Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην ορεινή Ναυπακτία

Published

on

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Δήμο Ναυπακτίας επισκέφθηκε την πλειοψηφία των χωριών της πανέμορφης, ανοιξιάτικης, ορεινής Ναυπακτίας με επικεφαλή την υποψήφια Δήμαρχο Μπούρη – Δούρου Ντίνα.

Αποκόμησε απογοήτευση από τους λιγοστούς κατοίκους και για την κυβέρνηση και για το Δήμο. Αντίκρυσε εγκατάλειψη. Όχι πως και στα πεδινά χωριά του  Δήμου μας ήταν καλύτερη η εικόνα.

Οδικό δίκτυο στα περισσότερα σημεία σε άθλια κατάσταση. Σαθρά μπάζα να έχουν πέσει στη μέση του δρόμου σε δεκάδες σημεία σε όλο το δίκτυο, λακούβες, σαμάρια παντού.

Κατοίκους που πληρώνουν από το πολυφορολογημένο και κατακρεουργημένο εισόδημά τους τους λαμπτήρες του δημοτικού φωτισμού. Το ίδιο μας είπαν για τα χόρτα που κόβουν μια και δυο και τρεις φορές μόνοι τους στους δημοτικούς δρόμους και χώρους.

Κάδους ανακύκλωσης γεμάτους και κατοίκους που περιοδεύουν, πολλές φορές και σε διπλανά χωριά, για να βρουν κάδο που να χωράει τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια. Γιατί κανείς δεν τους ελέγχει και ο εργολάβος  τα μαζεύει σε δρομολόγια που «βολεύουν».

Οι πανέμορφες πέτρινες βρύσες που κοσμούν όλο το επαρχιακό δίκτυο, χωρίς νερό, βρώμικες και εγκατελειμένες. Γιατί συντήρηση και καλλιέργεια προφανώς έχει να γίνει αρκετό καιρό, ίσως και χρόνια. Νερό αμφιβόλου ποιότητας για τους περαστικούς.

Οι κατολισθήσεις σε Περίστα και Κλεπά πραγματικά είναι «θέαμα» για αξιοποίηση για τα έργα και τις ημέρες και της κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής. Σπίτια κατεδαφισμένα ή υπό κατεδάφιση με κατοίκους να μένουν μέσα γιατί δεν τα κατεδάφισαν με δικά τους έξοδα και ήρθαν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη. Κάτοικοι σε απόγνωση.

Με τους επαγγελματίες και τους κτηνοτρόφους του ορεινού όγκου να αγωνιούν αν θα τα καταφέρουν να τα βγάλουν πέρα.

Όλος ο ορεινός όγκος σε εγκατάλειψη και στο περιθώριο.

Κάτοικοι φιλόξενοι, με απεριόριστη διάθεση για συζήτηση, προσφορά που ανταμοίβονται με την απαξίωση και τον αποκλεισμό.

Περνώντας από την Αράχωβα το κλιμάκιο δεν παράλειψε να καταθέσει λίγα λουλούδια στην προτομή της αγωνίστριας Ελένης Μπουσινάκου το γένος Σαράντη, μπαίνοντας από τον μαντρότοιχο της οικίας, γιατί όπως μας είπαν οι κάτοικοι «δεν παραχωρήθηκε δημόσιος χώρος» να φιλοξενήσει την προτομή της.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αιτωλοακαρνανία: Ψηφίζουν για πρώτη φορά 2.696 17χρονοι συμπολίτες μας

Published

on

By

Οι νέοι που συμπληρώνουν το δέκατο έβδομο έτος της ηλικίας τους μέσα στο 2019 (οι γεννηθέντες το 2002) και συμπεριλήφθηκαν στην Α’ αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων του τρέχοντος έτους ανέρχονται σε 106.760.

Από αυτούς, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΣ, 54.212 είναι άνδρες και 52.548 γυναίκες.

Επισημαίνεται πως οι ψηφοφόροι που τώρα θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, εν συγκρίσει με τις εκλογές του 2015, δεν είναι μόνον οι 106.760, αλλά π.χ. και όσοι συμπλήρωσαν το ηλικιακό όριο στα χρόνια που μεσολάβησαν, με τον συνολικό αριθμό των νέων ψηφοφόρων να ανέρχεται στις 536.920.

Το Υπουργείο Εσωτερικών δημιούργησε ειδική ιστοσελίδα για τους 17χρονους ψηφοφόρους, την “ https://www.protifora.gr/ ” και χρησιμοποιεί σχετικά τα hashtag #apota17 και #protifora

 

Όσον αφορά το Νομό  Αιτωλοακαρνανίας, οι 17ρηδες ψηφοφόροι ανέρχονται σε 2.696.

Από αυτούς 1.359 είναι άνδρες και 1.337 γυναίκες.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιάννης Μπουλές – Έστειλε μήνυμα νίκης

Published

on

By

Στη  γεμάτη πλατεία Φαρμάκη πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία του ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας και υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μπουλές, κλείνοντας ουσιαστικά και την προεκλογική του εκστρατεία. Συνυποψήφιοι και φίλοι της παράταξης γέμισαν την κεντρική πλατεία της πόλης δίνοντας την υπόσχεση για την νίκη και ραντεβού την δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κεντρική ομιλία υποψήφιου δημάρχου Βασίλη Γκίζα

Published

on

By

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας , επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Συνεργασία πολιτών” πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου, στις 20:30, στην πλατεία λιμανιού.

Συνυποψήφιοι και φίλοι της παράταξης έδωσαν το παρών, με τον Βασίλη Γκίζα να αναφέρεται στις θέσεις και τις στοχεύσεις του προγράμματός του. Αναφορές έκανε και σε  θέματα καθημερινότητας, αλλά και διαχείρισης του δημοσίου χρήματος.  Κλείνοντας την ομιλία και πριν παρουσιάσει τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, τόνισε με έμφαση: «Αφήνουμε πίσω το κουρασμένο σήμερα και χτίζουμε το μέλλον».

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-rouxa-axesouar-kosmimata

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ