Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η «Συνεργασία πολιτών» απαντά για το «πανωπροίκι»

Published

on

Συνεργασία-πολιτών-Γκίζας-ναυπακτος

Ένα ακόμη προεκλογικό ψέμα της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» καταρρίπτεται

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με το θέμα των 2,5 εκ ευρώ που αξιώνει ο εργολάβος της επέκτασης του δικτύου της αποχέτευσης από την ΔΕΥΑΝ, το γνωστό «πανωπροίκι», η δημοτική παράταξη «Συνεργασία πολιτών» αναφέρει:

«Μετά το φιάσκο του τουριστικού καταφυγίου στο Γρίμποβο ακολούθησε το φιάσκο του οικοπέδου του 3ου Δημοτικού Σχολείου για να βρεθούμε σήμερα μπροστά σε ένα ακόμη. Αυτό της ΔΕΥΑΝ.

«Το ‘πανωπροίκι’ της ΔΕΥΑΝ κατέπεσε» ήταν ο πηχυαίος τίτλος της συνέντευξης τύπου που έδωσαν λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές, τον Μάιο του 2019, ο πρώην δήμαρχος Τάκης Λουκόπουλος με τους συνεργάτες του. Θριαμβολογώντας τότε και διαβεβαιώνοντας ότι το ποσό των 2,5 εκ ευρώ που αξίωνε ο εργολάβος της επέκτασης του δικτύου της αποχέτευσης δεν θα κληθεί να το πληρώσει τελικά η ΔΕΥΑΝ βάσει υπουργικής απόφασης, το μόνο που κατάφερε ήταν να παραπλανήσει προσωρινά και εν όψει των εκλογών τους δημότες.  Και αυτό γιατί πριν από λίγες ημέρες γνωστοποιήθηκε η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πατρών, σύμφωνα με την οποία έγινε δεκτή η προσφυγή του εργολάβου κατά της υπουργικής απόφασης.  Αντί, λοιπόν να καταπέσει το «πανωπροίκι», κατέπεσε το αφήγημα της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας».

Και το μεγάλο ζήτημα που προκύπτει είναι ένα.  Όταν ο κ.Λουκόπουλος διαβεβαίωνε ότι τελειώσαμε οριστικά με το «πανωπροίκι» δύο τινά συνέβαιναν:

Ή είχε πλήρη άγνοια για το θέμα και παρασύρθηκε από τους συνεργάτες του, οι οποίοι και προφανώς γνώριζαν την πραγματικότητα, ή εσκεμμένα παραπλανούσε προεκλογικά τον ναυπακτιακό λαό.

Και στις δύο περιπτώσεις το θέμα είναι σοβαρό δεδομένης της ιδιότητας του κ.Λουκόπουλου και θα έπρεπε τόσο προσωπικά ο ίδιος όσο και η παράταξή του να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη.

Αντί αυτού, σήμερα, μετά την έκδοση της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Πατρών, ο κ.Λουκόπουλος επιλέγει να κρύβεται πίσω από ένα δημοσίευμα ενός μη εκλεγμένου στελέχους του, το οποίο είναι ψευδέστατο και συκοφαντικό.  Εγκαλεί το δημοσίευμα αυτό, τη σημερινή διοίκηση του δήμου ότι «είτε από παράλειψη είτε από σκοπούμενη ενέργεια δεν εκτέλεσε την υπουργική απόφαση».

Τα πραγματικά γεγονότα όμως έχουν ως εξής και δε χωρούν αμφισβήτηση.  Η υπουργική απόφαση που προέβλεπε την απαλλαγή της ΔΕΥΑΝ από τα χρέη έναντι του εργολάβου εκδόθηκε στις 2 Μαΐου 2019.  Στις 20 Αυγούστου του ίδιου έτους ο εργολάβος προσέφυγε κατά της απόφασης αυτής στο Διοικητικό Εφετείο Πατρών.  Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΝ και ο Πρόεδρος κ.Κούκουνας ανέλαβαν καθήκοντα στις 2 Οκτωβρίου 2019  και λίγες μόλις ημέρες μετά, στις 23 Οκτωβρίου 2019, απέστειλαν εξώδικη επιστολή στην Περιφέρεια ζητώντας την άμεση εκτέλεση της απόφασης του υπουργού.  Στις 8 Νοεμβρίου 2019 ωστόσο, το Διοικητικό Εφετείο Πατρών, στο πλαίσιο της προσφυγής του εργολάβου, ανέστειλε την εκτέλεση της απόφασης του υπουργού αρχικά, με προσωρινή διαταγή και στη συνέχεια με απόφαση ασφαλιστικών μέτρων.  Η εξέλιξη αυτή, για την οποία ο δήμαρχος κ.Γκίζας ενημέρωσε τότε το Δημοτικό Συμβούλιο και τον ναυπακτιακό λαό με ανακοίνωσή του, είχε ως συνέπεια η υπουργική απόφαση να μην μπορεί να εκτελεστεί.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΝ και η δημοτική αρχή έπραξαν στο ακέραιο και άμεσα το καθήκον τους. 

Όσα αναγράφονται στο δημοσίευμα αυτό είναι απολύτως αναληθή και έχουν σκοπό να παραπλανήσουν τους δημότες.  Το ερώτημα που θέτει μάλιστα ο συντάκτης επιστρέφει στον ίδιο, καθότι τυγχάνει και πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ: Γιατί δε ζήτησε την εκτέλεση της απόφασης του υπουργού από τις 2 Μαΐου 2019 και έως την αποχώρηση του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου στις 2 Οκτωβρίου 2019;

Ο συντάκτης καλείται άμεσα να ανασκευάσει το συκοφαντικό δημοσίευμα και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Ο κ.Λουκόπουλος καλείται να τοποθετηθεί δημόσια εάν εκφράζεται και εάν συμφωνεί με το εν λόγω δημοσίευμα.

Λυπούμαστε ιδιαιτέρως για την ανεύθυνη στάση τους.  Στον αντίποδα αυτής, η δημοτική αρχή του Βασίλη Γκίζα με υπευθυνότητα θα προβεί σε εκτενή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα ακολουθήσει κάθε νόμιμη διαδικασία.

Για ακόμη μία φορά άλλωστε η δημοτική αρχή και ο ναυπακτιακός λαός καλούνται να διαχειριστούν ένα ακόμη άκρως σοβαρό ζήτημα που κληρονομήθηκε από το παρελθόν».

 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η πλατεία της Κ. Δάφνης εντάχθηκε στο Πράσινο Ταμείο

Published

on

By

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Ναυπακτίας για το έργο Ανάπλασης-Ανάδειξης του κοινόχρηστου χώρου της Κάτω Δάφνης στη θέση Αγία Παρασκευή και εντάσσεται προς χρηματοδότηση στον Άξονα Προτεραιότητας 2: «Αστική Αναζωογόνηση και Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου».

Με προϋπολογισμό 255.000 ευρώ, η μελέτη του έργου που συντάχθηκε από τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ναυπακτίας προβλέπει, μεταξύ άλλων, παρεμβάσεις επιστρώσεων με κυβόλιθους, φυτεύσεις και διαμορφώσεις χώρων πρασίνου με τοποθέτηση δέντρων, αλλά και διαμόρφωση δύο επιπέδων που η καθεμία αντιστοιχεί στις εκάστοτε εισόδους του Ιερού Ναού.

«Επιθυμία και στόχευσή μας ήταν εξαρχής να εξυπηρετήσουμε τη βασική ανάγκη της Κοινότητας, που δεν είναι άλλη από την ενεργοποίηση του κοινόχρηστου χώρου και την ανάδειξή του σε σημείο αναφοράς της καθημερινότητας των κατοίκων», ανέφερε με δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Παπαϊωαννίδης για να προσθέσει πως «εργαστήκαμε από κοινού με τα στελέχη των Υπηρεσιών μας, την Κοινότητα και το εκκλησιαστικό συμβούλιο, ώστε να προχωρήσουμε όλες τις διαδικασίες.  Η απόφαση του Πράσινου Ταμείου μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς μας φέρνει ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην πραγμάτωση του στόχου μας».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Πέμπτη 30/6 Δημοτικό Συμβούλιο για το μέλλον της Ανάπλασης

Published

on

By

Την Πέμπτη 30  Ιουνίου 2022  και  ώρα  18:30 θα έρθει προς συζήτηση στο  Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ναυπακτίας το έργο της Ανάπλασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου του Σώματος θα γίνει  Συζήτηση – ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου «Αστική Ανάπλαση εντός Ιστορικού Κέντρου Πόλεως Ναυπάκτου» και λήψη απόφασης για την συνέχιση ή μη της υλοποίησης του υπόλοιπου ανεκτέλεστου τμήματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι

Published

on

By

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των υπόγειων  συστημάτων  κάδων απορριμμάτων σε 14 σημεία του κέντρου της Ναυπάκτου. Το έργο με προϋπολογισμό 218.656,64 ευρώ αφορά συγκεκριμένα στην εγκατάσταση «Ημιυπόγειου και Υπόγειου Συστήματος Συλλογής Απορριμμάτων για την Αισθητική Αναβάθμιση Αστικού Εξοπλισμού Κοινοχρήστων Χώρων».

Έναν μήνα περίπου μετά την υπογραφή της  σύμβασης του έργου με τον ανάδοχο εργολάβο ξεκίνησαν οι εργασίες και τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι.

Με την τοποθέτηση των κάδων επιτυγχάνεται:

·         Αισθητή μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

·         Βελτίωση της εικόνας του δημόσιου χώρου

·         Τα πεζοδρόμια είναι καθαρότερα

·         Τα σκουπίδια δεν είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες

·         Αποτελεσματική αντιμετώπιση των οσμών

·         Μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω της υπογειοποίησης

·         Εξάλειψη της πιθανότητας μετακίνησης των κάδων

·         Ευκολότερη αποκομιδή των απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος λειτουργίας συγκριτικά με άλλα συστήματα συλλογής απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος κατανάλωσης καυσίμων, καθώς για την αποκομιδή απαιτούνται ελαφρότερα μέσα (διαξονικά απορριμματοφόρα).

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Θωμάς Κοτρωνιάς, δήλωσε σχετικά:

«Προχωρούμε σε μία ακόμη παρέμβαση με θετικό πρόσημο για την προστασία του περιβάλλοντος και την αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης της Ναυπάκτου. Σε συνεργασία με τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, επιθυμία μας είναι να δρομολογήσουμε την εγκατάσταση και άλλων υπόγειων και ημιυπόγειων συστημάτων λαμβάνοντας ωστόσο υπ’ όψιν τις αντικειμενικές δυσκολίες, όπως τα υπόγεια δίκτυα και τις σωληνώσεις που ήδη υπάρχουν.  Βασική μας στόχευση συνεχίζει να είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών μας».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ