Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θ. Παπαθανάσης: «Τακτικισμός η απλή αναλογική»

Published

on

Με ανακοίνωσή του ο πρώην δήμαρχος Ναυπάκτου και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ, Θανάσης Παπαθανάσης, καυτηριάζει την στάση τόσο της δημοτικής αρχής, όσο και της αντιπολίτευσης για την θέση που πήραν στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, στο θέμα της απόσυρσης του νομοσχεδίου «Κλεισθένης 1», σύμφωνα με την απόφαση της ΚΕΔΕ. Αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Για άλλη μία φορά φάνηκε ξεκάθαρα ο ρόλος της σημερινής ηγετικής ομάδας της δημοτικής αρχής να εκφράσει ως γνήσια κυβερνητική δημοτική αρχή τη στήριξη της στην κυβερνητική πολιτική στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την Αυτοδιοίκηση ως «δεκανίκι» του Υπουργού. Αδιαφορώντας μάλιστα ( άλλαξαν οι εποχές για τους «επαναστάτες» ) για τις αποφάσεις του κεντρικού συλλογικού οργάνου της Αυτοδιοίκησης την ΚΕΔΕ που με συντριπτική πλειοψηφία απέρριψε το εν λόγω σχέδιο νόμου ως απαράδεκτο και κατώτερο των περιστάσεων (μία μόλις αρνητική ψήφος).

Θέλοντας λοιπόν να πάρει ψήφισμα του Δημοτικού συμβουλίου κατά της απόφασης της ΚΕΔΕ και υπέρ της κυβέρνησης εξετέθη ανεπανόρθωτα τόσο απέναντι στην κοινωνία όσο και στην ίδια τους την παράταξη καθώς όλοι οι έμπειροι αυτοδιοικητικοί πήραν σαφή θέση βλέποντας την ακυβερνησία που έρχεται ειδικά από την εφαρμογή του εκλογικού συστήματος και υπερψήφισαν την απόφαση της ΚΕΔΕ. Τέλος δημιουργεί απορίες και η θέση παράταξης της αντιπολίτευσης που δεν είχε το σθένος να πάρει σαφή θέση στο ψήφισμα του κορυφαίου οργάνου της Αυτοδιοίκησης.

Κάποιοι φαίνεται τόσο από την ηγετική ομάδα της δημοτικής αρχής όσο και κάποιοι από την αντιπολίτευση κινούμενοι αποκλειστικά  από μικροκομματικά συμφέροντα και την ανασφάλειά τους για την επόμενη μέρα επιζητούν ίσως την απλή αναλογική για την επιβίωσή τους. Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά τις προθέσεις του καθενός.

Η θέση της παράταξης μας ήταν από την αρχή ξεκάθαρη. Ταυτίζεται με τη θέση του κεντρικού συλλογικού μας οργάνου της ΚΕΔΕ και πιστεύει ότι η απλή αναλογική είναι απλά ένας τακτικισμός προκειμένου η κυβέρνηση λόγω έλλειψης  αυτοδιοικητικών στελεχών να μπει δια της πλαγίας οδού στη διακυβέρνηση των Δήμων και στη συνέχεια μετά την πλήρη αποδιοργάνωσή τους και το χάος που θα δημιουργήσει, να βάλει δικούς της εκτελεστικούς γραμματείς προκειμένου να ελέγξει απόλυτα τους Δήμους. Εμείς υποστηρίζουμε το αυτονόητο για τη Δημοκρατία. Οι Δήμοι να μπορούν να διοικηθούν, η εντολή που δίνουν οι πολίτες να είναι ξεκάθαρη, να εκλέγεται ισχυρός Δήμαρχος που θα μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του και να κρίνεται στο τέλος της θητείας του από αυτό.

Δυστυχώς όσοι απεργάζονται πως θα μειώσουν το κύρος της Αυτοδιοίκησης θα αποτύχουν οικτρά.

Η Αυτοδιοίκηση απέδειξε τα χρόνια της κρίσης ότι ήταν δίπλα στους πολίτες και τους στήριξε με κάθε τρόπο. Την επόμενη μέρα η Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι πιο ισχυρή μέσα από μία πραγματική μεταρρύθμιση του κράτους και να αποτελέσει την ατμομηχανή για την Ανάπτυξη της χώρας.

Μαζί θα προχωρήσουμε με όσους θέλουν τους Δήμους μας ισχυρούς, που δεν υποστέλλουν τη σημαία στις όποιες κυβερνητικές εντολές και που έχουν προτεραιότητα το όραμα για τον τόπο και ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας δημοτικής αρχής Δήμου Ναυπακτίας την Τετάρτη 21/2 

Published

on

By

Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας δημοτικής αρχής Δήμου Ναυπακτίας θα πραγματοποιηθεί  την  Τετάρτη   21-02-2024   και  ώρα  18:00     στο Δημοτικό κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής , με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Πλημμυρικά φαινόμενα στην δημοτική κοινότητα Ξηροπηγάδου από το χείμαρρο «Τζάβαρη» (δημοτικός σύμβουλος κ. Γουρζής Σπυρίδων)

2. Ενέργειες για την μελέτη προστασίας ακτογραμμής από την διάβρωση τον καιρικών φαινομένων. (δημοτικός σύμβουλος κ. Σιαμαντάς Γεώργιος)

3. Ενημέρωση για την πορεία αποκατάστασης της γέφυρας Μόρνου – Δάφνης ενέργειες από πλευράς του Δήμου Ναυπακτίας. (δημοτικός σύμβουλος κ. Ασημακόπουλος Γεώργιος)

4. Χρονοδιάγραμμα για τον εξοπλισμό και την λειτουργίας του Ξενία. (δημοτικός σύμβουλος κ. Γούλας Γεώργιος)

5. Μέτρα προστασίας και διαχείρισης αγελών αγρίων αλόγων στη δημοτική κοινότητα Γαλατά.  (δημοτικός σύμβουλος κ. Καλαβριζιώτης )

6. Ενέργειες για την ολοκλήρωση και εφαρμογή του σχεδίου πόλεως Ναυπάκτου. (δημοτικός σύμβουλος κ. Κωνσταντόπουλος Ανδρέας)

7. Κριτήρια και όροι στις απευθείας αναθέσεις. (δημοτικός σύμβουλος κ. Κεχαγιάς Παναγιώτης)

8.  Πότε ολοκληρώνεται και τίθεται σε λειτουργία το πολύπαθο έργο της «Αποχέτευσης Αντιρρίου» (δημοτικός σύμβουλος κ. Κοτσανάς Ανδρέας)

 

Δημοτική Κοινότητας Στύλιας (πρόεδρος κ. Αλεξόπουλος Σπυρίδων)

  1. Επαναλειτουργία γεώτρησης στη θέση Ρουπάκια.
  2. Συντήρηση των δύο υδρομαστεύσεων στη θέση Κρύα Βρύση.
  3. Αποκατάσταση της Μπακόβρυσης η οποία καταστράφηκε από πλημμύρα.

Δημοτική Κοινότητα  Ξηροπηγάδου (πρόεδρος κ. Πετσίνης Βασίλειος)

  1. Επικινδυνότητα οδοστρώματος στην οδό Μόρνου της δημοτικής κοινότητας Ξηροπηγάδου.

Δημοτική Κοινότητα Αντιρρίου (πρόεδρος κ. Ταμπάκης Νικόλαος)

  1. Αποκατάσταση Δυτικής προβλήτας Αντιρρίου. Πλήρη ενημέρωση για την νέα χρηματοδότηση του έργου ύψους 900.000,00€.
  2. Δράσεις για τη βιωσιμότητα του Γυμνασίου Αντιρρίου.

Δημοτική κοινότητα Καταφυγίου ( πρόεδρος κ. Θεοδωρόπουλος Αλέξανδρος)

  1. Ενημέρωση για την συνδετήρια 24η -25η  επαρχιακή οδό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κάηκαν δυο ηλικιωμένοι στην Ναύπακτο

Published

on

By

Απανθρακωμένα βρέθηκαν σήμερα το πρωί δυο ηλικιωμένα αδέλφια, ένας άνδρας και μια γυναίκα, που διέμεναν σε μονοκατοικία στην Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου.

Τους ηλικιωμένους που πρόσφατα είχαν επιστρέψει από την Γερμανία, φρόντισε γυναίκα η οποία φτάνοντας στο σπίτι σήμερα το πρωί βρέθηκε μπροστά σε ένα φρικτό θέαμα.

Απανθρακωμένη στο κρεβάτι βρισκόταν η ηλικιωμένη γυναίκα ενώ δίπλα σε καρέκλα νεκρός ήταν ο αδελφός της.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική όπου σε λίγο χρόνο έφτασαν στο σημείο της τραγωδίας.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η φωτιά προκλήθηκε από ηλεκτρική κουβέρτα που χρησιμοποιούσε το ζευγάρι των ηλικιωμένων, ενώ η Αστυνομία ερευνά και το ενδεχόμενο της αυτοχειρίας.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φάρμακα: Αύξηση έως και 80% στη συμμετοχή των ασφαλισμένων

Published

on

By

Στην αύξηση έως και 80% στη συμμετοχή των ασφαλισμένων σε πάνω από 1.700 καθημερινά φάρμακα εφάρμοσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Το υπουργείο Υγείας με αυτή του την απόφαση, αφαιρεί τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ από την επιβάρυνση της φαρμακοβιομηχανίας, και τα φορτώνει στους πολίτες, προκαλώντας παράλληλα την έντονη αντίδραση των φαρμακευτικών συλλόγων και των πολιτών οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις “φεύγουν από τα φαρμακεία χωρίς να παίρνουν τα φάρμακά τους”.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης προχώρησε σε αλλαγές στην πολιτική φαρμάκου τις τελευταίες ημέρες με στόχο όπως υποστηρίζει να επέλθει ισορροπία στην αγορά.

Ενδεικτικό είναι ότι ο υπουργός Υγείας έδωσε μικρές αυξήσεις σε φάρμακα που κοστίζουν κάτω από 5 ευρώ προκειμένου να μην αποσυρθούν από την αγορά και αντικατασταθούν από άλλα ακριβότερα. Ένα αίτημα που είχε τεθεί εδώ και χρόνια από τη φαρμακοβιομηχανία.

Παράλληλα όμως η αύξηση στις τιμές των γενοσήμων θα επέλθει και από την κατάργηση της εξίσωσης της ασφαλιστικής τιμής με τη λιανική τιμή.

Να επισημανθεί ότι η ασφαλιστική τιμή είναι το ποσό που καλύπτει η κοινωνική ασφάλιση. Το ελληνικό δημόσιο αναμένεται να κερδίσει περί τα 40 εκατ. ευρώ με βάση τις εκτιμήσεις του υπουργείου Υγείας.

Επίσης σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του Άδωνι Γεωργιάδη όλα τα φθηνά μοναδικά φάρμακα της αγοράς που πωλούνται κάτω από 10 ευρώ, οι εταιρείες τους μπορούν να αιτηθούν αύξηση τιμής.

Ωστόσο, οι νέες ρυθμίσεις του υπουργού Υγείας έφεραν και αύξηση στη συμμετοχή στις βιταμίνες κατά 50%. Σήμερα η συμμετοχή ήταν 25%.

Εξαιρούνται μόνο οι βιταμίνες για εγκύους και παιδιά (κυρίως σίδηρος) που η συμμετοχή είναι μηδενική

Από την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 που άρχισε να ισχύει το καινούριο δελτίο τιμών στα φάρμακα, οι φαρμακοποιοί γίνονται δέκτες οργισμένων αντιδράσεων από πολλούς ασφαλισμένους.

Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι μιλούν για δίκαιη αγανάκτηση των πολιτών και  διευκρινίζουν ότι:

Οι φαρμακοποιοί δεν φέρουν καμία ευθύνη για τον καθορισμό των τιμών των φαρμάκων.

Οι αυξήσεις στις συμμετοχές συγκεκριμένων, κυρίως γενοσήμων φαρμάκων, φθάνουν ακόμα και το 80%.

Η επιβάρυνση αφορά σε πάνω από 1700 γενόσημα φάρμακα

Οι λιανικές και ασφαλιστικές τιμές των φαρμάκων καθορίζονται από το Υπουργείο Υγείας και οι φαρμακοποιοί δεν έχουν οποιαδήποτε ευθύνη.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ