Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΔΑΠ: Ζητείται λύση στο παρά …ένα!!!

Published

on

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 7 το απόγευμα το ΔΣ της ΚΕΔΝ, με θέμα την ενημέρωση για το σοβαρό ζήτημα που ανέκυψε με τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών – ΚΔΑΠ, λόγω των μειωμένων πόρων για το πρόγραμμα την φετινή χρονιά.

Ήδη το ΔΣ της ΚΕΔΝ έχει αποστείλει επιστολή (με ταυτόχρονη κοινοποίηση στον Δήμαρχο Ναυπακτίας)  προς τα συναρμόδια υπουργεία και την ΚΕΔΕ, μετά από ομόφωνη απόφασή του κατά την έκτακτη συνεδρίαση του οργάνου που πραγματοποιήθηκε χθες.

Ταυτόχρονα, έκτακτη συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει σήμερα το ΔΣ του Συλλόγου των εργαζόμενων στα ΚΔΑΠ, ενώ έχει οριστεί και συνάντηση του ΔΣ με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας αύριο Παρασκευή.

Σε επικοινωνία που είχε το Nafsweek με τον πρόεδρο του Συλλόγου Παναγιώτη Τσιούνη  μας τόνισε πως στα ΚΔΑΠ του Δήμου Ναυπακτίας η μείωση των ωφελούμενων παιδιών που έμεινα εκτός ανέρχεται στο 37%, με τον αριθμό των παιδιών φέτος να είναι 270, έναντι των 415 που ήταν πέρυσι. Την ίδια στιγμή οι μειώσεις σε άλλους Δήμους της χώρας φτάνουν στο 60%.

Ωστόσο μας διευκρίνισε ότι ο αριθμός των αιτήσεων με πλήρεις φακέλους ήταν κατά πολύ μεγαλύτερος από αυτόν της περσινής περιόδου, γεγονός που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των γονέων στις δομές των ΚΔΑΠ του Δήμου.

Σχέσεις εμπιστοσύνης

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι δράσεις των ΚΔΑΠ,  μέσω ποιοτικών  παιδαγωγικών δραστηριοτήτων που υλοποιούνται από το επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό που διαθέτουν,  παρέχουν  υπηρεσίες πολιτισμού, αθλητισμού, καλλιτεχνικής παιδείας, ενισχυτικής διδασκαλίας,  χαρά και διασκέδαση στα παιδιά, με τις διεξόδους για απασχόληση των παιδιών στην περιφέρεια να είναι ελάχιστες έως ανύπαρκτες, ενώ συγχρόνως  βοηθούν τους γονείς που εργάζονται.

Η αυξητική τάση σε αιτήσεις που παρουσιάζουν τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ναυπακτίας είναι η απόδειξη της δουλειάς που γίνεται από τους  εργαζόμενους στις δομές αυτές και της εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί μεταξύ εργαζόμενων, παιδιών και γονέων.

Κρίσιμη καθυστέρηση…

Ωστόσο  θα πρέπει να επισημάνουμε, πέραν της μείωσης των πόρων από την κεντρική διοίκηση και την καθυστέρηση  στην έκδοση της πρόσκλησης, άρα και των τελικών αποτελεσμάτων των ωφελούμενων παιδιών.

Συγκεκριμένα, ενώ πέρυσι τα αποτελέσματα ήταν γνωστά τον Ιούλιο, φέτος φτάσαμε στα τέλη του Αυγούστου και με  τις συμβάσεις των εργαζόμενων στις Δομές να λήγουν στις 31 Αυγούστου!!!

Η περίπτωση δε να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις θα σημάνει νέα προκήρυξη, με ότι αυτό συνεπάγεται σε χρόνους για τις νέες προσλήψεις.

Σε κάθε περίπτωση αναζητείται λύση στο παρά…  ένα, ώστε να  διασφαλισθεί η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών στα ΚΔΑΠ αλλά και της συνέχισης  της απασχόλησης των εργαζομένων σε αυτά.

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός την Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα

Published

on

By

Τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας και της Κυριακής του Πάσχα από τον μετεωρολόγο Νίκο Θεοδοσόπουλο.

Τη Μεγάλη Τετάρτη δεν θα λείψουν οι τοπικές συννεφιές το πρωί και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα έχουμε διαστήματα ηλιοφάνειας και η θερμοκρασία θα φτάσει έως 19 βαθμούς.

Τη Μεγάλη Πέμπτη θα έχουμε άφθονη ηλιοφάνεια με άνοδο της θερμοκρασίας ως τους 22 βαθμούς.

Την Μεγάλη Παρασκευή  θα έχουμε αρχικά ηλιοφάνεια και από το μεσημέρι και μετά προς τις πρώτες βραδινές ώρες θα έχουμε αυξημένη συννεφιά με πολύ μικρή πιθανότητα για ψιχάλες. Η θερμότερη ημέρα θα είναι η μεγάλη Παρασκευή και θα φτάσει ο υδράργυρος έως 24 βαθμούς. Από την μεγάλη Παρασκευή θα πνέουν δυτικοί άνεμοι μέχρι την Κυριακή του Πάσχα.

Το Μεγάλο Σάββατο θα υπάρχει εναλλαγή συννεφιά με ήλιο. Η θερμοκρασία στους 21-22 βαθμούς.

Η Κυριακή του Πάσχα

Την Κυριακή του Πάσχα γενικά η τάση του καιρού στο Ιόνιο (Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και βορειότερα) θα υπάρχουν βροχές σε διαφορετικές χρονικές στιγμές.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή στην Κέρκυρα κυρίως το μεσημέρι θα έχουμε βροχές με συνολικό ύψος 25-30 χιλιοστά.

Στο Μεσολόγγι και το Αγρίνιο προβλέπονται βροχές τις απογευματινές και βραδινές ώρες μέχρι νωρίς το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, ύψους 20-30 χιλιοστά.

Στην Κεφαλονιά μετά το μεσημέρι μέχρι τις μεσονύχτιες ώρες θα ρίξει 15-25 χιλιοστά νερού

Στον Πύργο προβλέπονται τις βραδινές ώρες και τις μεσονύχτιες ώρες προς την αλλαγή για Δευτέρα του Πάσχα 10-20 χιλιοστά βροχής.

Στον Δυτική Αχαΐα γύρω από τον Άραξο προβλέπονται 10-15 χιλιοστά τις μεσονύχτιες ώρες μέχρι και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Στην Πάτρα αρχικά θα έχει αραιή συννεφιά και μετά το απόγευμα στις 4-5 θα αυξηθεί η συννεφιά και θα επιστρέψει ο βοριάς. Αυτός ο βοριάς θα δώσει πιο αυξημένη συννεφιά και πιθανότητα ασθενούς τοπικής ψιχάλας προς την πλευρά του Αιγίου αλλά προς το τέλος τη δύση του ηλίου περίπου 5-8 χιλιοστά βροχής.

Η Πάτρα όμως, ως υπήνεμη πλευρά έχει μικρή πιθανότητα για τοπικές ψιχάλες αραιά και που. Δεν υπάρχει βεβαιότητα για το αν θα βρέξει.

Πηγή: pelop.gr

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου –Λυκείου Ναυπάκτου

Published

on

By

Με συνολικό αρχικό προϋπολογισμό 478.503 ευρώ και με χρηματοδότηση μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος  «Δυτική Ελλάδα», ένα από τα μεγαλύτερα σχολικά συγκροτήματα της πόλης της Ναυπάκτου αναβαθμίζεται ενεργειακά.

Στις εργασίες που ήδη ξεκίνησαν περιλαμβάνονται οι εξωτερικές μονώσεις στους τοίχους και τη στέγη του σχολικού συγκροτήματος, αντικαταστάσεις κουφωμάτων και φωτιστικών σωμάτων, αισθητήρες φωτισμού καθώς και φωτοβολταϊκοί συλλέκτες για την κάλυψη των αναγκών του σχολείου.

«Στόχος μας η διασφάλιση ενός ασφαλούς, υγιούς και σύγχρονου περιβάλλοντος για τα παιδιά μας και το εκπαιδευτικό προσωπικό» σημείωσε ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεγάλη Παρασκευή στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη αναμένεται να βιώσουν και φέτος οι επισκέπτες που θα βρεθούν την Μεγάλη Παρασκευή στο Ενετικό Λιμάνι της Ναυπάκτου.

Η Ναύπακτος αποτελεί αναμφισβήτητα έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τις ημέρες του Πάσχα, καθώς πέραν της φυσικής και ιστορικής ομορφιάς της, κερδίζει τις εντυπώσεις με το ιδιαίτερο έθιμο της Περιφοράς των Επιταφίων.  Ξεκινώντας η πομπή, συνοδεία της Παπαχαραλαμπείου Δημοτικής Φιλαρμονικής, από τις δύο κεντρικές Ενορίες, τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου και τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής καταλήγει στο Ενετικό Λιμάνι.

Εκεί, δεκάδες ανάμενες δάδες έχουν τοποθετηθεί στις πολεμίστρες, ο φλεγόμενος σταυρός στέκει επιβλητικός στην είσοδο του Λιμανιού και η ατμόσφαιρα κυριαρχείται από τους Ύμνους της Ημέρας.

Φέτος, με φροντίδα του αρμόδιου Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Ναυπακτίας, στο πρώτο μέρος του τελετουργικού, που αναμένεται να ξεκινήσει στις 19:00’,  θα ακουστεί το κουαρτέτο εγχόρδων με τους Γεράσιμο Λώλη (βιολί 1), Αλέξανδρο Λώλη (βιολί 2), Γιώργο Χλίτσιο (βιόλα) και τον Αμβρόσιο Βλαχόπουλο (βιολοντσέλο).  Ερμηνεύουν η Ελένη Βουγιουκλή και η Σουζάνα Βουγιουκλή.

Στο δεύτερο μέρος θα συμπράξουν η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου και η Μικτή Χορωδία Cantelena υπό τη διεύθυνση της μαέστρου, Ελένης Παπαδοπούλου-Αραβαντινού.

Συµµετέχει η υψίφωνος Τζίνα Φωτεινοπούλου και οι πιανίστες Ηλίας Καλούδης και Γιώργος Κονής.

Αφήγηση-απαγγελία: ο ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ