Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατηγορούμενο και… υποκείμενο

Published

on

Ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο και αυτό από μόνο του είναι ένα σημαντικό κατόρθωμα, ζητάνε την ψήφο σου. Κάποιοι όμως ξεχωρίζουν. Έτσι θα τους κατατάξουμε ανά κατηγορία. Ξεκινάμε από τον υποψήφιο…

Απολιτίκ: Ενθουσιασμένος με την κουτοπονηριά του υποψήφιου δημάρχου παρουσιάζεται ο ίδιος ως υπερκομματικός, μπας και καταφέρει να μαντρώσει και κανά πρόβατο άλλου συνδυασμού.  Πάρτι, ποτάκια, χορηγούμενα βιντεάκια στο Facebook, photos στο Instagram γιατί είναι ένας από μας. Μηδενικός πολιτικός λόγος… Λίγες μέρες πριν τις εκλογές αυτή η κατάσταση κορυφώνεται. Είναι δε τόσο ουδέτερα αυτά που λέει, που δεν σου προσφέρουν καν την ευκαιρία για μία αξιοπρεπή κοροϊδία.

Τοπικοί προύχοντες:  Αυτό το είδος δημοτικού συμβούλου ευδοκιμεί συνήθως στα κεφαλοχώρια. Τα μέλη του προέρχονται από ένα κλειστό κύκλωμα ντόπιων με βαθιές οικογενειακές ρίζες στην περιοχή. Στα βιογραφικά τους πάντα γράφουν ποιου είναι γιοι και ανίψια. Υπόσχονται ρουσφέτια σε όποιον μιλάει ελληνικά και συνήθως όλες οι υποσχέσεις τους τελειώνουν σε κανένα κερασμένο ποτό. Συχνά χάνουν ψήφους γιατί οι ντόπιοι τους ξέρουν μόνο με τα παρατσούκλια και αδυνατούν να τους εντοπίσουν στο ψηφοδέλτιο.

Οι αεράτοι: Το συμβουλευτιλίκι είναι ένα απ’ τα τελευταία τους καταφύγια, προκειμένου να εξασφαλίσουν κάποιο σταθερό εισόδημα, χωρίς να χρειαστεί να ξεπέσουν στα τηλεμάρκετινγκ ή ακόμα χειρότερα, σε κανονική δουλειά.

Το “μπε” του οπαδού-ψηφοφόρου ενεργοποιείται αυτόματα, το σανό μοιάζει με αμβροσία, το μασούλημα ξεκινάει και σταματάει μόνο όταν ο αεράτος μπει στο δημοτικό συμβούλιο. Σε κάποιες συνεδριάσεις ίσως αναγκαστούν να ανοίξουν το στόμα τους, σκορπώντας την αναμενόμενη θλίψη.

Και τέλος μια συμβουλή  προς ψηφοφόρους:

Αν έχετε υποχρέωση προς κάποιον υποψήφιο δήμαρχο ή δημοτικό σύμβουλο, να του πάτε δώρο σοκολατάκια, γιατί η ψήφος είναι κάθε 4 χρόνια και το πιο σημαντικό… Ιερή!

#Δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική συνδρομητική εφημερίδα Nafsweek, που φτάνει κάθε Παρασκευή στα email των συνδρομητών μας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αιτωλοακαρνανία: Ψηφίζουν για πρώτη φορά 2.696 17χρονοι συμπολίτες μας

Published

on

By

Οι νέοι που συμπληρώνουν το δέκατο έβδομο έτος της ηλικίας τους μέσα στο 2019 (οι γεννηθέντες το 2002) και συμπεριλήφθηκαν στην Α’ αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων του τρέχοντος έτους ανέρχονται σε 106.760.

Από αυτούς, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΣ, 54.212 είναι άνδρες και 52.548 γυναίκες.

Επισημαίνεται πως οι ψηφοφόροι που τώρα θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, εν συγκρίσει με τις εκλογές του 2015, δεν είναι μόνον οι 106.760, αλλά π.χ. και όσοι συμπλήρωσαν το ηλικιακό όριο στα χρόνια που μεσολάβησαν, με τον συνολικό αριθμό των νέων ψηφοφόρων να ανέρχεται στις 536.920.

Το Υπουργείο Εσωτερικών δημιούργησε ειδική ιστοσελίδα για τους 17χρονους ψηφοφόρους, την “ https://www.protifora.gr/ ” και χρησιμοποιεί σχετικά τα hashtag #apota17 και #protifora

 

Όσον αφορά το Νομό  Αιτωλοακαρνανίας, οι 17ρηδες ψηφοφόροι ανέρχονται σε 2.696.

Από αυτούς 1.359 είναι άνδρες και 1.337 γυναίκες.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιάννης Μπουλές – Έστειλε μήνυμα νίκης

Published

on

By

Στη  γεμάτη πλατεία Φαρμάκη πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία του ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας και υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μπουλές, κλείνοντας ουσιαστικά και την προεκλογική του εκστρατεία. Συνυποψήφιοι και φίλοι της παράταξης γέμισαν την κεντρική πλατεία της πόλης δίνοντας την υπόσχεση για την νίκη και ραντεβού την δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κεντρική ομιλία υποψήφιου δημάρχου Βασίλη Γκίζα

Published

on

By

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας , επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Συνεργασία πολιτών” πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου, στις 20:30, στην πλατεία λιμανιού.

Συνυποψήφιοι και φίλοι της παράταξης έδωσαν το παρών, με τον Βασίλη Γκίζα να αναφέρεται στις θέσεις και τις στοχεύσεις του προγράμματός του. Αναφορές έκανε και σε  θέματα καθημερινότητας, αλλά και διαχείρισης του δημοσίου χρήματος.  Κλείνοντας την ομιλία και πριν παρουσιάσει τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, τόνισε με έμφαση: «Αφήνουμε πίσω το κουρασμένο σήμερα και χτίζουμε το μέλλον».

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-rouxa-axesouar-kosmimata

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ