Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία ΠΑΜΕ

Published

on

Οι παρατάξεις ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας και του Συνδικάτου Οικοδόμων Ναυπακτίας και Δωρίδας, όπως και η παράταξη  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ναυπακτίας και Δωρίδας (Παρατάξεις που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ),

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ την εκκωφαντική σιωπή της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας και όλων των Σωματείων του για το τραγικό γεγονός στα Τέμπη, που όχι μόνο δεν πήρε απόφαση για απεργία, αλλά ούτε μια λέξη δεν βρήκε να πει έστω με μιά ανακοίνωση. Ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός στο αποκορύφωμά του. Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι έχει κατά καιρούς συμπορευτεί με εργοδότες, έχει συγκαλύψει κυβερνητικά και εργοδοτικά αίσχη αλλά αυτό είναι ντροπή για κάθε εργαζόμενο της πόλης μας, μέλος ή μη των Σωματείων του. Καιρός να μείνει μόνος του με το Μαυσωλείο του, το Εργατικό Κέντρο που θα έπρεπε να σφίζει από ζωή κινητοποιήσεις και αντίδραση, επικρατεί νεκρική σιγή.

Εναρμονίστηκε με την  ΓΣΕΕ και με τα αστεία προσχήματά της για να μην κηρύξει απεργία, όταν ΑΔΕΔΥ, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων πήραν απόφαση για απεργία και καλούν σε απεργιακό ξεσηκωμό την Τετάρτη!!!

Ενώ έχουν ξεσηκωθεί και οι πέτρες, από τα Δημοτικά Σχολεία μέχρι τα Σωματεία Συνταξιούχων καταδικάζοντας την ανείπωτη τραγωδία καλώντας σε συθέμελο απεργιακό ξεσηκωμό την Τετάρτη 8 Μάρτη η ΓΣΕΕ, οι σύμμαχοι των εργοδοτών θεωρούν  εκλογικές και «κομματικές σκοπιμότητες», «αντιπαραθέσεις» και «συνδικαλιστική υποκρισία» την καταδίκη του εγκλήματος.

Θεωρούν κομματική σκοπιμότητα την αποκάλυψη των ενόχων που είναι οι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί υπηρέτες ενός συστήματος που όλα τα θυσιάζει στο βωμό του κέρδους και της ανταγωνιστικότητας, στη λογική «κόστους – οφέλους».

Θεωρούν «Συνδικαλιστική υποκρισία» την άμεση, αποφασιστική απάντηση και οργάνωση των αγώνων για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη, για μέτρα προστασίας και ασφάλειας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενάντια στην πολιτική της «απελευθέρωσης» των μεταφορών.

Με την στάση της η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας  αποδεικνύουν περίτρανα για μια ακόμη φορά ότι φτάσαν στο τελευταίο σκαλοπάτι του αίσχους και της ντροπής. Είναι τέτοια η ξετσιποσιά τους και η αδιαφορία τους αφού δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη ούτε μια λέξη συμπόνιας να πουν στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών παρά μόνο «βάζουν πλάτη», «ρίχνουν νερό στον μύλο» των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεων που έχουν τεράστιες διαχρονικές ευθύνες για το έγκλημα!

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η φωνή μας: «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό» και να επιβάλλει αυτό που έχουμε ανάγκη για το σήμερα και για το μέλλον των οικογενειών μας.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ του Συνδικάτου Οικοδόμων Ναυπακτίας και Δωρίδας ΚΑΛΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

8 ΜΑΡΤΗ, 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΦΑΡΜΑΚΗ

συμμετέχει το παράρτημα Ναυπάκτου  Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΝΔ:  Συνέντευξη από ΓΣΕΕ και ΕΕΚΕ για την ακρίβεια

Published

on

By

Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσουν εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και της ΕΕΚΕ σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας – ΕΚΝΔ  την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 και  ώρα 18:00.

Η συνέντευξη που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου (Αποκαύκου 16, ) θα έχει θέμα: «Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΟ ΘΕΟ – Πως τα κέρδη της απληστίας πολλαπλασιάζουν τις τιμές από το χωράφι στο ράφι».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΦΚΑ: Προειδοποιητικές επιστολές σε 200.000 επαγγελματίες

Published

on

By

Διακόσιες χιλιάδες ηλεκτρονικές επιστολές σε ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες με χρέη λιγότερα από 2.000€ θα στείλουν αυτήν την εβδομάδα οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ καλώντας τους είτε να εξοφλήσουν είτε να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε έως 24 δόσεις προκειμένου να μην χάσουν την ασφαλιστική τους ικανότητα

Στο email θα τονίζεται ότι εφόσον δεν προβούν στην τακτοποίηση των οφειλών τους έως τις 29 Φεβρουαρίου που λήγει η διορία δεν θα μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφαλιστική ικανότητα για εκείνους και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους.

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ αποφάσισε την αποστολή των ηλεκτρονικών ειδοποιητηρίων στη συγκεκριμένη κατηγορία των οφειλετών λόγω του χαμηλού ύψους χρεών που είναι και πιο εύκολο (τουλάχιστον) να ρυθμιστούν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έως 500€ χρωστούν 165.000 ασφαλισμένοι κι από 501€ έως 2.000€ οι υπόλοιπες 35.000.

Επιπλέον «παραδοσιακά» οφειλέτες με λίγες οφειλές είναι και πιο εύκολα «προσβάσιμοι».

Τυχόν απώλεια της ασφαλιστικής ικανότητας σημαίνει ότι οι συγκεκριμένοι οφειλέτες θα έχουν μεν δικαίωμα πρόσβασης στις δημόσιες δομές υγείας όμως δεν θα δικαιούνται δωρεάν συμμετοχή στις εξετάσεις και στα φάρμακα στις επισκέψεις σε ιδιώτες γιατρούς.

Σε όσους περιμένουν ότι την τελευταία στιγμή θα δοθεί μια παράταση ή θα ληφθεί μια κάποια μέριμνα – όπως πέρυσι όταν και υπήρχε η δυνατότητα της μερικής καταβολής εισφορών και συγκεκριμένα υπέρ του κλάδου υγείας που αντιστοιχούσε στην κλάση που είχε επιλέξει ο ασφαλισμένος – , το μήνυμα της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας είναι ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα αφού ο Covid δεν αποτελεί πια τόσο σημαντικό πρόβλημα ώστε να κλείνει η οικονομία κι ότι επιπλέον είναι και θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης. Δεν μπορεί λένε στο υπουργείο και όσοι πληρώνουν εισφορές και όσοι δεν πληρώνουν να έχουν τις ίδιες απολαβές.

Αυτό πάντως που θα γίνει , είναι η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας της επόμενες ημέρες από τη Δόμνα Μιχαηλίδου ώστε κατ’ εξαίρεση να παρέχεται η δωρεάν συμμετοχή στα ευάλωτα άτομα, δηλαδή τα ανήλικα τέκνα των ασφαλισμένων , τα άτομα με αναπηρία και τους χρόνια πάσχοντες. Η εξαίρεση θα επεκταθεί και στους πληγέντες των φυσικών καταστροφών ( πυρκαγιές, πλημμύρες κτλ.)

Η επεξεργασία των στοιχείων δείχνει ότι με κίνδυνο άμεσης απώλειας ασφαλιστικής ικανότητας κινδυνεύουν 733.000 ασφαλισμένοι. Εκτός από τις 200.000 με χρέη έως 2.000€ :

-400.000 έχουν οφειλές 2001-15.000€

-130.000 έχουν οφειλές άνω των 15.000€

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι προπονήσεις στην τοξοβολία

Published

on

By

Η τοξοβολία είναι για όλες τις ηλικίες.

Μικρούς και μεγάλους.

Η σωματική διάπλαση δεν παίζει κάποιο ρόλο.

Αυτοί που ασχολούνται με την τοξοβολία αθλούνται, ενδυναμώνουν τους μύες των χεριών, αποκτούν ισορροπία και αντοχή, ενώ βελτιώνουν το πνεύμα και την αυτοπεποίθησή τους.

Εσείς… θα δοκιμάσετε;

Σας περιμένουμε!

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ