Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατασχέθηκαν όλα τα χρήματα από τα ταμεία της ΔΕΥΑ Ναυπάκτου

Published

on

Τρικυμίας συνέχεια για την ΔΕΥΑΝ και την δημοτική αρχή, καθώς κατασχέθηκαν 180.000 ευρώ από τους λογαριασμούς της επιχείρησης στις τράπεζες, λόγω οφειλής στην κατασκευάστρια εταιρεία του έργου της αποχέτευσης.

Τα παραπάνω προέκυψαν καθώς η επιχείρηση είχε παραχωρήσει τα δικαιώματα από τις νέες συνδέσεις στο δίκτυο της αποχέτευσης στην κατασκευάστρια εταιρεία Λαδόπουλου, προς αποπληρωμή των απαιτήσεων της κατασκευάστριας εταιρείας.

Οι απαιτήσεις αυτές αφορούσαν έργα τα οποία, η μεν πλευρά Λαδόπουλου έλεγε ότι είχαν κατασκευαστεί, η δε ΔΕΥΑΝ αμφισβητούσε. Το γνωστό «πανοπροίκι» των 2.5 εκατ. ευρώ.

Η υπόθεση βρισκόταν στα δικαστήρια, με την πλευρά της αντιπολίτευσης να διαμαρτύρεται, καθώς δεν υπήρχε καμία απολύτως ενημέρωση του Δημοτικού συμβουλίου για το σοβαρό αυτό θέμα.

Μάλιστα υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της σημερινής δημοτικής αρχής και της προηγούμενης, σε πρόσφατο Δημοτικό συμβούλιο για το έργο της αποχέτευσης, με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννη Μπουλέ να εγκαλεί την δημοτική αρχή γιατί έγραψε στον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΝ τις απαιτήσεις του εργολάβου, ενώ η ίδια η ΔΕΥΑΝ αμφισβητεί  πως πρέπει να τις πληρώσει, «πετώντας το μπαλάκι» στην Περιφέρεια.

Η εταιρία Λαδόπουλου είχε προσφύγει στα δικαστήρια και είχε κερδίσει και σε Α’ βαθμό την υπόθεση αλλά και σε Β’, με πρόσφατη δικαστική απόφαση, χωρίς οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΝ να έχουν γνώση.

Μετά την κατάσχεση των χρημάτων της ΔΕΥΑΝ, που έγινε σε λογαριασμούς της επιχείρησης στις τράπεζες Εθνική και Πειραιώς, προκύπτουν σοβαρά ζητήματα ρευστότητας με την επιχείρηση να έχει πλέον θέμα σε διαχειριστικό επίπεδο και κανείς δεν γνωρίζει αν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της προς προμηθευτές κλπ.

Προφανώς, μετά τις σοβαρές αυτές εξελίξεις, το θέμα αναμένεται να έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο, ώστε να δοθούν απαντήσεις τόσο σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και για το διαχειριστικό μέλλον της επιχείρησης.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η πλατεία της Κ. Δάφνης εντάχθηκε στο Πράσινο Ταμείο

Published

on

By

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Ναυπακτίας για το έργο Ανάπλασης-Ανάδειξης του κοινόχρηστου χώρου της Κάτω Δάφνης στη θέση Αγία Παρασκευή και εντάσσεται προς χρηματοδότηση στον Άξονα Προτεραιότητας 2: «Αστική Αναζωογόνηση και Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου».

Με προϋπολογισμό 255.000 ευρώ, η μελέτη του έργου που συντάχθηκε από τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ναυπακτίας προβλέπει, μεταξύ άλλων, παρεμβάσεις επιστρώσεων με κυβόλιθους, φυτεύσεις και διαμορφώσεις χώρων πρασίνου με τοποθέτηση δέντρων, αλλά και διαμόρφωση δύο επιπέδων που η καθεμία αντιστοιχεί στις εκάστοτε εισόδους του Ιερού Ναού.

«Επιθυμία και στόχευσή μας ήταν εξαρχής να εξυπηρετήσουμε τη βασική ανάγκη της Κοινότητας, που δεν είναι άλλη από την ενεργοποίηση του κοινόχρηστου χώρου και την ανάδειξή του σε σημείο αναφοράς της καθημερινότητας των κατοίκων», ανέφερε με δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Παπαϊωαννίδης για να προσθέσει πως «εργαστήκαμε από κοινού με τα στελέχη των Υπηρεσιών μας, την Κοινότητα και το εκκλησιαστικό συμβούλιο, ώστε να προχωρήσουμε όλες τις διαδικασίες.  Η απόφαση του Πράσινου Ταμείου μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς μας φέρνει ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην πραγμάτωση του στόχου μας».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Πέμπτη 30/6 Δημοτικό Συμβούλιο για το μέλλον της Ανάπλασης

Published

on

By

Την Πέμπτη 30  Ιουνίου 2022  και  ώρα  18:30 θα έρθει προς συζήτηση στο  Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ναυπακτίας το έργο της Ανάπλασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου του Σώματος θα γίνει  Συζήτηση – ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου «Αστική Ανάπλαση εντός Ιστορικού Κέντρου Πόλεως Ναυπάκτου» και λήψη απόφασης για την συνέχιση ή μη της υλοποίησης του υπόλοιπου ανεκτέλεστου τμήματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι

Published

on

By

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των υπόγειων  συστημάτων  κάδων απορριμμάτων σε 14 σημεία του κέντρου της Ναυπάκτου. Το έργο με προϋπολογισμό 218.656,64 ευρώ αφορά συγκεκριμένα στην εγκατάσταση «Ημιυπόγειου και Υπόγειου Συστήματος Συλλογής Απορριμμάτων για την Αισθητική Αναβάθμιση Αστικού Εξοπλισμού Κοινοχρήστων Χώρων».

Έναν μήνα περίπου μετά την υπογραφή της  σύμβασης του έργου με τον ανάδοχο εργολάβο ξεκίνησαν οι εργασίες και τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι.

Με την τοποθέτηση των κάδων επιτυγχάνεται:

·         Αισθητή μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

·         Βελτίωση της εικόνας του δημόσιου χώρου

·         Τα πεζοδρόμια είναι καθαρότερα

·         Τα σκουπίδια δεν είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες

·         Αποτελεσματική αντιμετώπιση των οσμών

·         Μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω της υπογειοποίησης

·         Εξάλειψη της πιθανότητας μετακίνησης των κάδων

·         Ευκολότερη αποκομιδή των απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος λειτουργίας συγκριτικά με άλλα συστήματα συλλογής απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος κατανάλωσης καυσίμων, καθώς για την αποκομιδή απαιτούνται ελαφρότερα μέσα (διαξονικά απορριμματοφόρα).

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Θωμάς Κοτρωνιάς, δήλωσε σχετικά:

«Προχωρούμε σε μία ακόμη παρέμβαση με θετικό πρόσημο για την προστασία του περιβάλλοντος και την αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης της Ναυπάκτου. Σε συνεργασία με τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, επιθυμία μας είναι να δρομολογήσουμε την εγκατάσταση και άλλων υπόγειων και ημιυπόγειων συστημάτων λαμβάνοντας ωστόσο υπ’ όψιν τις αντικειμενικές δυσκολίες, όπως τα υπόγεια δίκτυα και τις σωληνώσεις που ήδη υπάρχουν.  Βασική μας στόχευση συνεχίζει να είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών μας».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ