Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θ. Παπαθανάσης: «Τακτικισμός η απλή αναλογική»

Published

on

Με ανακοίνωσή του ο πρώην δήμαρχος Ναυπάκτου και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ, Θανάσης Παπαθανάσης, καυτηριάζει την στάση τόσο της δημοτικής αρχής, όσο και της αντιπολίτευσης για την θέση που πήραν στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, στο θέμα της απόσυρσης του νομοσχεδίου «Κλεισθένης 1», σύμφωνα με την απόφαση της ΚΕΔΕ. Αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Για άλλη μία φορά φάνηκε ξεκάθαρα ο ρόλος της σημερινής ηγετικής ομάδας της δημοτικής αρχής να εκφράσει ως γνήσια κυβερνητική δημοτική αρχή τη στήριξη της στην κυβερνητική πολιτική στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την Αυτοδιοίκηση ως «δεκανίκι» του Υπουργού. Αδιαφορώντας μάλιστα ( άλλαξαν οι εποχές για τους «επαναστάτες» ) για τις αποφάσεις του κεντρικού συλλογικού οργάνου της Αυτοδιοίκησης την ΚΕΔΕ που με συντριπτική πλειοψηφία απέρριψε το εν λόγω σχέδιο νόμου ως απαράδεκτο και κατώτερο των περιστάσεων (μία μόλις αρνητική ψήφος).

Θέλοντας λοιπόν να πάρει ψήφισμα του Δημοτικού συμβουλίου κατά της απόφασης της ΚΕΔΕ και υπέρ της κυβέρνησης εξετέθη ανεπανόρθωτα τόσο απέναντι στην κοινωνία όσο και στην ίδια τους την παράταξη καθώς όλοι οι έμπειροι αυτοδιοικητικοί πήραν σαφή θέση βλέποντας την ακυβερνησία που έρχεται ειδικά από την εφαρμογή του εκλογικού συστήματος και υπερψήφισαν την απόφαση της ΚΕΔΕ. Τέλος δημιουργεί απορίες και η θέση παράταξης της αντιπολίτευσης που δεν είχε το σθένος να πάρει σαφή θέση στο ψήφισμα του κορυφαίου οργάνου της Αυτοδιοίκησης.

Κάποιοι φαίνεται τόσο από την ηγετική ομάδα της δημοτικής αρχής όσο και κάποιοι από την αντιπολίτευση κινούμενοι αποκλειστικά  από μικροκομματικά συμφέροντα και την ανασφάλειά τους για την επόμενη μέρα επιζητούν ίσως την απλή αναλογική για την επιβίωσή τους. Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά τις προθέσεις του καθενός.

Η θέση της παράταξης μας ήταν από την αρχή ξεκάθαρη. Ταυτίζεται με τη θέση του κεντρικού συλλογικού μας οργάνου της ΚΕΔΕ και πιστεύει ότι η απλή αναλογική είναι απλά ένας τακτικισμός προκειμένου η κυβέρνηση λόγω έλλειψης  αυτοδιοικητικών στελεχών να μπει δια της πλαγίας οδού στη διακυβέρνηση των Δήμων και στη συνέχεια μετά την πλήρη αποδιοργάνωσή τους και το χάος που θα δημιουργήσει, να βάλει δικούς της εκτελεστικούς γραμματείς προκειμένου να ελέγξει απόλυτα τους Δήμους. Εμείς υποστηρίζουμε το αυτονόητο για τη Δημοκρατία. Οι Δήμοι να μπορούν να διοικηθούν, η εντολή που δίνουν οι πολίτες να είναι ξεκάθαρη, να εκλέγεται ισχυρός Δήμαρχος που θα μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του και να κρίνεται στο τέλος της θητείας του από αυτό.

Δυστυχώς όσοι απεργάζονται πως θα μειώσουν το κύρος της Αυτοδιοίκησης θα αποτύχουν οικτρά.

Η Αυτοδιοίκηση απέδειξε τα χρόνια της κρίσης ότι ήταν δίπλα στους πολίτες και τους στήριξε με κάθε τρόπο. Την επόμενη μέρα η Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι πιο ισχυρή μέσα από μία πραγματική μεταρρύθμιση του κράτους και να αποτελέσει την ατμομηχανή για την Ανάπτυξη της χώρας.

Μαζί θα προχωρήσουμε με όσους θέλουν τους Δήμους μας ισχυρούς, που δεν υποστέλλουν τη σημαία στις όποιες κυβερνητικές εντολές και που έχουν προτεραιότητα το όραμα για τον τόπο και ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

1η και 2η θέση στους άνδρες στοLepanto Cross Country UCI XCO C2

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη ημέρα των διεθνών αγώνων Lepanto Cross Country UCI XCO C2, με ελληνικές νίκες στους άνδρες, με τους Δημήτρη Αντωνιάδη και τον Περικλή Ηλία να παίρνουν 1η και 2η θέση αντίστοιχα. Δεύτερη θέση για την Βαρβάρα Φασόη στις γυναίκες και πολύ καλά πλασαρίσματα στους εφήβους. Πολύ καλή η εμφάνιση της Κυπριακής ομάδας, αλλά και Ρωσικής.

Οι παρουσιάσεις των αθλητών και οι βραβεύσεις της πρώτης ημέρας στις 20:00 στο λιμάνι της Ναυπάκτου.

Αύριο ξεκινά ο δεύτερος αγώνας, με τις εκκινήσεις να δίνονται στις 12:00 στο κάστρο.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύσκεψη για την Πανεθνική Ημέρα Δράσης στο Ε.Κ.Ν.Δ

Published

on

By

Με στόχο μια Ελλάδα που δουλεύει, παράγει, δημιουργεί και πετυχαίνει, χωρίς «λουκέτα» και στρατιές ανέργων, δέκα φορείς συγκρότησαν την «Κοινωνική Συμμαχία». Ανάμεσά τους:                                      Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕ), η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), η Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και η Ανωτάτη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας. Η πρώτη δράση για την «Κοινωνική Συμμαχία» ξεκινά την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 με την «Πανεθνική Ημέρα Δράσης» ενάντια στις ασκούμενες πολιτικές λιτότητας, ανεργίας και υπερφορολόγησης, με την 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία από την ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Προκειμένου να προετοιμαστούν οι τοπικοί σύλλογοι, Σωματεία και φορείς, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την Πανεθνική Ημέρα Δράσης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την   Τετάρτη  16  Μαΐου  2018, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου. Στην πρώτη αυτή συνάντηση- κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο συζητήθηκαν οι δράσεις που θα οργανωθούν σε τοπικό επίπεδο και κάτω από την ομπρέλα της «Κοινωνικής Συμμαχίας». Αναμένονται και νέες συναντήσεις για τον τελικό συντονισμό των δράσεων.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Owner’s Cup 2018 Regatta “Οδύσσεια» Γέμισε κατάρτια το λιμάνι

Published

on

By

Για δύο ημέρες στην Ναύπακτο «έδεσαν» σκάφη και ιστιοπλόοι που παίρνουν  μέρος στον  αγώνα «Owner’s Cup 2018 Regatta “Οδύσσεια”». Το πρώτο σκέλος του αγώνα, με αφετηρία το Βαθύ Λευκάδας είχε τερματισμό την Ναύπακτο.

Έτσι ένδεκα ιστιοπλόοι  φιλοξενούνται από το Σάββατο 12 Μαΐου και για δύο ημέρες στην πόλη, έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές και τον πολιτισμό της Ναυπάκτου και της ορεινής Ναυπακτίας. Τα πληρώματα επισκέφθηκαν το αρχοντικό Μπότσαρη, συνοδευόμενοι από τον αντιδήμαρχο πολιτισμού Γιώργο Σιαμαντά όπου και ξεναγήθηκαν από την ιστορικό Ιωάννα Κωστή. Απόψε το βράδυ στις 8.30 θα γίνουν οι απονομές για το πρώτο σκέλος του αγώνα.  Οι φιλοξενούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν την ορεινή Ναυπακτία με εκδρομή που οργάνωσε ο Δήμος Ναυπακτίας. Την  Δευτέρα το πρωί θα δοθεί η εκκίνηση για το δεύτερο σκέλος του Αγώνα με την διαδρομή Ναύπακτος – Αίγιο. Η τρίτη και τελευταία διαδρομή και η ολοκλήρωση του αγώνα είναι το Αίγιο –Κόρινθος.

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ