Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΔΑΠ: Ζητείται λύση στο παρά …ένα!!!

Published

on

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 7 το απόγευμα το ΔΣ της ΚΕΔΝ, με θέμα την ενημέρωση για το σοβαρό ζήτημα που ανέκυψε με τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών – ΚΔΑΠ, λόγω των μειωμένων πόρων για το πρόγραμμα την φετινή χρονιά.

Ήδη το ΔΣ της ΚΕΔΝ έχει αποστείλει επιστολή (με ταυτόχρονη κοινοποίηση στον Δήμαρχο Ναυπακτίας)  προς τα συναρμόδια υπουργεία και την ΚΕΔΕ, μετά από ομόφωνη απόφασή του κατά την έκτακτη συνεδρίαση του οργάνου που πραγματοποιήθηκε χθες.

Ταυτόχρονα, έκτακτη συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει σήμερα το ΔΣ του Συλλόγου των εργαζόμενων στα ΚΔΑΠ, ενώ έχει οριστεί και συνάντηση του ΔΣ με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας αύριο Παρασκευή.

Σε επικοινωνία που είχε το Nafsweek με τον πρόεδρο του Συλλόγου Παναγιώτη Τσιούνη  μας τόνισε πως στα ΚΔΑΠ του Δήμου Ναυπακτίας η μείωση των ωφελούμενων παιδιών που έμεινα εκτός ανέρχεται στο 37%, με τον αριθμό των παιδιών φέτος να είναι 270, έναντι των 415 που ήταν πέρυσι. Την ίδια στιγμή οι μειώσεις σε άλλους Δήμους της χώρας φτάνουν στο 60%.

Ωστόσο μας διευκρίνισε ότι ο αριθμός των αιτήσεων με πλήρεις φακέλους ήταν κατά πολύ μεγαλύτερος από αυτόν της περσινής περιόδου, γεγονός που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των γονέων στις δομές των ΚΔΑΠ του Δήμου.

Σχέσεις εμπιστοσύνης

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι δράσεις των ΚΔΑΠ,  μέσω ποιοτικών  παιδαγωγικών δραστηριοτήτων που υλοποιούνται από το επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό που διαθέτουν,  παρέχουν  υπηρεσίες πολιτισμού, αθλητισμού, καλλιτεχνικής παιδείας, ενισχυτικής διδασκαλίας,  χαρά και διασκέδαση στα παιδιά, με τις διεξόδους για απασχόληση των παιδιών στην περιφέρεια να είναι ελάχιστες έως ανύπαρκτες, ενώ συγχρόνως  βοηθούν τους γονείς που εργάζονται.

Η αυξητική τάση σε αιτήσεις που παρουσιάζουν τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ναυπακτίας είναι η απόδειξη της δουλειάς που γίνεται από τους  εργαζόμενους στις δομές αυτές και της εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί μεταξύ εργαζόμενων, παιδιών και γονέων.

Κρίσιμη καθυστέρηση…

Ωστόσο  θα πρέπει να επισημάνουμε, πέραν της μείωσης των πόρων από την κεντρική διοίκηση και την καθυστέρηση  στην έκδοση της πρόσκλησης, άρα και των τελικών αποτελεσμάτων των ωφελούμενων παιδιών.

Συγκεκριμένα, ενώ πέρυσι τα αποτελέσματα ήταν γνωστά τον Ιούλιο, φέτος φτάσαμε στα τέλη του Αυγούστου και με  τις συμβάσεις των εργαζόμενων στις Δομές να λήγουν στις 31 Αυγούστου!!!

Η περίπτωση δε να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις θα σημάνει νέα προκήρυξη, με ότι αυτό συνεπάγεται σε χρόνους για τις νέες προσλήψεις.

Σε κάθε περίπτωση αναζητείται λύση στο παρά…  ένα, ώστε να  διασφαλισθεί η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών στα ΚΔΑΠ αλλά και της συνέχισης  της απασχόλησης των εργαζομένων σε αυτά.

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

60.000 ευρώ για τη μελέτη στερέωσης και αποκατάστασης του Λιμανιού της Ναυπάκτου

Published

on

By

ναύπακτος-

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, εγκρίθηκε από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού χρηματοδότηση για την εκπόνηση μελέτης που αφορά στη λήψη μέτρων στερέωσης και αποκατάστασης του κεντρικού τμήματος του ενετικού Λιμανιού της Ναυπάκτου.

Για τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση, η οποία εξασφαλίστηκε με παρέμβαση του Δημάρχου Ναυπακτίας κ. Βασίλη Γκίζα και της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαναρνίας και Λευκάδας κ. Ολυμπίας Βικάτου, δεσμεύτηκε ποσό της τάξεως των 60.000,00 ευρώ από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας ανέφερε σχετικά: «Πρόκειται για μία ιδιαιτέρως σημαντική εξέλιξη, καθώς έως σήμερα δεν έχει υπάρξει μελέτη για την αποκατάσταση των σπηλαιώσεων και τη στερέωση του Λιμανιού.  Με σωστό και έγκαιρο προγραμματισμό προχωρούμε τις διαδικασίες, ώστε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που τα τελευταία χρόνια μάς έχει απασχολήσει έντονα. 

Βασικός μας στόχος είναι να προστατεύσουμε και να θωρακίσουμε το ιστορικό μνημείο, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας του τόπου μας.  Η θετική αυτή εξέλιξη είναι προϊόν της αγαστής συνεργασίας των υπηρεσιών του Δήμου μας με τα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων του Υπουργείου Πολιτισμού και ιδιαίτερα του Προϊσταμένου της Δ/νσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων κ.Θεμιστοκλή Βλαχούλη, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, τους οποίους και ευχαριστώ στο σύνολό τους».

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΕΤΑΑ: Παράταση για τα έξτρα 15.000 voucher για τους παιδικούς σταθμούς

Published

on

By

Η ΕΕΤΑΑ ανακοίνωσε την παράταση για τις αιτήσεις του πρόσθετου προγράμματος επιδότησης voucher ύψους 180 ευρώ για την φιλοξενία 15.000 παιδιών σε παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ. Tο πρόγραμμα απευθύνεται και για μητέρες δημοσίους υπαλλήλους.

Τα τελικά αποτελέσματα των δικαιούχων των επιταγών ύψους 180 ευρώ θα ανακοινωθούν στις 30 Σεπτεμβρίου και αφορά 15.000 παιδιά.

Αντικείμενο του προγράμματος αποτελεί η παροχή στους ωφελούμενους θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών και νηπίων, μέσω της «αξίας τοποθέτησης» (voucher), η οποία θα καλύπτει το σύνολο ή μέρος της αξίας των παρεχόμενων υπηρεσιών για 11 μήνες που αντιστοιχούν στο σχολικό έτος 2020- 2021 (από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 έως την 31η Ιουλίου 2021).

Η πρόσκληση απευθύνεται μητέρες βρεφών και νηπίων, μητέρες νηπίων με Αναπηρία και σε άτομα τα οποία έχουν και ασκούν κατά νόμο την επιμέλεια των παιδιών.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΗΔΙΚΑ: Συνταγές φαρμάκων & παραπεμπτικά στο κινητό σας -Τι πρέπει να κάνετε

Published

on

By

  • Η ΗΔΙΚΑ και το αρμόδιο υπουργείο ενημερώνουν ότι στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης έχει ενσωματωθεί η δυνατότητα άυλης συνταγογράφησης παραπεμπτικών διαγνωστικών εξετάσεων.
  • Οι πολίτες οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν άυλη συνταγογράφηση θα παραλαμβάνουν πλέον ηλεκτρονικά εκτός από τις συνταγές φαρμάκων και τα παραπεμπτικά τους μέσω μηνύματος στο κινητό τους τηλέφωνο (sms) ή/και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους (email).

Εναλλακτικά, αν δεν έχουν διαθέσιμο τον αριθμό του παραπεμπτικού, το διαγνωστικό ιατρείο μπορεί να το αναζητήσει με βάση τον ΑΜΚΑ τους. Σε αυτή την περίπτωση ο πολίτης λαμβάνει sms ή e-mail με κωδικό επιβεβαίωσης, τον οποίο πρέπει να γνωστοποιήσει στο ιατρείο, ώστε να προχωρήσει στην εκτέλεση του παραπεμπτικού.

Η διαδικασία δήλωσης άυλης συνταγογράφησης από τον πολίτη πραγματοποιείται μέσω της διαδικτυακής πύλης gov.gr.

Για όσους πολίτες έχουν επιλέξει ήδη άυλη συνταγογράφηση συνταγών φαρμάκων δεν απαιτείται κάποια επιπλέον ενέργεια.

Βρείτε εδώ αναλυτικές οδηγίες για δήλωση επιθυμίας άυλης συνταγογράφησης από τον πολίτη μέσω των κωδικών ΠΦΥ που έχει λάβει από τον οικογενειακό του ιατρό.  πηγή:aftodioikisi

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

www.musitsa.com

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ