Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Και αυτό το καλοκαίρι… «Go Nafpaktia»!

Published

on

Όλες οι δράσεις – εκδηλώσεις της Κοιν.Σ.Επ. «Προβάλλω τη Ναυπακτία»

Η ΚΟΙΝΣΕΠ «Προβάλλω τη Ναυπακτία», μέσα από την διοργάνωση επιλεγμένων εκδηλώσεων (πολιτιστικών, αθλητικών κλπ), έχει σαν στόχο την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής ως θεματικό προορισμό. Στα πλαίσια αυτά προγραμματίζει τις παρακάτω δράσεις-εκδηλώσεις για το καλοκαίρι του 2018:

 

Δι-άνοιξη: Εβδομάδα Διάνοιξης Μονοπατιών (14.05 – 20.05)

Από 14-20 Μαΐου διοργανώνουμε εθελοντικό καθαρισμό πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών στην Ορεινή Ναυπακτία. Δημιουργούμε  νέα μονοπάτια, βιώνουμε την επαφή με την φύση, την εμπειρία της συντροφιάς και την χαρά της εθελοντικής προσφοράς. Αναδεικνύουμε τον φυσικό πλούτο της περιοχής. Αφήνουμε το πολιτιστικό μας αποτύπωμα, κληρονομιά στις επόμενες γενιές.

Fam Trip τουριστικών πρακτόρων από την Γαλλία (15/5)

Σε συνεργασία με το Γαλλικό Πρακτορείο FRAM, την Τρίτη 15 Μαΐου φιλοξενούμε 40 τουριστικούς πράκτορες από την Γαλλία. Θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην πόλη και το Κάστρο της Ναυπάκτου και στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα Ναυπακτία, παρουσία εκπροσώπων του δήμου και του «Go Nafpaktia», θα γίνει παρουσίαση της ευρύτερης περιοχής και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ναυπακτίας καθώς και ολοκληρωμένων τουριστικών πακέτων ευελπιστώντας την προσέλκυση Γάλλων τουριστών, πιστεύοντας  ότι η περιοχή μας είναι ιδανική για την τουριστική αγορά της Γαλλίας.

2ο International Volleyball Tournament Nafpaktos Cup (22.06 – 24.06)

Για δεύτερη χρονιά θα πραγματοποιηθεί το International Volleyball Tournament (Nafpaktos Cup) με τη συμμετοχή ομάδων από το εξωτερικό αλλά και την Ελλάδα. Πρόκειται για τουρνουά πετοσφαίρισης όπου δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν κορίτσια κάτω των 18 ετών. Η διοργάνωση θα γίνει σε συνεργασία με τον αθλητικό σύλλογο της Ομόνοιας Ναυπάκτου και συνδιοργανωτή τον Δήμο Ναυπακτίας. Στόχοι μας είναι η τουριστική προβολή της περιοχής της Ναυπακτίας εντός και εκτός Ελλάδας μέσα από ένα είδος εναλλακτικού τουρισμού (Αθλητικός τουρισμός), η διάδοση του αθλήματος της πετοσφαίρισης και η συνάντηση νέων από διαφορετικές χώρες, με διαφορετική κουλτούρα και συνήθειες.

LEPANTO FOLK FESTIVAL (28.06 – 01.07)

Ένα Φεστιβάλ γεμάτο μουσική, ρυθμούς και χρώματα!

Για 4η χρονιά, σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπακτίας και το Ινστιτούτο Διαπολιτισμικών Σχέσεων και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί το Φολκλορικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών “Lepanto Folk FestivalΓια 4 ολόκληρες μέρες η Ναύπακτος θα αποτελέσει σημείο πολιτισμικής συνεύρεσης για περισσότερους από 500 χορευτές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα συγκροτήματα ντυμένα με τις παραδοσιακές φορεσιές τους αλλά και με την ιδιαίτερη κουλτούρα τους θα συνθέσουν ένα πολιτισμικό μωσαϊκό και θα δώσουν ένα ξεχωριστό χρώμα στη μεγάλη αυτή γιορτή της πόλης, που πλέον έχει καθιερωθεί .

Όσοι ενδιαφέρονται  να συμμετέχουν ως εθελοντές  στις εκδηλώσεις του Lepanto Folk Festival μπορούν να συμπληρώσουν ηλεκτρονική αίτηση στην ιστοσελίδα  του Φεστιβάλ www.lepantofolkfestival.com.

Gala Χορού «Step to a Dream» (28.06)

Στα πλαίσια του Lepanto Folk Festival και του παιδικού και εφηβικού διαγωνισμού χορού «Step to a Dream», στις 28 Ιουνίου στο λιμάνι της Ναυπάκτου, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά στην πόλη μας ένα φαντασμαγορικό  gala χορού που θα δώσει μια πιο νεανική και σύγχρονη νότα  στο Festival. Παιδιά από Ναύπακτο, Πάτρα, Αθήνα, Αίγιο και Ρωσία θα παρουσιάσουν διάφορα είδη χορού, από Κλασικό Μπαλέτο έως Σύγχρονo, Hip-Hop και φυσικά Folk.

International Dance Camp BDDC (26/6 – 5/7)

Για δεύτερη συνεχή χρονιά,  σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπακτίας και το Ινστιτούτο Διαπολιτισμικών Σχέσεων, διοργανώνεται στην πόλη μας  το International Dance Camp BDDC (26/6–5/7). Σε αυτό το εργαστήρι σύγχρονου χορού με καθηγητή τον διάσημο Ρώσο καλλιτέχνη Denis Boroditsky, μπορούν να  συμμετέχουν Έλληνες και Ρώσοι καλλιτέχνες, επαγγελματίες και μη. Αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να συμπληρώσετε στο http://www.lepantofolkfestival.com/dance-camp-ikarus/

Παράσταση «Stone Wings» στο Αρχαίο Θέατρο Μακύνειας (4/7)

Το ιδιαίτερο για φέτος είναι η παραγωγή μιας μουσικοχορευτικής παράστασης με συντελεστές τους συμμετέχοντες του International Dance Camp. Η μοναδική αυτή παράσταση, με τίτλο STONE WINGS,  θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018, στον ιστορικό χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Μακύνειας, όπου θα αναβιώσει ένας από τους σημαντικότερους μύθους της Ελληνικής Μυθολογίας «Ο Ίκαρος». Την παράσταση θα πλαισιώσει με την μαγευτική της φωνή η διάσημη Ρωσίδα ερμηνεύτρια Sivara Knushevitskaya, η οποία για τις ανάγκες της παράστασης θα τραγουδήσει στα Αρχαία Ελληνικά.

Εκπαιδευτικό CAMP Ινστιτούτου Goethe στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας (05.07 – 15.07)

Το Ινστιτούτο Goethe (Γκαίτε) είναι το παγκόσμιας εμβέλειας και δράσης πολιτιστικό ίδρυμα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Προωθεί τη γνώση της γερμανικής γλώσσας στο εξωτερικό και στηρίζει τη διεθνή πολιτιστική συνεργασία.

Το Ινστιτούτο Goethe σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΣΕΠ  «Προβάλλω τη Ναυπακτία»  διοργανώνει εκπαιδευτικό camp στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας. Στο camp θα συμμετέχουν παιδιά από 9 χώρες της Ευρώπης που μαζί με τους καθηγητές στους (συνολικά 50 άτομα), θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά την ελληνική ύπαιθρο. Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει μαθήματα για το περιβάλλον, πεζοπορικές εξορμήσεις, επαφή με ντόπιους αγρότες και παραγωγούς, δράσεις οικοτουρισμού και πολλά άλλα.

Η επιλογή της Ορεινής Ναυπακτίας ως μέρος διεξαγωγής του camp αποτελεί διεθνή καταξίωση για τον περιβαλλοντικό πλούτο που διαθέτουμε και αναδεικνύει την περιοχή μας ως προορισμό για παρόμοιες διοργανώσεις.

Η Κοιν.Σ.Επ. έχει σκοπό την διοργάνωση εκδηλώσεων (πολιτιστικών, αθλητικών κλπ) που θα αναδείξουν την περιοχή ως θεματικό προορισμό και θα προσελκύσουν επισκέπτες που θα συνδυάσουν το χόμπι τους με τις διακοπές τους, δίνοντας ανάσα στην τοπική κοινωνία. Η όλη λειτουργία της, διέπεται από τις αρχές της πορτοκαλί ή δημιουργικής οικονομίας, δηλαδή δημιουργώ ένα event, απασχολώ κόσμο και δημιουργώ έσοδα για την τοπική κοινωνία. Το παραπάνω μοντέλο είναι αρκετά διαδεδομένο στην Ευρώπη όπου ένα ποσό που φθάνει ακόμα και το 15% του ΑΕΠ κάθε χώρας στηρίζεται στην δημιουργική οικονομία. Στην Ελλάδα βρισκόμαστε στο πρωταρχικό στάδιο, αλλά κατά πολλούς είναι ο μοναδικός τρόπος για να βγούμε από την κρίση. Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Ναυπακτίας για την άψογη συνεργασία στην συνδιοργάνωση των εκδηλώσεων, τους χορηγούς μας, τους χορηγούς επικοινωνίας, τους εθελοντές μας και όλους τους επαγγελματίες της πόλης αλλά και τους απλούς πολίτες που στηρίζουν την προσπάθειά μας, επενδύοντας μακροπρόθεσμα στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρίτη 21/3 η παρουσίαση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ναυπάκτου

Published

on

By

Ξεκινά η δημόσια διαβούλευση – 

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 και ώρα 12:00′, στο κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ (Εθνική Οδός Αντιρρίου – Ιτέας περιοχή Πλατανίτη) θα λάβει χώρα η ανοικτή δημόσια παρουσίαση του Β1 Σταδίου της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) διοικητικών ορίων πρώην Δ. Ναυπάκτου (Δ.Ε. Ναυπάκτου).

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, θα πραγματοποιηθεί δημόσια διαβούλευση για χρονικό διάστημα 2 μηνών και συγκεκριμένα, από τις 22 Μαρτίου 2023 έως τις 22 Μαΐου 2023, κατά το οποίο υπάρχει δυνατότητα υποβολής απόψεων και παρατηρήσεων, οι οποίες θα εξεταστούν και θα ληφθούν υπόψη για τη σύνταξη του Β2 Σταδίου της μελέτης, που αντιστοιχεί στην οριστική πρόταση, η οποία θα θεσμοθετηθεί.

Προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων, η πλήρης μελέτη του Β1 Σταδίου, θα είναι αναρτημένη και διαθέσιμη σε ψηφιακή μορφή, στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπακτίας (https://www.nafpaktos.gr) καθ’ όλη τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης,

Απόψεις και παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης, προκειμένου να εξεταστούν θα πρέπει να υποβληθούν επωνύμως, είτε στο Γραφείο Πρωτοκόλλου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ναυπακτίας (κτήριο πρώην Δημαρχείου Αντιρρίου) είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο email: info@nafpaktos.gr.

  • Η δημόσια παρουσίαση της μελέτης θα προβληθεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Ναυπακτίας (https://www.nafpaktos.gr).

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Yποχρεωτικός ο καθαρισμός οικοπέδων -Πρόστιμο & φυλάκιση για αμελείς ιδιοκτήτες

Published

on

By

Εν όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου από 1-5-2023 έως 31-10-2023, οι δήμοι της χώρας καλούν όλους τους δημότες τους που είναι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, να τους καθαρίσουν από χόρτα, άχρηστα υλικά, σκουπίδια μέχρι τις 30 Απριλίου 2023, διότι αποτελούν εστίες εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ως «καθαρισμός», ορίζεται λεπτομερώς η απομάκρυνση σπασμένων δένδρων και κλαδιών, ξερά χόρτα, φύλλα κλπ., σε απόσταση τουλάχιστον 3 μέτρα από κτίσματα, το κλάδεμα των φυτών και πώς θα γίνεται αυτό, η απομάκρυνση εύφλεκτων υλικών, καθώς και των υπολειμμάτων καθαρισμού.

Εάν οι ιδιοκτήτες δεν πραγματοποιήσουν τον καθαρισμό μέχρι τις 30 Απριλίου, οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να τους ενημερώσουν ότι πρέπει να το πράξουν εντός 10 ημερών, αλλιώς τον καθαρισμό αναλαμβάνει αυτεπαγγέλτως ο δήμος, ο οποίος χρεώνει με πρόστιμο τους ιδιοκτήτες.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων για τον καθαρισμό, τους επιβάλλεται πρόστιμο που ανέρχεται σε 0,50 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, πάνω στο οποίο υπάρχει προσαύξηση, εφόσον το έργο πραγματοποιήσει ο δήμος.

Εάν πρόκειται για εγκαταλειμμένους χώρους, ή αγνώστων ιδιοκτητών, περιφραγμένους και ασφαλισμένους, ο δήμος καλεί την Πυροσβεστική για να βεβαιώσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς και κατόπιν παραβιάζει τον χώρο με εισαγγελική παραγγελία για να τον καθαρίσει.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Κραυγή λαού…  για το έγκλημα των Τεμπών

Published

on

By

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου  και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε η απεργία – συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα στην Ναύπακτο. Στην κεντρική πλατεία της πόλης οι  φωνές των εργαζόμενων στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μαθητές απαίτησαν  να πληρώσουν οι υπαίτιοι για το  έγκλημα των Τεμπών.

Στους συγκεντρωμένους στην πλατεία Φαρμάκη στη Ναύπακτο απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας Αριστομένης Χάρος και η πρόεδρος του  Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας Βάσω Νταουσάνη.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Ναυπάκτου.

Η συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξαν  η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 ήταν τεράστια και πανελλαδικά οι πολίτες απότισαν φόρο τιμής στους  57  συνανθρώπους μας – θύματα  της τραγωδίας των Τεμπών, βάζοντας τα ερωτήματα: Γιατί φτάσαμε σε αυτή την τραγωδία; Ποιοι ευθύνονται; Πως δε θα συμβεί ποτέ ξανά;

Ταυτόχρονα απαίτησαν οι ευθύνες να αποδοθούν και οι κρατικές και οι κυβερνητικές και της ιδιωτικής εταιρείας και οι ατομικές.  Δεν πρέπει να παραγραφούν, δεν πρέπει να ξεχαστούν.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ