Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η Ναύπακτος τίμησε τον Γιάννη Αρτινόπουλο

Published

on

Τιμητική εκδήλωση για τη ζωή και το έργο του ναυπάκτιου ζωγράφου Γιάννη Αρτινόπουλου πραγματοποιήθηκε στο αρχοντικό Μπότσαρη, σε διοργάνωση του Δήμου Ναυπακτίας και των «Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη».

Στην εκδήλωση χαιρέτησε  ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας και ο πρόεδρος της Αιτωλικής Αναπτυξιακής και των Εκαπιδευτηρίων Κοτρώνη, Γιώργος Κοτρώνης ενώ  προλόγισε ο Διευθυντής της Παπαχαραλαμπείου Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ναυπάκτου Γιάννης Χαλάτσης. Ακολούθησε ομιλία από τον Επιστημονικό Συνεργάτη των Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη  Δημήτρη Σιούτη.

 Μετά την απονομή τιμητικής πλακέτας από τον Δήμαρχο Ναυπακτίας στον Γιάννη Αρτινόπουλο ακολούθησε προβολή του αφιερωματικού ντοκιμαντέρ με επίκεντρο το έργο και τη ζωή του καταξιωμένου εικαστικού, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κριδερά και παραγωγή των «Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεου, ο αντιδήμαρχος Θωμάς Κοτρωνιάς, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Ζαχαρίας Χοχτούλας, η πρ. αντιδήμαρχος Μαρία Ζιαμπάρα, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, άνθρωποι των τεχνών και πολύς κόσμος που δεν κατάφερε να βρει μια θέση στην κατάμεστη αίθουσα του αρχοντικού Μπότσαρη.

Σε δήλωσή του στο Nafsweek.gr ο Γιάννης Αρτινόπουλος είπε:

«Είναι γεγονός ότι αυτή η στιγμή με τιμά πάρα πολύ, αν και λίγο ντρέπομαι που έρχομαι εδώ, αλλά για να προβληθεί η τέχνη τέτοιες εκδηλώσεις είναι πάντοτε καλές για οποιονδήποτε και για μένα επίσης».

Παράλληλα, στο χώρο λειτούργησε  Έκθεση Ζωγραφικής με έργα του Γιάννη Αρτινόπουλου.

  

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

434.000 ευρώ για την πίστα BMX, & SCATE στο Αλσύλλιο Γριμπόβου

Published

on

By

Υπογράφηκε  σήμερα  Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 στο   Δημαρχείο Ναυπάκτου η σύμβαση για την ανάθεση και χρηματοδότηση με 434.000 ευρώ η κατασκευή πίστας για χρήστες αθλητικού εξοπλισμού με   τροχούς –  ΒΜΧ στο Αλσύλλιο Γριμπόβου.

«Ενισχύοντας τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής  και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου για αναβάθμιση του χώρου προσθέτουμε το δικό μας λιθαράκι. Διαμορφώνουμε κατάλληλες εγκαταστάσεις ώστε παιδιά και έφηβοι με ασφάλεια να χρησιμοποιούν την πίστα για BMX, & SCATE.

Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Ναυπάκτου Βασίλη Γκίζα  ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των νέων για άθληση και ψυχαγωγία, δημιουργώντας ένα οργανωμένο και ασφαλές  πάρκο» δήλωσε ο Νεκτάριος Φαρμάκης.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν και οι αντιδήμαρχοι Θωμάς Κοτρωνιάς και Γιάννης Παπαϊωαννίδης.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αποκατάσταση βλαβών ύψους 1 εκ. ευρώ από φυσικές καταστροφές σε Αγρίνιο και Ναύπακτο

Published

on

By

Λύσεις σε δύο σημαντικά προβλήματα που προκλήθηκαν σε Αγρίνιο και Ναύπακτο  εξαιτίας φυσικών καταστροφών, δίνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δρομολογώντας τις αποκαταστάσεις βλαβών στα αντίστοιχα οδικά δίκτυα. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν σύντομα, καθώς σήμερα Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, προχώρησε σε υπογραφές συμβάσεων με τους αναδόχους των δύο έργων, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων Θανάση Μαυρομμάτη.

Ειδικότερα, μέσα σε ένα χρόνο η Περιφέρεια αναζήτησε τις ενδεδειγμένες λύσεις, εξασφάλισε χρηματοδοτήσεις, ολοκλήρωσε τις διαγωνιστικές διαδικασίες και συμβασιοποίησε το έργο αποκατάστασης βλαβών από φυσικές καταστροφές του επαρχιακού οδικού δικτύου προς Νερομάννα του Δήμου Αγρινίου, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ. Στην περιοχή εκδηλώθηκαν βλάβες, όπως καταπτώσεις πρανών ,έμφραξη τεχνικών απορροής όμβριων υδάτων, καθιζήσεις οδοστρώματος και μεγάλη κατολίσθηση κατάντη του δρόμου με υποχώρηση μέρους του οδοστρώματος.

Για την αποκατάσταση αυτών θα γίνει επανακατασκευή των τμημάτων της οδού στα σημεία που υπέστησαν κατολίσθηση, με εξυγίανσή τους, κατασκευή έργων αντιστήριξης και έργων αποστράγγισης. Επίσης θαγίνει ανακατασκευή τεχνικών για την απορροή των όμβριων υδάτων καθώς και εργασίεςοδοστρωσίας, ασφαλτικών και σήμανσης, ώστε να αρθεί η επικινδυνότητα της οδού.

Ανάλογες εργασίες, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, προβλέπονται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο προς Γέφυρα Μπανιά του Δήμου Ναυπακτίας.

Και τα δύο έργα χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ