Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Κλειδώνουν» τα Ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία

Published

on

Αύριο Παρασκευή αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να γίνουν γνωστά τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, στην οποία συμμετέχουν και οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας, Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου.

Η Κεντρική Επιτροπή θα κληθεί να επικυρώσει τις αποφάσεις της επταμελούς εκλογικής επιτροπής, η οποία, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, θα αναλάβει να επεξεργαστεί τις προτάσεις που έχουν στείλει ή θα στείλουν μέσα στις επόμενες ώρες οι Νομαρχιακές Επιτροπές.

Η λίστα της Αιτωλοακαρνανία θα περιλαμβάνει τα ονόματα των δύο βουλευτών, αλλά και αρκετά ακόμη, που έχουν προταθεί από τα μέλη του κόμματος.

Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες είναι οι  Σταύρος ΚαραγκούνηςΓ. Βασιλείου, Σ. Κοντονάσιου, Καλλιρόη Αυδή, Ηρώ Ζαβογιάννη,  Χρήστος  Κοκκινοβασίλης και Χρήστος Χαλαζιάς. Επίσης ο υφυπουργός Υποδομών Θάνος Μωραΐτης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν και το όνομα του πρ. Υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή.

 

ΝΔ: Προσεκτικές επιλογές

Ύστερα από την άνετη επικράτηση στις ευρωεκλογές, δημιουργούνται νέες καταστάσεις στη Ν.Δ. για τις επικείμενες εθνικές εκλογές του Ιουλίου, καθώς πάρα πολλά στελέχη ζητούν πλέον να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Η ηγεσία της Ν.Δ. δεν σκοπεύει να κινηθεί βιαστικά, θέλοντας να κάνει προσεκτικές επιλογές, αλλά και να αποφύγει τυχόν έντονες αντιδράσεις από «κομμένους» των ψηφοδελτίων.

Έτσι, ο σχεδιασμός προβλέπει την ανακοίνωση σε δόσεις των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν την ψήφο του εκλογικού σώματος στο Νομό.

Έτσι στην Αιτωλοακαρνανία, εκτός από τους βουλευτές Κ. Καραγκούνη, Μ. Σαλμά,  Σπήλιο Λιβανό,  Βασίλης Φεύγα, Τόνια Αράχωβα σίγουρη είναι και η Γεωργία Μπόκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι μάλλον δεδομένη η υποψηφιότητα της Μαρίας Καλπουζάνη  ενώ ακούγεται έντονα και το όνομα της Αναστασίας Σακαρέλη.

Όσον αφορά τα στελέχη από την Ναυπακτία δεν υπάρχει ακόμα καμία κινητικότητα.

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας jet ski σε παραλίες Ναυπακτίας και Δωρίδας

Published

on

By

Με απόφαση του Λιμεναρχείου  απαγορεύεται η κυκλοφορία των ιδιωτικής χρήσης ή εκμισθούμενων θαλάσσιων μοτοποδηλάτων ανεξαρτήτως τύπου ή/και ονομασίας ( SEA BEETLE, SEA BIKE, SURF JET, JET SKI κτλ) κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο έτους 2019, μεταξύ των ωρών 14:00 – 17:00 στις θαλάσσιες περιοχές δικαιοδοσίας Α΄ Λ/Τ Ναυπάκτου τα όρια των οποίων συμπίπτουν με κατοικημένες περιοχές όπως περιγράφονται παρακάτω:

Εξαιρείται η είσοδος και έξοδος σκαφών από τους λιμένες και αλιευτικά καταφύγια ανωτέρω περιοχών με ταχύτητα έως 5 ν.μ. την ώρα και κατεύθυνση από και προς την ανοικτή θάλασσα.

Οι παραβάτες της παρούσας Απόφασης ανεξάρτητα από τυχόν ποινικές ή άλλες ευθύνες που συντρέχουν , σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, υπόκεινται και στις κυρώσεις του άρθρου 157 του Ν.Δ.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο επίκεντρο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Published

on

By

Το τελευταίο διάστημα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τράβηξε το ενδιαφέρον και μάλιστα έπαιξε σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.

Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι οι δυο πολιτικοί αρχηγοί Τσίπρας και Μητσοτάκης και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επέλεξαν την Αχαΐα για να είναι υποψήφιοι.

Σαφώς η κίνηση αυτή έχει το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Μήπως εμείς οι από το «πάνω αυλάκι» απλά παρακολουθούμε τις εξελίξεις γιατί είναι βέβαιο ότι η κατανομή των εδρών παίζεται και σε επίπεδο περιφέρειας.

 

#Δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική συνδρομητική εφημερίδα Nafsweek, που κάθε Παρασκευή φτάνει στα e-mail των συνδρομητών μας. 

Γίνε σήμερα συνδρομητής ΕΔΩ

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναβίωσαν τα “Ριζικάρια” στο κάστρο στη Ναύπακτο

Published

on

By

«Ανοίγουμε τον Κλήδονα με τ’ Αη Γιαννιού τη χάρη, όπου ‘ναι καλορίζικος να βγει το ριζικάρι».

Με αυτά τα λόγια άνοιγε κάθε χρόνο ο Κλήδονας, ανήμερα τ’ Αη Γιαννιού του Ριγανά κι οι νέοι και οι νέες καρδιοχτυπούσαν απ’ τη νύχτα της παραμονής, ώσπου να ακούσουν τα μαντέματα της Ριζικάρισσας.

Αναβίωση του παλιού εθίμου,  ανήμερα του Αη Γιάννη του Ριγανά,  πραγματοποίησε για μια ακόμα χρονιά  ο Σύλλογος «Ναύπακτος Πολιτιστικές Διαδρομές»,  φέρνοντας  στις μνήμες των παλαιοτέρων  τ’ αμίλητο νερό και τον Κλήδονα.

Το έθιμο αναβίωσε την  Κυριακή 23 Ιουνίου στο Τζαμί στο κάστρο με ένα εξαιρετικό μουσικοθεατρικό δρώμενο, που  σηματοδοτούσε το τέλος της άνοιξης και την αρχή του καλοκαιριού. Παρόντες, ο απερχόμενος δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος αλλά κι ο νέος Βασίλης Γκίζας, που δέχτηκαν τις ευχές και τις παραινέσεις της «Ριζικάρισσας».

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-slider

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ