Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θ. Παπαθανάσης: «Με εξωστρέφεια και δράσεις να οδηγήσουμε τον τόπο μας στην Ανάπτυξη»

Published

on

«Μόνο με εξωστρέφεια και δράσεις που αποφέρουν προστιθέμενη αξία μπορούμε να βγούμε από το τέλμα κα να οδηγήσουμε τον τόπο μας στην Ανάπτυξη. Γιατί ο τόπος μας αξίζει καλύτερα»,  δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης Αντιπρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Φαρμακοποιών και Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Με πρόταση του Θανάση Παπαθανάση διοργάνωση εκδήλωσης με τη συμμετοχή της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Φαρμακοποιών (PGEU) στη χώρα μας.

Με σημαντικά θέματα συνεδρίασε η Εκτελεστική και η Οικονομική επιτροπή της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Φαρμακοποιών (PGEU)  στις Βρυξέλλες. Το κύριο θέμα αφορούσε το όραμα για το φαρμακείο του 2030 και την προώθηση των θέσεων του φαρμακείου και του ρόλου του στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ενόψει και των εκλογών για την ανάδειξη νέων αρχών στα Ευρωπαϊκά όργανα. Επίσης συζητήθηκαν οι τρόποι και οι συνεργασίες για την προστασία των πολιτών από μη αυθεντικά φάρμακα και βέβαια και το τεράστιο ζήτημα των ελλείψεων φαρμάκων που ταλανίζει τους συμπολίτες μας.

Τέλος μετά από πρόταση του Θανάση Παπαθανάση, Αντιπροέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Αντιπροέδρου της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Φαρμακοποιών αποφασίστηκε με αφορμή και την επέτειο των 60 χρόνων από την ίδρυση της Ένωσης να πραγματοποιηθεί εκδήλωση την επόμενη χρονιά στη χώρα μας με τη συμμετοχή όλων των αντιπροσωπειών των κρατών που συμμετέχουν στην Ένωση (PGEU).

«Μόνο με εξωστρέφεια και δράσεις που μπορούν να αποφέρουν προστιθέμενη αξία μπορούμε να βγούμε από το τέλμα και να οδηγήσουμε τον τόπο μας στην Ανάπτυξη. Γιατί ο τόπος μας αξίζει καλύτερα»  κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης.

Να αναφέρουμε ότι η Πανευρωπαϊκή Ένωση Φαρμακοποιών εκπροσωπεί αντιπροσωπείες 33 ευρωπαϊκών χωρών και περισσότερα από 400.000 φαρμακεία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Πέμπτη 30/6 Δημοτικό Συμβούλιο για το μέλλον της Ανάπλασης

Published

on

By

Την Πέμπτη 30  Ιουνίου 2022  και  ώρα  18:30 θα έρθει προς συζήτηση στο  Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ναυπακτίας το έργο της Ανάπλασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου του Σώματος θα γίνει  Συζήτηση – ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου «Αστική Ανάπλαση εντός Ιστορικού Κέντρου Πόλεως Ναυπάκτου» και λήψη απόφασης για την συνέχιση ή μη της υλοποίησης του υπόλοιπου ανεκτέλεστου τμήματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι

Published

on

By

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των υπόγειων  συστημάτων  κάδων απορριμμάτων σε 14 σημεία του κέντρου της Ναυπάκτου. Το έργο με προϋπολογισμό 218.656,64 ευρώ αφορά συγκεκριμένα στην εγκατάσταση «Ημιυπόγειου και Υπόγειου Συστήματος Συλλογής Απορριμμάτων για την Αισθητική Αναβάθμιση Αστικού Εξοπλισμού Κοινοχρήστων Χώρων».

Έναν μήνα περίπου μετά την υπογραφή της  σύμβασης του έργου με τον ανάδοχο εργολάβο ξεκίνησαν οι εργασίες και τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι.

Με την τοποθέτηση των κάδων επιτυγχάνεται:

·         Αισθητή μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

·         Βελτίωση της εικόνας του δημόσιου χώρου

·         Τα πεζοδρόμια είναι καθαρότερα

·         Τα σκουπίδια δεν είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες

·         Αποτελεσματική αντιμετώπιση των οσμών

·         Μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω της υπογειοποίησης

·         Εξάλειψη της πιθανότητας μετακίνησης των κάδων

·         Ευκολότερη αποκομιδή των απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος λειτουργίας συγκριτικά με άλλα συστήματα συλλογής απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος κατανάλωσης καυσίμων, καθώς για την αποκομιδή απαιτούνται ελαφρότερα μέσα (διαξονικά απορριμματοφόρα).

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Θωμάς Κοτρωνιάς, δήλωσε σχετικά:

«Προχωρούμε σε μία ακόμη παρέμβαση με θετικό πρόσημο για την προστασία του περιβάλλοντος και την αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης της Ναυπάκτου. Σε συνεργασία με τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, επιθυμία μας είναι να δρομολογήσουμε την εγκατάσταση και άλλων υπόγειων και ημιυπόγειων συστημάτων λαμβάνοντας ωστόσο υπ’ όψιν τις αντικειμενικές δυσκολίες, όπως τα υπόγεια δίκτυα και τις σωληνώσεις που ήδη υπάρχουν.  Βασική μας στόχευση συνεχίζει να είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών μας».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο εγγύς μέλλον η ενημέρωση για την Ανάπλαση

Published

on

By

Πραγματοποιήθηκε χθες  22 Ιουνίου 2022 η πρώτη δια ζώσης, μετά την περίοδο των δυο ετών της πανδημίας,   συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας.

Τον δήμαρχο Ναυπακτίας  και τους δημοτικούς συμβούλους υποδέχτηκε πανό κρεμασμένο στον χώρο έξω από την αίθουσα του συμβουλίου, το οποίο ανάρτησε η Συντονιστική Επιτροπή για το έργο της  ανάπλασης.

Με την ενημέρωση για το θέμα της ανάπλασης να εκκρεμεί, ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα πως θα γίνει διεξοδική συζήτηση επ’ αυτού πολύ σύντομα «και σε όλο του το μεγαλείο», σε χρόνο που θα αποφασιστεί από τον ίδιο τον Δήμαρχο. Σε αναμονή λοιπόν της ενημέρωσης και των εξελίξεων…

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ