Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Και επίσημα πλέον η συνεργασία Λουκόπουλου – Γούλα

Published

on

Με ανακοίνωση που έβγαλε η δημοτική παράταξη “Ανανέωση και Δημιουργία” του Γιώργου Γούλα  επισημοποιείται η προεκλογική συνεργασία με την δημοτική παράταξη  “Ενωτική πρωτοβουλία” του Τάκη Λουκόπουλου.

Αναφέρει η ανακοίνωση:

“Την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε ολομέλεια της Παράταξης Ανανέωση και Δημιουργία, με αντικείμενο  την πορεία της τρέχουσας Δημοτικής θητείας και, η στάση της παράταξης μας ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου του 2023. Ακολουθεί το ψήφισμα της Ολομέλειας.

1)     Η αναγκαιότητα της προεκλογικής συνεργασίας και η δράση μας

Ο νέος νόμος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση επιβάλλει την προεκλογική συνεργασία μεταξύ Συνδυασμών. Ένας νόμος που έρχεται σε αντίθεση με τον προηγούμενο της απλής αναλογικής, ο οποίος ευνοούσε τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα συμμετέχουμε φανερά σε διεργασίες που στοχεύουν σε τέτοιες συνέργειες. Συμμετείχαμε στις διεργασίες αυτές με λογική διαβούλευσης επί αρχών και θέσεων. Η δράση μας αυτή είναι ήδη δημόσια γνωστή καθώς κινούμαστε φανερά, όπως πάντα.

Το διάστημα αυτό συζητήσαμε με όλους, νέους και παλιούς συμμετέχοντες στα αυτοδιοικητικά δρώμενα, χωρίς αποκλεισμούς. Όλους πλην της Παράταξης του νυν Δημάρχου, καθώς θεωρούμε τη θητεία του τόσο αποτυχημένη που δεν αφήνει κανένα περιθώριο συνεργασίας.

2)     Τα κριτήρια συνεργασίας

α) Εμείς συμμετέχουμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να υπηρετήσουμε το κοινό συμφέρον των δημοτών της Ναυπακτίας. Αν σκοπός μας ήταν το ατομικό όφελος το δικό μας και των «φίλων» μας δεν θα το λέγαμε ποτέ και, θα μιλούσαμε και εμείς για το πόσο αγαπάμε τον τόπο. Εμείς προσπαθούμε να υπηρετούμε την τοπική μας κοινωνία, τους ανθρώπους της Ναυπακτίας και όχι τον τόπο γενικά και αόριστα.

β) Είναι ευρέως γνωστό ότι η Ανανέωση και Δημιουργία στοχεύει να συμμετάσχει στη Διοίκηση του Δήμου. Ποτέ δεν υπήρξαμε σχήμα διαμαρτυρίας. Διαρκώς καταθέτουμε προτάσεις υλοποιήσιμες και εφικτές, προσπαθώντας να συμβάλλουμε στο έργο κάθε Δημοτικής Αρχής, ανεξάρτητα από το αν καθόμαστε στα έδρανα της πλειοψηφίας ή της Αντιπολίτευσης. Προτάσεις που θέλουμε να υλοποιήσουμε.

γ) Πίσω από κάθε αποτέλεσμα υπάρχουν οι άνθρωποι που το επιτυγχάνουν. Οι καλύτερες ιδέες, η βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, οι αγαθότερες των προθέσεων δεν έχουν κανένα αντίκρισμα αν οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τα κοινά δεν είναι άρτιοι σε επίπεδο αξιών, ικανοτήτων και δεξιοτήτων.

δ) Μια ακόμη προϋπόθεση είναι αυτοί οι ικανοί και ηθικοί άνθρωποι να μπορούν να συγκροτήσουν ομάδα. Ένα σύνολο ανθρώπων που αποφασίζουν και δρουν από κοινού, σέβονται και εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον, υπηρετούν κοινούς στόχους και αξίες και, υποτάσσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους στο σύνολο.

Επομένως, βασικές προϋποθέσεις συνεργασίας είναι:

  • η εμπιστοσύνη και η «χημεία» μεταξύ των μελών των συνεργαζόμενων συνδυασμών σε επίπεδο αξιών και ικανοτήτων,
  • η ουσιαστική αποδοχή πάγιων προγραμματικών μας στόχων και, η δρομολόγηση της υλοποίησής τους στην επόμενη θητεία,
  • η αναλογική συμμετοχή μας στα ψηφοδέλτια πριν τις εκλογές και, η αξιοκρατική αξιοποίηση των στελεχών μας μετά από αυτές,
  • η κοινή βούληση για χρηστή διοίκηση και,
  • ο υποψήφιος Δήμαρχος να απολαμβάνει την ευρεία αποδοχή του εκλογικού σώματος, ώστε να διαμορφώνονται όροι εκλογικής νίκης.

3)     Απόφαση

Βάσει των παραπάνω, αποφασίζουμε ομόφωνα να συνεργαστούμε προεκλογικά με την παράταξη Ενωτική Πρωτοβουλία, με υποψήφιο Δήμαρχο τον Τάκη Λουκόπουλο.

Ζητούμε τη στήριξη και την ψήφο των Συνδημοτών μας ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε μια θητεία που να είναι αντάξια του Δήμου μας.

Θα ακολουθήσει κοινή ανακοίνωση των δύο Παρατάξεων που θα εξειδικεύει τις λεπτομέρειες της συνεργασίας μας.

Θερμές ευχές για καλή Πρωτοχρονιά και ένα 2023 που θα φέρει Υγεία, Ειρήνη και λιγότερα προβλήματα! “

 

Ανανέωση και Δημιουργία

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Αλλάζουμε πλεύση» και νέος υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας ο Ανδρέας Κωνσταντόπουλος

Published

on

By

Με το μήνυμα “Αλλάζουμε πλεύση, για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για εμάς, τα παιδιά μας και την Ναυπακτία μας”, ανακοίνωσε την απόφασή του ο Ανδρέας Κωσταντόπουλος να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.

Προτάσσοντας την θέληση, τη γνώση, την πείρα και την αποφασιστικότητα των ανθρώπων που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού “Αλλάζουμε πλεύση”, ο Ανδρέας Κωσταντόπουλος στο βίντεο της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του, μίλησε για μία νέα εποχή για τον Δήμο Ναυπακτίας.

Ανέφερε οτι παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει στο παρελθόν, ο Δήμος Ναυπακτίας δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει έναν σύγχρονο βηματισμό και δεν έχει την εικόνα ενός Δήμου που κοιτάει προς το μέλλον, όπως του αξίζει, γεγονός που τον οδήγησε στο να θέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο Ναυπακτίας.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και στο μήνυμά του: “Είμαι ένας νέος άνθρωπος με βαθειές ρίζες στη Ναυπακτία και όνειρα για το μέλλον της, η Ναυπακτία είναι ένας τόπος φιλόξενος και ευλογημένος που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανέναν άλλον στην Ελλάδα.

Σήμερα στην εποχή της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης που η πληροφορία ταξιδεύει γρήρορα, που τα αποτελέσματα απαιτείται να είναι μετρήσιμα, που η ανάπτυξη μετριέται με βάση την αειφορία, που η γνώση έχει συσσωρευτεί, δεν έχουμε καμία δικαιολογία χρειάζεται να αλλάξουμε πλεύση άμεσα και οργανωμένα!

Το μήνυμα της υποψηφιότητας του Ανδρέα Κωσταντόπουλου με τον συνδυασμό του “Αλλάζουμε πλεύση”.

Αλλάζουμε  πλεύση 

Καιρός  ήτανε ….

Ήρθε  η ώρα για τη Ναυπακτία μας !

Μέχρι χθες αλλάζανε πλεύση ο τουρισμός, οι επενδύσεις, τα ευρωπαϊκά κονδύλια, η ανάπτυξη.

 Προσπαθήσαμε … μα άλλοι προορισμοί αποδείχθηκαν πιο οργανωμένοι,  πιο δεκτικοί, πιο αποτελεσματικοί.

 Βαρεθήκαμε να βλέπουμε τον πλούτο να αλλάζει πλεύση σαν πλησιάζει στη Ναυπακτία

και αποφασίσαμε να αλλάξουμε πλεύση εμείς !

Μόνο έτσι μπορεί να γίνει  η πραγματική αλλαγή, για τον τόπο μας, για όλους μας!

Με γνώμονα έναν σύγχρονο δημοτικό σχεδιασμό που στόχο έχει να βελτιώσει την καθημερινότητα και την ευημερία όλων όσων ζουν,  εργάζονται, μεγαλώνουν και αγαπούν την Ναυπακτία  θέλουμε να αλλάξουμε πλεύση προς τον 21ο αιώνα της βιώσιμης ανάπτυξης, της τεχνολογικής έκρηξης, της συνεργασίας για τις επενδύσεις, Δήμος και πολεοδομία στην υπηρεσία της ανάπτυξης και όχι των μικροσυμφερόντων.

του τουρισμού με τελικό στόχο έναν τουρισμό υψηλής ποιότητας που αξίζει στον τόπο μας, που συνδυάζει ένα υπέροχο παραλιακό μέτωπο με ιστορία και δυνατότητες  και ένα πλούσιο τοπίο που εκτείνεται από το βουνό μέχρι τη θάλασσα.

Είμαι ένας νέος άνθρωπος με βαθιές ρίζες στη Ναυπακτία  και όνειρα για το μέλλον της,  η Ναυπακτία είναι ένας τόπος φιλόξενος και ευλογημένος που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανέναν άλλον στην Ελλάδα.

Σήμερα στην εποχή της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης που η πληροφορία ταξιδεύει γρήρορα, που τα αποτελέσματα απαιτείται να είναι μετρήσιμα, που η ανάπτυξη μετριέται με βάση την αειφορία, που η γνώση έχει συσσωρευτεί,  δεν έχουμε καμία δικαιολογία χρειάζεται να αλλάξουμε πλεύση άμεσα και οργανωμένα!

Αφού μάθατε αγαπητοί μου συμπολίτες το όνομα της παράταξής μας, την οποία εκπροσωπώ και θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου του 2023, σας καλώ να συμμετέχετε σε αυτή την αλλαγή πλεύσης!

Είμαι σίγουρος ότι έχουμε τη θέληση, τη γνώση, την πείρα και την αποφασιστικότητα για να τα αλλάξουμε όλα!

 Αλλάζουμε πλεύση λοιπόν, για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για εμάς, τα παιδιά μας και την Ναυπακτία μας!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά άμεσα το έργο στερέωσης και ανάδειξης του Ενετικού Λιμανιού

Published

on

By

Στη Ναύπακτο βρέθηκαν λίγο πριν την έναρξη του σημαντικού έργου στερέωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης του Ενετικού Λιμανιού ο ανάδοχος εργολάβος, οι επιβλέποντες μηχανικοί της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και οι εκπρόσωποι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος όπου και συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Βασίλη Γκίζα.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Παπαϊωαννίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας κ. Σπύρος Τσέλιος και στενοί συνεργάτες.

Με συνολικό αρχικό προϋπολογισμό 1.775.000 ευρώ, το έργο είναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων.

Όπως διαβεβαίωσαν τόσο ο εργολάβος όσο και οι επιβλέποντες του έργου, οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και προβλέπουν την αποκατάσταση των σπηλαιώσεων, νέα αρμολογήματα, τσιμεντοενέσεις, καθαρισμό και εξυγίανση του πυθμένα, αντικατάσταση των θραυσμένων λίθων και συμπλήρωση υλικού, κατασκευή νέου καταστρώματος από φυσικούς λίθους, συντήρηση των κρίκων περίδεσης του 19ου αιώνα, αλλά και νέο εξοπλισμό όπως ανοξείδωτους κρίκους περίδεσης, δέστρες, πυργίσκους τροφοδοσίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τον Τάκη Λουκόπουλο ο Κώστας Πλούμης

Published

on

By

Με ανακοίνωσή της η “Ενωτική πρωτοβουλία” καλωσορίζει τον Κώστα Πλούμη και την συμπόρευσή του με την παράταξη για τις  δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Αναφέρει η ανακοίνωση:

“Εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου συνεχίζουμε να ενώνουμε δυνάμεις και καλωσορίζουμε στην παράταξή μας την Ενωτική Πρωτοβουλία  τον γνωστό επιχειρηματία της πόλης μας κ. Κώστα Πλούμη.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ