Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η  Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α καταγγέλλει τον δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα

Published

on

ΠΟΕ-ΟΤΑ-καταγγελία

Χαρακτηρίζοντας  προκλητική και απαράδεκτη  την απόφασή του να αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία τον εσωτερικό έλεγχο για το έτος 2022 του Δήμου Ναυπακτίας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταγγέλλει τον Δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα.  

Αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. :

“Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταγγέλλει τον Δήμαρχο Ναυπακτίας για την προκλητική και απαράδεκτη Απόφασή του να αναθέσει σε Ιδιωτική Εταιρεία τον εσωτερικό έλεγχο για το έτος 2022 του Δήμου Ναυπακτίας.

Η απόφαση του αυτή εγείρει πολλά ερωτήματα, υπονομεύει τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου Ναυπακτίας και δημιουργεί προηγούμενο ανάθεσης σε ιδιώτες αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών του Δήμου.

Ο κ. Δήμαρχος, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ναυπακτίας και Δωρίδας, προχώρησε με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης και έδωσε σε Ιδιωτική Εταιρεία τις ανεξάρτητες υπηρεσίες εσωτερικού ελέγχου αντί του ποσού των 14.880 ευρώ. Επιβάρυνε δηλαδή τους Δημότες με το υπέρογκο αυτό ποσό επιλέγοντας Ιδιωτική Εταιρεία, προφανώς της αρεσκείας του, αφού ούτε καν τα προσχήματα του διαγωνισμού δεν κράτησε.

Το πιο μεμπτό ωστόσο είναι, πώς ο κ. Δήμαρχος σύμφωνα με τον Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ναυπακτίας- Δωρίδας θα μπορούσε να προχωρήσει στην τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίες (Ο.Ε.Υ.), να συστήσει μονάδα εσωτερικού ελέγχου και να διενεργήσει αυτή τον έλεγχο του Δήμου Ναυπακτίας χωρίς οικονομικές επιβαρύνσεις και περίεργες μεθοδεύσεις. Έτσι, το Δημόσιο θα ασκούσε τον έλεγχο του Δημοσίου και όχι «διορισμένος» ιδιώτης από τον Δήμαρχο με τους Δημότες να πληρώνουν το… μάρμαρο.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είναι υπέρ της διαφάνειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν μπορεί παρά να διαφωνεί κάθετα όμως, με πρακτικές που θέλουν ιδιώτες να μπαίνουν από το «παράθυρο» και να αντικαθιστούν υπηρεσίες και θεσμούς. Αλήθεια, πόσο αντικειμενικός και διάφανος μπορεί να είναι ένας εσωτερικός έλεγχος από έναν ιδιώτη που επελέγη με απευθείας ανάθεση και πληρώθηκε, επί της ουσίας από τον ελεγχόμενο, για να τον κάνει; Ο  έλεγχος των φορέων του Δημοσίου μπορεί να γίνεται από  το Δημόσιο και μόνο.

Η Ομοσπονδία καλεί τον Δήμαρχο Ναυπακτίας να ανακαλέσει την Απόφασή του για την απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη του εσωτερικού ελέγχου του Δήμου Ναυπακτίας. Στηρίζει δε τον Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ναυπακτίας και Δωρίδας στις όποιες αποφάσεις του για τη διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών του Ο.Τ.Α.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.”

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η προσπάθεια γνωριμίας με το Ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας … συνεχίζεται!

Published

on

By

Όσοι ασχολούνται με την τοξοβολία αθλούνται, ενδυναμώνουν τους μύες των χεριών και όχι μόνο,  ακόμη αποκτούν ισορροπία και αντοχή, βελτιώνουν το πνεύμα και την αυτοπεποίθησή τους.

Οι τοξότες δεν χρειάζονται μόνο δύναμη στα χέρια για να ρίξουν το βέλος, αλλά και ικανότητες συγκέντρωσης, ακρίβειας και υπομονής.

Η προσπάθεια γνωριμίας με το Ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας … συνεχίζεται!

Σας περιμένουμε κάθε Κυριακή στο κλειστό του 2ου γυμνασίου Ναυπάκτου!!

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο fb  @nafpaktiaarchery  δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και ενημερωθείτε…

*Πληροφορίες στο τηλ. +30 26340 25016 /  info@prasinomple.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απόψε, Μικτή Χορωδία, κουαρτέτο εγχόρδων Δημ. Ωδείου Ιωαννίνων και Qwalia Singers στο λιμάνι

Published

on

By

Η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ναυπακτίας  για την 451η επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.
Μαζί με δύο εξαίρετα μουσικά σύνολα : Το κουαρτέτο εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων και την βραβευμένη ανδρική χορωδία Qwalia Singers από το Swansea της Ουαλίας, σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου και ώρα 20:30 στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης θα μας  ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο της μουσικής, με ακούσματα από την εποχή της Ναυμαχίας έως το σήμερα.

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

139.365 ευρώ στον Δήμο Ναυπακτίας από 7η, 8η και 9η δόσεις ΣΑΤΑ

Published

on

By

Υπογράφτηκε η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού  Στέλιου  Πέτσα για την κατανομή από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», συνολικό ποσού 35.185.002,00 €, το οποίο αποδίδεται ως 7η, 8η και 9η μηνιαία τακτική επιχορήγηση του έτους 2022 σε όλους τους Δήμους της Χώρας για υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων αυτών, σύμφωνα με τον πίνακα.

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ