Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Η κόλαση δεν έχει «πλευρές»

Published

on

Ο πλανήτης παρακολουθεί παιδοκτονίες σε livestream, ανάμεσα σε unboxing και TikTok συνταγές. Ένα timeline που γεμίζει με νεκρά βρέφη, emojis και post περί «σύνθετων ζητημάτων» και «λεπτών γεωπολιτικών ισορροπιών».

Οι βόμβες πέφτουν πια σε μαιευτήρια. Τα νοσοκομεία δεν έχουν ρεύμα. Τα παιδιά πίνουν μολυσμένο νερό και πεθαίνουν από αφυδάτωση δίπλα σε δεξαμενές με το λογότυπο της UNICEF. Κι εμείς εξηγούμε το «πλαίσιο».

Ζυγίζουμε τον θάνατο με βάση στρατηγικές και το «δικαίωμα στην αυτοάμυνα», χωρίζουμε τις φρίκες σε «κατανοητές» και «υπερβολικές», ξεχνώντας ότι μιλάμε για παιδιά που κοιμούνται σε σκηνές και ξυπνάνε θαμμένα.

Για παιδιά που μεγαλώνουν μέσα στη σκόνη, στο αίμα και στα ουρλιαχτά. Για παιδιά που πεθαίνουν γιατί γεννήθηκαν στο λάθος γεωγραφικό μήκος και πλάτος.

Όταν βλέπεις ένα κοριτσάκι καμένο απ’ τα εκρηκτικά και αναρωτιέσαι: «Ναι, αλλά μήπως υπήρχε βάση της Χαμάς εκεί κοντά;», τότε το τέρας δεν είναι στη Γάζα. Είναι μέσα μας.

Δεν υπάρχει πιο σκοτεινή σελίδα από εκείνη που γράφεται με την αδιαφορία. Γιατί εκεί δεν σκοτώνεις μόνο ανθρώπους. Σκοτώνεις και την Ιστορία. Και κάπως έτσι, γίνεται ο θάνατος του παιδιού αποδεκτός.

Μόνο που δεν υπάρχουν «παράπλευρες απώλειες» όταν θάβεις παιδιά. Υπάρχουν δολοφονίες. Μεθοδικές και επαναλαμβανόμενες. Δολοφονίες που έχουν στρατηγική υπογραφή και πολιτική κάλυψη.

Αν δεν μπορείς να πεις ξεκάθαρα ότι δεν σκοτώνουμε παιδιά, τότε έχεις διαλέξει ήδη πλευρά και δεν είναι η ανθρώπινη. Όταν σκοτώνονται παιδιά, δεν υπάρχουν πλευρές. Ούτε αξίες, ούτε ανθρωπιά, ούτε Ευρώπη. Υπάρχει μόνο η κόλαση.

Ένα βρέφος που πέθανε από αφυδάτωση καταγράφεται ως «δευτερεύουσα επίπτωση». Ένα παιδί που διαμελίστηκε από έκρηξη βαφτίζεται «παράπλευρη ζημιά». Μια οικογένεια που θάφτηκε ολόκληρη κάτω από τα ερείπια καταλήγει «απώλεια που διερευνάται».

Έτσι χωρίς πολλά λόγια το αίμα γίνεται data, ο πόνος των ανθρώπων μια παράγραφος σε κάποιο non-paper και ο θάνατος ένα σημείο στην ατζέντα των επόμενων συνομιλιών.

Αν αυτή είναι η πρόοδος που πετύχαμε, να βλέπεις ένα βίντεο με κομμένα πόδια και να λες «Η σιωπή μας δεν είναι αδιαφορία, είναι επένδυση σταθερότητας», τότε δυστυχώς το μόνο που καταφέραμε είναι να εξελίξουμε τη βαρβαρότητα σε θεσμό.

Να βλέπουμε τον πόνο μέσα από ένα φίλτρο συμφέροντος. Με λογότυπο, με χρηματοδότηση, με θεσμική γλώσσα.

Ένας κόσμος που σκοτώνει οργανωμένα και θρηνεί μετρημένα. Γιατί αν δεν μπορείς να πεις ξεκάθαρα τι συμβαίνει στη Γάζα, τότε έχεις διαλέξει ήδη πλευρά και δεν είναι η ανθρώπινη. Βασικά όταν σκοτώνονται παιδιά, δεν υπάρχουν πλευρές. Ούτε αξίες, ούτε ανθρωπιά, ούτε Ευρώπη.  Υπάρχει  μόνο η κόλαση.

Α. Ντινιακός

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Όταν κάνεις «δίαιτα» για να βγάλεις καλές φωτό…

Published

on

By

Η πολιτική των πρωτογενών πλεονασμάτων είναι σαν εκείνον τον φίλο που κάνει αυστηρή δίαιτα όχι γιατί θέλει να ζήσει υγιεινά, αλλά για να βγάλει καλές φωτογραφίες στις διακοπές και να τον θαυμάζουν οι followers – στη δική μας περίπτωση, οι… δανειστές.

Το κράτος, λοιπόν, μαζεύει κάθε ευρώ, κόβει από παντού (υγεία, παιδεία, επενδύσεις, κοινωνικές δαπάνες ) για να δείξει ένα ωραιότατο πλεόνασμα.

Σαν να λέμε: «Κοιτάξτε, έμειναν  και κάτι φακές στο ταψί, δεν τα φάγαμε όλα!»

Και τότε… φτάνει η ώρα της “επιστροφής” στους πολίτες.

Με φανφάρες και δηλώσεις, το κράτος λέει:
«Σας επιστρέφουμε ένα μέρος από αυτά που… δεν έπρεπε να σας έχουμε πάρει!»

Τι μοίρασαν;

  • Ένα ενοίκιο πίσω, για να θυμηθούμε πώς πληρώνουμε το 40-50%  του μισθού σε κάθε ιδιοκτήτη.
  • Ένα ετήσιο επίδομα στους συνταξιούχους, που στην ουσία φτάνει για πέντε καφέδες και μία εξέταση αίματος (αλλά μόνο την CBC, όχι με χοληστερίνη, να μην το παρακάνουμε!).

Το κόστος;

1,1 δισ. ευρώ.
Ακούγεται πολύ, μέχρι να μάθεις ότι το κράτος έβαλε στο σεντούκι πολύ παραπάνω.

Σαν να σου λέει κάποιος «πήρα 100 ευρώ από σένα, αλλά επειδή σε αγαπάω, πάρε πίσω… 5 και ένα ζαχαρωτό!»

Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι σαν το να έχεις γεμάτο κουμπαρά, αλλά να σου απαγορεύουν να τον σπάσεις για να φας.

Μόνο να τον δείχνεις στους τουρίστες και να…  χαμογελάς.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Η Μεγαλύτερη Διαρροή Δεδομένων στην Ιστορία

Published

on

By

16 δισεκατομμύρια κωδικοί και διαπιστευτήρια πρόσβασης στον «αέρα»!

Η αποκάλυψη της τεράστιας διαρροής δεδομένων από το Cybernews,  με 16 δισεκατομμύρια κωδικούς και διαπιστευτήρια πρόσβασης, είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, τόσο για τους απλούς χρήστες όσο και για οργανισμούς και κυβερνήσεις.

H διαρροή αυτή θεωρείται η μεγαλύτερη στην ιστορία και επηρεάζει πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται από δισεκατομμύρια ανθρώπους, όπως: Apple, Google, Facebook, Telegram, GitHub, ακόμη και κρατικές υπηρεσίες.

Τι σημαίνει αυτό για σένα:

Οι λογαριασμοί σου σε πολλές πλατφόρμες μπορεί να έχουν εκτεθεί χωρίς να το γνωρίζεις.

Οι χάκερς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία σου για κλοπή ταυτότητας, phishing, ή οικονομικές απάτες.

Τι πρέπει να κάνεις άμεσα:

 Άλλαξε τους κωδικούς πρόσβασης σε όλες τις κύριες πλατφόρμες (email, social media, cloud κ.λπ.).

Ενεργοποίησε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) όπου είναι διαθέσιμος.

Μη πατάς ποτέ σε links από άγνωστα SMS ή emails – μπορεί να είναι παγίδες phishing.

Αν χρησιμοποιείς τον ίδιο κωδικό σε πολλές πλατφόρμες, άλλαξέ τον παντού – η επανάληψη είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.

Γιατί είναι τόσο σοβαρό:

Η συγκεκριμένη διαρροή φαίνεται να περιλαμβάνει όχι μόνο απλούς κωδικούς, αλλά και tokens, credentials από εφαρμογές και ευαίσθητα δεδομένα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μαζικές επιθέσεις.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Προσωπικός Αριθμός:  Από Δευτέρα και στα ΚΕΠ

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι,  από την Δευτέρα 23 Ιουνίου 2025, οι πολίτες θα μπορούν να προσέρχονται στο ΚΕΠ προκειμένου να εκδώσουν τον Προσωπικό Αριθμό. (Π.Α)

Η διαδικασία θα πραγματοποιείται αποκλειστικά κατά τις πρωινές ώρες, από 08:00’ έως 13:30’.

Προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων, δε θα πραγματοποιείται εξυπηρέτηση απογεύματα και Σάββατο.

Οι πολίτες που θα προσέρχονται για την έκδοση του Προσωπικού Αριθμού θα πρέπει να έχουν μαζί τους απαραιτήτως:

  • Αστυνομική ταυτότητα
  • Και να γνωρίζουν τονΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ τους

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Επίσης,  οι πολίτες για την έκδοση του Π.Α. μπορούν να  ακολουθούν τα εξής βήματα:

  • Eισέρχονται στην εφαρμογή myinfo.gov.gr με χρήση των κωδικών TaxisNet και χρήση δεύτερου παράγοντα ταυτοποίησης (OTP), που λαμβάνουν στο κινητό που έχουν καταχωρίσει στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ – emep.gov.gr),   οπότε και προχωρούν ηλεκτρονικά πλέον την όλη διαδικασία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ