Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Η δημοτική αρχή Λουκόπουλου υποτιμά τη νοημοσύνη όλων μας»

Published

on

Με ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας, κατηγορεί την δημοτική αρχή πως προκλητικά υποτιμά τη νοημοσύνη όλων των πολιτών με τους τακτικισμούς της σχετικά με την διαβούλευση για  την ανάπλαση του Ιστορικού κέντρου της Ναυπάκτου. Αναφέρει η ανακοίνωση:

 

«Επανειλημμένα έχουμε αναφέρει στο δημοτικό συμβούλιο ότι για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Ναυπάκτου δεν έχει υπάρξει διάλογος. Μια μικρή άγνωστη και κλειστή ομάδα του αντιδημάρχου κ. Καρακώστα αποφάσισε για την ανάπλαση του σημαντικότερου τμήματος της Ναυπάκτου (γύρω από το λιμάνι)  χωρίς να εκφράσει άποψη γι αυτό ούτε η δημοτική κοινότητα (ΔΚ) Ναυπάκτου. Σε κάθε μας αναφορά παίρναμε την απάντηση ότι η ΔΚ έχει εκφράσει τις απόψεις της.

Με γραπτό μας αίτημα στις 25/10/18 ζητήσαμε από την ΔΚ να μας δώσουν τα πρακτικά της συνεδρίασης. Στις 29/10/18 ο πρόεδρος της  ΔΚ κ. Ν. Πλούμης μας απάντησε ότι «δεν συνεδρίασε για το θέμα της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου και ως εκ τούτου δεν υπάρχει πρακτικό συνεδρίασης και απόφαση για το εν λόγω θέμα»

Την ίδια ημέρα ο πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας συγκάλεσε συμβούλιο για την Παρασκευή 2/11/18 προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη για την ανάπλαση που έχει ήδη αποφασισθεί και για την οποία δεν μπορεί να γίνει καμιά τροποποίηση. Θέλει να ρίξει στάχτη στα μάτια ότι δήθεν κάνει διάλογο για αυτά που ήδη αποφάσισαν χωρίς να μπορεί να αλλάξει το παραμικρό, λόγω πίεσης χρόνου (!!! )

Πέντε χρόνια δεν ήταν αρκετά για τη δημοτική αρχή ώστε να ανοίξει διάλογο με τους φορείς για την ανάπλαση του Ιστορικού μας κέντρου. Πέντε χρόνια δεν ήταν αρκετά για τον πρόεδρο της Δημοτική Κοινότητα Ναυπάκτου να συγκαλέσει το συμβούλιο και να λάβει υπόψη τις προτάσεις των φορέων για το μέλλον της πόλης μας

Η συνεδρίαση της Παρασκευής 2/11/18 αποτελεί πρόκληση στη νοημοσύνη όλων των πολιτών.

Ας θυμηθούν οι δημότες τι έλεγαν τα στελέχη της δημοτικής αρχής Λουκόπουλου ως αντιπολίτευση για το διάλογο, τη διαβούλευση και τη συμμετοχή των πολιτών.  Σήμερα ως συμπολίτευση παρακάμπτουν ακόμα και τα θεσμικά όργανα. Υποβάθμισαν και απαξίωσαν πλήρως ακόμα και τη Δημοτική Κοινότητα Ναυπάκτου για τον πρόεδρο της οποίας ο κ. Καρακώστας είχε πει ότι έχει θέση αντίστοιχη του δημάρχου Ναυπάκτου.

Ο εμπαιγμός της δημοτικής αρχής Λουκόπουλου και ειδικά του αντιδημάρχου κ. Καρακώστα  προς όλους τους δημότες είναι καθημερινό φαινόμενο. Το  ψέμα και η λάσπη είναι το μόνο εργαλείο που απέμεινε στην παραπαίουσα  δημοτική αρχή για να σταθεί μέχρι της εκλογές του Μαϊου.

Οι δημότες όμως της Ναυπακτίας γνωρίζουν πλέον από πρώτο χέρι τα έργα και τις ημέρες της δημοτικής αρχής και αναμένουν το Μάιο για να δώσουν την πρέπουσα απάντηση.

Ναύπακτος  1/11/2018»

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»: Ενημέρωση για την μετακίνηση ετεροδημοτών

Published

on

By

Η «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» ενημερώνει ότι, όσοι ετεροδημότες επιθυμούν να μετακινηθούν με λεωφορείο από και προς Αθήνα για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, παρακαλούνται όπως επικοινωνούν με τα εξής τηλέφωνα:

6955685309  (κ. Πολύκαρπος Πελέκης)

6941617186 (κ. Έλενα Χοχτούλα)

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ναυπακτίας

Published

on

By

Συνεδρίασε σήμερα το πρωί Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023, στο Δημαρχείο του Δήμου Ναυπακτίας, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του Δημάρχου κ. Βασίλη Γκίζα.

Τα θέματα που εξετάστηκαν αφορούσαν τόσο στα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να εκδηλωθούν και στην ετοιμότητα και τον συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την τυχόν εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, καθώς επίσης και στον καλύτερο συντονισμό των φορέων για την αντιμετώπιση των κινδύνων από πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό την περίοδο 2023-2024.

Παρόντες ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Διεύθυνσης Περιβάλλοντος κ.Θωμάς Κοτρωνιάς και Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Γιάννης Παπαϊωαννίδης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Αιτωλοακαρνανίας κ.Γιάννης Κουσαρίδας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπάκτου κ.Θάνος Χριστοβασίλης, εκ μέρους του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου συμμετείχε ο κ.Σπύρος Τριανταφύλλου, ο Διοικητής Τμήματος Τροχαίας κ.Γιάννης Κοντογιάννης, η Προϊσταμένη Λιμενικού Σώματος Ναυπάκτου κ.Μαρία Θωμοπούλου, ο Δασάρχης Ναυπάκτου κ.Γιώργος Ράπτης, η Διευθύντρια Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δ.Ναυπακτίας κ.Λαμπρινή Σερεμέτη, ο Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δ.Ναυπακτίας κ.Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, ο Προϊστάμενος Τεχνικού Τμήματος ΔΕΥΑΝ κ.Χρήστος Παπακωστόπουλος, εκ μέρους της ΔΕΔΔΗΕ συμμετείχε ο κ.Κώστας Αγγελόπουλος και εκ μέρους της Εθελοντικής Ομάδας «Ελληνοαμερικανική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης» ο κ.Δημήτρης Καλογερόπουλος.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά σύντομα το έργο αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων στην οδό Αθ.Νόβα (Μεσολογγίου)

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και ξεκινά σύντομα το έργο αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων στην οδό Αθανασιάδη Νόβα (Μεσολογγίου).  Πρόκειται για ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο, προϋπολογισμού 530.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το έργο προβλέπει την κατάργηση των παλαιών σωλήνων ύδρευσης αμιάντου και την αντικατάστασή τους με ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης που πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές.  Μάλιστα, προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή λειτουργικότητα των παροχών,  θα τοποθετηθούν εκατέρωθεν της οδού Αθανασιάδη Νόβα (από τη συμβολή με την οδό Θέρμου έως και την οδό Εθνικής Αντιστάσεως) δύο δίδυμοι αγωγοί, συνολικού μήκους 1.270 μέτρων.

Βασίλης Γκίζας: «Ένα ακόμη περιβαλλοντικό έργο που θα βελτιώσει αισθητά την ποιότητα της ζωής μας»

Με δήλωσή του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας σημείωσε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλέγμα περιβαλλοντικών παρεμβάσεων, που είτε έχουμε ήδη εκτελέσει είτε έχουμε δρομολογήσει ως δημοτική αρχή, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών μας και την προστασία του περιβάλλοντος».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ