Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ιδανικό και… εφικτό

Published

on

Το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την καθημερινότητα και τις ζωές όλων μας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αφού ο δήμος παίζει καθοριστικό ρόλο σχεδόν σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας και των αναγκών μας. Στις δημοτικές εκλογές δεν κρίνονται τα κόμματα της  κεντρικής πολιτικής σκηνής ούτε η προσωπική φιλοδοξία τυχόν γνωστών μας υποψηφίων.

Κρίνεται το μέλλον της πόλης μας, η δυνατότητά της να αλλάξει, η λύση των προβλημάτων της και τα πρόσωπα που μπορούν να την δώσουν. Και γι` αυτό έχει κεφαλαιώδη σημασία το πρόσωπο του δημάρχου και των συνεργατών του δημοτικών συμβούλων και το όραμα και το σχέδιο τους για την πόλη.   Μία δημοτική αρχή που διεκδικεί και έχει όραμα και στρατηγικό σχέδιο,  με επίκεντρο τον άνθρωπο και  τα προβλήματά του.

Βρίσκεται καθημερινά δίπλα  στον πολίτη και  κοντά στις   μικρομεσαίες επιχειρήσεις  της πόλης μας,   οργανώνοντας  δράσεις που ενισχύουν την τοπική αγορά,  φροντίζοντας την εικόνα  της πόλης,  μειώνοντας την  γραφειοκρατία

και εισπράττοντας λογικά δημοτικά τέλη.  Διαθέτει ολοκληρωμένη πολιτική αλληλεγγύης και  συγκροτεί ένα ισχυρό δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης με επέκταση και ανάπτυξη μόνιμων δημοτικών υποδομών για όσους χρειάζονται βοήθεια.

Συντηρεί σωστά, έγκαιρα και ολοκληρωμένα σχολεία και παιδικούς σταθμούς. Δημιουργεί νέους παιδικούς σταθμούς, ώστε να μην μένει εκτός αυτών κανένα παιδί.

Διατηρεί καθαρή, φωτεινή και ασφαλή την πόλη, τους δρόμους και τα πεζοδρόμια της.  Ενισχύει και καθιστά αποδοτικότερη την ανακύκλωση, που συνεπάγεται μείωση των δημοτικών τελών.

Σέβεται τον δημόσιο χώρο και τα δικαιώματα των πεζών, των ΑΜΕΑ κλπ και διασφαλίζει την απρόσκοπτη άσκησή τους. Εξασφαλίζει ασφαλείς και πιστοποιημένες παιδικές χαρές.  Ενισχύει το πράσινο και τους ελεύθερους χώρους.

Διασφαλίζει διαφάνεια στην λειτουργία του Δήμου και έντιμη διαχείριση των οικονομικών του.

Προάγει την καλή συνεργασία δημοτικής αρχής και εργαζομένων, ενισχύει τον μηχανολογικό εξοπλισμό του Δήμου και δημιουργεί υπηρεσίες «έξυπνης» πόλης. Αξιοποιεί όλες τις έντιμες και δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας.

Οι άγονες περιχαρακώσεις του παρελθόντος, αλλά και μίζερη και γκρίζα αντιμετώπιση των πραγμάτων είναι βέβαιο ότι δεν βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών, δεν κάνει την πόλη μας καλύτερη.  Όλοι θα πρέπει να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί.

Χρειάζεται η ενεργός συμμετοχή όλων για να αλλάξουμε την πόλη, για να αλλάξουν οι νοοτροπίες. Χωρίς συνθήματα, αφορισμούς  και ακάλυπτες υποσχέσεις, αλλά με αλήθειες και σκληρή δουλειά. Μαζί με τους συμπολίτες και δίπλα σ` αυτούς.

Με όπλα τις αξίες, τις γνώσεις και την αγάπη για την πόλη μας.  Ιδανικά όλα αυτά, θα μπορούσε να αντιτείνει κάποιος. Ιδανικά και ζητούμενα.  Αν βάλεις τελικά τον πήχη χαμηλά είναι εύκολο να τον περάσεις χωρίς έντονη προσπάθεια.

Η Ναυπακτία είναι επιβεβλημένο να βάζει διαρκώς υψηλούς στόχους, μια και ιδιαίτερα και πλούσια χαρακτηριστικά διαθέτει, αρκεί να υπάρξει στρατηγικός σχεδιασμός από την πλευρά των Ταγών του τόπου.

 

#Δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική συνδρομητική εφημερίδα Nafsweek, που κάθε Παρασκευή φτάνει στα email των συνδρομητών μας.

 

Γίνε κι’ εσύ συνδρομητής σήμερα:    ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ  ΕΔΩ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 238 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις  κυκλοφορεί  το 238ο φύλλο της ηλεκτρονικής συνδρομητικής εφημερίδας  Nafsweek.gr , που κάθε Παρασκευή φθάνει στα e-mail των συνδρομητών μας.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#  Σε ρυθμούς European Formula Kite η Ναύπακτος:

Σχεδόν 140 αθλητές που εκπροσωπούν 39    χώρες από κάθε ήπειρο συμμετέχουν και  αγωνίζονται στο «Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα  Formula Kite» στη Ναύπακτο αυτή την εβδομάδα. Το πρωτάθλημα που πραγματοποιείται από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, στον κόλπο της Ναυπάκτου, είναι ένα δυνατό τεστ πριν από τους Παγκόσμιους αγώνες Formula Kite που θα πραγματοποιηθούν στην Ιταλία σε λίγες εβδομάδες…

#   Μπαράζ ανακοινώσεων για ΟΕΥ και Δημοτική αστυνομία :

Την συζήτηση στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο για την έγκριση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου Ναυπακτίας, που κατέληξε συζήτηση για την επανασύσταση της Δημοτικής αστυνομίας, ακολούθησε…

#   Τον Οκτώβριο ψηφίζει η Βουλή για τη Δημοτική Αστυνομία:

Στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται το υπουργείο Εσωτερικών να καταθέσει για διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη Δημοτική Αστυνομία. Θα ακολουθήσει η τελική σύνταξη του νομοσχέδιου και στη συνέχεια η κατάθεση του στη Βουλή…

#   «Βοήθεια στο σπίτι»: Το ΣτΕ φέρνει τα πάνω κάτω στην μοριοδότηση:

Άκυρη κρίθηκε από το ΣτΕ η μοτιοδότηση των ήδη εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» για το 50% των θέσεων, σύμφωνα…

#   Με το βλέμμα στην κάλπη…      ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ) :   

Μιλούσαμε τους  προηγούμενους μήνες  για αιφνιδιασμό από την κυβέρνηση και προσφυγή στις κάλπες ώστε να αξιοποιηθούν όλα τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας κίνησης έναντι των αντιπάλων. Στην αυτοδιοίκηση όμως που η ημερομηνία των        εκλογών…

#   «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δ. Ναυπακτίας», αλλάζει το κέντρο της Ναυπάκτου:

Ξεκίνησαν οι εργασίες στην οδό Πλαστήρα (προέκταση Οδού Καλαντζοπούλου από την Οδό      Κ. Τζαβέλα έως την Οδό Βαρδακουλά), ενώ θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις…

#   Φωκίων Ζαΐμης: «Με διάλογο και συνεργασία μπορούμε να συνδέσουμε την  τεχνολογία με την εκπαίδευση και την εργασία» :

Στο 7ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Ένταξη και Χρήση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία» συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, τονίζοντας ότι η επιστήμη και η τεχνολογία…

#   Πέτυχαν το στόχο τους!  :

Πετυχαίνοντας το στόχο τους,  για προβολή της πόλης της Ναυπάκτου, υλοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία  στο Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου οι «2οι Πανελλήνιοι Αγώνες Τοξοβολίας», όλων των      κατηγοριών τόξων και όλων των ηλικιών. Με τις απονομές…

#  Ιωάννα Μαρή:  «Προγεννητική Αγωγή, τα θεμέλια της φυσικής και ψυχικής υγείας για όλη την ζωή του ανθρώπου»:

Συνέντευξη στο Nafsweek.gr  της προέδρου της «Ελληνικής Εταιρίας Προγεννητικής     Αγωγής», με στόχο την  ενημέρωση των νέων, καθώς και όλης της κοινωνίας για την προετοιμασία των μελλοντικών γονέων  για τον αυριανό γονεϊκό τους ρόλο…

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

Γελοιογραφία-της-εβδομάδας-Nafsweek

Γελοιογραφία-της-εβδομάδας-Nafsweek

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το κέντρο της πόλης αλλάζει

Published

on

By

Ανοικτό-κεντρο-εμποριου-ναυπακτος
Ξεκίνησαν οι εργασίες στην οσό Πλαστήρα (προέκταση Οδού Καλαντζοπούλου από την Οδό Κ. Τζαβέλα έως την Οδό Βαρδακουλά), ενώ θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις   και στις  οδούς  Καλαντζοπούλου,  Επισκόπου Δαυίδ-τμήμα από την Οδό Κ. Τζαβέλα έως την Οδό Ν.Μπότσαρη και  Κορυδαλλέως -από την Οδό Θ.Νόβα έως την Οδό Καθ. Δωριέων
Το έργο «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δ. Ναυπακτίας», με αρχικό προϋπολογισμό 1,8 εκ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020 και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ναυπάκτου «Ο Ερμής» και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ