Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Καυγάς» Δήμου και φιλόζωων

Published

on

Κόντρα Δήμου και φιλόζωων φαίνεται να έχει ξεσπάσει τους τελευταίους μήνες, με αφορμή την σίτιση των αδέσποτων ζώων που βρίσκονται στην ζώνη ευθύνης του Δήμου Ναυπακτίας.

Τι λέει ο νόμος

Αρμόδιες αρχές για τη φροντίδα, την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς σύμφωνα με τον Ν. 4830/2021 και τις διευκρινιστικές εγκυκλίους, είναι οι δήμοι, εντός των διοικητικών ορίων των οποίων εντοπίζονται τα αδέσποτα ζώα.

Σε συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία και φιλοζωικές οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που είναι εγγεγραμμένα στο ΕΜΖΣ συνεργάζεται με στόχο  την αποτελεσματική υλοποίηση προγραμμάτων περισυλλογής και φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε κατάλληλα διαμορφωμένα καταφύγια που είναι εγγεγραμμένα στο ΥποΜητρώο Καταφυγίων Ζώων Συντροφιάς, τον εμβολιασμό, τη στείρωση και τη σήμανση αδέσποτων ζώων, την περίθαλψη με υποστήριξη κτηνιάτρου των ασθενών ή τραυματισμένων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, τη μέριμνα για την υιοθεσία τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ή την επανένταξή τους στο οικείο περιβάλλον.

Τα αδέσποτα της Ναυπάκτου δεν έχουν τροφή!

Σε ανακοίνωση του Σωματείο «Φιλοζωική Δράση Ναυπάκτου» καταγγέλλει την δημοτική αρχή πως τους τελευταίους 8 μήνες ο Δήμος έχει αφήσει χωρίς  τροφή εκατοντάδες αδέσποτα, με το χρέος στα δυο συνεργαζόμενα     μαγαζιά με τις τροφές να ανέρχεται στις 8.000 ευρώ.     Αναφέρουν επίσης πως με ομόφωνη απόφαση όλων την μελών του σωματείου θα σταματήσουν τη δράση τους και θα «κλείσουν» το καταφύγιο, με συνέπεια τα αδέσποτα να κατακλύσουν την πόλη.

«Οι πόρτες μπορεί να ανοίξουν ανά πάσα ώρα και στιγμή …γιατί  πολύ απλά ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΤΑΪ́ΣΟΥΜΕ!  Αυτή είναι η τελευταία μας έκκληση βάσει των τωρινών δεδομένων…» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Σωματείου.

Τι λέει ο Δήμος

Στον αντίποδα, και σε επικοινωνία μας με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ντίνο Ζορμπά, τονίστηκε ότι ο Δήμος   Ναυπακτίας  ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΜΗΔΑΜΙΝΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ που λαμβάνει από το κράτος,   έχει ήδη διαθέσει και θα διαθέσει μέχρι το  τέλος του χρόνου ποσό άνω των 70.000 ευρώ για τροφές και 37.000 ευρώ για  στειρώσεις των αδέσποτων ζώων, ενώ ήδη είναι έτοιμος διαγωνισμός για ανάθεση της δράσης για στειρώσεις, μια και το προηγούμενο πρόγραμμα που «έτρεχε» μέχρι σήμερα ολοκληρώνεται.

Επισημάνθηκε δε, αναφορικά με τα δυο «καταφύγια» αδέσποτων σε Μακύνεια και Πούντο, πως από δικά του έξοδα βοηθά στη λειτουργία τους, με τον Δήμο να  συνδράμει και αυτός με διάφορα υλικά (περίφραξη κλπ).  Επίσης επισήμανε ότι έχουν προσληφθεί δυο άτομα φιλοζωικής για 1+1 χρόνο με σύμβαση για την περισυλλογή των ζώων.

Ταυτόχρονα τονίστηκε πως το ποσό που διέθετε ο δήμος το 2019 ήταν 30.000 ευρώ ενώ για το 2021-22, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου, αυτό ανέρχεται στα 70.000 + 37.000 και πλέον  ευρώ, ποσό που στο μεγαλύτερο ποσοστό του  διαχειρίστηκαν οι Φιλοζωικές.

Στον παρακάτω πίνακα αναγράφονται τα ποσά που διατέθηκαν διαχρονικά από τον Δήμο Ναυπακτίας για σίτιση, περίθαλψη κλπ  αδέσποτων ζώων καθώς και οι ελάχιστες κρατικές χορηγήσεις για τον σκοπό αυτό.

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απεργία  Συνδικάτου Οικοδόμων την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου

Published

on

By

Σε ανακοίνωσή του το  Συνδικάτο Οικοδόμων Ναυπακτίας & Δωρίδας αναφέρει:

“Συνάδελφοι οικοδόμοι,

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ναυπακτίας & Δωρίδας, αποφάσισε  την συμμετοχή του στην 24ωρη Απεργία την Τετάρτη  28 Φεβρουαρίου  2024 που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Οικοδόμων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • Μείωση του ΦΠΑ σε όλα τα βασικά είδη διατροφής.
  • Άμεσα επαναφορά της  Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
  • Αύξηση μισθών, πέραν του κατώτατου μισθού.
  • Αναγνώριση & διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.
  • Ένταξη συναφών ειδικοτήτων στα Βαρέα & Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (γυψοσανιδάδες κ.ά.)
  • Ουσιαστικά μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία στους χώρους εργασίας.

 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  

ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΩΡΑ 9:30 π.μ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ  

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ”

 

                                               ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΟΤΣIΑΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                         ΣΧΙΖΑΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δυναμική η συγκέντρωση για την γέφυρα του Μόρνου (video)

Published

on

By

Με μία δυναμική κινητοποίηση κάτοικοι της Τοπικής κοινότητας Δάφνης του Δήμου Ναυπακτίας και όχι μόνο, συγκεντρώθηκαν στο κόμβο Μαλαμάτων διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση της αποκατάστασης της ιστορικής γέφυρας του Μόρνου ποταμού που παραμένει κλειστή για πεζούς και οχήματα ένα  χρόνο τώρα.

Δυναμικό «παρών» έδωσαν εκατοντάδες κάτοικοι σε μία ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 στον κόμβο Μαλαμάτων, μέσω του οποίου πλέον διεξάγεται η κυκλοφορία μετά το κλείσιμο της γέφυρας.

Αν και τα πρόσφατα νέα ήταν καλά,  μια και βρέθηκε η χρηματοδότηση ύψους 2,3 εκατομμυρίων ευρώ που απαιτούνται για την αποκατάσταση της γέφυρας και από τις δύο περιφέρειες,  Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας αντίστοιχα, οι κάτοικοι παραμένουν δύσπιστοι ως προς την εκταμίευση του ποσού αλλά και του χρόνου που απαιτείται για την ολοκλήρωση του έργου της αποκατάστασης.

Σε κάθε περίπτωση η Συντονιστική Επιτροπή αγώνα θα παρακολουθεί τις εξελίξεις μία και η κατάσταση που έχει ως σήμερα διαμορφωθεί έχει αλλάξει άρδην τις ζωές των κατοίκων και των επαγγελματικών της περιοχής.

Παρόντες στην συγκέντρωση ήταν η βουλευτής Αιτωλ/νιας  του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ  Χριστίνα Σταρακά, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Χρήστος Παίσιος, οι αντιδήμαρχοι του δήμου Ναυπακτίας Ντίνος Τσουκαλάς και Νίκος Ραυτόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρίνα Πατακοπούλου -Ρισβά, Γιώργος Σιαμαντάς, Γιώργος Γούλας,  Γιώργος Ασημακόπουλος, Σπύρος Γουρζής, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, Πάνος Κεχαγιάς, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Δαβανέλλος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας Αριστομένης Χάρος, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δάφνης  Νίκος Σιτίστας, η επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Μαρία Γράψα, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κατοίκων.

Ηχηρή ήταν η απουσία της δημοτικής αρχής του Δήμου Δωρίδας.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βρέθηκαν τα χρήματα για την γέφυρα του Μόρνου

Published

on

By

Με επιστολή που έστειλε προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη,   ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός ενημερώνει πως βρέθηκαν τα χρήματα – ποσό 1.150.000 ευρώ,  που αναλογούν στην Περιφέρεια του για την αποκατάσταση της γέφυρας του Μόρνου ποταμού. Σημειώνει πως με έτοιμη την μελέτη,  το επόμενο βήμα είναι η επίλυση θεμάτων της χρηματοδότησης από δυο διαφορετικά ΠΠΕ των δυο περιφερειών, ώστε να προχωρήσει η προγραμματική σύμβαση και ακολούθως η δημοπράτηση του έργου το αμέσως επόμενο διάστημα.  Σημειώνεται πως ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ