Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καθαρισμοί και παρεμβάσεις στο δρόμο του Κάστρου Ναυπάκτου

Published

on

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Ναυπακτίας σε σημεία που επί σειρά ετών είχαν παραμεληθεί. Αυτή τη φορά, συνεργεία του Δήμου προχώρησαν σε καθαρισμούς των αυλακιών του δρόμου που οδηγεί στο ιστορικό Κάστρο της Ναυπάκτου.

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υποβολή πρότασης από τον Δήμο για ψηφιακά εργαλεία, στο  «Αντώνης Τρίτσης»

Published

on

By

Με ομόφωνη απόφαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ναυπακτίας, που  συνήλθε σε δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση,  αποφάσισε την Έγκριση υποβολής πρότασης χρηματοδότησης για την  «Προμήθεια e πλατφόρμας για την Οικονομική ανάπτυξη και προβολή της Επιχειρηματικής – Τουριστικής δραστηριότητας και Πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Ναυπακτίας»,  στο πρόγραμμα  «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας: «Ψηφιακή Σύγκλιση».

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα αποτελέσει ολοκληρωμένη δράση καθώς περιλαμβάνει ένα σύνολο τομέων και συγκεκριμένα ο Δήμος Ναυπακτίας πρόκειται να τη χρησιμοποιήσει για την εξυπηρέτηση των πολιτών στο τομέα των ευφυών συστημάτων / εφαρμογών, αλλά και στους τομείς της κινητικότητας / ασφάλειας / ηλεκτρονικής διακυβέρνησης / του πολιτισμού – τουρισμού και της ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Η πρόταση του Δήμου Ναυπακτίας είναι  προϋπολογισμού 378.076 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%)

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο… Έλληνας και το «κόλπο» με το SMS στο 13033 για απεριόριστο χρόνο!

Published

on

By

Το άνοιγμα των καταστημάτων είναι γεγονός και πριν καλά καλά συμβεί εντοπίστηκε το «παράθυρο» για να υπάρχει απεριόριστος χρόνος με το SMS στο 13033.    Το κόλπο  είναι απλό με το σβήσιμο των SMS στο 13033.

Ήδη στην κυβέρνηση εντόπισαν το ζήτημα και καλούν τους πολίτες να μην σβήνουν το SMS προκειμένου από αύριο Δευτέρα που ανοίγουν τα καταστήματα λιανικής πώλησης, να παραμένουν στην αγορά και πέραν του επιτρεπόμενου ορίου των 2 ωρών.

ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης,  τόνισε την ανάγκη επαναλειτουργίας της αγοράς, επεσήμανε ωστόσο ότι θα πρέπει όλοι να δείξουμε την καλή πλευρά του εαυτού μας για να υπάρξει εμπιστοσύνη. Σημείωσε δε, ότι κάθε φορά που ένα sms θα σβήνεται, θα χάνεται και μια θέση εργασίας στο λιανεμπόριο.

Σε ερώτηση σχετικά με το εάν κάποιος θα έχει τη δυνατότητα να στέλνει περισσότερα από ένα sms μετά από τις δύο ώρες, για να συνεχίζει τις αγορές του, ο κ. Σταμπουλίδης, διευκρίνισε ότι ζητούμενο είναι να μην παρακαμφθεί το σύστημα «Πήραμε μια απόφαση επανεκκίνησης της οικονομίας, έχοντας απόλυτη συναίσθηση του τι συμβαίνει στην κοινωνία, τις επιχειρήσεις και τα δημόσια έσοδα. Αυτή την ευκαιρία, δεν πρέπει να τη χάσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τέλος του μήνα η πιθανή ημερομηνία για άνοιγμα σε καφέ και εστιατόρια

Published

on

By

Από αύριο Δευτέρα  18 Ιανουαρίου ανοίγει όλο το λιανεμπόριο, χωρίς ραντεβού αλλά με τήρηση των αυστηρών υγειονομικών κανόνων, με τα καταστήματα στις “κόκκινες περιοχές” να λειτουργούν με την μέθοδο click away.

Το επόμενο βήμα αναμένεται να είναι το άνοιγμα σε καφετέριες και  εστιατόρια σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες

Σύμφωνα με την ίδια πηγή,  το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν καφέ και εστιατόρια και μάλιστα άμεσα, με το  σχέδιο να προβλέπει άνοιγμα τη 1η Φεβρουαρίου.  Μοναδική προϋπόθεση να μείνουν τα κρούσματα στα επίπεδα που είναι σήμερα.

Όσον αφορά τα Σχολεία, εφόσον το άνοιγμα της αγοράς, δε δείξει επιδείνωση στα επιδημιολογικά δεδομένα, τα Σχολεία  (Γυμνάσια –  Λύκεια) αναμένεται  να ανοίξουν σε δύο εβδομάδες.

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

slider-nafsweek-lucky-charms

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ