Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελίες από την “ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ” για τις εκλογές στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ναυπακτίας και Δωρίδας

Published

on

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με τις πρόσφατες εκλογές  στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ναυπακτίας και Δωρίδας, η “ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ” αναφέρει:  

“Φαίνεται ότι έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τα απλά μαθηματικά στη Ναύπακτο.  Το έχουμε ξαναεντοπίσει.

Αναφερόμαστε φυσικά στα αποτελέσματα των εκλογών στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ναυπακτίας και Δωρίδας. Οποίος έχει ασχοληθεί με εκλογές με την Απλή Αναλογική καταλαβαίνει τι εννοούμε.

Η απροκάλυπτη συμμαχία όλων των θεσμών της πόλης, Δημοτικών Συμβούλων, πρώην Νομαρχιακών Συμβούλων, κομμάτων, συλλόγων και φυσικά εργοδοτών με την πλειοψηφία της διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ειδικά με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο τους. Δεν ήταν άλλος βέβαια από τον αποκλεισμό της Αγωνιστικής Συνεργασίας από τη Σωματείο, το ΕΚΝΔ και βέβαια η γροθιά στο στομάχι ήταν η εκπροσώπηση στην Ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων.

Εκεί που απολογείται και δίνει εξετάσεις ο παραπάνω πρόεδρος και στην ξεπουλημένη ΓΣΕΕ φυσικά.

Αφού διέγραψε ενεργούς νέους εργαζόμενους με ευτελείς διαδικασίες, αφού προσπάθησε να κάνει τις εκλογές εν κρυπτώ, με μόνο όσους και όποιους ήθελε, αφού προσπάθησε να να μας αιφνιδιάσει προκηρύσσοντας τις εκλογές ένα μήνα και νωρίτερα και δεν τα κατάφερε τελευταίο όπλο του ήταν η ερμηνεία των αποτελεσμάτων κατά το δοκούν. Δεν θα του περάσει.

Περιμένουμε βέβαια να κινητοποιήσει τους εργαζόμενους και τις επόμενες μέρες ενάντια στο Νομοσχέδιο έκτρωμα που κατατέθηκε στη Βουλή, μιας και είχε ευκαιρία να συζητήσει αυτές τις μέρες με τους εργαζόμενους για τα προβλήματά τους στους χώρους δουλειάς και για το Νομοσχέδιο.

Ένα νομοσχέδιο οδοστρωτήρα για τα δικαιώματα των εργαζομένων που καταργεί το 8ωρο, νομιμοποιεί την απλήρωτη εργασία, βάζει εμπόδια στην Απεργία, καταργεί στην ουσία τις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας, προωθεί τις ατομικές συμβάσεις και τα ωράρια λάστιχο σύμφωνα με τις ανάγκες των εργοδοτών.

Περιμένουμε να πάρει απόφαση για κινητοποιήσεις ενάντια στο Νομοσχέ-διο μιας και τώρα ξέρει τι περιλαμ-βάνει, γιατί στις 6 Μάη δεν το είχε δει και ήθελε να μην προκαταβάλει την “Καλή πρόθεση της κυβέρνησης”.

Ή μήπως ο μόνος ρόλος του ΕΚΝΔ είναι η “παραγωγή” αντιπροσώπων;

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην συμβιβαστούν, να μην συννενούν σε τέτοιες πολιτικές και στις κυβερνητι-κές, εργοδοτικές ηγεσίες, στους συμβιβασμένους συνδικαλιστικές.

Ο μόνος δρόμος είναι ο αγώνας, η διεκδίκηση, η απαίτηση. Οι εργαζόμενοι ενωμένοι, συλλογικά αγωνιζόμενοι έχουν τη δύναμη να τους βάλουν στην άκρη. Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους να παλέψουν για τα δικαιώματά τους, για τις σύγχρονες ανάγκες τους και των παιδιών τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην ΑΠΕΡΓΙΑ που έχουν προκηρύξει δεκάδες Ομοσπονδίες όπως  Οικοδόμων, Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών,, Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος κ.α.

Τα Εργατικά Κέντρα: Ανατ. Αττικής – Λαυρίου, Αγρινίου, Αμαλιάδας, Αρτας, Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Λαμίας, Λάρισας, Λέσβου, Λευκάδας, Νάουσας, Σάμου, Φωκίδας. Και εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία και ΑΔΕΥ.

Απεργιακή συγκέντρωση στις 3 Ιούνη στην Κεντρική Πλατεία, ώρα 10 το πρωί ενάντια στο Νομοσχέδιο έκτρωμα.

Να δώσουμε ισχυρή απάντηση σ’ αυτές τις τακτικές που τσακίζουν τα δικαιώματά μας και εξυπηρετούν τους εργοδότες. Ο αγώνας είναι ταξικός δεν χωράει αναβολή.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ”

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου για την επίθεση στο Συνοδικό Δικαστήριο

Published

on

By

Ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου κ. Ἱερόθεος ἐρωτηθείς ἀπό δημοσιογράφους γιά τό γεγονός πού συνέβη κατά τήν διάρκεια τοῦ Δευτεροβαθμίου Συνοδικοῦ Δικαστηρίου τήν 23η Ἰουνίου ἐ.ἔ., ἡμέρα Τετάρτη, ἀπήντησε ὡς ἑξῆς:

«Τό ἀποτροπιαστικό γεγονός τό ὁποῖο συνέβη κατά τήν διάρκεια τοῦ Δευτεροβαθμίου Συνοδικοῦ Δικαστηρίου, προκάλεσε θλίψη καί ὀδύνη σέ ὅλους τούς Ἱεράρχες, Κληρικούς καί λαϊκούς καί προσωπικά σέ μένα.

Ἐκφράζω τήν θερμή μου συμπαράσταση στούς Μητροπολίτες πού ἦταν μέλη τοῦ Συνοδικοῦ Δικαστηρίου καθώς καί στούς Κληρικούς καί λαϊκούς, οἱ ὁποῖοι δέχθηκαν αὐτήν τήν ἄνανδρη ἐπίθεση, πού εἶναι πρωτόγνωρη στά ἐκκλησιαστικά χρονικά, ἀκόμη καί στά δικαστικά χρονικά τῆς πατρίδος μας.

Οἱ ἑπτά Συνοδικοί Ἀρχιερεῖς, καθόλα ἀγαπητοί ἀδελφοί, ἐκτελοῦσαν τά συνοδικά τους καθήκοντα καί ἀπροόπτως βρέθηκαν μπροστά σέ τέτοια φρικιαστική πράξη.

Πρέπει ὅλοι νά καταλάβουν ὅτι ἀπαιτεῖται σεβασμός στό κανονικό καί ἐκκλησιαστικό δίκαιο καί στόν ἱερό θεσμό τῆς Ἐκκλησίας καί δέν ἐπιτρέπονται τέτοιες ἀναρχικές ἐνέργειες στόν χῶρο τῆς Ἐκκλησίας.

Ὅταν κανείς, ἀκόμη δέ καί Κληρικός ἤ πρώην Κληρικός, μοναχός ἤ πρ. μοναχός, δέν σέβεται τίς συνοδικές ἀποφάσεις καί γενικά τούς θεσμούς τῆς Ἐκκλησίας, τότε δέν ἔχει καμμιά θέση μέσα στήν Ἐκκλησία.

Βέβαια πρέπει καί ἐμεῖς οἱ Ἀρχιερεῖς νά προσέχουμε ποιούς χειροτονοῦμε καί κατά πόσον ἔχουν τίς κανονικές καί ψυχολογικές προϋποθέσεις γιά νά γίνονται Κληρικοί, διότι ὅσοι εἰσέρχονται στήν Ἱερωσύνη ἀνεξετάστως δημιουργοῦν πολλά προβλήματα στήν Ἐκκλησία.

Συλλυποῦμαι βαθύτατα τούς ἀδελφούς μου Ἀρχιερεῖς πού ὑπέστησαν αὐτήν τήν παράλογη ἐπίθεση καί εὔχομαι ταχεία ἀποκατάσταση τῆς ὑγείας τους.

Ἐπίσης συγχαίρω τόν Μακαριώτατο Ἀρχιεπίσκοπο Ἀθηνῶν καί Πάσης Ἑλλάδος κ. Ἱερώνυμο, διότι ἀντιμετώπισε καί αὐτό τό γεγονός μέ νηφάλιο, διακριτικό καί ἄψογο τρόπο, τόσο μέ τίς ἐνέργειές του ὅσο καί μέ τούς λόγους του».

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πράσινο Ταμείο: Νέα Πρόσκληση για Δήμους άνω των 20.000 κατοίκων

Published

on

By

Το “Πράσινο Ταμείο” , με Πρόσκληση που δημοσίευσε την 23η Ιουνίου, καλεί τους Δήμους της Χώρας που έχουν πληθυσμό άνω των 20.000 κατοίκων, καθώς και τους Συνδέσμους της αντίστοιχης χωρικής επικράτειας, να υποβάλουν τις προτάσεις τους, σύμφωνα με τον Οδηγό Διαχείρισης Χρηματοδοτικού Προγράμματος: «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» για τα έτη 2021-2022, Άξονας Προτεραιότητας «Αστική Αναζωογόνηση και λοιπές δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου».

Η συνολική δημόσια δαπάνη που διατίθεται με την εν λόγω Πρόσκληση προεκτιμάται σε 57.000.000,00 ευρώ για τα έτη 2021-2022.

Κάθε Δήμος μπορεί να υποβάλλει έως 2 προτάσεις στο ίδιο Μέτρο.

Η Πρόσκληση παραμένει ανοιχτή από χθες 23 Ιουνίου 2021 έως και την 10η Δεκεμβρίου 2021, που είναι καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων.

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη:  ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ 2021

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Δήμος Ναυπακτίας παρουσιάζει το Επετειακό Λογότυπο των 450 χρόνων από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου

Published

on

By

Το 3ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Αιτωλοακαρνανίας που λαμβάνει χώρα στη Ναύπακτο από τις 24 έως τις 26 Ιουνίου 2021, είναι αφιερωμένο στην Επέτειο συμπλήρωσης των 450 χρόνων από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου. Πρόκειται για το γεγονός που σημάδεψε καθοριστικά την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο αποτελώντας ταυτόχρονα και σταθμό για τη ναυτοσύνη, τις τέχνες και τα γράμματα.

Ο Δήμος Ναυπακτίας, τιμώντας την εξόχως σημαντική αυτή στιγμή της ιστορίας του, παρουσιάζει στην ειδική αφιερωματική ενότητα του Συνεδρίου «450 χρόνια Ναυμαχία Ναυπάκτου», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021, με ώρα έναρξης 17:30 στο κτήριο Τσώνη, το επετειακό λογότυπό του.  Με τον τρόπο αυτό σηματοδοτείται η έναρξη των εκδηλώσεων που αναμένεται να κορυφωθούν τον προσεχή Οκτώβριο.

Την παρουσίαση θα κάνει ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Γκίζας.  Θα μιλήσουν ο Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θάνος Βερέμης και ο Επίκουρος Καθηγητής Διπλωματίας και Διεθνούς Οργάνωσης κ. Αντώνης Κλάψης.

Χαιρετισμό θα απευθύνει μέσω zoom η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας κ.Cristina Conde de Beroldingen Geyr.  Συντονίζει η Διεθνής Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων κ.Σάγια Τσαουσίδου.

Το 3ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνεται από το “Άλμα Ανάπτυξης-Συνέδρια Αιτωλοακαρνανίας” και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.  Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η ΕΝΠΕ, η ΚΕΔΕ, οι Δήμοι Ναυπακτίας, Αγρινίου, Ι.Π. Μεσολογγίου, Αμφιλοχίας, Ακτίου-Βόνιτσας, Θέρμου και Ξηρομέρου, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός “Ένωση Αγρινίου” και η Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων.

* Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα που υποδεικνύονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον περιορισμό της διασποράς του COVID19.  Οι εργασίες θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω του youtube καναλιού Alma Anaptixis TV (https://www.youtube.com/watch?v=mxbfjJjV4ik) και μέσω των επίσημων σελίδων του Δήμου Ναυπακτίας στα social media.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ