Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

«Κλικ Ζωής» για τους ηλικιωμένους από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Published

on

Τη δωρεάν υπηρεσία «αυτόνομης διαβίωσης και ασφαλούς γήρανσης ηλικιωμένων»  παρουσίασε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την υποστήριξη της «Γνώμων» Πληροφορικής, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 4 Απριλίου 2022, στο συνεδριακό κέντρο της «Αγορά Αργύρη», στην Πάτρα.

Πρόκειται για ένα νέο καινοτόμο πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών τηλεφροντίδας με αποδέκτες, τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας,Νεκτάριος Φαρμάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Με γνώμονα τις δυσκολίες που διαπιστώσαμε ότι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι ηλικιωμένοι και το  οικογενειακό περιβάλλον τους στο διάστημα της πανδημίας, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε δράσεις που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες και θα διευκολύνουν τη διαβίωση των ηλικιωμένων. Μία από αυτές είναι η δράση «Παροχή υπηρεσιών Αυτόνομης Διαβίωσης και Ασφαλούς Γήρανσης Ηλικιωμένων στην Δυτικής Ελλάδας» που εντάξαμε στο Επιχειρησιακό μας Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και χρηματοδοτούμε με 1,29 εκατ. ευρώ.

Ουσιαστικά, η υπηρεσία «Κλικ ζωής»  προσφέρει 24ωρη τηλεφωνική υποστήριξη και παρακολούθηση σε ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους ή/και είναι χρόνια πάσχοντες.

Μέσω της ειδικής συσκευής (κουμπί πανικού, ανιχνευτής πτώσης, γεωεντοπισμός), προσφέρεται  εξατομικευμένη προσοχή, η οποία όχι μόνο βελτιώνει τις συνθήκες ασφαλείας, αλλά και μειώνει το αίσθημα της μοναξιάς και το φόβου στην καθημερινή ζωή. Αξίζει να αναφερθεί ότι το πρότυπο Κέντρο Διαχείρισης κλήσεων είναι στελεχωμένο με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, το οποίο έχει άμεση πρόσβαση στο αρχείο κάθε ηλικιωμένου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος σημείωσε: « Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι εδώ με δράσεις που αποδεικνύουν την κοινωνική της αποστολή και θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη παρέχοντας τους δωρεάν υπηρεσίες όπως αυτή που ξεκινάει να υλοποιείται  και ευελπιστούμε μελλοντικά να την επεκτείνουμε ώστε να συμπεριληφθούν περισσότερα από 1000 άτομα»

Ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Χρήστος Παπασημακόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου συνόλου δράσεων της ΠΔΕ που υλοποιείται  από την Γενική Διεύθυνση Υγείας. Στα πλαίσια αυτά, θα προγραμματιστεί και στους τρείς νομούς, εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας και κοινωνικής μέριμνας σε όλους τους δήμους και φορείς της κοινωνίας των πολιτών»,

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Περιφερειακής Ανάπτυξης της «Γνώμων» Πληροφορικής, Λιβέριος Σταυρόπουλος ανέφερε: «Η προτεινόμενη υπηρεσία υποβοήθησης διαβίωσης ηλικιωμένων, έχει σκοπό να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της απομόνωσης και ένδειας των ηλικιωμένων, είναι πλήρως εναρμονισμένη με τον κοινωνικό ρόλο και τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας εξυπηρετώντας την κοινωνική ανάγκη για τη στήριξη και ένταξη.Το Κλικ Ζωής στο πλαίσιο του έργου παροχής υπηρεσιών αυτόνομης διαβίωσης και ασφαλούς γήρανσης των ηλικιωμένων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έρχεται να στηρίξει και να προάγει  την προσπάθεια δημιουργίας μιας κεντρικής υπηρεσίας υποστήριξης των ηλικιωμένων»

Η Γεροντολόγος, Νομικός με εξειδίκευση  το δίκαιο υγείας, Μαρία Ζαφειροπούλου, έκανε αναφορά στο πρόγραμμα μιλώντας για τις προκλήσεις στη διασύνδεση δομών και στην εκπαίδευση επαγγελματιών και ηλικιωμένων ενώ η Σύμβουλος Περιφερειακής Ανάπτυξης, Βίβιαν Τασσόπουλου, παρουσίασε τη πορεία του συγκεκριμένου έργου, ανιχνεύοντας τις ανάγκες των ηλικιωμένων.

Τέλος, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Τάκης Παπαδόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου, Ανδρέας Φίλιας.

Να σημειωθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι του προγράμματος μπορούν να υποβάλουν αίτηση τηλεφωνικά μέχρι τις 30 Απριλίου 2022καλώντας στον αριθμό: 2611 100425.Επίσης μπορούν λάβουν περισσότερες λεπτομέρειες μέσα από την διαδικτυακή σελίδα του έργου pde.clickzois.gr

Η εκδήλωση μεταδόθηκε και μέσω livestreaming και μπορείτε να την παρακολουθήσετε διά μέσω του ακόλουθου συνδέσμου:

https://youtu.be/NHV1vkVyzmY

 Η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/PbH8X2raZFI

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Θερινό Ωράριο Εμπορικών Καταστημάτων Ναυπάκτου

Published

on

By

Ξεκινά από Δευτέρα 4 Ιουλίου το θερινό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων της Ναυπάκτου.

“Ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους καλές δουλειές την καλοκαιρινή περίοδο που είναι και η πιο σημαντική περίοδος για την οικονομία της περιοχής μας…”
Εκ του ΔΣ
του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου
Ο Πρόεδρος
Αποστόλης Παπαϊωάννου

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

ΝΑΙ στην ανάπλαση από την Ομοσπονδία – Ανακοίνωση / κάλεσμα

Published

on

By

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με το θέμα της Ανάπλασης στο ιστορικό κέντρο της Ναυπάκτου, με το θέμα να συζητείται σήμερα στο Δημοτικό συμβούλιο, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ναυπακτίας και Δωρίδας  αναφέρει: 

”  Πρiν από 3 χρόνια και εν μέσω πολλών διαφωνιών και ενστάσεων από την μεριά της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών έγινε η τοποθέτηση του εργολάβου και ξεκίνησε ένα από τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων ετών στην Ναύπακτο. Μέχρι σήμερα καταφέρανε να γίνει η πλακόστρωση της οδού Μπότσαρη, δεν τελείωσε ακόμα η οδός Ναυμαχίας, δεν τελείωσε ακόμα η οδός Σοιδά , δεν τελείωσε ακόμα ( έστω και για χρήση ‟PARKING”) ο χώρος  μπροστά στο κτίριο ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ, και η οδός Αγελάου ,ένας δρόμος μόλις  50 μέτρων, τα έργα «συνεχίζονται» εδώ και 1 χρόνο.

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου και μετά την τελευταία παράταση που δόθηκε στον εργολάβο, είναι τον Σεπτέμβριο του 2023. Όμως το σημαντικότερο κομμάτι του έργου που είναι από το Δημαρχείο μέχρι την οδό Θέρμου, στο οποίο προβλέπεται η αντικατάσταση του ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΥ ΑΜΙΑΝΤΟΣΩΛΗΝΑ ύδρευσης και ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΜΒΡΙΑ ΥΔΑΤΑ ώστε αυτά να μην καταλήγουν στην θάλασσα, με ότι αυτό συνεπάγεται ,δεν ξεκίνησε ακόμα.

Την Πέμπτη 30-6-2022 συζητείται το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ίσως μάθουμε που βρίσκονται οι ευθύνες μη ολοκλήρωσης του έργου αλλά  θα ληφθεί και απόφαση για την συνέχιση ή μη του έργου.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας με ομόφωνη απόφαση μας και χωρίς να εξετάζουμε αν φταίει η Περιφέρεια, ο Δήμος, ο εργολάβος ή όλοι μαζί, ζητάμε την συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου ,με τις τροποποιήσεις της μελέτης που έχουμε ζητήσει , εκτιμώντας την σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα του έργου για την τουριστική ανάπτυξη και την αισθητική αναβάθμιση της πόλης ,αλλά και την υγιεινή και ασφάλεια όλων μας.

Σας καλούμε την Πέμπτη 30-6-2022 και ώρα 18:30 στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ,για να απαιτήσουμε :

ΞΗΛΩΜΑ ΤΟΥ ΑΜΙΑΝΤΟΣΩΛΗΝΑ

ΚΑΘΑΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ – ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ”

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Τουρνουά ποδοσφαίρου των ΚΔΑΠ του Δήμου

Published

on

By

Την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022, στο γήπεδο ποδοσφαίρου του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου πραγματοποιήθηκε το 1ο τουρνουά ποδοσφαίρου, μεταξύ των ΚΔΑΠ του Δήμου Ναυπακτίας, με στόχο την προώθηση του αθλητικού πνεύματος, την ευγενή άμιλλα, την ψυχαγωγία και την άθληση.

Πλήθος παιδιών συμμετείχαν στους αγώνες, έχοντας την ευκαιρία, να γνωρίσουν καλύτερα το άθλημα και να αναπτύξουν το αίσθημα του συναγωνισμού και της ομαδικότητας, μέσα από τους κανόνες που το διέπουν.

Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, με πλήρη συμμετοχή και έκλεισε με την απονομή μεταλλίων από την Πρόεδρο της ΚΕΔΝ κα Άντα Καυκιά, σε όλα τα παιδιά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ