Σε ανακοίνωσή της σχετικά με τις πρόσφατες εκλογές στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ναυπακτίας και Δωρίδας, η “ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ” αναφέρει:
“Φαίνεται ότι έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τα απλά μαθηματικά στη Ναύπακτο. Το έχουμε ξαναεντοπίσει.
Αναφερόμαστε φυσικά στα αποτελέσματα των εκλογών στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ναυπακτίας και Δωρίδας. Οποίος έχει ασχοληθεί με εκλογές με την Απλή Αναλογική καταλαβαίνει τι εννοούμε.
Η απροκάλυπτη συμμαχία όλων των θεσμών της πόλης, Δημοτικών Συμβούλων, πρώην Νομαρχιακών Συμβούλων, κομμάτων, συλλόγων και φυσικά εργοδοτών με την πλειοψηφία της διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ειδικά με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο τους. Δεν ήταν άλλος βέβαια από τον αποκλεισμό της Αγωνιστικής Συνεργασίας από τη Σωματείο, το ΕΚΝΔ και βέβαια η γροθιά στο στομάχι ήταν η εκπροσώπηση στην Ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων.
Εκεί που απολογείται και δίνει εξετάσεις ο παραπάνω πρόεδρος και στην ξεπουλημένη ΓΣΕΕ φυσικά.
Αφού διέγραψε ενεργούς νέους εργαζόμενους με ευτελείς διαδικασίες, αφού προσπάθησε να κάνει τις εκλογές εν κρυπτώ, με μόνο όσους και όποιους ήθελε, αφού προσπάθησε να να μας αιφνιδιάσει προκηρύσσοντας τις εκλογές ένα μήνα και νωρίτερα και δεν τα κατάφερε τελευταίο όπλο του ήταν η ερμηνεία των αποτελεσμάτων κατά το δοκούν. Δεν θα του περάσει.
Περιμένουμε βέβαια να κινητοποιήσει τους εργαζόμενους και τις επόμενες μέρες ενάντια στο Νομοσχέδιο έκτρωμα που κατατέθηκε στη Βουλή, μιας και είχε ευκαιρία να συζητήσει αυτές τις μέρες με τους εργαζόμενους για τα προβλήματά τους στους χώρους δουλειάς και για το Νομοσχέδιο.
Ένα νομοσχέδιο οδοστρωτήρα για τα δικαιώματα των εργαζομένων που καταργεί το 8ωρο, νομιμοποιεί την απλήρωτη εργασία, βάζει εμπόδια στην Απεργία, καταργεί στην ουσία τις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας, προωθεί τις ατομικές συμβάσεις και τα ωράρια λάστιχο σύμφωνα με τις ανάγκες των εργοδοτών.
Περιμένουμε να πάρει απόφαση για κινητοποιήσεις ενάντια στο Νομοσχέ-διο μιας και τώρα ξέρει τι περιλαμ-βάνει, γιατί στις 6 Μάη δεν το είχε δει και ήθελε να μην προκαταβάλει την “Καλή πρόθεση της κυβέρνησης”.
Ή μήπως ο μόνος ρόλος του ΕΚΝΔ είναι η “παραγωγή” αντιπροσώπων;
Καλούμε τους εργαζόμενους να μην συμβιβαστούν, να μην συννενούν σε τέτοιες πολιτικές και στις κυβερνητι-κές, εργοδοτικές ηγεσίες, στους συμβιβασμένους συνδικαλιστικές.
Ο μόνος δρόμος είναι ο αγώνας, η διεκδίκηση, η απαίτηση. Οι εργαζόμενοι ενωμένοι, συλλογικά αγωνιζόμενοι έχουν τη δύναμη να τους βάλουν στην άκρη. Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους να παλέψουν για τα δικαιώματά τους, για τις σύγχρονες ανάγκες τους και των παιδιών τους.
Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην ΑΠΕΡΓΙΑ που έχουν προκηρύξει δεκάδες Ομοσπονδίες όπως Οικοδόμων, Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών,, Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος κ.α.
Τα Εργατικά Κέντρα: Ανατ. Αττικής – Λαυρίου, Αγρινίου, Αμαλιάδας, Αρτας, Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Λαμίας, Λάρισας, Λέσβου, Λευκάδας, Νάουσας, Σάμου, Φωκίδας. Και εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία και ΑΔΕΥ.
Απεργιακή συγκέντρωση στις 3 Ιούνη στην Κεντρική Πλατεία, ώρα 10 το πρωί ενάντια στο Νομοσχέδιο έκτρωμα.
Να δώσουμε ισχυρή απάντηση σ’ αυτές τις τακτικές που τσακίζουν τα δικαιώματά μας και εξυπηρετούν τους εργοδότες. Ο αγώνας είναι ταξικός δεν χωράει αναβολή.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ”
