Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η συγκέντρωση του ΚΚΕ – «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Published

on

Πολιτική συγκέντρωση για Ευρωεκλογές, Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 από το ΚΚΕ και τη  ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ, στην  κεντρική Πλατεία της πόλης.                                                                                                                                                                                                                                                                                             Κεντρικός ομιλητής ήταν ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραϊτης και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο γενικό πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται εν’ όψη και των εκλογών.

Το ρόλο ΝΑΤΟ, ΕΕ, κυβέρνησης και μονοπωλειακών ομίλων και στο πως υλοποιούνται οι κεντρικές κατευθύνσεις από την Τοπική Διοίκηση.

Κατήγγειλε τα αγροτοδικεία που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στις κινητοποιήσεις της ΟΑΣ Αιτωλ/νιας, ανέδειξε τεκμηριωμένα και με στοιχεία τις ελλείψεις σε υποδομές στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Κάλεσε το λαό της περιφέρειας και της πόλης να κάνουν το βήμα και να στηρίξουν σε όλες τις κάλπες το ΚΚΕ για να βγουν στο προσκήνιο οι δικές τους ανάγκες.

Η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Ντίνα Ζέλιου στην τοποθέτησή της αναφέρθηκε στα άμμεσα και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δημότης και πως τα αναδεικνύει και τα παλεύει η Λαϊκή Συσπείρωση και στην περιφέρεια.

Αναφέρθηκε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που κατακλύζουν τις βουνοκορφές μας, για τις αίθουσες των σχολείων σε κοντέϊνερ, τα δυσβάσταχτα διόδια της Γέφυρας, το ρόλο του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας.

Τέλος το λόγο πήρε η υποψήφια Δήμαρχος Ναυπακτίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση Ντίνα Μπούρη – Δούρου. Χαιρέτησε όλους όσους συμπορεύτηκαν με το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση κόντρα στις πιέσεις, την τρομοκρατία και τις ψεύτικες υποσχέσεις.

Ανέδειξε τις πρωτεραιότητες που βάζει η Λαϊκή Συσπείρωση για το Δήμο που είναι οι πραγματικές λαϊκές ανάγκες.

Κάλεσε το λαό και ιδιαίτερα τη νεολαία να μην χάσει την ευκαιρία να καταδικάσει ΕΕ, τα κόματά της και τους διαχειριστές τους στην Τοπική Διοίκηση.

Να ρίξουν κόκκινο, στο μαύρο μέτωπο σε όλες τις κάλπες.

Ανακοίνωσε τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης σε περιφέρεια και Δήμο Ναυπακτίας.

Ντίνα Μπούρη: «πρόοδος δεν είναι η υποταγή στο σύστημα»

Η υποψήφια Δήμαρχος Ναυπακτίας Ντίνα Μπούρη ανέφερε στην ομιλία της:

«Χαιρετίζουμε όλους όσους συμπορεύονται με τη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ.

Που δεν τρομοκρατήθηκαν, δεν ενέδωσαν σε ψεύτικες υποσχέσεις.

Που στάθηκαν θαρρετά απέναντι στο αναπαλαιομένο σκηνικό και το δήθεν ανεξάρτητο.

Καλούμε τους συνδημότες μας να ψηφίσουν με βάση και την προσωπική τους εμπειρία όλα τα προηγούμενα χρόνια και για την πολιτική σκηνή και για την Τοπική Διοίκηση.

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης μας να βαδίσουν με τη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ στο δρόμο της ελπίδας και της πάλης για τα δικαιώματά τους  τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

Να δυναμώσει τη φωνή μας και στην Ευρωβουλή και στην Περιφέρεια και στο Δήμο μας.

Για να αναχαιτίσουμε αντιλαϊκές αποφάσεις.

Για να ξεσκεπάσουμε σχέδια και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με επιχειρηματίες.

Για να αποκαλύψουμε προθέσεις αντεργατικές – αντιλαϊκές που κρύβονται πίσω από το προσωπείο του ανεξάρτητου και του ανεξάρτητου των ανεξάρτητων στις κοινότητες.

Για να πρωτοστατήσουμε σε αγώνες μαζί με το λαό και το ταξικό κίνημα για μέτρα και αποφάσεις που ανακουφίζουν πραγματικά τις λαϊκές οικογένειες.

Για έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και όχι βιτρίνας που θα γίνουν με μισθούς πείνας.

Να αντιπαλέψουμε και τη δίκαιη ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ και τη βιώσιμη της ΝΔ που ταυτίζονται με τα κέρδη των λίγων και στο λαό δίνουν ψίχουλα.

Να απομονώσουμε και στην πόλη μας την παρείσφηση της Χρυσής Αυγής στα πεπραγμένα του Δήμου από το παράθυρο.

Στο βωμό της εκλογής με κάθε τρόπο εκτός από τα αλισβερίσια των υποψηφίων συμβούλων από συνδυασμό σε συνδυασμό, που αυτό δείχνει ότι δεν διαφέρουν σε τίποτε μεταξύ τους, δεν δυστάζουν να πάρουν στους κόλπους τους γνωστούς χρυσαυγίτες.

Στο βωμό της εκλογής και τις αναχαίτισης αντιδράσεων και κινητοποιήσεων βλέπουμε να πηγαίνουν χέρι – χέρι επιχειρηματίες και εργατοπατέρες – κυβερνητικοί συνδικαλιστές.

Δεν τσιμπάμε. Βγάζουμε συμπεράσματα.

Δεν υποχωρούμε, δεν συμβιβαζόμαστε με τα βαρύγδουπα προεκλογικά λόγια για τη μετα μνημονίων εποχή, για τη βιώσιμη κινητικότητα, για την ευσπλαχνία, την αγάπη και αλλυλεγγύη μέχρι τον αιώνα τον άπαντα.

Δηλώνουμε αγωνιστικό παρόν.

Κάναμε, κάνουμε και θα κάνουμε λαϊκή αντιπολίτευση.

Αναδεικνύουμε και καταδικάζουμε κάθε γεγονός που επιβουλεύεται την ασφάλεια και την ευημερία των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο.

Μόλις χθες ο νυν Δήμαρχος Ναυπακτίας υποδέχθηκε και συζήτησε εγκάρδια, σαν υπεύθυνος και γνήσιος εκφραστής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το κοράκι του πολέμου και διαμεσολαβητή των ΝΑΤΟϊκών σφαγέων Τζέφρι Πάϊατ.

Μιας κυβέρνησης που έχει μετατρέψει όλη την επικράτεια σε μια τεράστια βάση του ΝΑΤΟ, ενώ ξεπλένει με τον πιό άθλιο τρόπο τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό.

Ίσως ξεπληρώνει τα δωράκια της κυβέρνησης προς την Δημοτική Αρχή ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες που ξεκλειδώνουν όλα μαζί, αποφάσεις, έργα, μελέτες.

Γι’ αυτό και η θέση του ήταν πολύ δύσκολη το απόγευμα της ίδιας μέρας που τίναξε στον αέρα το δημόσιο διάλογο που είχε προγραμματιστεί με τους υποψήφιους Δημάρχους για το Δήμο Ναυπακτίας.

Η δικαιολογία του ποταπή μια μαθηματική εξίσωση του δημοτικού.

Ευτυχώς το μορφωτικό επίπεδο πια των δημοτών είναι ανεβασμένο και αντιλαμβάνεται την δυσκολία που αντιμετωπίζει και δεν περνάνε οι δικαιολογίες και τα ρητά.

Καλούμε το λαό της Ναυπακτίας να σταθεί δίπλα στο ΚΚΕ, ώστε να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Βέβαια και η σιωπή για την επίσκεψη Πάϊατ και των άλλων υποψηφίων, το ίδιο ευνοεί τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, της κυβέρνησης.

Το δήθεν ανεξάρτητος δεν σημαίνει απολιτικοποίητος.

Να μην περιμένει ο ναυπακτιακός λαός τίποτε από αυτές τις συνεργασίες και τις συμμαχίες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε. Θα το δούμε περίτρανα την δεύτερη Κυριακή.

Είναι απέναντι στα συμφέροντά του και τις πραγματικές ανάγκες.

Με έργα βιτρίνας και μοίρασμα της φτώχειας μέχρι τον αιώνα τον άπαντα.

Καλούμε τους νέους που ψηφίζουν για πρώτη φορά να μην χάσουν την ευκαιρία να καταδικάσουν την ΕΕ, τα κόμματά της, τους διαχειριστές τους στην τοπική διοίκηση.

Να δυναμώσουν το ΚΚΕ και τη Λαϊκη Συσπείρωση γιατί έτσι δυναμώνουν τη δική τους φωνή.

Γιατί έχουν δικαίωμα στη ΔΩΡΕΑΝ δημόσια Παιδεία και Υγεία.

Γιατί έχουν δικαίωμα σε μόνιμη εργασία με διακιώματα.

Γιατί έχουν δικαίωμα στον Πολιτισμό, Αθλητισμό που αποτελεί πανάκριβο χόμπυ.

Γιατί πρέπει να πουν ΔΥΝΑΤΟ ΟΧΙ στη στρατηγική τους που μαζί με το ΝΑΤΟ σφαγιάζουν λαούς για τα κέρδη των λίγων.

Φέρνουν πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά.

Να πουν ΟΧΙ στη ναζιστική – εγκληματική Χρυσή Αυγή.

Να απαιτήσει η νεολαία να απολαμβάνει ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, που μπορεί να τους προσφέρει η εποχή μας με τη μεγάλη ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Καλούμε τέλος όλους όσους θέλουν αιρετούς που να είναι αγωνιστές, να κάνουν λαϊκή αντιπολίτευση, να παρεμποδίζουν αντιλαϊκές πολιτικές, να έχουν πόλεμο με τα μεγάλα συμφέροντα, να διεκδικούν ανάσες για τους βιοπαλαιστές και να παλεύουν για σύγχρονα δικαιώματα, σε συστράτευση.

Γιατί πρόοδος δεν είναι η υποταγή στο σύστημα. Πρόοδος είναι να στέκεσαι απέναντί του, να παίρνεις θέση στο μέτωπο της ρήξης και της σύγκρουσης, να ανοίγεις δρόμους για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας.

ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοτική Αστυνομία: Σωσίβιο για τη δημοτική αρχή Γκίζα

Published

on

By

Μπουλές-ναυπακτος-ΑΔΚΝ

Σε ανακοίνωσή της μετά τα όσα ειπώθηκαν και ψηφίστηκαν κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας, με θέμα την έγκριση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου, η «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας» – ΑΔΚΝ  του Γιάννη Μπουλέ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με σωσίβιο τη δημοτική αστυνομία ο δήμαρχος κ. Γκίζας πέρασε το σκόπελο του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του δήμου, που έχει οδηγήσει σε διάλυση τις Υπηρεσίες του.

Πέρασαν τρία  χρόνια της δημοτικής θητείας Γκίζα και ο δήμαρχος απέφυγε σκόπιμα  να φέρει στο δημοτικό συμβούλιο τις αλλαγές που έπρεπε  να είχε κάνει από τον πρώτο μήνα της θητείας του, ώστε οι Υπηρεσίες του δήμου να μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά.

Είναι γνωστό ότι στο δήμο Ναυπακτίας υπάρχουν τμήματα που έχουν μόνο προϊστάμενο και υπάλληλοι με παράλληλα καθήκοντα σε διαφορετικά τμήματα. Είναι επίσης γνωστό ότι υπάρχει μείωση του προσωπικού λόγω αποχωρήσεων. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί  δυσλειτουργίες  και έπρεπε να αντιμετωπισθεί από την πρώτη στιγμή της θητείας Γκίζα.

Παρά την επιμονή της ΑΔΚΝ (στη διάρκεια της συνεργασίας μας ) να υπάρξει αλλαγή του Οργανισμού του δήμου ώστε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα ο δήμαρχος σκόπιμα απέφυγε να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο το σχέδιο του ΟΕΥ που είχε προετοιμάσει ο αντιδήμαρχος κ. Παπαβασιλείου. Ο δήμαρχος προτίμησε να κάνει μετακινήσεις υπαλλήλων με δική του  αποκλειστικά ευθύνη. Οι μετακινήσεις αυτές έχουν οδηγήσει την Υπηρεσία του δήμου στη σημερινή διάλυση.

Έτσι για μία ακόμα φορά καταρρίπτεται ο ισχυρισμός του δημάρχου ότι η αποχώρηση της ΑΔΚΝ από τη συνεργασία ήταν προσχηματική. Η ΑΔΚΝ αποχώρησε αφού διαπίστωσε ότι η δημοτική αρχή Γκίζα λόγω ανικανότητας και σκοπιμότητας δεν ενδιαφέρεται για τα ουσιαστικά θέματα του δήμου παρά μόνο για τη νίκη στις δημοτικές εκλογές του 2023.

Ακόμη και τη δημιουργία δύο τμημάτων (Εσωτερικού Ελέγχου και Πολιτικής Προστασίας) που επέβαλε ο νόμος από το 2020, ο κ. Γκιζας αναγκάστηκε να τη φέρει στο ΔΣ μετά την καταγγελία του σωματείου των εργαζομένων στο δήμο και τη σχετική καταγγελία της ΠΟΕ ΟΤΑ. Τα τμήματα αυτά που τα επιβάλλει ο νόμος  προβλέφτηκαν ως αλλαγή στον Οργανισμό αφού πρώτα δόθηκε με ανάθεση σε ιδιώτες το αντικείμενο του Εσωτερικού Ελέγχου.

Το τμήμα της δημοτικής αστυνομίας που επίσης προβλέφθηκε στον Οργανισμό ήταν καθολική κοινωνική απαίτηση αφού η ανάγκη επανασύστασης της δημοτικής αστυνομίας δεν αμφισβητείται πλέον από κανένα. Σημειώνουμε ότι η ΑΔΚΝ ήταν η μοναδική δημοτική παράταξη η οποία στην προηγούμενη δημοτική περίοδο ψήφισε  υπέρ της επανασύσαστης της δημοτικής αστυνομίας.

Για να αποφύγει λοιπόν ο δήμαρχος τη συζήτηση για τα πολύ σοβαρά ζητήματα του Οργανισμού εστίασε τη συζήτηση στο θέμα της δημοτικής αστυνομίας ανταλλάσοντας κατηγορίες με την προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Λουκόπουλου.

Χωρίς διαβούλευση και χωρίς όραμα ο δήμαρχος  οδήγησε το δημοτικό συβούλιο  να συζητά για το δένδρο (δημοτική αστυνομία)  αφήνοντας σε πλήρη εγκατάλειψη το δάσος (Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας ), την αποτελεσματική δηλαδή λειτουργία του δήμου».

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε ρυθμούς  “Lepanto Formula Kite Europeans 2022”  η Ναύπακτος

Published

on

By

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Με την τελετή έναρξης των αγώνων που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Ναυπάκτου ξεκίνησε και επίσημα το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Formula Kite που φιλοξενείται στην Ναύπακτο.

Στην τελετή έναρξης έδωσαν το «παρών» ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου& Αγ. Βλασίου κ. Ιερόθεος, ο πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, βουλευτής Γ. Βαρεμένος, ο  βουλευτής  Δ. Κωνσταντόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες Φ. Ζαίμης, Θ. Μαυρομάτης και Δ. Νικολακόπουλος, δήμαρχος Ναυπακτίας & πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων Β. Γκίζας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γ. Σιμάκης, αντιδήμαρχοι, επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωπος της παγκόσμιας ομοσπονδίας αετοσανίδας, ο πρόεδρος της Γέφυρας ΑΕ και ο υπεύθυνος επικοινωνίας, αθλητές και μέλη των εθνικών ομάδων των 37 χωρών που συμμετέχουν στους αγώνες και πλήθος κόσμου, που κατέκλυσαν το λιμάνι της Ναυπάκτου.

Μετά τους χαιρετισμούς και το καλωσόρισμα των αποστολών από τον Μητροπολίτη, τον δήμαρχο,  τους βουλευτές  και τον αντιπεριφερειάρχη δόθηκε το έναυσμα για το πάρτι που ακολούθησε στο λιμάνι, υπό τους ήχους γνωστών dj.

Το Lepanto Formula Kite Europeans 2022 ξεκινά αύριο Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου με τον πρώτο αγώνα και θα διαρκέσει μέχρι στις 2 Οκτωβρίου.

 

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

 

Lepanto-kite-europian-championship-Nafpaktos

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Lepanto Formula Kite Europeans 2022: Ανοίγει αυλαία την Κυριακή με την τελετή Έναρξης στο λιμάνι

Published

on

By

Lepanto-kite-europian-championship-Nafpaktos

Με την τελετή Έναρξης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30′ στο Ενετικό Λιμάνι της Ναυπάκτου ανοίγει η αυλαία για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός, το Lepanto Formula Kite Europeans 2022 που θα διαρκέσει έως και τις 2 Οκτωβρίου.

Lepanto-kite-europian-championship-Nafpaktos

Το  πλήρες Πρόγραμμα των Αγώνων και των παράλληλων εκδηλώσεων:

25 Sept 2022

12:00-18:00 Εγγραφές, 2022 Lepanto Europeans Venue (Γρίμποβο, δίπλα στον Ναυτικό Όμιλο)

18:30 Τελετή Έναρξης, Λιμάνι Ναυπάκτου

20:00 Ανοιχτό Πάρτι στο Λιμάνι της Ναυπάκτου, Nikos Diamantopoulos – ms Lefki – Agent Greg

 

26 Sept 2022

8:00-14:00 Επιθεώρηση Εξοπλισμού

14:00 Δοκιμαστικός αγώνας

15:00-19:00 Επιθεώρηση Εξοπλισμού

 

27 Sept 2022

Race DAY 1

12:00 Αγώνες

18:00 ολοκλήρωση ιστιοδρομιών

 

28 Sept 2022

Race DAY 2

12:00 Αγώνες

18:00 ολοκλήρωση ιστιοδρομιών

 

29 Sept 2022

Race DAY 3

12:00 Αγώνες

18:00 ολοκλήρωση ιστιοδρομιών

30 Sept 2022

Race DAY 4

12:00 Αγώνες Τελικοί

18:00 ολοκλήρωση ιστιοδρομιών

1 Oct 2022

Race DAY 5

12:00 Αγώνες Τελικοί

18:00 ολοκλήρωση ιστιοδρομιών

Oct 2022

Race DAY 6

10:30-14:30 Ημερίδα «Υγιής Αθλητισμός και Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη», κτήριο «Ναυπακτία» (1ος όροφος), Λιμάνι Ναυπάκτου

12:00 Αγώνες Μεταλλίων

19:30 Απονομή Μεταλλίων και Τελετή Λήξης, 2022 Lepanto Europeans Venue (Γρίμποβο, δίπλα στον Ναυτικό Όμιλο)

Συναυλία: “Les SkartOi

Lepanto-kite-europian-championship-Nafpaktos

Το 2022 Lepanto Formula Kite Europeans που πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλλάδας, της ΙΚΑ (International Kiteboarding Association) και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ρίου ΙΑΣΩΝ, διεξάγεται σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ναυπάκτου και με την υποστήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας.

 

Η Διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (World Sailing), της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Αετοσανίδας (ΗΚΑ).

Lepanto-kite-europian-championship-Nafpaktos

Lepanto-kite-europian-championship-Nafpaktos

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ