Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Κανονισμός Καθαριότητας – Τί προβλέπει

Published

on

Αυστηρά πρόστιμα για τους παραβάτες προβλέπει ο Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου Ναυπακτίας, που διέπεται από δικαιώματα και υποχρεώσεις τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και των δημοτών.

Βασικές στοχεύσεις του  Κανονισμού είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, η ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης και η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, στην περίπτωση εναπόθεσης ξερών φύλλων, δέντρων, θάμνων ή απορριμμάτων κήπου χωρίς σακούλες, αλλά και εναπόθεσης κλαριών σε πεζοδρόμια ή κοινόχρηστους χώρους, χωρίς υπόδειξη των  Υπηρεσιών του  Δήμου, το πρόστιμο μπορεί να ανέλθει σε 500   ευρώ, ποσό το οποίο διπλασιάζεται σε περίπτωση  υποτροπής.

Το πρόστιμο που αντιστοιχεί σε ρύπανση με αφίσες, φέιγ — βολαν και συνθήματα μπορεί να  ανέλθει σε 1.500 ευρώ, ποσό που επίσης διπλασιάζεται σε   περίπτωση υποτροπής.

Ο Δήμος και οι αρμόδιες Υπηρεσίες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες, ωστόσο αυτό δεν αρκεί, καθώς και οι δημότες, από την πλευρά τους, θα πρέπει να συμβάλλουν στην τήρηση της  καθαριότητας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να δώσουμε στον Δήμο μας την εικόνα που δικαιούται, και όλοι      επιθυμούμε, είναι η συνεργασία και η ενεργός συμμετοχή.

Οι δημότες μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τον  Κανονισμό μέσα από το επίσημο site του Δήμου Ναυπακτίας: www.nafpaktos.gr και να επικοινωνούν για επιμέρους ζητήματα με το Γραφείο Δημότη: 15199

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Ναύπακτος: Έως 29 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας καλεί όλες και όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για φοίτηση στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.

Σημειώνεται ότι, με την απόφαση υπ’ αρ.48/2024 που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας επικαιροποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού το αίτημα του Δήμου σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην Ναύπακτο.  Ως εκ τούτου, και προκειμένου να ευοδωθεί το αίτημα αυτό, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να εκφράσουν με αίτησή τους το σχετικό ενδιαφέρον.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται τόσο στο Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Ναυπακτίας (διεύθυνση: Θεμιστοκλή Νόβα 16, 2ος όροφος), καθημερινά μεταξύ 9:00-14:00, έως και την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024, όσο και ηλεκτρονικά στο emailikosti@nafpaktos.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ημερίδα για τον εκφοβισμό συνδιοργανώνουν τα Γυμνάσια της Ναυπάκτου

Published

on

By

Με θέμα «Η διαχείριση των συμπεριφορών  εκφοβισμού και ο ρόλος της οικογένειας και των  εκπαιδευτικών» το 1ο ,2ο και 3ο Γυμνάσια της Ναυπάκτου συνδιοργανώνουν Ημερίδα την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 που θα πραγματοποιηθεί στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα εκδηλώσεων.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση εργασίας Ν. Φαρμάκη με τους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας

Published

on

By

Συνάντηση εργασίας με το σύνολο των Δημάρχων και εκπροσώπων των δημοτικών Αρχών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2024, στην έδρα της ΠΔΕ στην Πάτρα.

Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, με στόχο τον συντονισμό των δράσεων και την ενημέρωση των δημοτικών Αρχών σχετικά με την εικόνα προώθησης των έργων, τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και τον σχεδιασμό νέων έργων.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η συνάντηση αυτή γίνεται στην αρχή της νέας θητείας προκειμένου, Περιφέρεια και Δήμοι να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα και να συντονίσουν τον «βηματισμό» τους, ακριβώς όπως συνέβη και στο ξεκίνημα της προηγούμενης θητείας όπου αποδείχτηκε ότι μέσα από αυτή τη στενή συνεργασία, την ιεράρχηση προτεραιοτήτων και την αντιμετώπιση των εμποδίων, παρήχθη έργο προς όφελος των πολιτών σε κάθε περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Φαρμάκης υπογράμμισε την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών για την έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων και των δράσεων που υλοποιούνται από τους Δήμους και έχουν ενταχθεί και συγχρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», επαναλαμβάνοντας ότι η Περιφέρεια στέκει στο πλευρό των Δήμων με κάθε δυνατότητα που διαθέτει, ώστε να παραδοθούν ποιοτικά έργα στις τοπικές κοινωνίες και μάλιστα στον προβλεπόμενο χρόνο.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα παντού. Και επίσης, κοινός μας στόχος είναι πάντα η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και η ανάπτυξη του τόπου μας. Γι’ αυτό, ακριβώς όπως κάναμε μέχρι τώρα, έτσι και σε αυτή τη νέα θητεία, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους Δήμους προκειμένου να μπορούμε να ωριμάζουμε και να ολοκληρώνουμε γρήγορα τα έργα, ώστε νέα έργα να μπαίνουν στη σειρά, ανεβάζοντας διαρκώς τη Δυτική Ελλάδα όλο και ψηλότερα. Από την αρχή αυτής της θητείας είπαμε ότι το σύνθημα που μας εμπνέει και μας καθοδηγεί σε αυτή τη θητεία είναι το “πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά”. Αυτό το σύνθημα, αυτό το συναίσθημα και τελικά, αυτή την προσπάθεια, θέλουμε να την μοιραστούμε με τους Δήμους που αποτελούν πάντα τους πιο στενούς συνεργάτες μας» επεσήμανε ο κ. Φαρμάκης μετά το τέλος της σύσκεψης.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ολοκληρωμένη επισκόπηση των έργων και των δράσεων που έχουν ενταχθεί στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας, το οποίο διαθέτει τον τρίτο μεγαλύτερο προϋπολογισμό στην χώρα (μετά τον αντίστοιχο προϋπολογισμό των Περιφερειών Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας), κυρίως λόγω του εμπροσθοβαρούς προγράμματος έργων που υπήρξε την περίοδο 2019-2021, γεγονός που σηματοδοτεί και την μεγάλη ευθύνη όλων για ολοκλήρωση των έργων μέχρι το τέλος του 2025, ώστε το 2026 που θα ξεκινήσει η νέα πενταετής περίοδος του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης, να υπάρξει εκ νέου πλήρης αξιοποίηση των πόρων και των δυνατοτήτων που θα δίνονται για νέα έργα στη Δυτική Ελλάδα.

Ακόμα, ολοκληρωμένη επισκόπηση υπήρξε και ως προς τα έργα και τις δράσεις του ΕΣΠΑ και ιδιαίτερα ως προς την ανάγκη επιτάχυνσης και ολοκλήρωσης των έργων του Περιφερειακού Προγράμματος 2014-2020, αλλά και την ταχεία ανταπόκριση στις προσκλήσεις του νέου ΕΣΠΑ (2021-2027) με ολοκληρωμένες και ώριμες προτάσεις, καθώς στόχος είναι, μετά την ένταξη κάθε έργου να δίνεται αμέσως η εντολή για τη δημοπράτησή του. Τέλος, ειδική μνεία έγινε στις νέες στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων, για τις οποίες όπως είναι γνωστό, απόφαση της Περιφερειακής Αρχής είναι να δημιουργηθούν σχήματα στα οποία θα περιλαμβάνονται όλοι οι Δήμοι της Δυτικής Ελλάδας.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ