Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου

Published

on

Τήν Δευτέρα, 11 Ἀπριλίου 2022, στίς 12 τό μεσημέρι, τελέσθηκαν ἀπό τόν Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ἱερόθεο τά θυρανοίξια τοῦ Παρεκκλησίου τοῦ Κέντρου Ὑγείας Ναυπάκτου, πού εἶναι ἀφιερωμένο στόν Ἰαματικό Μεγαλομάρτυρα ἅγιο Παντελεήμονα.

Παρόντες στήν τελετή ἦταν ὁ Δήμαρχος Ναυπάκτου κ. Βασίλειος Γκίζας, οι αντιδήμαρχοι Θωμάς Κοτρωνιάς και Ντίνος Τσουκαλάς, ἡ διευθύντρια τοῦ Κέντρου Ὑγείας κ. Βασιλική Μουσγᾶ, ἰατροί, νοσηλευτές καί ἐργαζόμενοι στό Κέντρο Ὑγείας Ναυπάκτου.

Ὁ Σεβασμιώτατος εὐχαρίστησε τόν ἀνώνυμο δωρητή τοῦ προκατασκευασμένου Ἱεροῦ Παρεκκλησίου, τόν Δήμαρχο Ναυπάκτου, τήν κ. Λαμπρινή Σερεμέτη καί τήν διευθύντρια τοῦ Κέντρου Ὑγείας Ναυπάκτου γιά τήν ἄριστη συνεργασία, ὄχι μόνο γιά τήν δημιουργία τοῦ Παρεκκλησίου, ἀλλά καί σέ ἄλλα θέματα πού ἀφοροῦν τό καλό τοῦ λαοῦ τῆς πόλης. Εὐχαρίστησε τούς Ἰατρούς, τούς Νοσηλευτές καί ὅλους τούς ἐργαζομένους στό Κέντρο Ὑγείας, μέ τό ἔργο τῶν ὁποίων προστατεύεται καί, ὅταν χάνεται, ἀποκαθίσταται ἡ ὑγεία τοῦ λαοῦ, μέ τίς μεθόδους καί τίς δυνατότητες πού παρέχει ἡ ἀνθρώπινη ἐπιστήμη. Ἰδιαίτερα τούς εὐχαρίστησε γιά τήν προσφορά τους στόν καιρό τοῦ «πολέμου» τῆς πανδημίας.

Σημείωσε, ἐπίσης, ὁ Σεβασμιώτατος, ὅτι ἡ κατασκευή τοῦ Παρεκκλησίου, τό ὁποῖο θά λειτουργῆ στήν ἡμέρα τῆς ἑορτῆς τοῦ Ἁγίου Παντελεήμονος, ἀλλά καί καθημερινά θά εἶναι ἕνα σημεῖο, πού θά δίνη τήν δυνατότητα τῆς προσευχῆς στούς προσερχομένους στό Κέντρο Ὑγείας ἀσθενεῖς, ἀλλά καί στούς ἰατρούς τους, σηματοδοτεῖ τήν ἰσορροπία μεταξύ πίστεως καί ἐπιστήμης, μεταξύ ψυχικῆς καί σωματικῆς ὑγείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: “Σοβαρά προβλήματα στους παραγωγούς της Αιτωλοακαρνανίας φέρνει η έλλειψη εργατών γης”

Published

on

By

Ερώτηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρη Κωνσταντόπουλου 

Προς: 

– Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Γεωργαντά

– Τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη

Θέμα: Σοβαρά προβλήματα στους παραγωγούς της Αιτωλοακαρνανίας φέρνει η έλλειψη εργατών γης

 Παραγωγοί από όλη την Ελλάδα και αγροτικοί φορείς εκφράζουν το τελευταίο διάστημα την έντονη ανησυχία τους για τα συνεχιζόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες εξαιτίας της έλλειψης εργατών γης. Ακόμα και οι καθημερινές αγροτικές εργασίες καθίσταται ανέφικτο να διεκπεραιωθούν. Ο αντίκτυπος στην κοινωνική και οικονομική ζωή χιλιάδων αγροτών είναι τεράστιος, με τους αγρότες να μάχονται καθημερινά για την προσωπική και επαγγελματική τους επιβίωση.

Στην Αιτωλοακαρνανία το πρόβλημα λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις και αναμένεται να ενταθεί το φθινόπωρο, κατά τη συγκομιδή της ελιάς, με την παραγωγή τη φετινή χρονιά να αναμένεται μάλιστα αυξημένη. Ήδη οι ελαιοπαραγωγοί αδυνατούν να βρουν διαθέσιμους εργάτες και οδηγούνται σε αδιέξοδο.

Η Κυβέρνηση έως και σήμερα, αντί να σταθεί αρωγός απέναντι στις ανάγκες των παραγωγών, επιμένει σε ένα θεσμικό πλαίσιο που καθιστά δύσκολη και γραφειοκρατική την μετάκληση εργατών, την προσέλκυση και απασχόλησή τους στη χώρα μας. Η νόμιμη παροχή εργασίας και η νομιμοποίηση διαμονής και εργασίας συναντούν διαρκή εμπόδια λόγω της γραφειοκρατίας.

Στον αντίποδα, άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν θεσπίσει ένα πιο ευέλικτο θεσμικό πλαίσιο με πληρέστερα εργασιακά δικαιώματα και συχνά με καλύτερες αποδοχές για τους εργάτες γης, πλαίσιο που αποδεικνύεται πολύ πιο ελκυστικό για τους εργάτες γης, οι οποίοι επιλέγουν πλέον πχ την Ιταλία ή την Ισπανία για να εργαστούν.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της χώρας, εν μέσω των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, όπως η έξαρση των τιμών στα αγροεφόδια, η πτώση των τιμών των αγροτικών προϊόντων, το αυξημένο ενεργειακό κόστος στην παραγωγή, έχουν ανάγκη την άμεση στήριξη της πολιτείας.

Η έλλειψη εργατών γης εξελίσσεται σε πρόβλημα απρόβλεπτων διαστάσεων και τα αρμόδια Υπουργεία πρέπει να προβούν άμεσα σε ενέργειες ώστε οι παραγωγοί να έχουν πρόσβαση σε πολύτιμα εργατικό δυναμικό.

Κατόπιν αυτών ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1) Σε ποιες ενέργειες θα προβούν τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα της αυξανόμενης έλλειψης εργατών γης; Πώς θα διευκολυνθεί η μετάκληση εργατών γης από τρίτες χώρες και η συνακόλουθη νόμιμη απασχόλησή τους στην Ελλάδα, η οποία σήμερα συναντά τεράστια εμπόδια λόγω της γραφειοκρατίας;

2) Με ποια μέτρα θα στηριχθούν οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι με τα σημερινά δεδομένα  θα αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα στη συγκομιδή των προϊόντων τους, ιδίως δε το φθινόπωρο κατά τη συγκομιδή των ελιών;

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Ο μικρός πρίγκιπας” από το 4ο ΚΔΑΠ στην Παπαχαραλάμπειο την Κυριακή

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα ρεύματος «Power Pass»: Ανακοινώθηκε ημερομηνία πληρωμής – Πότε θα λάβουν χρήματα οι δικαιούχοι

Published

on

By

Για δύο εβδομάδες θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για να κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι του Power Pass, σύμφωνα με νέες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη. Όπως ανέφερε ο ίδιος οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν στις 14 με 15 Ιουνίου και η επιστροφή χρημάτων του 60% των φουσκωμένων λογαριασμών και μέχρι 600 ευρώ θα γίνει τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου.

Η «βεντάλια» των δικαιούχων ανοίγει περισσότερο με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Τα νέα δεδομένα ορίζουν ότι η οικονομική ενίσχυση θα δοθεί σε φυσικά πρόσωπα, φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας, με καθαρό οικογενειακό εισόδημα του 2020 έως 45.000 ευρώ, αλλά μετά από αφαίρεση των φόρων. Αυτό δηλαδή είναι και το βασικό κριτήριο της επιδότησης: Από το συνολικό εισόδημα που δηλώθηκε το 2021 αφαιρούνται φόρος που αναλογεί, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος.

Πώς θα υπολογίσετε τα χρήματα

Η επιστροφή των χρημάτων υπολογίζεται από τον μαθηματικό τύπο:

Τα ποσά της αποζημίωσης θα επιστρέφονται στον λογαριασμό IBAN του καταναλωτή.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ