Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΕΔΝ:  Τα πραγματικά γεγονότα που δεν επιδέχονται καμία παρερμηνεία

Published

on

Με αφορμή τα όσα γράφονται σχετικά με το θέμα που προέκυψε με τον ΑΣΕΠ και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ναυπακτίας (ΚΕΔΝ), η πρόεδρος της ΚΕΔΝ  Μαρία Ζιαμπάρα με ανακοίνωσή της  καταγράφει τα γεγονότα, τονίζοντας την αντίθεσή της σε κάθε προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης από οπουδήποτε κι αν προέρχεται.

Αναφέρει η ανακοίνωση:

Στις 12 Μαρτίου μας επιδόθηκε η εμπιστευτική έκθεση του ΑΣΕΠ και αμέσως ενημέρωσα το Δήμαρχο, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΝ και τους επικεφαλής των παρατάξεων. Σύμφωνα με την έκθεση, η ΚΕΔΝ όφειλε να προχωρήσει σε ενέργειες σχετικά με την πρόσληψη 4 εργαζομένων, ενώ η Αποκεντρωμένη Διοίκηση να προχωρήσει σε ενέργειες σε σχέση με τα μέλη του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΝ.

Ακολούθησαν δύο συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, στην πρώτη ομόφωνα αποφασίστηκε να ζητήσουμε τη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου και στη δεύτερη συνεδρίαση αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να προβούμε στην καταγγελία σύμβασης 4 εργαζομένων. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά και από τη σαφή γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας που δεν άφηνε κανένα περιθώριο άλλης επιλογής παρά μόνο τη συμμόρφωση στις υποδείξεις του ΑΣΕΠ.

Η απόφαση αυτή ήταν οδυνηρή για όλα τα μέλη του συμβουλίου που την ψηφίσαμε, αλλά δεν είχαμε καμία άλλη επιλογή. Προσωπικά αμέσως μετά το συμβούλιο ενημέρωσα τους 4 εργαζόμενους επισημαίνοντας ότι θα είμαστε αλληλέγγυοι σε επόμενες νομικές ενέργειες τους. Οι ίδιοι εργαζόμενοι ζήτησαν να τους επιδοθεί η καταγγελία σύμβασης με δικαστικό επιμελητή, πράγμα  το οποίο έγινε.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Γεώργιος Σιαμαντάς κατέθεσε δική του  πρόταση με την οποία  συντάχθηκε και η εκπρόσωπος των εργαζομένων. Ζήτησε να ανατεθεί σε εξειδικευμένο νομικό γραφείο η σύνταξη υπομνήματος προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να δώσει οδηγίες ως υπερκείμενη αρχή.

Όπως προκύπτει και από τη μαγνητοσκοπημένη συνεδρίαση απάντησα στον κ. Σιαμαντά ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είναι αναρμόδια για το θέμα των εργαζομένων. Επειδή όμως, όπως συνηθίζεται, η Αποκεντρωμένη θα ζητήσει στοιχεία από την ΚΕΔΝ, τότε μπορούμε να τα υποβάλλουμε με τη μορφή υπομνήματος. Σε κάθε περίπτωση ανέφερα ότι θα διερευνηθεί για να αξιοποιηθεί η πρόταση του κ. Σιαμαντά.

Για όλες τις ενέργειες κι αποφάσεις σχετικά με το μείζον αυτό θέμα, ως οφείλω από το θεσμικό μου ρόλο, ενημέρωσα λεπτομερώς το δήμαρχο.

Προς έκπληξή μου αργά το βράδυ της Παρασκευής 16/4 διάβασα σε τοπικό μέσο ενημέρωσης ότι ο κ. Σιαμαντάς παραιτείται από το συμβούλιο της ΚΕΔΝ, επειδή η πρότασή του βρήκε «τοίχο». Δεν είχα καμία ενημέρωση για την πρόθεση παραίτησης, ώστε να μπορώ να παρέμβω έγκαιρα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Για το λόγο αυτό  ζήτησα συνάντηση με τον Δήμαρχο και τον κ. Σιαμαντά, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Απριλίου στο γραφείο του δημάρχου. Κατά τη συνάντηση δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και καταλήξαμε σε αυτό που είχε ειπωθεί και στο διοικητικό συμβούλιο, στην υποβολή δηλαδή υπομνήματος προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όταν θα ζητηθούν στοιχεία από την ΚΕΔΝ και ότι από κοινού θα παραστούμε και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.  Επίσης δεσμευτήκαμε όλοι ότι από κοινού θα ενεργήσουμε με επίκεντρο το συμφέρον της ΚΕΔΝ.

Να σημειωθεί ότι η ΚΕΔΝ διαχειρίζεται τα προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι και  Εναρμόνιση Οικογενειακής και επαγγελματικής Ζωής,  απασχολεί συνολικά 70 εργαζόμενους και έχει εκατοντάδες ωφελούμενους στα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.

Παραθέτω τα πραγματικά γεγονότα, γιατί είμαι αντίθετη σε κάθε προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης από οπουδήποτε κι αν προέρχεται σε βάρος της ΚΕΔΝ, των εργαζομένων και των εκατοντάδων ωφελούμενων συμπολιτών μας.

Η πρόεδρος της ΚΕΔΝ

 Μαρία Ζιαμπάρα

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δυο οι Γαλάζιες σημαίες στην Αιτωλ/νια, σε Κάτω Βασιλική και Κρυονέρι

Published

on

By

Ανακοινώθηκαν και επίσημα οι παραλίες με γαλάζια σημαία για το 2021 και η χώρα μας για ακόμη μια φορά είναι ψηλά στη λίστα.   545 Ελληνικές ακτές, 16 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη βραβεύονται με τη Γαλάζια Σημαία το 2021. 

Στο νομό Αιτωλοακαρνανίας  Γαλάζιες σημαίες  θα κυματίζουν στις παραλίες:  Κάτω Βασιλική και Κρυονέρι.

Αντίστοιχα στον Δήμο Δωρίδας βραβεύτηκαν με Γλάζια σημαία οι  ακτές  Ερατεινή, Μοναστηράκι, Σεργούλα και  Χιλιαδού. 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμαρχοι της Αιτωλοακαρνανίας ζητούν επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας

Published

on

By

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου συναντήθηκαν στο Αγρίνιο ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης, ο Δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης, ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας και ο Αντιδήμαρχος Ναυπακτίας Θωμάς Κοτρωνιάς και επαναδιατύπωσαν το αίτημα για επανίδρυση και ισχυροποίηση του Πανεπιστημίου στην Δυτική Ελλάδα.
Αναφέρουν στην δήλωσή τους:

«Με ένα κοινό όραμα ενώνουμε τις δυνάμεις μας στο δίκαιο αίτημα για επανίδρυση  του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.

Κόντρα σε παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και προσωπικές φιλοδοξίες  απαντούμε με τη φωνή της λογικής. Ζητούμε, εδώ και τώρα, να σταματήσει η αιμορραγία της  ακαδημαϊκής  κοινότητας. Ζητούμε τη δικαίωση των τοπικών κοινωνιών και την εδραίωση μιας ακαδημαϊκής κοινότητας που δεν θα είναι έρμαιο προκλητικών σχεδίων.

Είμαστε αποφασισμένοι να μη συναινέσουμε στην περαιτέρω υποβάθμιση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Αγρινίου.

Καμία κατάργηση ή μετακίνηση Τμήματος στο Νομό μας.

Δεν θα αφήσουμε καμία ευκαιρία να χαθεί για την Αιτωλοακαρνανία.

Καλούμε τους Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας  ν’ αναλογιστούν τις ευθύνες τους και ν’ αναλάβουν πρωτοβουλία.

Καλούμε την Υπουργό Παιδείας να πάρει πίσω το «ρουσφέτι» προς τη Σύγκλητο  του Παν. Πατρών.

Να σταματήσει η απαξίωση  της Αιτωλοακαρνανίας.

Η υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου του Παν. Πατρών είναι εχθρική πράξη προς την Αιτωλοακαρνανία και ως τέτοια την αντιμετωπίζουμε.

Πάρτε πίσω το σχέδιο της ντροπής.

Η επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική λύση απέναντι στη συγκεντρωτική λογική του Πανεπιστημίου Πατρών.

Αταλάντευτη θέση μας  είναι η δημιουργία ενός Πανεπιστημίου που θα ενισχύει την παραγωγή νέας γνώσης και την επιστημονική έρευνα. Ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον που προτάσσει  την εξωστρέφεια  και αγκαλιάζει τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες των τοπικών κοινωνιών.

Ένα Πανεπιστήμιο που θα τονώσει την ανάγκη για συνεργασία διαχέοντας τα αποτελέσματα και δίνοντας προοπτική για βιώσιμη και ολοκληρωμένη τοπική ανάπτυξη.

Ένα περιφερειακό Πανεπιστήμιο  που θα είναι βασικός  πόλος ανάπτυξης και οδηγός στην πρόοδο του Τόπου μας.

Οι συγκυρίες επιβάλλουν επαναπροσδιορισμό και διατύπωση εκ νέου ενός σχεδίου που θα δώσει ώθηση και δυναμική στην ευρύτερη περιοχή».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανάπλαση και προσβασιμότητα

Published

on

By

Τα έργα καλά και όλοι τα θέλουν. Τα έργα όσο διαρκούν προκαλούν αλλαγές στις καθημερινές συνήθειες αλλάζοντας συνήθως την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Μέχρι εδώ όλα καλά και ο κόσμος δείχνει ανοχή και κάνει υπομονή μέχρι να τελειώσει η ταλαιπωρία και να ολοκληρωθούν τα έργα.

Τι γίνεται όμως, όταν τα έργα έχουν σταματήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και παραμένουν τα προστατευτικά δίκτυα και οι λαμαρίνες;

Τι γίνεται όταν στην καρδιά της πόλης, λίγο πριν το λιμάνι οι λαμαρίνες έχουν κλείσει το πεζοδρόμιο και οι πεζοί αναγκάζονται να κατέβουν στο δρόμο,  ο οποίος μονίμως έχει κίνηση;

Τι και ποιον προστατεύουν οι λαμαρίνες;

Τους πεζούς πάντως όχι μόνο δεν τους προστατεύουν αλλά τους βάζουν σε κίνδυνο και μάλιστα μεγάλο.

Και το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο για τις ευπαθείς ομάδες.

Είναι οξύμωρο να προβάλει η δημοτική αρχή την ευαισθησία της για τα ΑΜΕΑ βάφοντας χώρους στάθμευσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για Άτομα με Αναπηρίες και να κλείνει τα μάτια της στον λαμαρινένιο τοίχο πριν το λιμάνι.

Και καλά να προχωρούσε το έργο της Ανάπλασης, θα το καταλαβαίναμε.

Τώρα όμως που τίποτε δεν προχωρά εδώ και τόσο καιρό, γιατί να κάνουμε δύσκολη τη ζωή των δημοτών βάζοντας τους μάλιστα σε κίνδυνο κάθε φορά που περνούν από ένα τόσο πολυσύχναστο σημείο.

Δημοσιεύτηκε στην στήλη

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ