Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΕΔΝ:  Δέσμευση  για αποτελεσματική και χρηστή διαχείριση όλων των πόρων που διαθέτει η επιχείρηση

Published

on

Σε Ανοικτή Επιστολή προς τους γονείς, το  Διοικητικό συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ναυπακτίας (ΚΕΔΝ) ενημερώνει  για τις δυσκολίες που αιφνιδιαστικά προέκυψαν μετά τον αποκλεισμό από το πρόγραμμα των ΚΔΑΠ παρά πολλών οικογενειών και ταυτόχρονα δεσμεύεται  και διεκδικεί  από την κυβέρνηση να σταματήσει ο άδικος αποκλεισμός των οικογενειών από το πρόγραμμα. Ταυτόχρονα, δεσμεύεται για την αποτελεσματική και χρηστή διαχείριση όλων των πόρων που διαθέτει η επιχείρηση.

Αναφέρει η επιστολή:

«Αγαπητοί γονείς,

Για τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ναυπακτίας από τη 1η Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η νέα χρονιά με τη βαθιά πίστη ότι θα είναι μια ακόμα εποικοδομητική και δημιουργική χρονιά για όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Η πίστη αυτή πηγάζει από το γεγονός ότι καταφέραμε σε πρώτο επίπεδο να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που αιφνιδιαστικά προέκυψαν μετά τον αποκλεισμό από το πρόγραμμα παρά πολλών οικογενειών που πληρούσαν όλες τις προδιαγραφές και τις προϋποθέσεις. Παιδιά που για αρκετά χρόνια απολάμβαναν το πρόγραμμα των ΚΔΑΠ του Δήμου Ναυπακτίας έχουν βρεθεί εκτός του προγράμματος. Οικογένειες που είχαν κάνει τον προγραμματισμό τους όπως κάθε χρόνο φέτος για πρώτη φορά βρέθηκαν εκτός των δομών.

Η ανατροπή αυτή επηρέαζε άμεσα και τον προγραμματισμό της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ναυπακτίας (ΚΕΔΝ). Ωστόσο με τη στενή συνεργασία και την προσωπική  στήριξη  του δημάρχου κ. Βασίλη Γκίζα,  την αμέριστη στήριξη  των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, με την υπεύθυνη στάση των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και την ομόφωνη απόφαση της γενικής τους συνέλευσης  βρέθηκε   η καλύτερη δυνατή λύση, ώστε τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ναυπακτίας να ξεκινήσουν τη νέα χρονιά με όλο το επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό των δομών.

Η λύση αυτή δεν μας εφησυχάζει. Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό την άσκηση πίεσης και διεκδικούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει ο άδικος αποκλεισμός των οικογενειών από το πρόγραμμα. Ευελπιστούμε ότι η κυβέρνηση θα κάνει δεκτό το δίκαιο αίτημα και σύντομα τα παιδιά που έχουν αποκλειστεί θα επιστρέψουν στις δομές παρακολουθώντας το πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων σε ασφαλείς χώρους με την καθοδήγηση παιδαγωγικά καταρτισμένων εκπαιδευτών.

Από σήμερα 7 Σεπτεμβρίου 2020 τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ναυπακτίας λειτουργούν σε απογευματινή βάρδια τηρώντας όλες τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τους αρμόδιους φορείς και εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα προστασίας ώστε τα παιδιά να περνούν δημιουργικά και ευχάριστα το χρόνο τους.

Οι εργαζόμενοι με υψηλό αίσθημα υπευθυνότητας και επαγγελματισμού θα συνεχίσουν να προσφέρουν ποιοτικές και καινοτόμες δράσεις στα παιδιά. Το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΝ με υψηλό αίσθημα ευθύνης δεσμεύεται για την αποτελεσματική και χρηστή διαχείριση όλων των πόρων που διαθέτει η επιχείρηση.

Αγαπητοί γονείς,

Με τη συνεργασία όλων και τη δική σας στήριξη ευελπιστούμε και ευχόμαστε η νέα χρόνια να φέρει τα καλύτερα σε όλους, και πρωτίστως στα παιδιά».

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΝ

Η Πρόεδρος

Μαρία Ζιαμπάρα

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

60.000 ευρώ για τη μελέτη στερέωσης και αποκατάστασης του Λιμανιού της Ναυπάκτου

Published

on

By

ναύπακτος-

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, εγκρίθηκε από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού χρηματοδότηση για την εκπόνηση μελέτης που αφορά στη λήψη μέτρων στερέωσης και αποκατάστασης του κεντρικού τμήματος του ενετικού Λιμανιού της Ναυπάκτου.

Για τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση, η οποία εξασφαλίστηκε με παρέμβαση του Δημάρχου Ναυπακτίας κ. Βασίλη Γκίζα και της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαναρνίας και Λευκάδας κ. Ολυμπίας Βικάτου, δεσμεύτηκε ποσό της τάξεως των 60.000,00 ευρώ από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας ανέφερε σχετικά: «Πρόκειται για μία ιδιαιτέρως σημαντική εξέλιξη, καθώς έως σήμερα δεν έχει υπάρξει μελέτη για την αποκατάσταση των σπηλαιώσεων και τη στερέωση του Λιμανιού.  Με σωστό και έγκαιρο προγραμματισμό προχωρούμε τις διαδικασίες, ώστε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που τα τελευταία χρόνια μάς έχει απασχολήσει έντονα. 

Βασικός μας στόχος είναι να προστατεύσουμε και να θωρακίσουμε το ιστορικό μνημείο, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας του τόπου μας.  Η θετική αυτή εξέλιξη είναι προϊόν της αγαστής συνεργασίας των υπηρεσιών του Δήμου μας με τα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων του Υπουργείου Πολιτισμού και ιδιαίτερα του Προϊσταμένου της Δ/νσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων κ.Θεμιστοκλή Βλαχούλη, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, τους οποίους και ευχαριστώ στο σύνολό τους».

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΕΤΑΑ: Παράταση για τα έξτρα 15.000 voucher για τους παιδικούς σταθμούς

Published

on

By

Η ΕΕΤΑΑ ανακοίνωσε την παράταση για τις αιτήσεις του πρόσθετου προγράμματος επιδότησης voucher ύψους 180 ευρώ για την φιλοξενία 15.000 παιδιών σε παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ. Tο πρόγραμμα απευθύνεται και για μητέρες δημοσίους υπαλλήλους.

Τα τελικά αποτελέσματα των δικαιούχων των επιταγών ύψους 180 ευρώ θα ανακοινωθούν στις 30 Σεπτεμβρίου και αφορά 15.000 παιδιά.

Αντικείμενο του προγράμματος αποτελεί η παροχή στους ωφελούμενους θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών και νηπίων, μέσω της «αξίας τοποθέτησης» (voucher), η οποία θα καλύπτει το σύνολο ή μέρος της αξίας των παρεχόμενων υπηρεσιών για 11 μήνες που αντιστοιχούν στο σχολικό έτος 2020- 2021 (από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 έως την 31η Ιουλίου 2021).

Η πρόσκληση απευθύνεται μητέρες βρεφών και νηπίων, μητέρες νηπίων με Αναπηρία και σε άτομα τα οποία έχουν και ασκούν κατά νόμο την επιμέλεια των παιδιών.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΗΔΙΚΑ: Συνταγές φαρμάκων & παραπεμπτικά στο κινητό σας -Τι πρέπει να κάνετε

Published

on

By

  • Η ΗΔΙΚΑ και το αρμόδιο υπουργείο ενημερώνουν ότι στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης έχει ενσωματωθεί η δυνατότητα άυλης συνταγογράφησης παραπεμπτικών διαγνωστικών εξετάσεων.
  • Οι πολίτες οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν άυλη συνταγογράφηση θα παραλαμβάνουν πλέον ηλεκτρονικά εκτός από τις συνταγές φαρμάκων και τα παραπεμπτικά τους μέσω μηνύματος στο κινητό τους τηλέφωνο (sms) ή/και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους (email).

Εναλλακτικά, αν δεν έχουν διαθέσιμο τον αριθμό του παραπεμπτικού, το διαγνωστικό ιατρείο μπορεί να το αναζητήσει με βάση τον ΑΜΚΑ τους. Σε αυτή την περίπτωση ο πολίτης λαμβάνει sms ή e-mail με κωδικό επιβεβαίωσης, τον οποίο πρέπει να γνωστοποιήσει στο ιατρείο, ώστε να προχωρήσει στην εκτέλεση του παραπεμπτικού.

Η διαδικασία δήλωσης άυλης συνταγογράφησης από τον πολίτη πραγματοποιείται μέσω της διαδικτυακής πύλης gov.gr.

Για όσους πολίτες έχουν επιλέξει ήδη άυλη συνταγογράφηση συνταγών φαρμάκων δεν απαιτείται κάποια επιπλέον ενέργεια.

Βρείτε εδώ αναλυτικές οδηγίες για δήλωση επιθυμίας άυλης συνταγογράφησης από τον πολίτη μέσω των κωδικών ΠΦΥ που έχει λάβει από τον οικογενειακό του ιατρό.  πηγή:aftodioikisi

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

www.musitsa.com

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ