Connect with us

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η φράση «Ο χρόνος είναι χρήμα» δίνει πραγματική αξία στη χρήση του Netflix!

Published

on

Κάθε φορά που το Netflix ανεβάζει μια σειρά ή μια ταινία που μου αρέσει, νιώθω ενθουσιασμένος. Ο βασικός λόγος που ενθουσιάζομαι δεν είναι μόνο ότι μου άρεσε η ταινία αλλά το γεγονός ότι συμμετέχω στη χρηματοδότηση του προϊόντος που καταναλώνω. Γιατί όσοι πληρώνουμε το Netflix αυτό ακριβώς κάνουμε. Χρηματοδοτούμε το προϊόν που καταναλώνουμε αλλά και τον τρόπο που το καταναλώνουμε.

Η μοναδική πλατφόρμα που πληρώνουμε χωρίς να το επιλέγουμε είναι η ΕΡΤ. Τα τελευταία χρόνια βέβαια η ΕΡΤ έχει καταλάβει τι σημαίνει νέα εποχή και προσπαθεί να μας επιστρέψει σε προϊόν τα χρήματα που καταβάλλουμε. Το Ertflix είναι μια πολύ σωστή κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση. Θα πρέπει βέβαια να προσπαθήσει ακόμα περισσότερο, αλλά σίγουρα βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Ας γυρίσουμε όμως στο Netflix για να απαριθμήσουμε τι κερδίζουμε όταν πληρώνουμε την συνδρομή μας. Να σημειώσουμε πριν ότι  υπάρχουν και άλλες παρόμοιες πλατφόρμες, αλλά στη χώρα μας το Netflix είναι η πιο  δημοφιλής.

Επιλέγοντας Netflix γλιτώνουμε από τις διαφημίσεις που μας διαλύουν, αφού μια ταινία 90 λεπτών μας στοιχίζει τουλάχιστόν δύο ώρες από τον χρόνο μας. Αυτό σημαίνει ότι χαρίζουμε (χωρίς να το επιλέγουμε συνειδητά) πολύτιμο χρόνο από την ζωή μας. Πραγματικά αυτό συμβαίνει στα ελεύθερα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια! Είναι γεγονός ότι όταν κάτι είναι «τσάμπα» στην ουσία με κάποιον τρόπο το πληρώνουμε. Την ιδιωτική ελεύθερη τηλεόραση την πληρώνουμε με τον χρόνο που δίνουμε στις διαφημίσεις, περιμένοντας να συνεχιστεί η ταινία ή γενικά το πρόγραμμα που παρακολουθούμε. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το Facebook. Σε αυτό βέβαια το σημαντικότερο που «πληρώνουμε» είναι η κοινοποίηση των προσωπικών μας δεδομένων.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι το γεγονός ότι απολαμβάνουμε ένα καλύτερο προϊόν. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε βίντεο που ανεβαίνει στο Netflix μας αρέσει. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι είναι ένα μέσον ψυχαγωγίας που λειτουργεί δημοκρατικά. Είναι λογικό λοιπόν ότι θα περιέχει ποικίλο περιεχόμενο ώστε να καλύπτει όλα τα γούστα, όπως για παράδειγμα αρκετές σειρές τύπου σαπουνόπερας. Όμως προσωπικά νιώθω πολύ χαρούμενος που ξέρω ότι έχω «χρηματοδοτήσει» ένα ντοκιμαντέρ όπως το «Ο δάσκαλός μου, το χταπόδι», μια ταινία όπως «Η μπαλάντα του Μπάστερ Σκραγκς» των Αδελφών Κοέν και μια σειρά όπως το «Spy» ή το πολύ δημοφιλές τελευταία «Το Γκαμπί της Βασίλισσας».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο Netflix θα βρούμε και περιεχόμενο, π.χ. κάποια ντοκιμαντέρ, που έχουν αμφίβολη επιστημονική βάση. Αλλά αυτό είναι αναπόφευκτο σε ότι λειτουργεί δημοκρατικά. Ακόμα η μεγάλη οικονομική του επιφάνεια, του δίνει την δυνατότητα να δημιουργεί προϊόντα που απευθύνονται σε πάρα πολλά είδη κοινού. Έτσι είναι σίγουρο ότι θα βρούμε πολλά ενδιαφέροντα να παρακολουθήσουμε, όποια κι αν είναι τα γούστα μας. Αυτό δεν μπορεί να το κάνει η ελεύθερη τηλεόραση αφού, για να επιβιώσει, πρέπει να επιλέγει μόνον ότι «φέρνει» διαφημίσεις.

Το Netflix έχει πραγματικά αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τηλεόραση. Διαλέγουμε τι θα δούμε, πότε θα το δούμε και πού θα το δούμε, τόσο σε τόπο όσο και σε συσκευή. Έτσι μας δίνει την δυνατότητα πιο αποδοτικής διαμόρφωσης του προγράμματός μας. Μας επιτρέπει δηλαδή να διαχειριστούμε καλύτερα ότι πιο ακριβό έχουμε. Τον χρόνο μας! Κατά τη γνώμη μου αυτή είναι η βασική αιτία επιτυχίας κάθε πλατφόρμας streaming, όπως είναι το Netflix.

Πραγματικά το Netflix είναι ένα ακόμα πρόσωπο της ψηφιακής παγκοσμιοποίησης. Καταβάλλοντας ένα μικρό ποσό, βλέπουμε ότι θέλουμε, ότι ώρα θέλουμε, όπου θέλουμε, όπως θέλουμε! Είναι νομίζω υπέροχο να ξέρουμε ότι έχουμε γίνει  χρηματοδότες πολλών υπέροχων δημιουργιών, όπως για παράδειγμα η Ισπανική σειρά «La casa de papel» (Η τέλεια ληστεία) και τόσες άλλες…

# του Βασίλη Μαθιουδάκη

bill.mathioudakis@gmail.com

 

 

 

 

 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ιστοσελίδες με δωρεάν Ελληνικά ψηφιακά βιβλία ( μέρος 1)

Published

on

By

Ο κόσμος του διαδικτύου μας προσφέρει ατελείωτες δωρεάν πληροφορίες για οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς. Υπάρχουν ιστοσελίδες με ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ιστοσελίδες με επιστημονικά άρθρα, νέα από τον καλλιτεχνικό κόσμο, από την τεχνολογία, συνταγές μαγειρικής κλπ. Εμείς σήμερα θα ασχοληθούμε με ιστοσελίδες στις οποίες μπορούμε να βρούμε δωρεάν ψηφιακά βιβλία που μπορούμε να διαβάσουμε on line ή να τα κατεβάσουμε στις συσκευές μας. Πραγματικά στις μέρες μας η πρόσβαση στα ψηφιακά βιβλία είναι πολύ εύκολη. Παρακάτω θα δούμε τις καλύτερες Ελληνικές ιστοσελίδες με δωρεάν βιβλία (ebooks), αλλά και audiobooks, όλα στη γλώσσα μας.

Το βιβλίο στην Ελλάδα: Είναι αλήθεια ότι μέχρι πρόσφατα η χώρα μας δεν είχε τη φήμη των «δυνατών αναγνωστών» βιβλίων. Στις μέρες μας  φαίνεται πως αυτό έχει αλλάξει θεαματικά. Οι επίσημοι στατιστικοί πίνακες δείχνουν ότι ο χρόνος ανάγνωσης έχει αυξηθεί σημαντικά στην Ελλάδα, όπως και το ποσοστό των ανθρώπων που διάβασαν πάνω από δέκα βιβλία τον χρόνο. Σήμερα η χώρα μας κατέχει την πέμπτη θέση στην Ευρώπη στον ημερήσιο χρόνο ανάγνωσης, έχοντας υψηλότερη κατάταξη από χώρες με παράδοση στο διάβασμα βιβλίου. Σίγουρα στην εξέλιξη αυτή συνέβαλε πολύ η σταδιακή ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς ebooks που έχει φέρει στο προσκήνιο τα ψηφιακά βιβλία. Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των ψηφιακών βιβλίων αλλά και των ιστοσελίδων που διαθέτουν επί πληρωμή και δωρεάν ebooks στα Ελληνικά. Εμείς έχουμε ξεχωρίσει κάποιες ιστοσελίδες που προσφέρουν επιλεγμένα δωρεάν βιβλία σε ηλεκτρονική έκδοση, με δυνατότητα on line ανάγνωσης ή αποθήκευσης των βιβλίων στις συσκευές μας. Ας τις δούμε!

eBooks4Greeks: Το eBooks4Greeks είναι μία από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές κοινότητες που προσφέρουν δωρεάν ebooks. Διαθέτει μία τεράστια συλλογή τίτλων σε πολλές διαφορετικές κατηγορίες. Αναμφίβολα, πρόκειται για μία από τις πιο αξιόλογες ελεύθερες βιβλιοθήκες και μας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε πρόσβαση σε δεκάδες δωρεάν βιβλία στα Ελληνικά. Η ελεύθερη ψηφιακή βιβλιοθήκη του eBooks4Greeks περιλαμβάνει βιβλία που αφορούν κυρίως κλασσική λογοτεχνία, μυθιστορήματα, και ποιήματα. Επιπλέον, διαθέτει audiobook και ψηφιακά βιβλία για τις τέχνες, για διάφορες γλώσσες προγραμματισμού και για τους υπολογιστές.

Ανέμη: Η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Ανέμη ιδρύθηκε το 2006 από τη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης και δίνει πρόσβαση σε περισσότερες από 2.000.000 ψηφιοποιημένες σελίδες παλαιότερων αλλά και σύγχρονων βιβλίων. Από το 2008 περιλαμβάνει πίνακες περιεχομένων και ευρετήρια σε επιλεγμένα βιβλία. Επίσης, χάρις στο ηλεκτρονικό ευρετήριο «Ανταίος», μπορούμε να κάνουμε αναζήτηση σε όλα τα λήμματα που περιέχονται σε επιμέρους ευρετήρια.

OpenBook: Η Ανοικτή Βιβλιοθήκη είναι μία επίσης εξαιρετικά δημοφιλής ιστοσελίδα με μεγάλη επισκεψιμότητα. Στην ανοιχτή βιβλιοθήκη openbook.gr θα βρούμε δωρεάν βιβλία από τον χώρο της λογοτεχνίας, της ποίησης και των δοκιμίων. Δεν θα βρούμε όμως επιστημονικά συγγράμματα που διαθέτουν άλλες ιστοσελίδες. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ανοικτή Βιβλιοθήκη αναλαμβάνει και δικές της εκδόσεις ηλεκτρονικών βιβλίων.

Free-Ebooks: Πρόκειται για μία γρήγορα ανερχόμενη ιστοσελίδα με δωρεάν ψηφιακά βιβλία. Το Free-Ebooks διαθέτει δεκάδες εκατοντάδες τίτλους με ιδιαίτερη έμφαση στα επιστημονικά βιβλία (800+ τίτλοι) και στα βιβλία για παιδιά (750+). Θα θέλαμε η ιστοσελίδα να περιλαμβάνει περισσότερες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα την ημερομηνία έκδοσης του βιβλίου και τον εκδοτικό οίκο. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το Free-Ebooks διαθέτει μια ειδική υπηρεσία μεταπώλησης των φυσικών βιβλίων που διατηρούμε, σε περίπτωση που δεν τα θέλουμε και μας ενδιαφέρει να κερδίσουμε κάποια χρήματα.

# του Βασίλη Μαθιουδάκη

bill.mathioudakis@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέα ακουστικά κεφαλής Tronsmart Apollo Q10: Τα πρώτα με τεχνολογία ενεργής ακύρωσης θορύβου (ANC)!

Published

on

By

Τον περασμένο Ιούλιο η Tromsmart κυκλοφόρησε τα Bluetooth ακουστικά τύπου ψείρας, Apollo Bold. Ήταν τα πρώτα ακουστικά υβριδικής τεχνολογίας με Ενεργή Ακύρωση Θορύβου (Active Noise Cancelation – ANC). Η παγκόσμια αγορά τα υποδέχτηκε με μεγάλο ενθουσιασμό και οι πωλήσεις τους ήταν μεγάλες. Σήμερα η Tromsmart  προχωράει ακόμα παραπέρα και μας παρουσιάζει τα πρώτα Bluetooth υβριδικά ακουστικά ANC τύπου κεφαλής, τα Apollo Q10. Τα ακουστικά αυτά έχουν την ίδια υψηλή ποιότητα κατασκευής και απόδοσης όπως και τα Bold. Ας τα δούμε  καλύτερα.

Εξαιρετική Υβριδική Ενεργή Ακύρωση Θορύβου (Hybrid ANC) – Βυθιστείτε στη   μουσική: Σχεδιασμένα με την υβριδική Feedforward & Feedback τεχνολογία ακύρωσης θορύβου, τα Apollo Q10 μπορούν να ακυρώσουν όλο το εύρος συχνοτήτων του θορύβου του περιβάλλοντος χώρου, σε πλήρη ακτίνα 360°, προσφέροντας καθηλωτική ακρόαση. Τα Apollo Q10 ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό αφού μπορούν να ακυρώνουν έως και 35 dB θορύβου, ενώ τα περισσότερα μοντέλα άλλων εταιρειών, μόνο έως 25 – 28 dB. Αν συνυπολογίσουμε και τα πέντε μικρόφωνα που διαθέτουν, καταλαβαίνουμε ότι θα μας προσφέρουν πραγματικά πεντακάθαρες τηλεφωνικές συνομιλίες.

Εξοπλισμένα με δυναμικά ηχεία διαμέτρου 40 mm, μας προσφέρουν εξαιρετικά   λεπτομερή ήχο: Τα καλοσχεδιασμένα δυναμικά ηχεία των 40 mm που διαθέτουν τα Apollo Q10 αποδίδουν πραγματικά τέλειο ήχο. Δεν θα χάσουμε καμία λεπτομέρεια των τραγουδιών μας και η μουσική μας εμπειρία θα είναι εξαιρετική!

Προσφέρουν έως και 100 ώρες ασταμάτητης μουσικής: Τα Apollo Q10 διαθέτουν τεράστια αυτονομία λειτουργίας, έως και 100 ώρες, με μία μόνο φόρτιση. Η τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας που χρησιμοποιούν είναι κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Τρεις τρόποι λειτουργίας για όλες τις συνθήκες ακρόασης: Μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας των Apollo Q10 ανάλογα με την χρήση που θέλουμε να κάνουμε. Μπορούμε δηλαδή να ενεργοποιήσουμε την λειτουργία ακύρωσης θορύβου (ANC) όταν κάνουμε κλήσεις και τα χρησιμοποιούμε ως Hands Free. Μπορούμε να απενεργοποιήσουμε την λειτουργία ANC όταν ακούμε μουσική. Τέλος μπορούμε να ενεργοποιήσουμε την λειτουργία ακρόασης των θορύβων του περιβάλλοντος. Αυτό είναι χρήσιμο αν για παράδειγμα φοράμε τα ακουστικά όταν κάνουμε πατίνι και θέλουμε να ακούμε τους διάφορους ήχους του περιβάλλοντος, για λόγους ασφαλείας. Η εναλλαγή των λειτουργιών γίνεται πολύ εύκολα, πατώντας για τρία δευτερόλεπτα τα κουμπιά αφής των ακουστικών.

Ειδικός σχεδιασμός ώστε να ακουστικά να διπλώνουν και να χωράνε παντού: Τα Apollo Q10 είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να μπορούν να διπλώνουν τα ηχεία τους και να μαζεύει ο βραχίονας τους. Έτσι μπορούν να χωρέσουν άνετα στην τσάντα μας όταν δεν τα χρησιμοποιούμε. Μπορούμε να τα έχουμε πάντα μαζί μας, χωρίς να πιάνουν πολύ χώρο.

Διαθέτουν κουμπιά αφής πολλαπλών λειτουργιών. Πολύ βολικό! Τα Apollo Q10 έχουν κουμπιά αφής με την βοήθεια των οποίων μπορούμε να ελέγχουμε πλήρως την λειτουργία τους. Έτσι μπορούμε εύκολα να απαντήσουμε μια κλήση, να επιλέξουμε play / pause, επόμενο / προηγούμενο τραγούδι ή να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας της ακύρωσης θορύβου.

Έλεγχος λειτουργιών με την βοήθεια εφαρμογής από το κινητό: Με την χρήση της εφαρμογής Tronsmart μπορούμε όχι μόνο να προσαρμόσουμε τις λειτουργίες των κουμπιών αφής, αλλά και τον ισοσταθμιστή (Equalizer). Μπορούμε δηλαδή να επιλέξουμε ήχο με βαθιά μπάσα, ήχο HI-FI ή ήχο με έμφαση στα φωνητικά, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Τα Tronsmart Apollo Q10 μας προσφέρουν εξαιρετική υβριδική ενεργή ακύρωση θορύβου, 100 ώρες μουσικής με μία μόνο φόρτιση και άλλα καταπληκτικά χαρακτηριστικά! Είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή, αν θέλουμε να αποκτήσουμε ακουστικά υψηλής ποιότητας, παρόμοια με τα Apple AirPods Max. Περισσότερες πληροφορίες μπορούμε να δούμε εδώ.

του Βασίλη Μαθιουδάκη

bill.mathioudakis@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Tromsmart και η Qualcomm παρουσίασαν το πρώτο Bluetooth ηχείο με αδιάβροχη πιστοποίηση IPX 7 και λειτουργία Broadcasting

Published

on

By

Πριν από δύο χρόνια, η Tronsmart είχε κυκλοφορήσει τα Bluetooth ηχεία της σειράς Force. Τόσο το Force όσο και το Force+ έλαβαν πολύ θετικά σχόλια στην αγορά. Σήμερα, με την υποστήριξη της Qualcomm, η Tromsmart κυκλοφορεί το νέο της αδιάβροχο ηχείο με αδιάβροχη πιστοποίηση IPX7, με το όνομα Force 2. Είναι βέβαιο ότι με τα χαρακτηριστικά του, αυτό το ηχείο θα λάμψει στα μάτια μας! Ας το δούμε λίγο καλύτερα…

Εξοπλισμένο με τον νέο επεξεργαστή Qualcomm QCC3021, προσφέρει ισορροπημένο και απίθανο ήχο.

Το Force 2 είναι το πρώτο ηχείο της Tronsmart που χρησιμοποιεί αυτόν τον επεξεργαστή της Qualcomm. Με τον Qualcomm QCC3021, το Force 2 μας προσφέρει εκπληκτικό ήχο με εξαιρετικά χαμηλή καθυστέρηση απόκρισης. Έτσι θα έχουμε μια πραγματικά μοναδική μουσική εμπειρία.

 Με φανταστική λειτουργία Broadcasting, φέρνει τα πάρτι μας σε άλλο επίπεδο!

Το Force 2 υποστηρίζει την λειτουργία Broadcasting (Μετάδοσης). Μέσω αυτής μπορούμε να συνδέσουμε μεταξύ τους και ασύρματα, πάνω από 100 ηχεία ταυτόχρονα τα οποία θα παίζουν την ίδια μουσική. Μπορούμε για παράδειγμα να έχουμε ένα ηχείο Force 2 σε κάθε δωμάτιο και έτσι θα ακούγεται η αγαπημένη μας μουσική σε όλο το σπίτι! Να σημειώσουμε ότι αυτή η λειτουργία υποστηρίζεται από λίγα μοντέλα της αγοράς τα οποία είναι και πολύ ακριβότερα.

 Υποστηρίζει την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία SoundPulse®, συνδυάζοντας δυνατό ήχο και μικρό μέγεθος.

Όπως όλα τα προϊόντα της σειράς Force, έτσι και το Force 2 χρησιμοποιεί την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία SoundPulse® της Tronsmart. Έτσι το ηχείο αυτό αποδίδει ήχο με μέγιστη ισχύ ως 30W RMS, παρότι έχει μέγεθος compact. Διαθέτει ακόμα δύο παθητικούς θαλάμους ενίσχυσης των χαμηλών συχνοτήτων, με αποτέλεσμα να μπορεί να παράγει μεστό ήχο με πολύ δυνατό μπάσο.

Με την αδιάβροχη πιστοποίηση IPX7, το ηχείο παραμένει ασφαλές και λειτουργικό, οπουδήποτε κι αν το χρησιμοποιούμε.

Χάρη στην αδιάβροχη πιστοποίηση IPX7 που διαθέτει το Force 2, μπορούμε να το παίρνουμε μαζί μας παντού! Στην παραλία, στην πισίνα, στο γυμναστήριο χωρίς να φοβόμαστε ότι θα χαλάσει από το νερό και την υγρασία. Μπορούμε να το βάλουμε άφοβα κάτω από το νερό, σε βάθος μέχρι ένα μέτρο και για μέχρι μισή ώρα.

Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του Force 2 είναι: Υποστήριξη έξυπνου ψηφιακού βοηθού, έλεγχος λειτουργιών μέσω ειδικής εφαρμογής και συνεχής αναπαραγωγή μουσικής μέχρι και 15 ώρες, με μία μόνο φόρτιση. Έτσι μπορούμε να απολαμβάνουμε την αγαπημένη μας μουσική όλη την ημέρα. Αυτό το ηχείο είναι ιδανικό για χρήση σε όλες τις υπαίθριες δραστηριότητες. Αν, για παράδειγμα, είστε λάτρης της ποδηλασίας, τότε είναι η τέλεια επιλογή. Μπορείτε να το τοποθετήσετε στην θήκη του ποδηλάτου σας και φύγατε μετά μουσικής!

Τεχνικά Χαρακτηριστικά του Force 2:

Προηγμένος επεξεργαστής Qualcomm QCC3021.

Αποκωδικοποίηση ήχου AAC και SBC HD.

Λειτουργία Broadcasting για συγχρονισμένο ήχο σε πάνω από 100 ηχεία.

Ονομαστική ισχύ 30W σε συμπαγές μέγεθος (Μέγιστη ισχύ 40W).

Bluetooth 5.0 σταθερή σύνδεση.

Αδιάβροχη πιστοποίηση IPX7.

Αυτονομία πάνω από 15 ώρες με μία μόνο φόρτιση.

Υποστήριξη έξυπνου ψηφιακού βοηθού.

Έλεγχος του ηχείου μέσω εφαρμογής από το κινητό.

Περισσότερες πληροφορίες για το Bluetooth ηχείο Tronsmart Force 2 μπορούμε να δούμε εδώ.

του Βασίλη Μαθιουδάκη

bill.mathioudakis@gmail.com

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

slider-nafsweek-lucky-charms

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ