Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Η κρατική ευθύνη εξαντλείται στις εξαγγελίες, στις απαγορεύσεις και την καταστολή»

Published

on

Σε  ανακοίνωση  η ΚΟ Ναυπάκτου του ΚΚΕ αναφέρει:

“Η δραματική κατάσταση με την εξέλιξη της πανδημίας τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη σε όλη τη χώρα, σύμφωνα και με τους ειδικούς.

Δεν είναι φυσικό φαινόμενο, ούτε κεραυνός εν αιθρία. Είναι αποτέλεσμα διαχρονικών αντιλαϊκών επιλογών γενικά αλλά και στον τομέα της προστασίας της υγείας του λαού, της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής που δεν φρόντισε τόσους μήνες να ενισχύσει αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας, να επιτάξει πραγματικά τον ιδιωτικό τομέα, να εντείνει την επιδημιολογική επιτήρηση, να εντείνει τους ελέγχους σε μεγάλους χώρους εργασίας και γηροκομεία.

Ταυτόχρονα να ενισχύσει τα ΜΜΜ με μέσα και προσωπικό, να αραιώσει τις τάξεις στα σχολεία ενισχύοντας με εκπαιδευτικό και άλλο προσωπικό, αντί αυτών άνοιξε οδικό και αεροπορικό τουρισμό με πρωτόκολλα-“λάστιχο” στα μέτρα των “tour operators” και μεγάλων επιχειρήσεων στις Μεταφορές.

Η ΚΟ Ναυπάκτου αφουγκράζεται την κοινωνία, παίρνοντας μηνύματα και παράπονα των συνδημοτών μας που ανησυχούν κάθε μέρα και περισσότερο, θεωρεί ευθύνη της να απευθυνθεί δημόσια και να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Τις τελευταίες μέρες έχουμε κρούσματα σε εργασιακούς χώρους, κρούσματα σποραδικά στο Δήμο μας, όπως επίσης και σε δομή του Δήμου Ναυπακτίας.

Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να ενημερώσουν το λαό για την κατάσταση που επικρατεί πραγματικά. Απαιτείται άμεσα να γίνουν επαναλαμβανόμενα ΔΩΡΕΑΝ τεστ σε όλους τους εργοστασιακούς χώρους, σε Super Market, σε όλες τις υπηρεσίες και τις δομές του Δήμου.

Να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και ο λαός για τα αποτελέσματα, όσοι μπουν σε καραντίνα να πληρωθούν κανονικά και ΟΧΙ να μπουν σε κανονική άδεια, να απολυμανθούν όλοι οι εργασιακοί χώροι. Να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας των εργαζόμενων με το κόστος να επιβαρύνει τις επιχειρήσεις.

Να υπάρξει μέριμνα από την Δημοτική Αρχή για να εφοδιαστούν όλοι οι μαθητές σε όλες τις βαθμίδες με τα απαραίτητα laptop ή tablet ώστε να μπορούν όλοι οι μαθητές να παρακολουθούν την «τηλεκπαίδευση», έχουμε αρκετά προβλήματα.

Ας μας ενημερώσει ο Δήμος τί μέτρα έχει πάρει ώστε να μην δημιουργείται κανένα πρόβλημα σε κανένα μαθητή. Η ατομική ευθύνη του καθενός έχει πιάσει ταβάνι. Πιτσιρίκια τρέχουν να συνδεθούν με κινητά παππούδων ή της γειτονιάς. Η κρατική ευθύνη εξαντλείται στις εξαγγελίες, στις απαγορεύσεις και την καταστολή, όπως παρακολουθήσαμε όλοι στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο σε μια σειρά πόλεις της Ελλάδας.

Ενοχλεί η μόνη διαφορετική φωνή που ακούγεται. Η φωνή του ΚΚΕ και των ταξικών δυνάμεων. Γιατί στηρίζει, υπερασπίζεται και διεκδικεί με βάση το δίκιο των εργαζόμενων και του λαού και όχι με βάση την οικονομία και το συμφέρον του κεφαλαίου, όπως κάνει η κυβέρνηση και σιγοντάρουν όλα τα υπόλοιπα κόμματα.

Αυτό που πρέπει να γίνει έστω και σήμερα είναι να ενισχυθεί αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας με βάση τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, να επιταχθεί πραγματικά όλος ο ιδιωτικός τομέας χωρίς παζάρια με τους κλινικάρχες και να ενταχθεί σε ενιαίο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, να ενταθούν οι έλεγχοι από κρατικές και υπηρεσίες της Περιφέρειας σε μεγάλους χώρους εργασίας, για την προστασία των εργαζόμενων, όλου του λαού.

ΚΟ Ναυπάκτου του ΚΚΕ”

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 148 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις  κυκλοφορεί  το 148ο φύλλο της ηλεκτρονικής συνδρομητικής εφημερίδας  Nafsweek.gr , που κάθε Παρασκευή φθάνει στα e- mail των συνδρομητών μας.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#  Τηλεκπαίδευση και λαϊκισμός:  

Η χορήγηση tablets στους μαθητές του Δήμου Ναυπακτίας για την συμμετοχή τους στην τηλεκπαίδευση ήταν το θέμα που ήρθε προς συζήτηση κατά την πρόσφατη συνεδρίαση  μέσω τηλεδιάσκεψης του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας…

#  Σε δημοπράτηση το έργο της ανάπλασης και ανάδειξης της περιοχής της Αγίας Παρασκευής :

Το ιστορικό και κεντρικό αυτό σημείο της Ναυπάκτου θα αλλάξει μορφή προς το καλύτερο, προκειμένου να αποτελέσει σημείο αναφοράς της καθημερινότητας όλων μας…

#  Καλά νέα για το 3ο Δημοτικό Σχολείο:

Μετά από την θετική γνωμοδότηση από το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α) για το θέμα της χωροθέτησης του 3ου Δημοτικού Σχολείου στον χώρο των δέκα στρεμμάτων στην περιοχή «Πούντος»…

«Παρά τις δυσκολίες η Τ.Κ. Δάφνης είναι ενεργή»: 

Για την καθημερινότητα, τα έργα που έχουν υλοποιηθεί αλλά και αυτά που είναι αναγκαία ώστε να συμβάλουν στην βελτίωση της  ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής, μιλά στο Nafsweek ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δάφνης Νίκος Σιτίστας…

Δήμος Ναυπακτίας – Η Ανακύκλωση σε αριθμούς: 

Ο Δήμος Ναυπακτίας θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους δήμους της χώρας σε θέματα ανακύκλωσης. Ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης ΓΕΝ. Αιτωλοακαρνανίας καλεί τους δημότες και τους επισκέπτες της Ναυπακτίας να στηρίξουν το έργο της ανακύκλωσης, μέσα από ένα ξεχωριστό σποτ

Tablets στους μαθητές:  Ενδιαφέρον ή λαϊκισμός;  (Άρθρο) :

Η τηλεκπαίδευση μπήκε στη ζωή μας όχι ως φυσικό επακόλουθο της εξέλιξης και του εκσυγχρονισμού του εκπαιδευτικού συστήματος αλλά κάτω από την πίεση των συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία και ως μέτρο αντιμετώπισης των lockdown. Κάτω από αυτές τις συνθήκες ήταν λογικό και αναμενόμενο να αναδειχθούν προβλήματα…

#  Η πανδημία φούσκωσε τους λογαριασμούς καταθέσεων: 

Σημαντική άνοδο παρουσιάζουν οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών εν μέσω πανδημίας, με το συνολικό ποσό της αύξησης να έχει υπερβεί τα 13 δισ. ευρώ, λόγω της «ακούσιας και εκούσιας  αποταμίευσης»…

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και φωταγωγεί το Διοικητήριο

Published

on

By

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από το 1992 ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, μετά την υιοθέτηση από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ του «Προγράμματος Δράσης για τα Άτομα με Αναπηρία». Μια μέρα κινητοποίησης, δράσεων, και αφύπνισης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και τη διεκδίκηση της ισότιμης πρόσβασης όλων των αναπήρων στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Η Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, θέλοντας και φέτος να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία θα φωταγωγήσει σήμερα Πέμπτη κατά τις βραδινές ώρες το κτίριο του Διοικητηρίου στην Ι.Π Μεσολογγίου, με μωβ χρώμα.

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά δήλωσε:

«Ο τρόπος αντιμετώπισης της αναπηρίας αντανακλά την ποιότητα των δεσμών της κοινωνικής συνοχής και αποτελεί δείκτη της κοινωνικής, συλλογικής και πολιτισμικής ωριμότητας μιας χώρας. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εστιάζει την προσοχή της στα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία και αγωνίζεται για την ανάδειξη των δυνατοτήτων τους και την εξασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής τους στα κοινωνικά αγαθά με τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών και συνθηκών, ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν ίσες ευκαιρίες».

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Παράταση του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου

Published

on

By

Την παράταση των περιοριστικών μέτρων (lockdown) που ισχύουν σε όλη τη χώρα λόγω του κορΩνοϊού, μέχρι τις 6 το πρωί της Δευτέρας, 14 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε ο κ. Πέτσας, παρατηρείται μια σταθεροποίηση των κρουσμάτων, αλλά με πιο αργούς ρυθμούς απ’ ότι αναμενόταν.

Και πρόσθεσε: «Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία: υπάρχει τη στιγμή αυτή μια σταθεροποίηση ή και μείωση κρουσμάτων που έρχεται ωστόσο με πιο αργούς ρυθμούς απ’ όσο αναμενόταν. Σε εθνικό επίπεδο διαπιστώνονται επίσης περισσότερα εξιτήρια από τα εισιτήρια ασθενών στα νοσοκομεία. Ωστόσο πολλά νοσοκομεία στη Β. Ελλάδα εξακολουθούν να υφίστανται σοβαρή πίεση. Με αυτά τα δεδομένα γίνεται προφανές ότι το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας απομακρύνεται χρονικά».

Κατ’ εξαίρεση από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών καθώς και η πώλησή τους από τα σούπερ μάρκετ.

Πρόσθεσε επίσης πως οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν αύριο Παρασκευή από τον αρμόδιο γ.γ εμπορίου και προστασίας του καταναλωτή  Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Ζήτησε υπομονή για το πότε θα ανοίξουν οι υπόλοιπες οικονομικές δραστηριότητες. Τόνισε ότι όσο παρατείνονται τα μέτρα,  τα μέτρα στήριξης θα συνεχίσουν να ισχύουν.

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

slider-nafsweek-lucky-charms

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ