Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Η  Ιερά Σύνοδος για το Συνέδριο στην Μονή Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου

Published

on

Ἡ Ἱερά Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, κατά τήν συνεδρίασή της τήν 24 Αὐγούστου ἐ. ἔ., ὕστερα ἀπό συζήτηση ἀποδοκίμασε τό Συνέδριο τὸ ὁποῖο ἀνακοινώθηκε ὅτι θά διοργανωθῆ στίς 23 καί 24 Σεπτεµβρίου 2023 στήν Ἱερά Μονή Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου.

Συγκεκριµένα στό Δελτίο Τύπου τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς 25ης Αὐγούστου γράφεται:

«Λαβούσα ὑπ΄ ὂψιν τὴν Ἀνακοίνωση στὸν ἠλεκτρονικό Τύπο ὅτι στὴν Ἱερά Μονή Μεταμορφώσεως τοῦ Σωτῆρος Σκάλας Ναυπάκτου πρόκειται να διεξαχθεῖ Διεθνές Συνέδριο µε θέμα: “Ναύπακτος 2030”, ἀναφέρει ὅτι ἡ Ἱερά Μητρόπολη Ναυπάκτου καὶ Ἁγίου Βλασίου, στὴν κανονική καὶ νόμιμη δικαιοδοσία τῆς ὁποίας ὑπάγεται ἡ Μονή, δὲν ἔχει ἐνηµερωθεῖ οὔτε παρέσχε ὁποιαδήποτε ἄδεια γιὰ τὴ διοργάνωση τοῦ Συνεδρίου.

Τὸ Συνέδριο δὲν τελεῖ ὑπὀ τὴν εὐλογία καὶ ἔγκριση τῆς τοπικῆς Ἐκκλησίας, ἀλλά διοργανώνεται στὴν Ἱερά Μονή, ἡ ὁποία ἐδῶ καὶ χρόνια τελεῖ ὑπό καθεστώς κανονικῆς και νομικῆς ἐκτροπῆς, ἄνευ ἀδείας τοῦ ἐπιχωρίου Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ἱεροθέου, ὁ ὁποῖος τὴν 31η Ἰουλίου 2023 δημοσίευσε τεκμηριωμένη Ἀνακοίνωση περί τοῦ θέµατος».

Εἶχε προηγηθῆ ἀνακοίνωση τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου.

Ὕστερα καί ἀπό τήν ἀπόφαση αὐτή τῆς Διαρκοῦς Ἱερᾶς Συνόδου κανένας δέν μπορεῖ νά προφασισθῆ ἄγνοια γιά τήν κανονική καί νομική ἐκτροπή τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Μεταμορφώσεως.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Στο Συνέδριο «Κληρονομήματα» ο Ντ. Τσουκαλάς

Published

on

By

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον συνέδριο με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων πραγματοποιήθηκε στις 5 και 6 Ιουλίου στο Αγρίνιο, στη Λίμνη Τριχωνίδα, με θέμα τον Προσκυνηματικό και Εναλλακτικό τουρισμό στην Αιτωλοακαρνανία.

Η τουριστική προβολή του νομού Αιτωλοακαρνανίας και η αξιοποίηση των αναπτυξιακών «εργαλείων» που διαθέτει ήταν το αντικείμενο του συνεδρίου που διοργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας και στόχος του ήταν να αναδείξει τον φυσικό πλούτο αλλά και την πνευματική και θρησκευτική κληρονομιά του τόπου.

Εκπροσωπώντας τον δήμο Ναυπακτίας, στο συνέδριο χαιρέτησε  ο αντιδήμαρχος πολιτισμού/αθλητισμού Ντίνος Τσουκαλάς.

«Ιδιαίτερη χαρά και τιμή να συμμετέχω μαζί με αξιόλογους συνομιλητές στο πάνελ συζήτησης με θέμα «Εναλλακτικός τουρισμός και διαχείριση φυσικού και ιστορικού περιβάλλοντος» που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Κληρονομήματα».

Θερμά συγχαρητήρια στην  Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας για την πρωτοβουλία, τον ΕΟΤ για τη στήριξη και σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του Συνεδρίου», δήλωσε ο Ντίνος Τσουκαλάς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Στα «ερυθρόλευκα» η Ναύπακτος υποδέχθηκε τις ευρωπαϊκές κούπες του Ολυμπιακού

Published

on

By

Το ταξίδι για τις Ευρω-Κούπες του Ολυμπιακού συνεχίζεται και σειρά αυτή τη φορά είχε η Ναύπακτος. Τα τρόπαια του Conference και του Youth League βρέθηκαν στην Παραλία Ψανή, όπου και έτυχαν φανταστικής υποδοχής.

Για ακόμη μία φορά η κούπα συνοδεύτηκε με πομπή γεμάτη από αυτοκίνητα και μηχανάκια, μέχρι το σημείο όπου θα μπορούσε να τις δει ο κόσμος.

Δυναμικό το παρών από τον κόσμο το Ολυμπιακού, που έντυσε στα χρώματα της ομάδας ολόκληρη την πόλη, με κασκόλ, σημαίες και καπνογόνα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

ΥΠΕΣ: 139.365 ευρώ στον Δήμο Ναυπακτίας  για υλοποίηση έργων

Published

on

By

Το ποσό των 35.185.002 ευρώ κατανέμει το υπουργείο Εσωτερικών στους δήμους της χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) για υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων.

Το ποσό αποδίδεται ως τρεις δόσεις ( 4η, 5η και 6η) της τακτικής επιχορήγησης για το 2024.

Ο Δήμος Ναυπακτίας λαμβάνει το ποσό των 139.365 ευρώ

Η κατανομή ανά Δήμο διαμορφώνεται από τα ακόλουθα κριτήρια:

Κόστος λειτουργίας, Έκταση, Ορεινότητα, Νησιωτικότητα και Μόνιμος Πληθυσμός.

Οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των δήμων προέρχονται από τις παρακάτω πηγές εσόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού:

α) το Φόρο Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων (Φ.Ε.Φ.Ν.Π.) σε ποσοστό 20% των συνολικών ετήσιων εισπράξεων του φόρου αυτού.

β) το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.) σε ποσοστό 12% των συνολικών ετήσιων εισπράξεων του φόρου αυτού.

γ) τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α) σε ποσοστό 11,3% των συνολι- κών ετήσιων εισπράξεων του φόρου αυτού.

Τα έσοδα αυτά εγγράφονται στον Τακτικό Προϋπολογισμό και κατατίθενται στο Τ.Π.Δ., σε λογαριασμό με τίτλο «ΚΑΠ των Δήμων». Ποσοστό μέχρι ένα τρίτο (1/3) των εσόδων της περίπτωσης α’ αυτής, διατίθεται για την κάλυψη επενδυτικών δαπανών των δήμων, ενώ τα λοιπά έσοδα διατίθενται προς κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών των δήμων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ