Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η Ομοσπονδία για το Ξενία

Published

on

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΞΕΝΙΑ

Την Τετάρτη 3/5/2023 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας με μοναδικό θέμα συζήτησης την αξιοποίηση των χώρων του ΞΕΝΙΑ μετά το τέλος της ανακαίνισης που πραγματοποιείται αυτό τον καιρό.

Η ομοσπονδία με παρέμβαση του προέδρου κ.Δαβανέλλου Θέμη εξέφρασε την θέση της ομοσπονδίας όπως αυτή αποφασίστηκε ομόφωνα στην συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου  την Τρίτη 2/5/2023 και η οποία είναι : «Μετατροπή του χώρου του ΞΕΝΙΑ σε ξενοδοχείο 5 αστέρων, αφού διασφαλίσουμε απαραίτητα, είτε στον ίδιο χώρο είτε σε άλλον, την λειτουργία του συνεδριακού κέντρου, την προβολή της εικονικής αναπαράστασης της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου και την λειτουργία πινακοθήκης, τα οποία έχουν αποφασιστεί με ομόφωνη απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου και τα οποία θεωρούμε άκρως απαραίτητα για την μεγάλη προσέλευση επισκεπτών και την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου μας και οπωσδήποτε χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο από τυχόν ασυνέπεια προς τα προγράμματα χρηματοδότησης του έργου.»
Όμως, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την προσπάθεια της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής του κ. Λουκόπουλου για το ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας, αλλά παράλληλα να καταδικάσουμε την αναποτελεσματικότητα των προσπαθειών και την αδυναμία των έξι  Δημοτικών Αρχών που εδώ και εικοσιπέντε χρόνια δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν αυτόν τον σπουδαίο χώρο 15 στρεμμάτων, στο κέντρο της πόλης και δίπλα στην θάλασσα.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον αείμνηστο ευεργέτη Γ. Νόβα για αυτή την δωρεά του, αλλά οφείλουμε να ικανοποιήσουμε το όραμα του για ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας στον χώρο προς όφελος του Δήμου και των δημοτών του.

Τέλος πιστεύουμε ότι ο χώρος θα πρέπει να εκμισθωθεί σε ιδιώτη γιατί με διαχείριση από τον ίδιο το Δήμο το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι η δημιουργία άλλης  μιας προβληματικής Δημοτικής επιχείρησης. 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δαβανέλλος Θέμης                                Μπακατσιάς Βασίλειος

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στην Ναύπακτο η Λίνα Μενδώνη (video -δηλώσεις)

Published

on

By

Την Ναύπακτο επισκέφθηκε την  Δεύτερα 8 Μαΐου η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Την  υπουργό υποδέχθηκε ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας στις 10:30 στο λιμάνι της Ναυπάκτου όπου και  ξεναγήθηκε στο έργο αναστήλωσης και προστασίας του Ενετικού Λιμανιού, έργο που εκτελείται με μελέτες και χρηματοδότηση του υπουργείου πολιτισμού.

Παρόντες οι αντιδήμαρχοι Σωκράτης Παπαβασιλείου, Ντίνος Τσουκαλάς, Θωμάς Κοτρωνιάς, ο πρόεδρος της Αιτωλικής Γιώργος Κοτρώνης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας Σπύρος Τσέλιος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Ζαχαρίας Χοχτούλας, η προϊσταμένη της Εφορείας αρχαιοτήτων Αιτ/νίας και Λευκάδας Ολυμπία Βικάτου ο Δντής Αναστήλωσης Βυζαντινών και μεταβυζαντινών μνημείων  Θεμιστοκλής Βλαχούλης και παραγόντων του υπουργείου Πολιτισμού.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στην Ναύπακτο αύριο Δεύτερα 8/5 η  υπ. Πολιτισμού  Λίνα Μενδώνη

Published

on

By

Την Ναύπακτο θα επισκεφτεί αύριο Δεύτερα 8 Μαΐου η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Η υπουργός θα βρεθεί με τον δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα στις 10:30 στο λιμάνι της Ναυπάκτου όπου και θα ξεναγηθεί στο έργο αναστήλωσης και προστασίας του Ενετικού Λιμανιού, έργο που εκτελείται με μελέτες και χρηματοδότηση του υπουργείου πολιτισμού.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο δημαρχείο της πόλης.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πλημμύρισε νιάτα και ρυθμούς το Παπαχαραλάμπειο (ΦΩΤΟ)

Published

on

By

Για έκτη χρονιά ο Δήμος Ναυπακτίας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας διοργάνωσαν στο Κλειστό του Παπαχαραλαμπείου Σταδίου Ναυπάκτου το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μοντέρνων Χορών.

Το Σάββατο, 6 Μαΐου μαθήτριες και οι μαθητές από συνολικά 11 σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας έδωσαν το δικό τους ραντεβού σε μια γιορτή έκφρασης και δημιουργίας, πλημμυρίζοντας με ρυθμούς και ζωντάνια το κλειστό του Σταδίου της Ναυπάκτου.

Στην γιορτή πήραν μέρος μαθητές από:

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΟΤΡΩΝΗ

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΟΤΡΩΝΗ

ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ

1ο ΕΠΑ.Λ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

1ο ΕΠΑ.Λ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

1ο ΓΕ.Λ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Μια γιορτή της νεολαίας που θα πρέπει να αγκαλιάσει ο Δήμος Ναυπακτίας καθώς για έξι χρόνια έχει αφήσει το στίγμα της, έχοντας  προοπτικές ανάπτυξης στο μέλλον.

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ