Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Θέμα ΤΕΙ: Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη αποφάσεων

Published

on

Μετά από πρόσκληση της Ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών Ναυπάκτου  πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 22 Μαρτίου,  στα γραφεία της Ομοσπονδίας έκτακτη σύσκεψη για το θέμα του τμήματος ΤΕΙ της Ναυπάκτου.

Η αιτία της έκτακτης αυτής σύσκεψης ήταν ο σχεδιασμός του υπουργείου παιδείας και του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου για την συγχώνευση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πατρών, που  θέλει το τμήμα της Ναυπάκτου να απομακρύνεται από το Αντίρριο.

Στην έκτακτη σύσκεψη πήραν μέρος ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Τ. Λουκόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Ναυπακτίας Γ. Μπουλές, ο τέως δήμαρχος Ναυπάκτου Θ. Παπαθανάσης, ο τέως δήμαρχος Ναυπάκτου Γ. Νταουσάνης, ο αντιδήμαρχος Γ. Σιαμαντάς,  οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ναυπακτίας Β. Γκίζας, και Ντ. Τσουκαλάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ναυπακτίας Μ. Ζιαμπάρα και ο υποψήφιος δήμαρχος Γ. Γούλας, ο πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Β. Τριανταφύλλου και ο καθηγητής του τμήματος Γ. Ασημακόπουλος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρ. Χάρος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου Απ. Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος της Ένωσής επαγγελματιών Αντιρρίου Π. Τσουκαλάς και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Εφ. Γρίνου,  Θ. Καλαβρουζιώτης – με την ιδιότητα και του αντιπρόεδρου της ΟΣΥΝ και ο Κ. Κωταντούλας.

Στις τοποθετήσεις τους οι μετέχοντες επικεντρώθηκαν στην ανάγκη να παραμείνει το Τμήμα  του ΤΕΙ στη Ναύπακτο.

Αν και κατά την διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον βουλευτή Αιτωλ/νίας Δ. Κωνσταντόπουλο, που είχε συνάντηση με τον υπουργό Κ. Γαβρόγλου για το θέμα, υποσχόμενος ότι το Τμήμα της Ναυπάκτου δεν κινδυνεύει, αποφασίστηκε από τους συμμετέχοντες στην σύσκεψη να έρθει άμεσα το θέμα προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τις επόμενες συντονισμένες κινήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας, που κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Μαρτίου στο Ξενία. Ταυτόχρονα αποφασίστηκε ομόφωνα να δραστηριοποιηθεί και πάλι η Επιτροπή που είχε συσταθεί πριν χρόνια για το ΤΕΙ.

Στις τοποθετήσεις τους για το θέμα ανέφεραν:

Τάκης Λουκόπουλος (Δήμαρχος Ναυπακτίας – υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας): « Μόλις πληροφορήθηκα ότι θα υπάρξει θέμα με το ΤΕΙ ήρθα σε επαφή με τους κυβερνητικούς βουλευτές και με διαβεβαίωσαν ότι δεν φεύγει το ΤΕΙ. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της βουλής Γ. Βαρεμένο που είχε επικοινωνία με τον υπουργό παιδείας Κ. Γαβρόγλου με διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όμως κύριοι δεν εφησυχάζω, έχω ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Κ.Γαβρόγλου».

Βασίλης Τριανταφύλου (Πρύτανης ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας): «Αρνείται ο κ. Γαβρόγλου να δει την διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας παντελώς! Αναιρέθηκε το αρχικό σχέδιο που πρότεινε η Επιτροπή του ΤΕΙ για συγχώνευση με το Πανεπιστήμιο Πατρών και έκτοτε υπήρξαν διάφορες προτάσεις που δεν προχώρησαν.  Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου πήρε αρνητική απόφαση για την συνένωση, έγινε συνάντηση πρυτάνεων του Πανεπιστημίου με τον υπουργό όπου αναμένει να του καταθέσουν προτάσεις μέχρι τις επόμενες ημέρες. Στην όλη διαδικασία εμείς ως ΤΕΙ δεν συμμετέχουμε καθόλου και ότι μαθαίνουμε είναι από διαρροές του υπουργείου! Γνωρίζω ότι γίνεται προσπάθεια, το τμήμα της Ναυπάκτου να αντικατασταθεί από κάποιο άλλο. Αυτή την εικόνα έχουμε εμείς ως ΤΕΙ σήμερα.

 

Γιώργος Ασημακόπουλος (Καθηγητής τμήματος ΤΕΙ Ναυπάκτου):  Κάθε φορά που υπάρχει μια αλλαγή στον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Ναύπακτο τρέχουμε! Μετά το ξεχνάμε! Η κατάσταση στο τμήμα της Ναυπάκτου εδώ και χρόνια είναι τραγική. Για παράδειγμα το Μεταπτυχιακό γίνεται στην Πάτρα, όπως και δύο ερευνητικά εργαστήρια, μια και δεν υπάρχει χώρος. Από το 2008 ζητάμε 2.000 τετραγωνικά για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε οι 1500 φοιτητές, τα 40 άτομα καθηγητές και διοικητικό προσωπικό, με το κτιριακό να είναι μόνιμα το πρόβλημα. Αποτέλεσμα όταν υπάρχει κάποια ανακατάταξη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να τρέχουμε. Αν θέλουμε το τμήμα στη Ναύπακτο αυτό το θέμα πρέπει να το λύσουμε. Να πω επίσης ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει το τμήμα στο Αντίρριο γιατί είναι μεγάλη η έλξη της Πάτρας για ένα τόσο μεγάλο τμήμα. Σαν δήμος θα μπορέσουμε να στεγάσουμε το τμήμα; Θα το αγκαλιάσουμε; Πρέπει να αποφασίσουμε.

Γιάννης Μπουλές ( Πρώην Δήμαρχος Ναυπακτίας – υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας ): «Δεν άκουσα κάτι σαν διαδικασία από τον δήμαρχο για το πώς θα κρατηθεί στη Ναύπακτο το τμήμα. Να θυμίσω ότι το 2014 πριν παραδώσουμε τον Δήμο στη νέα διοίκηση υπήρξε σύσκεψη στο Αντίρριο για να πάρουμε μέτρα, μια και ήταν προφανές από τότε θα έχουμε εξελίξεις, όμως από τότε μέχρι σήμερα δεν έγινε το παραμικρό. Λείπει ο προσανατολισμός. Δεν έχω καταλάβει μέχρι τώρα αν η πόλη έχει εκφρασμένη βούληση για το ΤΕΙ. Αν είχαμε θα είχαμε κάνει συζητήσεις, κινητοποιήσεις και θα είχε έρθει στο Δημοτικό συμβούλιο το θέμα. Άρα δεν το θέλει ο Δήμος ξεκάθαρα. Ήταν λύση ανάγκης το Αντίρριο και όχι προοπτικής για το ΤΕΙ, όμως είχαμε όλο το χρόνο να το δούμε και θα έπρεπε ήδη να είχαμε ενεργήσει για να φτιάξουμε υποδομές. Αποδεικνύεται ότι ο Δήμος Ναυπακτίας είναι απών και δεν έχουμε στρατηγική».

Θανάσης Παπαθανάσης (τέως Δήμαρχος Ναυπάκτου):  «Σε κάθε περίπτωση πάμε αργά και δεν έχουμε καμία απολύτως ενημέρωση. Μόνο ενωμένοι σαν Ναυπακτία αλλά και ως Νομός θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε περισσότερα πράγματα. Πρέπει άμεσα να συνεδριάσει το Δημοτικό συμβούλιο για το θέμα και να δραστηριοποιηθεί και πάλι η επιτροπή που συστάθηκε μα απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι με πρόταση και με συμμαχίες, ενέργειες επί της ουσίας για να μην επανερχόμαστε κάθε λίγα χρόνια και συζητάμε κάθε φορά τα ίδια».

Γιάννης Νταουσάνης (τέως Δήμαρχος Ναυπάκτου): «Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι η άσχημη αυτή εξέλιξη για το ΤΕΙ έγινε από κακούς χειρισμούς. Μπορεί να μείνει το τμήμα αν κινητοποιηθούμε. Ταυτόχρονα θα πρέπει να υπάρξουν οριστικές εγκαταστάσεις για το τμήμα, δεν γίνεται διαφορετικά. Σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο να πάρουμε αποφάσεις για τα επόμενα βήματα. Να δεσμευτούμε ότι θέλουμε στον Δήμο το ΤΕΙ και να δεσμευτούμε για οριστικές εγκαταστάσεις που θα το στεγάσουν».

Γιώργος Γούλας (Δημοτικός σύμβουλος – υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας): «Δυστυχώς κάθε φορά παίρνουμε μια παράταση ζωής και πάλι βρισκόμαστε μπροστά στο πρόβλημα. Θα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις για το πώς θα παραμείνει το τμήμα στη Ναύπακτο και ταυτόχρονα να σχεδιάσουμε για τις μόνο0μες εγκαταστάσεις του τμήματος. Να το συμπεριλάβουμε αν θέλετε όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι στα προγράμματά τους, σαν κοινό στόχο.  Θεωρώ ότι η χρονική στιγμή είναι ευνοϊκή ώστε και αυτή τη φορά να σώσουμε το τμήμα μια και έρχονται εκλογές. Δεν μπορεί όμως όταν ένας δήμος μαζί με τις εταιρείες του διαχειρίζονται σε μια θητεία 250 εκατ ευρώ να συζητάμε ότι δεν έχουμε τις δυνατότητες να φτιάξουμε μόνιμες εγκαταστάσεις για το ΤΕΙ».

Βασίλης Γκίζας (υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας): «Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι στον σχεδιασμό του υπουργείου και την ανακατανομή των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων οι τοπικές κοινωνίες έρχονται δεύτερες, όμως θα πρέπει ως πνευματικά ιδρύματα να είναι πρωτίστως συνδεδεμένα και ενταγμένα στις τοπικές κοινωνίες. Δυστυχώς δεν έχω διαισθανθεί ότι οι φορείς, η κοινωνία, οι δημοτικές αρχές και το ίδιο το ίδρυμα, εναγωνίως θέλουν να παραμείνει τι τμήμα του ΤΕΙ στη Ναύπακτο. Αν το θέλουμε, έστω και τώρα πρέπει να κινηθούμε με τον δήμο να έχει την πρωταρχική ευθύνη. Εάν χαθεί η ευκαιρία που λέγεται προεκλογική περίοδος δεν θα υπάρξει άλλη. Έπρεπε να έχουμε ήδη δράσει, θέλω να είμαι αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα».

Ντίνος Τσουκαλάς (Δημοτικός σύμβουλος – υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας):  «Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη από την ύπαρξη του ΤΕΙ στην πόλη. Προτεραιότητα οι κτιριακές εγκαταστάσεις για την παραμονή του ΤΕΙ στη Ναύπακτο. Αν θέσουμε ως προτεραιότητα την παραμονή του ΤΕΙ και σε κοινή γραμμή σαν Νομός, σε μια συμφωνία που θα μας δώσει τμήματα και εδώ, νομίζω ότι έτσι πρέπει να προχωρήσουμε».  

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αντιπυρική περίοδος: Οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών οικοπέδων

Published

on

By

Ποια είναι τα προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, λόγω της αντιπυρικής περιόδου 2024 (από 1/5/2024 έως 31/10/2024) και σύμφωνα με την Πυροσβεστική Διάταξη 20/2024 (Αριθμ. 21837 οικ. Φ.700.20/ ΦΕΚ 2695 Β’/9.5.2024) ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός ρυμοτομικών σχεδίων, οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όριά αυτών καθώς και των εκτός σχεδίου οικοπέδων με κτίσμα, υποχρεούνται να έχουν ολοκληρώσει πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου την:

  • Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα.
  • Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους, όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.
  • Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από την επιφάνεια του εδάφους ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δέντρου.
  • Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.
  • Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων υλικών ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.
  • Οι υπόχρεοι οφείλουν να μεριμνούν για την ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού. Απαγορεύεται η εγκατάλειψη, η απόρριψη ή η ανεξέλεγκτη διαχείρισή τους.

Κυρώσεις:

  • Οι υπόχρεοι οφείλουν μέχρι 31 Μάϊου 2024 να προβούν στην υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης στο Εθνικό Μητρώο τήρησης μέτρων προληπτικής πυροπροστασίας μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Στην μη υποβολή της Υπεύθυνης δήλωσης επιβάλλονται κυρώσεις (πρόστιμο 1000€) σύμφωνα με άρθρου 6 της υπ’ αριθμ. 20/2024 Πυροσβεστική Διάταξη.
  • Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων στην εκπλήρωση της υποχρέωσης συντήρησης καθαρισμού, καθώς και σε περίπτωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού από τον Δήμο, θα επιβάλλεται στους υπόχρεους το διοικητικό πρόστιμο της περ. 26 της υποπαρ. β’ της παρ. Ι του άρθρου 75 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν.3463/2006, Α’ 114), σύμφωνα και με την παρ.1 του αρ.94, περ. 26 εδάφ. Β΄ του Ν.3852/2010 (Α΄87) και του άρθρου 6 της υπ’ αριθμ. 20/2024 Πυροσβεστικής Διάταξης.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για την συμμόρφωση σας επί των ανωτέρω, την συντήρηση των καθαρών οικοπεδικών χώρων η οποία αποτελεί πάγια υποχρέωση των ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών βάσει του αρ. 94, παρ. 26 του Ν.3852/2010 και θα πρέπει να διατηρούνται καθαροί άνευ προηγούμενης ειδοποίησης από την υπηρεσία μας, ιδιαίτερα καθ’ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από 1 Μάϊου έως 31 Οκτωβρίου κάθε έτους, κάθε εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, ιδιαίτερα σε ημέρες που ο δείκτης επικινδυνότητας σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι 4 (πολύ υψηλός κίνδυνος) και 5 (κατάσταση συναγερμού), αλλά και όταν ο δείκτης είναι χαμηλότερος σε κρίσιμες περιοχές και ευαίσθητα δασικά οικοσυστήματα. Ναύπακτος 16/05/2024 Αριθµός πρωτοκόλλου 10516/2024

Εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός και πλησίον δασικών εκτάσεων

Παράταση έως 10 Ιουνίου για την κατάθεση των δικαιολογητικών

Η Εφαρμογή Κανονισμού Πυροπροστασίας ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων (ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/55904/2019/19-05-2024 Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας) αφορά ακίνητα – οικόπεδα στα οποία έχουν ανεγερθεί κτίρια, που βρίσκονται:

α. βρίσκονται μέσα σε δάση, δασικές εκτάσεις και χορτολιβαδικές εκτάσεις και ειδικότερα:

✓ σε δάση ή δασικά οικοσυστήματα ή δασικές εκτάσεις των παρ.1, 2 και 3 του άρθρου 3 του ν.998/79.

✓ σε χορτολιβαδικές εκτάσεις που βρίσκονται επί ημιορεινών, ορεινών και ανώμαλων εδαφών της παρ. 1 του άρθρου 5 π.δ. 32/2016, είτε είναι δημόσιες, είτε είναι αναγνωρισμένες ως ιδιωτικές.

✓ σε πεδινές χορτολιβαδικές εκτάσεις (µη ορεινές ή ημιορεινές και µη κείμενες επί ανώμαλων εδαφών) της παρ. 3 του του άρθρου 5 π.δ. 32/2016.

β. βρίσκονται εν όλω ή εν µέρει εντός ακτίνας τριακοσίων (300) μέτρων από τα όρια των εκτάσεων της ανωτέρω περίπτωσης α.

γ. βρίσκονται μέσα σε περιαστικό πράσινο και σε κηρυγμένες δασωτές ή αναδασωτέες εκτάσεις, της παρ. 4 του άρθρου 3 του ν.998/79, όπως ισχύει.

δ. βρίσκονται εντός ακτίνας τριακοσίων (300) μέτρων από τα όρια των εκτάσεων της ανωτέρω περίπτωσης γ.

ε. βρίσκονται μέσα σε πάρκα και άλση πόλεων.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων εντός των οποίων έχουν ανεγερθεί κτίρια και εμπίπτουν του πεδίου εφαρμογής της ανωτέρω σχετικής εγκυκλίου (εξέταση ακινήτου από ειδικό επιστήμονα) υποχρεούνται να συντάξουν– προσκομίσουν, σε δυο αντίγραφα τα ακόλουθα:

  1. Έντυπο Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Τεχνική Έκθεση αρμοδίου τεχνικού επιστήμονα το οποίο θα πρέπει να έχει συνταχθεί (μέχρι 31.3.2024) παράταση έως 10/05/2024.
  2. Δήλωση Εφαρμογής των μέτρων Πυρασφάλειας εντός ενός (1) μηνός από την παραπάνω ημερομηνία και, σε κάθε περίπτωση, μέχρι (τις 30.4.2024) παράταση έως 10/06/2024, στην οποία δηλώνουν την ορθή λήψη των μέτρων που προβλέπονται στην έκθεση του αρμόδιου τεχνικού επιστήμονα βάσει των προβλέψεων του κανονισμού για την προστασία του ακινήτου τους σε περίπτωση συμβάντος πυρκαγιάς.

Τα εν λόγω δικαιολογητικά μέχρι την λειτουργία της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας πρέπει να κατατεθούν σε έντυπη μορφή μέχρι (τις 30.4.2024) παράταση έως 10.6.2024 στο πρωτόκολλο του Δήμου, προκειμένου να καταρτιστεί το Ειδικό Μητρώο.

Οι διατάξεις αυτές αφορούν στην πρόσβαση στο ακίνητο, στη δημιουργία ζωνών προστασίας, στην αποθήκευση υλικών, στον τακτικό καθαρισμό και στην εκπόνηση Σχεδίου Προετοιμασίας Εκκένωσης.

Κατόπιν αρμόδια τριμελής επιτροπή θα προβεί κατά την αντιπυρική περίοδο σε αυτοψίες δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Κυρώσεις: Σε περίπτωση μη τήρησης των απαιτήσεων του κανονισμού, επιβάλλονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με αυτόν, στους ιδιοκτήτες των ακινήτων.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 317 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις, αποκλειστικές ειδήσεις, κυκλοφορεί  το 317ο φύλλο της ηλεκτρονικής  εφημερίδας  Nafsweek.gr ,  κάθε Παρασκευή.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#  195 χρόνια από την απελευθέρωση :

Με λαμπρότητα η Ναύπακτος γιορτάζει αύριο Σάββατο 18 Μαΐου και την Κυριακή 19 Μαΐου, την 195η Επέτειο της Απελευθέρωσης της  πόλης από τους Οθωμανούς. Στον διήμερο εορτασμό συμμετέχουν αντιπροσωπείες…

#   Προχωρά το θέμα της γέφυρας Μόρνου :

Πρόσκληση ένταξης σε χρηματοδότηση στο πλαίσιο 4.5 «Οδικές υποδομές» και με τον τίτλο: «Αποκατάσταση φθορών και αλλοιώσεων ανωδομής της παλαιάς γέφυρας Μόρνου»,  υπέβαλε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η πρόσκληση υποβλήθηκε…

#  Το σκοτεινό «πρόσωπο» της μαθητικής βίας : 

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που εμφανίζονται στην δημοσιότητα σχετικά με τη βία μεταξύ εφήβων στην   Ελλάδα. Πρόσφατη έρευνα από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο…

#  «Εγώ μετράω τα ρέστα μου…»      ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ)  : 

Η κοινωνία και κυρίως οι νέοι γυρίζουν την πλάτη τους στην πολιτική  ως έννοια γενικά και κυρίως αποστρέφονται…

#   Ημερίδα Ενημέρωσης  για την αξιοποίηση αποβλήτων αγροδιατροφής :

Ο Δήμος Ναυπακτίας οργανώνει «Ημερίδα Ενημέρωσης με θέμα την αξιοποίηση των αποβλήτων του τομέα    αγροδιατροφής» που θα πραγματοποιηθεί στις 22  Μαΐου 2024 και ώρα 12:00 μ.μ, στην Ναύπακτο…

#  Ψηφιακή κάρτα από 1η Ιουλίου :

Το μέτρο, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από την 1η Ιουλίου για όλες τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και για τις  βιομηχανίες, ανεξαρτήτου του αριθμού των εργαζομένων που απασχολούν. Μέτρο που αναμένεται…

#   Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  και ΙΜΕ  ΓΣΒΕΕ:

Σκοπός της συνεργασίας είναι η εκπόνηση ενός    σχεδίου στρατηγικής και η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος δράσεων για την προβολή…

#  Εξαήμερη εργασία: Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι :  

Η εξαήμερη εργασία εφαρμόζεται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από μία επιχείρηση και μόνο σε περίοδο που μπορεί να αιτιολογηθεί…

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………   Εάν  επιθυμείτε να λαμβάνετε την ηλεκτρονική εφημερίδα μας στο email σας επικοινωνήστε μαζί μας  στο  info@nafsweek.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ