Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας για τον Κώστα Λόη

Published

on

Αποχαιρετάμε έναν φίλο ,συνεργάτη ,οικογενειάρχη και έναν καλό πατριώτη ,που όσοι τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του έχουν να καταθέσουν μόνο θετικές μνήμες.         Γεννήθηκε στην Ελευθέριανη  της Ορεινής Ναυπακτίας και για 40 περίπου χρόνια  ήταν  διοικητικός υπάλληλος του ΟΤΕ.                                                                            Ο Κώστας πρώτος έδινε το παράδειγμα της συμμετοχής στα κοινά, με την παρουσία του ως ιδρυτικό μέλος στον  Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού του στην Αθήνα , αργότερα ενεργό μέλος στην Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας και για 30 σχεδόν χρόνια εκλεγμένος αντιπρόσωπος της Ο.ΣΥ.Ν  στην Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία (ΠΑΝ.ΣΥ).

Στην Ηλιούπολη όπου διέμενε ήταν γραμματέας στην Πνευματική Εστία του Δήμου και για πολλά χρόνια ήταν μέλος της χορωδίας Ηλιούπολης .

Ο Κώστας Λόης  ξεχώριζε για πολλά, χαρακτηριστική όμως ήταν η ηρεμία του, η εργατικότητα, η δημοκρατικότητα η προστατευτικότατα σ εμάς τους νεότερους και το ήθος του. Τα λόγια του σοφά και μετρημένα που σε γέμιζε με σιγουριά και γαλήνη.

Ο Κώστας  έφυγε, αλλά άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στο πατριδοτοπικό κίνημα  και τους ανθρώπους του. Υπηρέτησε με αρχές, αξίες, ήθος ,ανιδιοτέλεια ,εντιμότητα , σεμνότητα και ευγένεια το κίνημα. Κέρδισε δίκαια, με πολλή προσωπική δουλειά και διατηρώντας πάντα χαμηλούς τόνους,την εκτίμηση και το σεβασμό όλων μας Και ασφαλώς υπήρξε ένας αφοσιωμένος, και άξιος οικογενειάρχης και θέλουμε  να εκφράσουμε  τα ειλικρινή, και θερμά μας  συλλυπητήρια, στην σύζυγό του, και στις κόρες του, που πάντα καμάρωνε.

Την Ο.ΣΥ.Ν στην κηδεία που έγινε στην γενέτειρά του ,εκπροσώπησε το μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου κυρία Κατερίνα Χαραλαμποπούλου και αντί στεφάνου κατέθεσε χρηματικό ποσό στον Ιερό Ναό Ελευθέριανης .                                                                      Κώστα αιωνία σου η μνήμη και ας είναι ελαφρύ το Λευτεριάνικο χώμα που  σε σκεπάζει.

                                        Το Κεντρικό Συμβούλιο της Ο.ΣΥ.Ν

Ο Πρόεδρος                              Η Γραμματέας                     Ο Ταμίας

Θεόδωρος Παπαδόπουλος              Ιωάννα Πια                     Κώστας Σαλτός

Θανάσης Καλαβρουζιώτης                             Βασίλης Δ. Ζήσιμος

Νίκος Ανδρίτσος                                           Παναγιώτης Αναστασόπουλος

Δήμητρα Δημαδάμα                                      Χρήστος Βελέντζας

Κατερίνα Χαραλαμποπούλου                          Βάσω Λόη

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτική Ημερίδα για τον Καρκίνο την Τετάρτη 6/7 στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας, η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά, σε συνεργασία με τον Όμιλο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» Νομού Αχαΐας, διοργανώνει Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα:

«Η σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης στον Καρκίνο του πνεύμονα και στο Μελάνωμα.  Νεότερες θεραπευτικές εξελίξεις»,

την Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2022 και ώρα 18:30‘ στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

18:30′-19:00′

Προσέλευση-Χαιρετισμοί

19:00′-19:25′

«Μελάνωμα Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση», Χρύσα Οικονόμου, Δερματολόγος, Επικουρική Επιμελήτρια, Δερματολογική Κλινική Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών

19:25′-19:50′

«Καρκίνος Πνεύμονα: Επιδημιολογικά στοιχεία, Αιτιολογία, Ταξινόμηση, Πρόληψη», Λεωνίδας Στέλλας, Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος, Δ/ντης Πνευμονολογικής Κλινικής COVID, Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας»

19:50′-20:15′

«Θεραπευτικές Εξελίξεις», Αθηνά Χριστοπούλου, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών, Δ/ντρια Παθολογικής Ογκολογίας – Υπεύθυνη Ογκολογικής Μονάδας, Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας»

20:15′-20:35′

«Περπατώντας με τον Καρκίνο», Λαμπρινή Παπαχρυσανθάκη, Νοσηλεύτρια ΤΕ Πρόεδρος Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» Νομού Αχαΐας

20:35′-21:00′

Ερωτήσεις-Συζήτηση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Κόρη οφθαλμού” …

Published

on

By

Ήδη φούντωσαν τα πλατάνια της Ναυπάκτου και οι γνωρίζοντες τρέμουν στην ιδέα ότι  καραδοκεί η ασθένεια των πλατανιών που δεν έχει γιατρειά, με αποτέλεσμα να ξεραίνονται  τα προσβεβλημένα δένδρα.

Αναγκαία κρίνεται η ενημέρωση από τους αρμόδιους  για το σοβαρό αυτό θέμα, που αν δεν  προσέξουμε θα φτάσει να δούμε μια άλλη Ναύπακτο…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται ο νέος «Τειρεσίας» για πολίτες & επιχειρήσεις

Published

on

By

Σε τελικό στάδιο σχεδιασμού βρίσκεται ο νέος «Τειρεσίας», που θα καταγράφει όλα τα χρέη των πολιτών και των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και θα αξιολογεί -βαθμολογεί τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα ως προς την πιστοληπτική τους συμπεριφορά.

Ο νέος «Τειρεσίας» θα μπορεί να χρησιμοποιείται και από άλλους φορείς, όπως π.χ. εταιρείες τηλεφωνίας, ηλεκτρικής ενέργειας, πριν προβούν σε σύναψη συμβολαίου, ώστε να αποκλείουν όσους έχουν μεγάλες οφειλές.

Το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει τη σύσταση της Ανεξάρτητης Αρχής Πιστοληπτικής Αξιολόγησης θα πάρει σύντομα τον δρόμο προς τη Βουλή για ψήφιση.

Σκοπός της Αρχής είναι η συλλογή, αποθήκευση και επεξεργασία πρωτογενών δεδομένων πιστοληπτικής συμπεριφοράς φυσικών και νομικών προσώπων έναντι του Δημοσίου, η αξιολόγηση της πιστοληπτικής συμπεριφοράς νοικοκυριών και επιχειρήσεων και η παραγωγή και χορήγηση πιστοληπτικής βαθμολόγησής τους προς χρήση από δημόσιους οργανισμούς και φορείς, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ή/και λοιπούς ιδιώτες (π.χ. εμπόρους).

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ