Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θ. Παπαθανάσης: «Τακτικισμός η απλή αναλογική»

Published

on

Με ανακοίνωσή του ο πρώην δήμαρχος Ναυπάκτου και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ, Θανάσης Παπαθανάσης, καυτηριάζει την στάση τόσο της δημοτικής αρχής, όσο και της αντιπολίτευσης για την θέση που πήραν στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, στο θέμα της απόσυρσης του νομοσχεδίου «Κλεισθένης 1», σύμφωνα με την απόφαση της ΚΕΔΕ. Αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Για άλλη μία φορά φάνηκε ξεκάθαρα ο ρόλος της σημερινής ηγετικής ομάδας της δημοτικής αρχής να εκφράσει ως γνήσια κυβερνητική δημοτική αρχή τη στήριξη της στην κυβερνητική πολιτική στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την Αυτοδιοίκηση ως «δεκανίκι» του Υπουργού. Αδιαφορώντας μάλιστα ( άλλαξαν οι εποχές για τους «επαναστάτες» ) για τις αποφάσεις του κεντρικού συλλογικού οργάνου της Αυτοδιοίκησης την ΚΕΔΕ που με συντριπτική πλειοψηφία απέρριψε το εν λόγω σχέδιο νόμου ως απαράδεκτο και κατώτερο των περιστάσεων (μία μόλις αρνητική ψήφος).

Θέλοντας λοιπόν να πάρει ψήφισμα του Δημοτικού συμβουλίου κατά της απόφασης της ΚΕΔΕ και υπέρ της κυβέρνησης εξετέθη ανεπανόρθωτα τόσο απέναντι στην κοινωνία όσο και στην ίδια τους την παράταξη καθώς όλοι οι έμπειροι αυτοδιοικητικοί πήραν σαφή θέση βλέποντας την ακυβερνησία που έρχεται ειδικά από την εφαρμογή του εκλογικού συστήματος και υπερψήφισαν την απόφαση της ΚΕΔΕ. Τέλος δημιουργεί απορίες και η θέση παράταξης της αντιπολίτευσης που δεν είχε το σθένος να πάρει σαφή θέση στο ψήφισμα του κορυφαίου οργάνου της Αυτοδιοίκησης.

Κάποιοι φαίνεται τόσο από την ηγετική ομάδα της δημοτικής αρχής όσο και κάποιοι από την αντιπολίτευση κινούμενοι αποκλειστικά  από μικροκομματικά συμφέροντα και την ανασφάλειά τους για την επόμενη μέρα επιζητούν ίσως την απλή αναλογική για την επιβίωσή τους. Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά τις προθέσεις του καθενός.

Η θέση της παράταξης μας ήταν από την αρχή ξεκάθαρη. Ταυτίζεται με τη θέση του κεντρικού συλλογικού μας οργάνου της ΚΕΔΕ και πιστεύει ότι η απλή αναλογική είναι απλά ένας τακτικισμός προκειμένου η κυβέρνηση λόγω έλλειψης  αυτοδιοικητικών στελεχών να μπει δια της πλαγίας οδού στη διακυβέρνηση των Δήμων και στη συνέχεια μετά την πλήρη αποδιοργάνωσή τους και το χάος που θα δημιουργήσει, να βάλει δικούς της εκτελεστικούς γραμματείς προκειμένου να ελέγξει απόλυτα τους Δήμους. Εμείς υποστηρίζουμε το αυτονόητο για τη Δημοκρατία. Οι Δήμοι να μπορούν να διοικηθούν, η εντολή που δίνουν οι πολίτες να είναι ξεκάθαρη, να εκλέγεται ισχυρός Δήμαρχος που θα μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του και να κρίνεται στο τέλος της θητείας του από αυτό.

Δυστυχώς όσοι απεργάζονται πως θα μειώσουν το κύρος της Αυτοδιοίκησης θα αποτύχουν οικτρά.

Η Αυτοδιοίκηση απέδειξε τα χρόνια της κρίσης ότι ήταν δίπλα στους πολίτες και τους στήριξε με κάθε τρόπο. Την επόμενη μέρα η Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι πιο ισχυρή μέσα από μία πραγματική μεταρρύθμιση του κράτους και να αποτελέσει την ατμομηχανή για την Ανάπτυξη της χώρας.

Μαζί θα προχωρήσουμε με όσους θέλουν τους Δήμους μας ισχυρούς, που δεν υποστέλλουν τη σημαία στις όποιες κυβερνητικές εντολές και που έχουν προτεραιότητα το όραμα για τον τόπο και ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Αλλάζουμε πλεύση» και νέος υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας ο Ανδρέας Κωνσταντόπουλος

Published

on

By

Με το μήνυμα “Αλλάζουμε πλεύση, για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για εμάς, τα παιδιά μας και την Ναυπακτία μας”, ανακοίνωσε την απόφασή του ο Ανδρέας Κωσταντόπουλος να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.

Προτάσσοντας την θέληση, τη γνώση, την πείρα και την αποφασιστικότητα των ανθρώπων που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού “Αλλάζουμε πλεύση”, ο Ανδρέας Κωσταντόπουλος στο βίντεο της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του, μίλησε για μία νέα εποχή για τον Δήμο Ναυπακτίας.

Ανέφερε οτι παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει στο παρελθόν, ο Δήμος Ναυπακτίας δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει έναν σύγχρονο βηματισμό και δεν έχει την εικόνα ενός Δήμου που κοιτάει προς το μέλλον, όπως του αξίζει, γεγονός που τον οδήγησε στο να θέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο Ναυπακτίας.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και στο μήνυμά του: “Είμαι ένας νέος άνθρωπος με βαθειές ρίζες στη Ναυπακτία και όνειρα για το μέλλον της, η Ναυπακτία είναι ένας τόπος φιλόξενος και ευλογημένος που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανέναν άλλον στην Ελλάδα.

Σήμερα στην εποχή της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης που η πληροφορία ταξιδεύει γρήρορα, που τα αποτελέσματα απαιτείται να είναι μετρήσιμα, που η ανάπτυξη μετριέται με βάση την αειφορία, που η γνώση έχει συσσωρευτεί, δεν έχουμε καμία δικαιολογία χρειάζεται να αλλάξουμε πλεύση άμεσα και οργανωμένα!

Το μήνυμα της υποψηφιότητας του Ανδρέα Κωσταντόπουλου με τον συνδυασμό του “Αλλάζουμε πλεύση”.

Αλλάζουμε  πλεύση 

Καιρός  ήτανε ….

Ήρθε  η ώρα για τη Ναυπακτία μας !

Μέχρι χθες αλλάζανε πλεύση ο τουρισμός, οι επενδύσεις, τα ευρωπαϊκά κονδύλια, η ανάπτυξη.

 Προσπαθήσαμε … μα άλλοι προορισμοί αποδείχθηκαν πιο οργανωμένοι,  πιο δεκτικοί, πιο αποτελεσματικοί.

 Βαρεθήκαμε να βλέπουμε τον πλούτο να αλλάζει πλεύση σαν πλησιάζει στη Ναυπακτία

και αποφασίσαμε να αλλάξουμε πλεύση εμείς !

Μόνο έτσι μπορεί να γίνει  η πραγματική αλλαγή, για τον τόπο μας, για όλους μας!

Με γνώμονα έναν σύγχρονο δημοτικό σχεδιασμό που στόχο έχει να βελτιώσει την καθημερινότητα και την ευημερία όλων όσων ζουν,  εργάζονται, μεγαλώνουν και αγαπούν την Ναυπακτία  θέλουμε να αλλάξουμε πλεύση προς τον 21ο αιώνα της βιώσιμης ανάπτυξης, της τεχνολογικής έκρηξης, της συνεργασίας για τις επενδύσεις, Δήμος και πολεοδομία στην υπηρεσία της ανάπτυξης και όχι των μικροσυμφερόντων.

του τουρισμού με τελικό στόχο έναν τουρισμό υψηλής ποιότητας που αξίζει στον τόπο μας, που συνδυάζει ένα υπέροχο παραλιακό μέτωπο με ιστορία και δυνατότητες  και ένα πλούσιο τοπίο που εκτείνεται από το βουνό μέχρι τη θάλασσα.

Είμαι ένας νέος άνθρωπος με βαθιές ρίζες στη Ναυπακτία  και όνειρα για το μέλλον της,  η Ναυπακτία είναι ένας τόπος φιλόξενος και ευλογημένος που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανέναν άλλον στην Ελλάδα.

Σήμερα στην εποχή της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης που η πληροφορία ταξιδεύει γρήρορα, που τα αποτελέσματα απαιτείται να είναι μετρήσιμα, που η ανάπτυξη μετριέται με βάση την αειφορία, που η γνώση έχει συσσωρευτεί,  δεν έχουμε καμία δικαιολογία χρειάζεται να αλλάξουμε πλεύση άμεσα και οργανωμένα!

Αφού μάθατε αγαπητοί μου συμπολίτες το όνομα της παράταξής μας, την οποία εκπροσωπώ και θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου του 2023, σας καλώ να συμμετέχετε σε αυτή την αλλαγή πλεύσης!

Είμαι σίγουρος ότι έχουμε τη θέληση, τη γνώση, την πείρα και την αποφασιστικότητα για να τα αλλάξουμε όλα!

 Αλλάζουμε πλεύση λοιπόν, για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για εμάς, τα παιδιά μας και την Ναυπακτία μας!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά άμεσα το έργο στερέωσης και ανάδειξης του Ενετικού Λιμανιού

Published

on

By

Στη Ναύπακτο βρέθηκαν λίγο πριν την έναρξη του σημαντικού έργου στερέωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης του Ενετικού Λιμανιού ο ανάδοχος εργολάβος, οι επιβλέποντες μηχανικοί της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και οι εκπρόσωποι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος όπου και συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Βασίλη Γκίζα.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Παπαϊωαννίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας κ. Σπύρος Τσέλιος και στενοί συνεργάτες.

Με συνολικό αρχικό προϋπολογισμό 1.775.000 ευρώ, το έργο είναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων.

Όπως διαβεβαίωσαν τόσο ο εργολάβος όσο και οι επιβλέποντες του έργου, οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και προβλέπουν την αποκατάσταση των σπηλαιώσεων, νέα αρμολογήματα, τσιμεντοενέσεις, καθαρισμό και εξυγίανση του πυθμένα, αντικατάσταση των θραυσμένων λίθων και συμπλήρωση υλικού, κατασκευή νέου καταστρώματος από φυσικούς λίθους, συντήρηση των κρίκων περίδεσης του 19ου αιώνα, αλλά και νέο εξοπλισμό όπως ανοξείδωτους κρίκους περίδεσης, δέστρες, πυργίσκους τροφοδοσίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τον Τάκη Λουκόπουλο ο Κώστας Πλούμης

Published

on

By

Με ανακοίνωσή της η “Ενωτική πρωτοβουλία” καλωσορίζει τον Κώστα Πλούμη και την συμπόρευσή του με την παράταξη για τις  δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Αναφέρει η ανακοίνωση:

“Εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου συνεχίζουμε να ενώνουμε δυνάμεις και καλωσορίζουμε στην παράταξή μας την Ενωτική Πρωτοβουλία  τον γνωστό επιχειρηματία της πόλης μας κ. Κώστα Πλούμη.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ