποτιμά τη νοημοσύνη όλων μας»

Published

on

Με ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας, κατηγορεί την δημοτική αρχή πως προκλητικά υποτιμά τη νοημοσύνη όλων των πολιτών με τους τακτικισμούς της σχετικά με την διαβούλευση για  την ανάπλαση του Ιστορικού κέντρου της Ναυπάκτου. Αναφέρει η ανακοίνωση:

 

«Επανειλημμένα έχουμε αναφέρει στο δημοτικό συμβούλιο ότι για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Ναυπάκτου δεν έχει υπάρξει διάλογος. Μια μικρή άγνωστη και κλειστή ομάδα του αντιδημάρχου κ. Καρακώστα αποφάσισε για την ανάπλαση του σημαντικότερου τμήματος της Ναυπάκτου (γύρω από το λιμάνι)  χωρίς να εκφράσει άποψη γι αυτό ούτε η δημοτική κοινότητα (ΔΚ) Ναυπάκτου. Σε κάθε μας αναφορά παίρναμε την απάντηση ότι η ΔΚ έχει εκφράσει τις απόψεις της.

Με γραπτό μας αίτημα στις 25/10/18 ζητήσαμε από την ΔΚ να μας δώσουν τα πρακτικά της συνεδρίασης. Στις 29/10/18 ο πρόεδρος της  ΔΚ κ. Ν. Πλούμης μας απάντησε ότι «δεν συνεδρίασε για το θέμα της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου και ως εκ τούτου δεν υπάρχει πρακτικό συνεδρίασης και απόφαση για το εν λόγω θέμα»

Την ίδια ημέρα ο πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας συγκάλεσε συμβούλιο για την Παρασκευή 2/11/18 προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη για την ανάπλαση που έχει ήδη αποφασισθεί και για την οποία δεν μπορεί να γίνει καμιά τροποποίηση. Θέλει να ρίξει στάχτη στα μάτια ότι δήθεν κάνει διάλογο για αυτά που ήδη αποφάσισαν χωρίς να μπορεί να αλλάξει το παραμικρό, λόγω πίεσης χρόνου (!!! )

Πέντε χρόνια δεν ήταν αρκετά για τη δημοτική αρχή ώστε να ανοίξει διάλογο με τους φορείς για την ανάπλαση του Ιστορικού μας κέντρου. Πέντε χρόνια δεν ήταν αρκετά για τον πρόεδρο της Δημοτική Κοινότητα Ναυπάκτου να συγκαλέσει το συμβούλιο και να λάβει υπόψη τις προτάσεις των φορέων για το μέλλον της πόλης μας

Η συνεδρίαση της Παρασκευής 2/11/18 αποτελεί πρόκληση στη νοημοσύνη όλων των πολιτών.

Ας θυμηθούν οι δημότες τι έλεγαν τα στελέχη της δημοτικής αρχής Λουκόπουλου ως αντιπολίτευση για το διάλογο, τη διαβούλευση και τη συμμετοχή των πολιτών.  Σήμερα ως συμπολίτευση παρακάμπτουν ακόμα και τα θεσμικά όργανα. Υποβάθμισαν και απαξίωσαν πλήρως ακόμα και τη Δημοτική Κοινότητα Ναυπάκτου για τον πρόεδρο της οποίας ο κ. Καρακώστας είχε πει ότι έχει θέση αντίστοιχη του δημάρχου Ναυπάκτου.

Ο εμπαιγμός της δημοτικής αρχής Λουκόπουλου και ειδικά του αντιδημάρχου κ. Καρακώστα  προς όλους τους δημότες είναι καθημερινό φαινόμενο. Το  ψέμα και η λάσπη είναι το μόνο εργαλείο που απέμεινε στην παραπαίουσα  δημοτική αρχή για να σταθεί μέχρι της εκλογές του Μαϊου.

Οι δημότες όμως της Ναυπακτίας γνωρίζουν πλέον από πρώτο χέρι τα έργα και τις ημέρες της δημοτικής αρχής και αναμένουν το Μάιο για να δώσουν την πρέπουσα απάντηση.

Ναύπακτος  1/11/2018»

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προειδοποίηση για Καθαρισμό Οικοπέδων και Ακάλυπτων Χώρων

Published

on

By

Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2024 (από 1/5/2024 έως 31/10/2024) σύμφωνα με την Πυροσβεστική Διάταξη 20/2023 (Αριθμ. 18851 οικ. Φ.700.20/ ΦΕΚ 2549 Β’/19.4.2023) ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων, οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όριά αυτών καθώς και των εκτός σχεδίου οικοπέδων με κτίσμα, να προχωρήσουν πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και έως 30/4/2024 σε:
  • Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα.
  • Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους, όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.
  • Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από την επιφάνεια του εδάφους ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δέντρου.
  • Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.
  • Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων υλικών ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.
  • Οι υπόχρεοι οφείλουν να μεριμνούν για την ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού. Απαγορεύεται η εγκατάλειψη, η απόρριψη ή η ανεξέλεγκτη διαχείρισή τους.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων στην εκπλήρωση της υποχρέωσης καθαρισμού, καθώς και σε περίπτωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού από τον Δήμο, θα επιβάλλεται στους υπόχρεους το διοικητικό πρόστιμο της περ. 26 της υποπαρ. β’ της παρ. Ι του άρθρου 75 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν.3463/2006, Α’ 114), σύμφωνα και με την παρ.1 του αρ.94, περ. 26 εδάφ. Β΄ του Ν.3852/2010 (Α΄87) και του άρθρου 5 της υπ’ αριθμ. 20/2023 Πυροσβεστικής Διάταξης.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για τον άμεσο καθαρισμό των οικοπεδικών χώρων και την άμεση απομάκρυνση των υπολειμμάτων με ίδια μέσα.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι ο καθαρισμός των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων καθώς και η συντήρηση αυτών, αποτελεί πάγια υποχρέωση των ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών βάσει του αρ. 94, παρ. 26 του Ν.3852/2010 και θα πρέπει να διατηρούνται καθαροί άνευ προηγούμενης ειδοποίησης από την υπηρεσία μας, ιδιαίτερα καθ’ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από 1 Μάϊου έως 31 Οκτωβρίου κάθε έτους, κάθε εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, ιδιαίτερα σε ημέρες που ο δείκτης επικινδυνότητας σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι 4 (πολύ υψηλός κίνδυνος) και 5 (κατάσταση συναγερμού), αλλά και όταν ο δείκτης είναι χαμηλότερος σε κρίσιμες περιοχές και ευαίσθητα δασικά οικοσυστήματα.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από 8:00 έως 20:00 το ωράριο λειτουργίας στο Κάστρο της Ναυπάκτου

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, για 5η συνεχή χρονιά, ο αρχαιολογικός χώρος του Κάστρου της Ναυπάκτου λειτουργεί με το διευρυμένο θερινό ωράριο: 8:00′-20:00‘.

Το συγκεκριμένο ωράριο τέθηκε σε ισχύ για πρώτη φορά το 2020, έπειτα από κοινές προσπάθειες του Δήμου Ναυπακτίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού, το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας που ισχύει για επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους εφαρμόζεται έως και την 31η Οκτωβρίου 2024.  Ενώ, λόγω της σταδιακής μείωσης της διάρκειας της ημέρας, το φθινόπωρο διαμορφώνεται ως εξής:

1-15 Σεπτεμβρίου: 8:00′-19:30′

16-30 Σεπτεμβρίου: 8:00′-19:00′

1-15 Οκτωβρίου: 8:00′-18:30′

16-31 Οκτωβρίου: 8:00′-18:00′

Σημειώνεται ότι, για το Κάστρο Αντιρρίου ισχύει το ωράριο λειτουργίας: 8:30′-15:30‘ και το Φετιχιέ Τζαμί (Λιμάνι Ναυπάκτου) είναι επισκέψιμο μετά από επικοινωνία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Η προσέλευση των επισκεπτών στους αρχαιολογικούς χώρους επιτρέπεται έως και 20′ λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου. Οι αρχαιολογικοί χώροι παραμένουν ανοικτοί καθημερινά πλην Τρίτης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΕΥΑΝ: Ανακοίνωση για ληξιπρόθεσμες οφειλές και λογαριασμούς θανόντων

Published

on

By

Με ανακοίνωσή της η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ενημερώνει τους καταναλωτές ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 150 ευρώ θα βεβαιώνονται στο εξής στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Επιπλέον, καλούνται οι πολίτες που έχουν λογαριασμούς με όνομα θανόντος να προβαίνουν σε ενημέρωση των σχετικών στοιχείων στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.

Οι οφειλέτες που δεν έχουν προβεί ακόμη σε ρύθμιση ή εξόφληση των λογαριασμών τους υπόκεινται, με βάση τον κανονισμό της ΔΕΥΑΝ, σε διακοπή των παροχών τους, διαδικασία που ήδη βρίσκεται σε εφαρμογή.

Οι ανωτέρω ενέργειες εντάσσονται στο πλαίσιο της ακολουθούμενης πολιτικής της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. για τον περιορισμό των ληξιπρόθεσμων και συσσωρευμένων οφειλών.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ