Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΔΑΠ: Συναντήσεις, προτάσεις και κινητικότητα σε όλα τα επίπεδα – 24ωρη Πανελλήνια απεργία εργαζόμενων την Δευτέρα 31 Αυγούστου

Published

on

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα είχε χθες  Πέμπτη 27 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα το ΔΣ της ΚΕΔΝ, με θέμα την ενημέρωση για το σοβαρό ζήτημα που ανέκυψε με τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών – ΚΔΑΠ, λόγω των μειωμένων πόρων για το πρόγραμμα την φετινή χρονιά.

Η πρόεδρος της ΚΕΔΝ Μαρία Ζιαμπάρα και τα μέλη του ΔΣ ενημέρωσαν διεξοδικά τον Δήμαρχο Ναυπακτίας, αν και είχαν κοινοποιήσει προς τον κ. Γκίζα,  την επιστολή τους που απέστειλαν προς τα συναρμόδια υπουργεία και την ΚΕΔΕ, μετά από ομόφωνη απόφαση κατά την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΝ που πραγματοποιήθηκε χθες.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας τόνισε πως βρίσκεται σε επαφή με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας – ΚΕΔΕ.

Τα θετικά νέα στο σοβαρό θέμα των ΚΔΑΠ είναι ότι η προσπάθεια της ΚΕΔΕ επικεντρώνεται στην παράταση της λήξης των συμβάσεων των εργαζομένων, καθώς η καταληκτική ημερομηνία είναι η 31η Αυγούστου 2020.  Η περίπτωση δε να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις θα σημάνει νέα προκήρυξη, με ότι αυτό συνεπάγεται σε χρόνους για τις νέες προσλήψεις.

Ταυτόχρονα, έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποίησε την ίδια ημέρα (27/7/20)  το ΔΣ του Συλλόγου των εργαζόμενων στα ΚΔΑΠ, ενώ σήμερα Παρασκευή έχει οριστεί και συνάντηση του ΔΣ με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας, αλλά και με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, σε επόμενο χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Nafsweek, οι εργαζόμενοι συναντώνται σήμερα με τον Βασίλη Γκίζα έχοντας συγκεκριμένη πρόταση για μείωση του μισθολογικού κόστους, με στόχο να συνεχίσουν να λειτουργούν οι Δομές των ΚΔΑΠ με όλο το δυναμικό τους.

Το τριήμερο μέχρι την Δευτέρα 31 Αυγούστου αναμένεται να είναι γεμάτο συναντήσεις, διαβουλεύσεις και συζητήσεις, τόσο σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας (συναρμόδιων υπουργείων), Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας  αλλά και συνδικαλιστικών φορέων, με τον     Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών — ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ να έχει προκηρύξει πανελλαδική απεργία για την Δευτέρα 31 Αυγούστου.

Σε κάθε περίπτωση αναζητείται λύση στο παρά…  ένα, ώστε να  διασφαλισθεί η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών στα ΚΔΑΠ αλλά και η συνέχιση  της απασχόλησης των εργαζομένων σε αυτά.

Βασίλης Γκίζας: «Τα ΚΔΑΠ αποτελούν βασικό πυλώνα κοινωνικής πολιτικής»

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Ναυπακτίας αναφέρει:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ναυπακτίας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας κ.Βασίλη Γκίζα προκειμένου να τον ενημερώσει για τα μέχρι σήμερα δεδομένα, μετά την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η ΕΕΤΑΑ για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που αφορά στους ωφελούμενους των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

Συγκεκριμένα η Πρόεδρος  κ.Μαρία Ζιαμπάρα και τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΝ ανέφεραν στον Δήμαρχο ότι κατά τη φετινή χρονιά υπήρξε πολλή μεγάλη ανταπόκριση από τις οικογένειες που πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν τα παιδιά τους στα ΚΔΑΠ του Δήμου Ναυπακτίας. Ωστόσο, αποκλείστηκαν πανελλαδικά περισσότερα από 65.000 παιδιά λόγω των περιορισμένων πιστώσεων που διέθεσε το αρμόδιο υπουργείο για το Πρόγραμμα αυτό. Για τον Δήμο Ναυπακτίας η εκτιμώμενη φετινή μείωση στον αριθμό των ωφελούμενων  ανέρχεται σε ποσοστό περίπου 35% σε σχέση με πέρυσι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλά παιδιά, ενώ πληρούν όλα τα κριτήρια, να αποκλείονται από το Πρόγραμμα στερώντας τους δράσεις δημιουργικής απασχόλησης σε μια εποχή με τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και με περιορισμένες διεξόδους ιδιαίτερα στην ελληνική περιφέρεια. Επίσης, πέρα από το οξύ κοινωνικό πρόβλημα, διακυβεύονται θέσεις εργασίας σε επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό  που προσφέρει μέχρι σήμερα τις υπηρεσίες του στις δομές αυτές.  Το Δ.Σ. της ΚΕΔΝ ζήτησε τη στήριξη του Δήμου και  ο Δήμαρχος να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια άσκησης πίεσης στην Κυβέρνηση ώστε να μην αποκλειστεί κανένας από το πρόγραμμα.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και όλους τους αρμόδιους ώστε να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα της αυτοδιοίκησης και του Δήμου μας. Επεσήμανε ότι τα ΚΔΑΠ του δήμου Ναυπακτίας αποτελούν βασικό πυλώνα της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου και θα ασκήσει πίεση προς κάθε αρμόδιο φορέα ώστε να μην αποκλειστούν ωφελούμενοι και να μην χαθούν θέσεις εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό έχει προγραμματιστεί συνάντηση και με το σωματείο εργαζομένων των ΚΔΑΠ του Δήμου Ναυπακτίας.”

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι «καραμπόλες» συνεχίζονται στην Τεχνική υπηρεσία του Δήμου

Published

on

By

Με απόφαση του Δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα, που αναρτήθηκε στο «Διαύγεια» (ΑΡΙΘ. 635 / 2020) τοποθετείται η Σερεμέτη Λαμπρινή του Δημητρίου, κλάδου ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών με βαθμό Α, αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ναυπακτίας.

Συγκεκριμένα αναφέρει η απόφαση:

«(…) Κατ’ επιταγή της παραγράφου 1 του άρθρου 100 Ν.3584/2007 και σε συνέχεια της αριθ. 634/2020 Απόφασης Δημάρχου που εκδόθηκε κατ’ εκτέλεση της Ν.36/2020 Απόφασης Διοικητικού Εφετείου Πατρών ορίζουμε προσωρινά και ως την έκδοση οριστικής απόφασης από το Διοικητικό Εφετείο Πατρών επί της ενδίκου Αιτήσεως μας για την Ακύρωση της 96733/24-6-2020 Απόφασης του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, ως αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας, την υπάλληλο του Δήμου μας Σερεμέτη Λαμπρινή του Δημητρίου, κλάδου ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών με βαθμό Α, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδίου Πόλεως της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας».

Να θυμίσουμε ότι αλλαγές έγιναν τον Απρίλιο στην Πολεοδομία Ναυπάκτου, όμως μετά από προσφυγή για μετακινήσεις υπαλλήλων στην συγκεκριμένη υπηρεσία και την ακύρωση από τα Διοικητικά Δικαστήρια των αποφάσεων στο σύνολό τους, φαίνεται να υπάρχει σύγχυση τόσο στην υπηρεσία όσο και στον τρόπο που αποφασίζονται οι σημαντικές αυτές αλλαγές σε έναν άκρως νευραλγικό τομέα του Δήμου Ναυπακτίας.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατάληψη στο 2ο ΓΕΛ Ναυπάκτου λόγω κορωνοϊού -Τα αιτήματα των μαθητών

Published

on

By

Σε κατάληψη προχώρησαν σήμερα το πρωί οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Ναυπάκτου, με αιτήματά τους την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας  λόγω της πανδημία του κορωνοϊού, κατηγορώντας ταυτόχρονα το υπουργείο για αδιαφορία, καθώς συμπεριφέρεται στους μαθητές ως πειραματόζωα.

Τι αναφέρουν οι μαθητές στην ανακοίνωσή τους:

«Σύμφωνα με τις καταστάσεις στις οποίες ζούμε ένα σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα, θα θέλαμε να μην υπήρχαν λόγοι που θα έπρεπε να σταματήσουν την ομαλή λειτουργία της σχολικής χρονιάς.

Εμείς ως μαθητές δεν προτιθέμαστε να ρισκάρουμε τις ζωές μας και τις ζωές των κοντινών μας ανθρώπων, παριστάνοντας τα πιόνια στη σκακιέρα της κυβέρνησης. Το υπουργείο πολιτικής προστασίας ανακοίνωσε ότι απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων, άνω του 1,5 μέτρου, επιβάλλοντας πρόστιμο στους παραβάτες 150 ευρώ, αντίθετα η κ. Κεραμέως αποφάσισε να ξεκινήσει το νέο σχολικό έτος έχοντας κατά μέσο όρο 25 μαθητές ανά σχολική αίθουσα

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο πειραματισμός σε ανθρώπους είναι μία κίνηση απεχθής και καταδικαστέα από το σύνολο κάθε λογής επιστημόνων, αντίληψη η οποία υπήρχε εδώ και δύο αιώνες και ξαφνικά βλέπουμε εν έτη 2020 η κυβέρνηση αποφασίζει να μας “ρίξει” στο εργαστήριο ως πειραματόζωα για να καταγράψει τη ροή των κρουσμάτων με ανοιχτά σχολεία, απόδειξη ότι η τρέχουσα κυβέρνηση κάνει οτιδήποτε μπορεί ώστε να κάνει επίδειξη δύναμης και εξουσίας στον Ελληνικό λαό και στους μαθητές ειδικότερα, αδιαφορώντας για την ασφάλειά μας.

Εμείς απαιτούμε να βρεθεί άμεση και βιώσιμη λύση για τη διεξαγωγή του μαθήματος, όπως να ταξινομηθούν οι μαθητές στις τάξεις με τρόπο κατάλληλο έτσι ώστε να τηρηθούν οι απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας ανάμεσα στους μαθητές εντός της σχολικής αίθουσας έτσι».

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

60.000 ευρώ για τη μελέτη στερέωσης και αποκατάστασης του Λιμανιού της Ναυπάκτου

Published

on

By

ναύπακτος-

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, εγκρίθηκε από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού χρηματοδότηση για την εκπόνηση μελέτης που αφορά στη λήψη μέτρων στερέωσης και αποκατάστασης του κεντρικού τμήματος του ενετικού Λιμανιού της Ναυπάκτου.

Για τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση, η οποία εξασφαλίστηκε με παρέμβαση του Δημάρχου Ναυπακτίας κ. Βασίλη Γκίζα και της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαναρνίας και Λευκάδας κ. Ολυμπίας Βικάτου, δεσμεύτηκε ποσό της τάξεως των 60.000,00 ευρώ από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας ανέφερε σχετικά: «Πρόκειται για μία ιδιαιτέρως σημαντική εξέλιξη, καθώς έως σήμερα δεν έχει υπάρξει μελέτη για την αποκατάσταση των σπηλαιώσεων και τη στερέωση του Λιμανιού.  Με σωστό και έγκαιρο προγραμματισμό προχωρούμε τις διαδικασίες, ώστε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που τα τελευταία χρόνια μάς έχει απασχολήσει έντονα. 

Βασικός μας στόχος είναι να προστατεύσουμε και να θωρακίσουμε το ιστορικό μνημείο, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας του τόπου μας.  Η θετική αυτή εξέλιξη είναι προϊόν της αγαστής συνεργασίας των υπηρεσιών του Δήμου μας με τα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων του Υπουργείου Πολιτισμού και ιδιαίτερα του Προϊσταμένου της Δ/νσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων κ.Θεμιστοκλή Βλαχούλη, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, τους οποίους και ευχαριστώ στο σύνολό τους».

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

www.musitsa.com

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ