Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θ. Παπαθανάσης: «Τακτικισμός η απλή αναλογική»

Published

on

Με ανακοίνωσή του ο πρώην δήμαρχος Ναυπάκτου και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ, Θανάσης Παπαθανάσης, καυτηριάζει την στάση τόσο της δημοτικής αρχής, όσο και της αντιπολίτευσης για την θέση που πήραν στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, στο θέμα της απόσυρσης του νομοσχεδίου «Κλεισθένης 1», σύμφωνα με την απόφαση της ΚΕΔΕ. Αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Για άλλη μία φορά φάνηκε ξεκάθαρα ο ρόλος της σημερινής ηγετικής ομάδας της δημοτικής αρχής να εκφράσει ως γνήσια κυβερνητική δημοτική αρχή τη στήριξη της στην κυβερνητική πολιτική στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την Αυτοδιοίκηση ως «δεκανίκι» του Υπουργού. Αδιαφορώντας μάλιστα ( άλλαξαν οι εποχές για τους «επαναστάτες» ) για τις αποφάσεις του κεντρικού συλλογικού οργάνου της Αυτοδιοίκησης την ΚΕΔΕ που με συντριπτική πλειοψηφία απέρριψε το εν λόγω σχέδιο νόμου ως απαράδεκτο και κατώτερο των περιστάσεων (μία μόλις αρνητική ψήφος).

Θέλοντας λοιπόν να πάρει ψήφισμα του Δημοτικού συμβουλίου κατά της απόφασης της ΚΕΔΕ και υπέρ της κυβέρνησης εξετέθη ανεπανόρθωτα τόσο απέναντι στην κοινωνία όσο και στην ίδια τους την παράταξη καθώς όλοι οι έμπειροι αυτοδιοικητικοί πήραν σαφή θέση βλέποντας την ακυβερνησία που έρχεται ειδικά από την εφαρμογή του εκλογικού συστήματος και υπερψήφισαν την απόφαση της ΚΕΔΕ. Τέλος δημιουργεί απορίες και η θέση παράταξης της αντιπολίτευσης που δεν είχε το σθένος να πάρει σαφή θέση στο ψήφισμα του κορυφαίου οργάνου της Αυτοδιοίκησης.

Κάποιοι φαίνεται τόσο από την ηγετική ομάδα της δημοτικής αρχής όσο και κάποιοι από την αντιπολίτευση κινούμενοι αποκλειστικά  από μικροκομματικά συμφέροντα και την ανασφάλειά τους για την επόμενη μέρα επιζητούν ίσως την απλή αναλογική για την επιβίωσή τους. Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά τις προθέσεις του καθενός.

Η θέση της παράταξης μας ήταν από την αρχή ξεκάθαρη. Ταυτίζεται με τη θέση του κεντρικού συλλογικού μας οργάνου της ΚΕΔΕ και πιστεύει ότι η απλή αναλογική είναι απλά ένας τακτικισμός προκειμένου η κυβέρνηση λόγω έλλειψης  αυτοδιοικητικών στελεχών να μπει δια της πλαγίας οδού στη διακυβέρνηση των Δήμων και στη συνέχεια μετά την πλήρη αποδιοργάνωσή τους και το χάος που θα δημιουργήσει, να βάλει δικούς της εκτελεστικούς γραμματείς προκειμένου να ελέγξει απόλυτα τους Δήμους. Εμείς υποστηρίζουμε το αυτονόητο για τη Δημοκρατία. Οι Δήμοι να μπορούν να διοικηθούν, η εντολή που δίνουν οι πολίτες να είναι ξεκάθαρη, να εκλέγεται ισχυρός Δήμαρχος που θα μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του και να κρίνεται στο τέλος της θητείας του από αυτό.

Δυστυχώς όσοι απεργάζονται πως θα μειώσουν το κύρος της Αυτοδιοίκησης θα αποτύχουν οικτρά.

Η Αυτοδιοίκηση απέδειξε τα χρόνια της κρίσης ότι ήταν δίπλα στους πολίτες και τους στήριξε με κάθε τρόπο. Την επόμενη μέρα η Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι πιο ισχυρή μέσα από μία πραγματική μεταρρύθμιση του κράτους και να αποτελέσει την ατμομηχανή για την Ανάπτυξη της χώρας.

Μαζί θα προχωρήσουμε με όσους θέλουν τους Δήμους μας ισχυρούς, που δεν υποστέλλουν τη σημαία στις όποιες κυβερνητικές εντολές και που έχουν προτεραιότητα το όραμα για τον τόπο και ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η πλατεία της Κ. Δάφνης εντάχθηκε στο Πράσινο Ταμείο

Published

on

By

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Ναυπακτίας για το έργο Ανάπλασης-Ανάδειξης του κοινόχρηστου χώρου της Κάτω Δάφνης στη θέση Αγία Παρασκευή και εντάσσεται προς χρηματοδότηση στον Άξονα Προτεραιότητας 2: «Αστική Αναζωογόνηση και Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου».

Με προϋπολογισμό 255.000 ευρώ, η μελέτη του έργου που συντάχθηκε από τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ναυπακτίας προβλέπει, μεταξύ άλλων, παρεμβάσεις επιστρώσεων με κυβόλιθους, φυτεύσεις και διαμορφώσεις χώρων πρασίνου με τοποθέτηση δέντρων, αλλά και διαμόρφωση δύο επιπέδων που η καθεμία αντιστοιχεί στις εκάστοτε εισόδους του Ιερού Ναού.

«Επιθυμία και στόχευσή μας ήταν εξαρχής να εξυπηρετήσουμε τη βασική ανάγκη της Κοινότητας, που δεν είναι άλλη από την ενεργοποίηση του κοινόχρηστου χώρου και την ανάδειξή του σε σημείο αναφοράς της καθημερινότητας των κατοίκων», ανέφερε με δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Παπαϊωαννίδης για να προσθέσει πως «εργαστήκαμε από κοινού με τα στελέχη των Υπηρεσιών μας, την Κοινότητα και το εκκλησιαστικό συμβούλιο, ώστε να προχωρήσουμε όλες τις διαδικασίες.  Η απόφαση του Πράσινου Ταμείου μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς μας φέρνει ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην πραγμάτωση του στόχου μας».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Πέμπτη 30/6 Δημοτικό Συμβούλιο για το μέλλον της Ανάπλασης

Published

on

By

Την Πέμπτη 30  Ιουνίου 2022  και  ώρα  18:30 θα έρθει προς συζήτηση στο  Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ναυπακτίας το έργο της Ανάπλασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου του Σώματος θα γίνει  Συζήτηση – ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου «Αστική Ανάπλαση εντός Ιστορικού Κέντρου Πόλεως Ναυπάκτου» και λήψη απόφασης για την συνέχιση ή μη της υλοποίησης του υπόλοιπου ανεκτέλεστου τμήματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι

Published

on

By

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των υπόγειων  συστημάτων  κάδων απορριμμάτων σε 14 σημεία του κέντρου της Ναυπάκτου. Το έργο με προϋπολογισμό 218.656,64 ευρώ αφορά συγκεκριμένα στην εγκατάσταση «Ημιυπόγειου και Υπόγειου Συστήματος Συλλογής Απορριμμάτων για την Αισθητική Αναβάθμιση Αστικού Εξοπλισμού Κοινοχρήστων Χώρων».

Έναν μήνα περίπου μετά την υπογραφή της  σύμβασης του έργου με τον ανάδοχο εργολάβο ξεκίνησαν οι εργασίες και τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι.

Με την τοποθέτηση των κάδων επιτυγχάνεται:

·         Αισθητή μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

·         Βελτίωση της εικόνας του δημόσιου χώρου

·         Τα πεζοδρόμια είναι καθαρότερα

·         Τα σκουπίδια δεν είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες

·         Αποτελεσματική αντιμετώπιση των οσμών

·         Μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω της υπογειοποίησης

·         Εξάλειψη της πιθανότητας μετακίνησης των κάδων

·         Ευκολότερη αποκομιδή των απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος λειτουργίας συγκριτικά με άλλα συστήματα συλλογής απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος κατανάλωσης καυσίμων, καθώς για την αποκομιδή απαιτούνται ελαφρότερα μέσα (διαξονικά απορριμματοφόρα).

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Θωμάς Κοτρωνιάς, δήλωσε σχετικά:

«Προχωρούμε σε μία ακόμη παρέμβαση με θετικό πρόσημο για την προστασία του περιβάλλοντος και την αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης της Ναυπάκτου. Σε συνεργασία με τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, επιθυμία μας είναι να δρομολογήσουμε την εγκατάσταση και άλλων υπόγειων και ημιυπόγειων συστημάτων λαμβάνοντας ωστόσο υπ’ όψιν τις αντικειμενικές δυσκολίες, όπως τα υπόγεια δίκτυα και τις σωληνώσεις που ήδη υπάρχουν.  Βασική μας στόχευση συνεχίζει να είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών μας».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ