Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία Συλλόγου εργαζόμενων στον Δήμο, για το ατύχημα με φορτηγό του Δήμου

Published

on

Ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας και Δωρίδος καταγγέλλει την δημοτική αρχή του δήμου Ναυπακτίας, η οποία παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες έδωσε εντολή να μεταβεί στη θέση «Σκοπευτήριο» της κοινότητας Πιτσινέικων φορτηγό του δήμου με χαλίκι για να το τοποθετήσει σε αγροτικό δρόμο σύμφωνα με τις υποδείξεις του προέδρου της κοινότητας, αδιαφορώντας για το προσωπικό και θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των εργαζομένων.  

Στο σημείο εκείνο οι συνθήκες εργασίας ήταν απαράδεκτες- ο δρόμος ήταν γεμάτος λάσπες και γλιστρούσε – με αποτέλεσμα το φορτηγό να ντελαπάρει και ο οδηγός να πεταχτεί τελευταία στιγμή έξω από αυτό, χωρίς ευτυχώς να πάθει τίποτα παρά μόνο κάποιους μώλωπες, όπως διαπιστώθηκε κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας. Ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα!!!

Αντί λοιπόν, τις ημέρες που επικρατούν αντίξοες καιρικές συνθήκες και οι συνθήκες εργασίας είναι απαράδεκτες, η δημοτική αρχή του δήμου Ναυπακτίας να επιληφθεί και να εφαρμόσει όλα τα μέτρα Υγείας και Ασφάλειας για την προστασία των εργαζομένων, δείχνει ανευθυνότητα και αδιαφορία.

Στο σημείο του εργατικού ατυχήματος έσπευσαν αμέσως η πρόεδρος του συλλόγου Νταουσάνη Βάσω, ο αντιπρόεδρος Μπίμπας Βασίλης και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Κοτσανάς Δημήτρης, οι οποίοι ιδίοις όμασι διαπίστωσαν τις ακατάλληλες συνθήκες εργασίας.

Τα τελευταία χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση υπάρχουν δεκάδες νεκροί και τραυματίες σε εργατικά ατυχήματα και η παραβίαση των κανόνων Υγείας και Ασφάλειας συνεχίζει να αυξάνεται.

Καλούμε τη δημοτική αρχή του δήμου Ναυπακτίας να τηρεί την νομοθεσία και να εφαρμόζει τους κανόνες Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους εργασίας, ώστε να αποφεύγονται τα εργατικά ατυχήματα. Επίσης την καλούμε να διερευνήσει άμεσα τα αίτια του ατυχήματος.

Ως Σύλλογος δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τις ευθύνες όσων δεν θέλουν να εφαρμόζουν τη νομοθεσία και να προασπιζόμαστε τα συμφέροντα των εργαζομένων.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΑΟΥΣΑΝΗ ΒΑΣΩ                                ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Πλατφόρμα όλων των δημόσιων έργων

Published

on

By

Την ψηφιακή πλατφόρμα erga.gov.gr μέσω της   οποίας μπορεί κάθε πολίτης, δημοσιογράφοι, αυτοδιοικητικοί φορείς, η κοινωνία των πολιτών, όλοι να έχουν πρόσβαση και ενημέρωση στην πρόοδο των έργων που συντελούνται στην ελληνική επικράτεια, παρουσίασε τις προηγούμενες μέρες ο υπουργός Επικράτειας Άκης Σκέρτσος.

Με την λειτουργία της πλατφόρμας παρέχεται η   δυνατότητα ενημέρωσης για όλα τα έργα, μικρών, μεσαίων και άλλων που υλοποιούνται σε κάθε    δήμο, σε κάθε, νομό, σε κάθε περιφέρεια της χώρας.  Η πλατφόρμα erga.gov.gr ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Μέσα από τη δημόσια πλατφόρμα, κάθε πολίτης έχει πλέον άμεση πρόσβαση στα κρίσιμα έργα –άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ – σε κάθε Περιφέρεια, Περιφερειακή ενότητα και Δήμο της χώρας.

Με πλήρη στοιχεία χρηματοδότησης και προόδου υλοποίησης για σκοπούς ευρύτερης ενημέρωσης, διαφάνειας αλλά και λογοδοσίας.

Ένα σύνολο περίπου 6.000 έργων και παρεμβάσεων, συνολικού ύψους άνω των 77 δις ευρώ, για την αναβάθμιση των Δικτύων και των Υποδομών, για τη στήριξη του Πρωτογενούς Τομέα και την Πράσινη Μετάβαση, για τη βελτίωση της Ποιότητας Ζωής όλων των κατοίκων, για όσα δίνουν επένδυση και αξία σε κάθε περιοχή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

100 χρόνια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου – Τιμητική εκδήλωση

Published

on

By

Στο κλείσιμο της σχολικής χρονιάς, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την συμπλήρωση 100 χρόνων λειτουργίας του 3ου δημοτικού σχολείου Ναυπάκτου, στον αύλειο χώρο του Σχολείου.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η διευθύντρια του Σχολείου Βάσω Πολυδώρου, ενώ ο συνταξιούχος δάσκαλος και συγγραφέας Αντώνης Μασγάλας παρουσίασε την ιστορική διαδρομή του Σχολείου.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν συνταξιούχοι δάσκαλοι οι οποίοι δίδαξαν στο Σχολείο αυτά τα χρόνια.

Μετά τις τιμητικές βραβεύσεις ακολούθησαν τραγούδια, χορευτικά και  θεατρικά δρώμενα από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου που είχαν επιμεληθεί οι εκπαιδευτικοί τους.

Στην όμορφη και ταυτόχρονα συγκινητική εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας  και οι αντιδήμαρχοι Ντίνος Τσουκαλάς και Νίκος Ραυτόπουλος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

6ο Διεθνές Τουρνουά Βόλεϊ Κορασίδων στη Ναύπακτο

Published

on

By

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες της Διοίκησης της Ομόνοιας Ναυπάκτου για τη διεξαγωγή του 6ου Διεθνούς Τουρνουά Βόλεϊ Κορασίδων που θα φιλοξενηθεί στο Εθνικό Παπαχαραλάμπειο στάδιο της Ναυπάκτου στις 24-28 Ιουνίου.

Στη φετινή διοργάνωση εκτός από τους οικοδεσπότες της Ομόνοιας Ναυπάκτου θα συμμετέχουν δύο ομάδες από το εξωτερικό, η ASD Roccalumera Pallavolo από τη Μεσίνα της Σικελίας (Ιταλία) και η Volero Pale από τη Σερβική περιοχή της Βοσνίας Ερζεγοβίνης.

Από την Ελλάδα θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση ο ΣΦΠ Χανιά Βόλεϊ από την Κρήτη, ο Ακρίτας Καλαμάτας, ο Σπαρτιατικός Γυμναστικός Σύλλογος, ο Άρατος Κιάτου και ο ΑΣΠ Αλίμου από την Αττική.

Το Τουρνουά γίνεται με τη συνδιοργάνωση της Ομόνοιας Ναυπάκτου, του Δήμου Ναυπακτίας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Χορηγοί της εκδήλωσης είναι το Ξενοδοχείο Λεπάντο, το Super Market MarketIn, τα Πλαστικά Κοτρώνη και  Νέα Οδός, με υποστηρικτές την επιχείρηση Ήχου και Εικόνας Δημητρίου Ιωάννου και την οργάνωση STRONG ME, με τη βοήθεια της οποίας θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική ημερίδα την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης με θέμα STOP PERIOD SHAMING σε μια προσπάθεια της Διοίκησης της Ομόνοιας Ναυπάκτου να εντάξει στην αθλητική εκδήλωση και ενημερωτικές δράσεις. Χορηγός επικοινωνίας είναι η αθλητική διαδικτυακή πύλη ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ.

Η βασική προετοιμασία για τη διοργάνωση έχει ήδη γίνει και μένουν στη διοίκηση της Ομόνοιας οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη φιλοξενία των επτά ομάδων που θα περάσουν μια αθλητική εβδομάδα στην πόλη της Ναυπάκτου. Σύντομα θα ανακοινωθεί και αναλυτικά το πρόγραμμα των πέντε ημερών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ