Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η προστασία και ανάδειξη της Καστροπολιτείας στο επίκεντρο συνάντησης Δήμου με το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων

Published

on

Με στόχο την αναβάθμιση της πολιτισμικής και αρχαίας κληρονομιάς μας, πραγματοποιήθηκε στην Ναύπακτο συνάντηση με εκπροσώπους του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και του Πανεπιστημίου Πατρών προκειμένου να τεθούν επί τάπητος οι βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης της βλάστησης εντός και εκτός των τειχών της Καστροπολιτείας.  Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας, o Αντιδήμαρχος κ.Γιάννης Παπαϊωαννίδης, εκ μέρους του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ η Διευθύντρια κ.Κωνσταντίνα Τσαγκάρη και ο κ.Γιώργος Καρέτσος, ο Δασάρχης Ναυπάκτου κ.Γιώργος Ράπτης, ο Δασολόγος κ.Θανάσης Σταμάτης, εκ μέρους της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών ο κ.Μιχάλης Παπαβαρνάβας και ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Ναυπακτίας Αρχιτέκτων-Μηχανικός κ.Κωνσταντίνος Πετράκος.

Βασικοί στόχοι των εμπλεκόμενων φορέων είναι να θωρακισθεί αποτελεσματικά η περιοχή σε περίπτωση πυρκαγιάς, να περιοριστούν οι κίνδυνοι πτώσεων δέντρων και κλαδιών και ταυτόχρονα να επιλεγεί η κοπή δέντρων, ώστε να συνάδει με το τοπίο και την ανάδειξη των τειχών της πόλης, που ξεκινούν από την παραλία της και καταλήγουν στο επάνω μέρος αυτής.

Σε αυτό το πλαίσιο, τέθηκε επί τάπητος και το ζήτημα των ζημιών που προκαλείται από την επιφυτική χλωρίδα στην τειχοποιία και γενικότερα στις δομές των ιστορικών τειχών.

Το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων θα μελετήσει την κατάσταση της υπάρχουσας βλάστησης προκειμένου να επισημανθούν τα βασικότερα προβλήματα που προκαλούνται ή πρόκειται να προκληθούν.  Επιπλέον, σε συνεργασία με το Δασαρχείο Ναυπάκτου, θα προταθούν οι κατάλληλες διαχειριστικές πρακτικές, που θα πρέπει να εφαρμοστούν και να προβλεφθούν στην τυπική διαδικασία βάσει των απαιτήσεων της ισχύουσας νομοθεσίας.  Για το λόγο αυτό, και στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον Δήμο και τους υπόλοιπους φορείς, θα πραγματοποιηθεί νέα επίσκεψη των ερευνητών τον προσεχή Σεπτέμβριο.

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο Δήμος Ναυπακτίας τίμησε την Ολυμπιονίκη Ευαγγελία Πλατανιώτη

Published

on

By

Πλατανιώτη-ευαγγελία-βραβευση-ναυπακτια

Ο Δήμος Ναυπακτίας τίμησε την Ολυμπιονίκη και Παγκόσμια  Πρωταθλήτρια Ευαγγελία Πλατανιώτη «για τις κορυφαίες διακρίσεις της και τη σημαντική προσφορά της στην καλλιτεχνική κολύμβηση».

Την ναυπάκτια στην καταγωγή κ. Πλατανιώτη βράβευσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ.Ιερόθεος και ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης Ημερίδας «Υγιής Αθλητισμός και Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη» που πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο, στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Lepanto Formula Kite 2022.

Πλατανιώτη-ευαγγελία-βραβευση-ναυπακτια

Νωρίτερα, η κ.Πλατανιώτη που συμμετείχε ως ομιλήτρια στην Ημερίδα μοιράστηκε με το κοινό την εμπειρία της και στιγμές από την αθλητική της πορεία.  Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στην καθοριστική στήριξη και συμβολή της οικογένειά της και όσων στάθηκαν στο πλευρό της όλα αυτά τα χρόνια.

Παρόντες ήταν ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Σιμάκης, οι Αντιδήμαρχοι κύριοι Ντίνος ΤσουκαλάςΣωκράτης ΠαπαβασιλείουΓιάννης Παπαϊωαννίδης, ο Πρόεδρος Κοινότητας Πλατάνου κ. Γιώργος Πολύχρονος, ο Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Κλάσης Αετοσανίδας (International Kiteboarding Association) κ. Σπύρος Κρότσης, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης κ. Άκης Τσαλίκης και ο Αθλητικός Διευθυντής της AHEPA Hellas κ. Αδάμ Βλαχογιάννης.

Πλατανιώτη-ευαγγελία-βραβευση-ναυπακτια Πλατανιώτη-ευαγγελία-βραβευση-ναυπακτια

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις για την επιδότηση στους ηλιακούς θερμοσίφωνες

Published

on

By

Το νέο πρόγραμμα επιδότησης που σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αντικατάσταση του παλαιού τύπου ηλεκτρικών θερμοσιφώνων με σύγχρονους ηλιακούς θα «τρέξει» με το μοντέλο «Αλλάζω Συσκευή».

Πιθανότατα, οι επιδοτήσεις θα δοθούν με συγκεκριμένα κριτήρια – εισοδηματικά και κοινωνικά – αντίστοιχα με εκείνα που ίσχυσαν στην επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών, τότε, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του gov.gr.

Κάθε ενδιαφερόμενος υπέβαλε μία αίτηση για μία και μόνο κατοικία, η οποία είτε είναι η κύρια είτε η δευτερεύουσα (ιδιόκτητη, ενοικιασμένη ή παραχωρημένη) και με ενεργή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ