Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η «Συνεργασία πολιτών» απαντά για το «πανωπροίκι»

Published

on

Συνεργασία-πολιτών-Γκίζας-ναυπακτος

Ένα ακόμη προεκλογικό ψέμα της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» καταρρίπτεται

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με το θέμα των 2,5 εκ ευρώ που αξιώνει ο εργολάβος της επέκτασης του δικτύου της αποχέτευσης από την ΔΕΥΑΝ, το γνωστό «πανωπροίκι», η δημοτική παράταξη «Συνεργασία πολιτών» αναφέρει:

«Μετά το φιάσκο του τουριστικού καταφυγίου στο Γρίμποβο ακολούθησε το φιάσκο του οικοπέδου του 3ου Δημοτικού Σχολείου για να βρεθούμε σήμερα μπροστά σε ένα ακόμη. Αυτό της ΔΕΥΑΝ.

«Το ‘πανωπροίκι’ της ΔΕΥΑΝ κατέπεσε» ήταν ο πηχυαίος τίτλος της συνέντευξης τύπου που έδωσαν λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές, τον Μάιο του 2019, ο πρώην δήμαρχος Τάκης Λουκόπουλος με τους συνεργάτες του. Θριαμβολογώντας τότε και διαβεβαιώνοντας ότι το ποσό των 2,5 εκ ευρώ που αξίωνε ο εργολάβος της επέκτασης του δικτύου της αποχέτευσης δεν θα κληθεί να το πληρώσει τελικά η ΔΕΥΑΝ βάσει υπουργικής απόφασης, το μόνο που κατάφερε ήταν να παραπλανήσει προσωρινά και εν όψει των εκλογών τους δημότες.  Και αυτό γιατί πριν από λίγες ημέρες γνωστοποιήθηκε η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πατρών, σύμφωνα με την οποία έγινε δεκτή η προσφυγή του εργολάβου κατά της υπουργικής απόφασης.  Αντί, λοιπόν να καταπέσει το «πανωπροίκι», κατέπεσε το αφήγημα της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας».

Και το μεγάλο ζήτημα που προκύπτει είναι ένα.  Όταν ο κ.Λουκόπουλος διαβεβαίωνε ότι τελειώσαμε οριστικά με το «πανωπροίκι» δύο τινά συνέβαιναν:

Ή είχε πλήρη άγνοια για το θέμα και παρασύρθηκε από τους συνεργάτες του, οι οποίοι και προφανώς γνώριζαν την πραγματικότητα, ή εσκεμμένα παραπλανούσε προεκλογικά τον ναυπακτιακό λαό.

Και στις δύο περιπτώσεις το θέμα είναι σοβαρό δεδομένης της ιδιότητας του κ.Λουκόπουλου και θα έπρεπε τόσο προσωπικά ο ίδιος όσο και η παράταξή του να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη.

Αντί αυτού, σήμερα, μετά την έκδοση της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Πατρών, ο κ.Λουκόπουλος επιλέγει να κρύβεται πίσω από ένα δημοσίευμα ενός μη εκλεγμένου στελέχους του, το οποίο είναι ψευδέστατο και συκοφαντικό.  Εγκαλεί το δημοσίευμα αυτό, τη σημερινή διοίκηση του δήμου ότι «είτε από παράλειψη είτε από σκοπούμενη ενέργεια δεν εκτέλεσε την υπουργική απόφαση».

Τα πραγματικά γεγονότα όμως έχουν ως εξής και δε χωρούν αμφισβήτηση.  Η υπουργική απόφαση που προέβλεπε την απαλλαγή της ΔΕΥΑΝ από τα χρέη έναντι του εργολάβου εκδόθηκε στις 2 Μαΐου 2019.  Στις 20 Αυγούστου του ίδιου έτους ο εργολάβος προσέφυγε κατά της απόφασης αυτής στο Διοικητικό Εφετείο Πατρών.  Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΝ και ο Πρόεδρος κ.Κούκουνας ανέλαβαν καθήκοντα στις 2 Οκτωβρίου 2019  και λίγες μόλις ημέρες μετά, στις 23 Οκτωβρίου 2019, απέστειλαν εξώδικη επιστολή στην Περιφέρεια ζητώντας την άμεση εκτέλεση της απόφασης του υπουργού.  Στις 8 Νοεμβρίου 2019 ωστόσο, το Διοικητικό Εφετείο Πατρών, στο πλαίσιο της προσφυγής του εργολάβου, ανέστειλε την εκτέλεση της απόφασης του υπουργού αρχικά, με προσωρινή διαταγή και στη συνέχεια με απόφαση ασφαλιστικών μέτρων.  Η εξέλιξη αυτή, για την οποία ο δήμαρχος κ.Γκίζας ενημέρωσε τότε το Δημοτικό Συμβούλιο και τον ναυπακτιακό λαό με ανακοίνωσή του, είχε ως συνέπεια η υπουργική απόφαση να μην μπορεί να εκτελεστεί.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΝ και η δημοτική αρχή έπραξαν στο ακέραιο και άμεσα το καθήκον τους. 

Όσα αναγράφονται στο δημοσίευμα αυτό είναι απολύτως αναληθή και έχουν σκοπό να παραπλανήσουν τους δημότες.  Το ερώτημα που θέτει μάλιστα ο συντάκτης επιστρέφει στον ίδιο, καθότι τυγχάνει και πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ: Γιατί δε ζήτησε την εκτέλεση της απόφασης του υπουργού από τις 2 Μαΐου 2019 και έως την αποχώρηση του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου στις 2 Οκτωβρίου 2019;

Ο συντάκτης καλείται άμεσα να ανασκευάσει το συκοφαντικό δημοσίευμα και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Ο κ.Λουκόπουλος καλείται να τοποθετηθεί δημόσια εάν εκφράζεται και εάν συμφωνεί με το εν λόγω δημοσίευμα.

Λυπούμαστε ιδιαιτέρως για την ανεύθυνη στάση τους.  Στον αντίποδα αυτής, η δημοτική αρχή του Βασίλη Γκίζα με υπευθυνότητα θα προβεί σε εκτενή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα ακολουθήσει κάθε νόμιμη διαδικασία.

Για ακόμη μία φορά άλλωστε η δημοτική αρχή και ο ναυπακτιακός λαός καλούνται να διαχειριστούν ένα ακόμη άκρως σοβαρό ζήτημα που κληρονομήθηκε από το παρελθόν».

 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Αλλάζουμε πλεύση» και νέος υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας ο Ανδρέας Κωνσταντόπουλος

Published

on

By

Με το μήνυμα “Αλλάζουμε πλεύση, για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για εμάς, τα παιδιά μας και την Ναυπακτία μας”, ανακοίνωσε την απόφασή του ο Ανδρέας Κωσταντόπουλος να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.

Προτάσσοντας την θέληση, τη γνώση, την πείρα και την αποφασιστικότητα των ανθρώπων που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού “Αλλάζουμε πλεύση”, ο Ανδρέας Κωσταντόπουλος στο βίντεο της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του, μίλησε για μία νέα εποχή για τον Δήμο Ναυπακτίας.

Ανέφερε οτι παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει στο παρελθόν, ο Δήμος Ναυπακτίας δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει έναν σύγχρονο βηματισμό και δεν έχει την εικόνα ενός Δήμου που κοιτάει προς το μέλλον, όπως του αξίζει, γεγονός που τον οδήγησε στο να θέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο Ναυπακτίας.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και στο μήνυμά του: “Είμαι ένας νέος άνθρωπος με βαθειές ρίζες στη Ναυπακτία και όνειρα για το μέλλον της, η Ναυπακτία είναι ένας τόπος φιλόξενος και ευλογημένος που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανέναν άλλον στην Ελλάδα.

Σήμερα στην εποχή της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης που η πληροφορία ταξιδεύει γρήρορα, που τα αποτελέσματα απαιτείται να είναι μετρήσιμα, που η ανάπτυξη μετριέται με βάση την αειφορία, που η γνώση έχει συσσωρευτεί, δεν έχουμε καμία δικαιολογία χρειάζεται να αλλάξουμε πλεύση άμεσα και οργανωμένα!

Το μήνυμα της υποψηφιότητας του Ανδρέα Κωσταντόπουλου με τον συνδυασμό του “Αλλάζουμε πλεύση”.

Αλλάζουμε  πλεύση 

Καιρός  ήτανε ….

Ήρθε  η ώρα για τη Ναυπακτία μας !

Μέχρι χθες αλλάζανε πλεύση ο τουρισμός, οι επενδύσεις, τα ευρωπαϊκά κονδύλια, η ανάπτυξη.

 Προσπαθήσαμε … μα άλλοι προορισμοί αποδείχθηκαν πιο οργανωμένοι,  πιο δεκτικοί, πιο αποτελεσματικοί.

 Βαρεθήκαμε να βλέπουμε τον πλούτο να αλλάζει πλεύση σαν πλησιάζει στη Ναυπακτία

και αποφασίσαμε να αλλάξουμε πλεύση εμείς !

Μόνο έτσι μπορεί να γίνει  η πραγματική αλλαγή, για τον τόπο μας, για όλους μας!

Με γνώμονα έναν σύγχρονο δημοτικό σχεδιασμό που στόχο έχει να βελτιώσει την καθημερινότητα και την ευημερία όλων όσων ζουν,  εργάζονται, μεγαλώνουν και αγαπούν την Ναυπακτία  θέλουμε να αλλάξουμε πλεύση προς τον 21ο αιώνα της βιώσιμης ανάπτυξης, της τεχνολογικής έκρηξης, της συνεργασίας για τις επενδύσεις, Δήμος και πολεοδομία στην υπηρεσία της ανάπτυξης και όχι των μικροσυμφερόντων.

του τουρισμού με τελικό στόχο έναν τουρισμό υψηλής ποιότητας που αξίζει στον τόπο μας, που συνδυάζει ένα υπέροχο παραλιακό μέτωπο με ιστορία και δυνατότητες  και ένα πλούσιο τοπίο που εκτείνεται από το βουνό μέχρι τη θάλασσα.

Είμαι ένας νέος άνθρωπος με βαθιές ρίζες στη Ναυπακτία  και όνειρα για το μέλλον της,  η Ναυπακτία είναι ένας τόπος φιλόξενος και ευλογημένος που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανέναν άλλον στην Ελλάδα.

Σήμερα στην εποχή της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης που η πληροφορία ταξιδεύει γρήρορα, που τα αποτελέσματα απαιτείται να είναι μετρήσιμα, που η ανάπτυξη μετριέται με βάση την αειφορία, που η γνώση έχει συσσωρευτεί,  δεν έχουμε καμία δικαιολογία χρειάζεται να αλλάξουμε πλεύση άμεσα και οργανωμένα!

Αφού μάθατε αγαπητοί μου συμπολίτες το όνομα της παράταξής μας, την οποία εκπροσωπώ και θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου του 2023, σας καλώ να συμμετέχετε σε αυτή την αλλαγή πλεύσης!

Είμαι σίγουρος ότι έχουμε τη θέληση, τη γνώση, την πείρα και την αποφασιστικότητα για να τα αλλάξουμε όλα!

 Αλλάζουμε πλεύση λοιπόν, για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για εμάς, τα παιδιά μας και την Ναυπακτία μας!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά άμεσα το έργο στερέωσης και ανάδειξης του Ενετικού Λιμανιού

Published

on

By

Στη Ναύπακτο βρέθηκαν λίγο πριν την έναρξη του σημαντικού έργου στερέωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης του Ενετικού Λιμανιού ο ανάδοχος εργολάβος, οι επιβλέποντες μηχανικοί της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και οι εκπρόσωποι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος όπου και συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Βασίλη Γκίζα.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Παπαϊωαννίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας κ. Σπύρος Τσέλιος και στενοί συνεργάτες.

Με συνολικό αρχικό προϋπολογισμό 1.775.000 ευρώ, το έργο είναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων.

Όπως διαβεβαίωσαν τόσο ο εργολάβος όσο και οι επιβλέποντες του έργου, οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και προβλέπουν την αποκατάσταση των σπηλαιώσεων, νέα αρμολογήματα, τσιμεντοενέσεις, καθαρισμό και εξυγίανση του πυθμένα, αντικατάσταση των θραυσμένων λίθων και συμπλήρωση υλικού, κατασκευή νέου καταστρώματος από φυσικούς λίθους, συντήρηση των κρίκων περίδεσης του 19ου αιώνα, αλλά και νέο εξοπλισμό όπως ανοξείδωτους κρίκους περίδεσης, δέστρες, πυργίσκους τροφοδοσίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τον Τάκη Λουκόπουλο ο Κώστας Πλούμης

Published

on

By

Με ανακοίνωσή της η “Ενωτική πρωτοβουλία” καλωσορίζει τον Κώστα Πλούμη και την συμπόρευσή του με την παράταξη για τις  δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Αναφέρει η ανακοίνωση:

“Εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου συνεχίζουμε να ενώνουμε δυνάμεις και καλωσορίζουμε στην παράταξή μας την Ενωτική Πρωτοβουλία  τον γνωστό επιχειρηματία της πόλης μας κ. Κώστα Πλούμη.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ