Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

«Κλικ Ζωής» για τους ηλικιωμένους από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Published

on

Τη δωρεάν υπηρεσία «αυτόνομης διαβίωσης και ασφαλούς γήρανσης ηλικιωμένων»  παρουσίασε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την υποστήριξη της «Γνώμων» Πληροφορικής, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 4 Απριλίου 2022, στο συνεδριακό κέντρο της «Αγορά Αργύρη», στην Πάτρα.

Πρόκειται για ένα νέο καινοτόμο πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών τηλεφροντίδας με αποδέκτες, τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας,Νεκτάριος Φαρμάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Με γνώμονα τις δυσκολίες που διαπιστώσαμε ότι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι ηλικιωμένοι και το  οικογενειακό περιβάλλον τους στο διάστημα της πανδημίας, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε δράσεις που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες και θα διευκολύνουν τη διαβίωση των ηλικιωμένων. Μία από αυτές είναι η δράση «Παροχή υπηρεσιών Αυτόνομης Διαβίωσης και Ασφαλούς Γήρανσης Ηλικιωμένων στην Δυτικής Ελλάδας» που εντάξαμε στο Επιχειρησιακό μας Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και χρηματοδοτούμε με 1,29 εκατ. ευρώ.

Ουσιαστικά, η υπηρεσία «Κλικ ζωής»  προσφέρει 24ωρη τηλεφωνική υποστήριξη και παρακολούθηση σε ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους ή/και είναι χρόνια πάσχοντες.

Μέσω της ειδικής συσκευής (κουμπί πανικού, ανιχνευτής πτώσης, γεωεντοπισμός), προσφέρεται  εξατομικευμένη προσοχή, η οποία όχι μόνο βελτιώνει τις συνθήκες ασφαλείας, αλλά και μειώνει το αίσθημα της μοναξιάς και το φόβου στην καθημερινή ζωή. Αξίζει να αναφερθεί ότι το πρότυπο Κέντρο Διαχείρισης κλήσεων είναι στελεχωμένο με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, το οποίο έχει άμεση πρόσβαση στο αρχείο κάθε ηλικιωμένου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος σημείωσε: « Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι εδώ με δράσεις που αποδεικνύουν την κοινωνική της αποστολή και θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη παρέχοντας τους δωρεάν υπηρεσίες όπως αυτή που ξεκινάει να υλοποιείται  και ευελπιστούμε μελλοντικά να την επεκτείνουμε ώστε να συμπεριληφθούν περισσότερα από 1000 άτομα»

Ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Χρήστος Παπασημακόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου συνόλου δράσεων της ΠΔΕ που υλοποιείται  από την Γενική Διεύθυνση Υγείας. Στα πλαίσια αυτά, θα προγραμματιστεί και στους τρείς νομούς, εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας και κοινωνικής μέριμνας σε όλους τους δήμους και φορείς της κοινωνίας των πολιτών»,

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Περιφερειακής Ανάπτυξης της «Γνώμων» Πληροφορικής, Λιβέριος Σταυρόπουλος ανέφερε: «Η προτεινόμενη υπηρεσία υποβοήθησης διαβίωσης ηλικιωμένων, έχει σκοπό να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της απομόνωσης και ένδειας των ηλικιωμένων, είναι πλήρως εναρμονισμένη με τον κοινωνικό ρόλο και τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας εξυπηρετώντας την κοινωνική ανάγκη για τη στήριξη και ένταξη.Το Κλικ Ζωής στο πλαίσιο του έργου παροχής υπηρεσιών αυτόνομης διαβίωσης και ασφαλούς γήρανσης των ηλικιωμένων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έρχεται να στηρίξει και να προάγει  την προσπάθεια δημιουργίας μιας κεντρικής υπηρεσίας υποστήριξης των ηλικιωμένων»

Η Γεροντολόγος, Νομικός με εξειδίκευση  το δίκαιο υγείας, Μαρία Ζαφειροπούλου, έκανε αναφορά στο πρόγραμμα μιλώντας για τις προκλήσεις στη διασύνδεση δομών και στην εκπαίδευση επαγγελματιών και ηλικιωμένων ενώ η Σύμβουλος Περιφερειακής Ανάπτυξης, Βίβιαν Τασσόπουλου, παρουσίασε τη πορεία του συγκεκριμένου έργου, ανιχνεύοντας τις ανάγκες των ηλικιωμένων.

Τέλος, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Τάκης Παπαδόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου, Ανδρέας Φίλιας.

Να σημειωθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι του προγράμματος μπορούν να υποβάλουν αίτηση τηλεφωνικά μέχρι τις 30 Απριλίου 2022καλώντας στον αριθμό: 2611 100425.Επίσης μπορούν λάβουν περισσότερες λεπτομέρειες μέσα από την διαδικτυακή σελίδα του έργου pde.clickzois.gr

Η εκδήλωση μεταδόθηκε και μέσω livestreaming και μπορείτε να την παρακολουθήσετε διά μέσω του ακόλουθου συνδέσμου:

https://youtu.be/NHV1vkVyzmY

 Η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/PbH8X2raZFI

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Το Πρόγραμμα Εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην Ναύπακτο και το Αντίρριο

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας τιμά την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου με εορταστικές εκδηλώσεις στην Ναύπακτο και το Αντίρριο.  Από τις 8:00 το πρωί της 23ης Μαρτίου και έως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί γενικός σημαιοστολισμός στα Δημόσια, Δημοτικά Καταστήματα και Καταστήματα ΝΠΔΔ, ενώ θα φωταγωγηθούν τα Δημόσια, Δημοτικά Καταστήματα, Καταστήματα ΝΠΔΔ και οι Τράπεζες τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.

 Δήλωση κατάθεσης στεφάνων στο τηλέφωνο του Δήμου 26340 38646 (κ. Παναγιώτης Παπαναστασόπουλος)

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων 

Ναύπακτος

Ώρα 7.30΄

·      Χαρμόσυνη σήμανση από τις καμπάνες των Ιερών Ναών µε  φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου  και Αγίου Βλασίου.

Ώρα 9.30΄

·      Άφιξη στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, του Δημάρχου, των Βουλευτών, του Δημοτικού Συμβουλίου,  των Δημοσίων Αρχών και των Σημαιοφόρων των Σχολείων.

Ώρα 10.00΄ 

·      Τέλεση Δοξολογίας χοροστατούντος του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, κ.κ. Ιεροθέου.

Ώρα 10.20΄

·      Πέρας της Δοξολογίας και μετάβαση στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στην πλατεία Φαρμάκη.
Τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης για την ανάπαυση των ψυχών εκείνων, που έπεσαν αγωνιζόμενοι για την Ελευθερία   της Πατρίδας.

·      Τήρηση ενός λεπτού σιγής στην Μνήμη των αθανάτων νεκρών.

·      Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από τον κ. Αντώνη Μπέκο, Διευθυντή 2ου Γυμνασίου Ναυπάκτου,

·      Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη (πλατεία Φαρμάκη) από τις Πολιτικές Αρχές, τους εκπροσώπους των Δημοσίων Αρχών, εκπροσώπους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τοπικών συλλόγων και φορέων.

Ώρα 11.10΄

·      Παρέλαση τμημάτων από την οδό Αθηνών έως την οδό Αγελάου των οποίων θα προηγείται η Παπαχαραλάμπειος Δημοτική Φιλαρμονική.

Τελετάρχες ορίζουμε τους:

1. κ.Ιωάννα Κωστή, Δημοτική Υπάλληλο, για τον χώρο του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη.

2. κ.Γρηγόριο Τσιάκα, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής, 2ου Γυμνασίου Ναυπάκτου, που θα έχει το γενικό πρόσταγμα των τμημάτων που θα λάβουν μέρος στην παρέλαση. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6944426981 26340 22230.

Αντίρριο

Ώρα 7.30΄

·       Χαρμόσυνη σήμανση από τις καμπάνες των Ιερών Ναών µε  φροντίδα της Ιεράς  Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου

Ώρα 9.30΄

·       Άφιξη στον Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγίου Νικολάου των τοπικών κ.α Αρχών καθώς και των Σημαιοφόρων των Σχολείων.

Ώρα 10.00΄

·  Τέλεση Δοξολογίας.

Ώρα 10.20΄

·       Πέρας της Δοξολογίας και μετάβαση στην Πλατεία Χορμόβα.

·       Τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης για την ανάπαυση των ψυχών εκείνων, που έπεσαν αγωνιζόμενοι για την Ελευθερία  της Πατρίδας.

·       Τήρηση ενός λεπτού σιγής στην Μνήμη των αθανάτων νεκρών.

·       Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από την κα. Ιωάννα Μαυρίδου, Εκπαιδευτικό στο Δημοτικό Σχολείο Αντιρρίου.

·       Κατάθεση στεφάνων

Ώρα 11.00΄

·       Παρέλαση τμημάτων εντός της πλατείας Χορμόβα, των οποίων θα προηγείται  η Φιλαρμονική Αντιρρίου.

Τελετάρχη ορίζουμε την:

1. κ.Λένα Δημοπούλου, Δημοτική Υπάλληλο, για τον χώρο της Πλατείας Χορμόβα.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Δάφνη Ναυπάκτου

Published

on

By

Τήν Τρίτη Κυριακή τῶν Νηστειῶν ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου κ. Ἱερόθεος λειτούργησε στόν περικαλή Ἱερό Ναό τῆς Ἁγίας Παρασκευῆς στήν Δάφνη Ναυπακτίας.

Τό χωριό Δάφνη βρίσκεται λίγο ἔξω ἀπό τή Ναύπακτο στά σύνορα τοῦ Νομοῦ Αἰτωλοακαρνανίας καί Φωκίδος. Ὁ Ναός τῆς Ἁγίας Παρασκευῆς πού ἔκτισαν μέ ξεχωριστό μεράκι οἱ Δαφνιῶτες εἶναι καινούργιος καί ἀπό τούς μεγαλύτερους Ναούς τῆς Μητροπόλεως Ναυπάκτου.

Κατά τή διάρκεια τοῦ κοινωνικοῦ ἀναγνώστηκε ἀπό τόν Ἀρχιμανδρίτη π. Εἰρηναῖο Κουτσογιάννη ἱεροκήρυκα τῆς Μητροπόλεως Ναυπάκτου ἡ ἐγκύκλιος τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος «Περί τῶν Ἱερατικῶν Κλήσεων».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ποιος θα είναι ο «καθαρός» μισθός από 1η Απριλίου-Αλλάζει το επίδομα ανεργίας

Published

on

By

Μετά την ανακοίνωση της αύξησης στον κατώτατο μισθό από τον Πρωθυπουργό, το πρωί της Παρασκευής 17 Μαρτίου 2023, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης διευκρίνισε τα εξής:

Από την 1η Απριλίου, ο κατώτατος μισθός θα φτάσει τα 780 ευρώ (μικτά) από τα 650 ευρώ που ήταν το 2019.

585.000 εργαζόμενοι θα επωφεληθούν.

Ως σήμερα ο κατώτατος (μικτός) μισθός ήταν στα 713 ευρώ.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού συμπαρασύρει προς τα πάνω 19 επιδόματα, μεταξύ των οποίων και το επίδομα ανεργίας που ανέρχεται πλέον στα 479 ευρώ.

Τι ισχύει με τις τριετίες

Ειδικότερα οι μισθοί με τριετίες – για όσους τις δικαιούνται – αυξάνονται στα 858 ευρώ για όσους έχουν μία τριετία, στα 936 ευρώ για όσους έχουν δύο τριετίες και στα 1.014 ευρώ για όσους έχουν τρείς τριετίες.

Δικαίωμα τριετιών έχουν όσοι εργαζόμενοι διέθεταν την σχετική προϋπηρεσία στις 14.02.2012.

Τι ισχύει για τους υπόλοιπους εργαζόμενους

Η άρση του περιορισμού των τριετιών – για τους υπόλοιπους εργαζόμενους – θα αποφασισθεί όταν η ανεργία μειωθεί κάτω από το 10%. Ήδη τον Ιανουάριο η ανεργία παρουσίασε μεγάλη μείωση στο 10,8%. Όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης στο τέλος του έτους θα εξετασθούν οι δείκτες και θα αποφασισθεί – εφόσον ο στόχος του 10% επιτευχθεί – πότε θα αρθεί το μέτρο του περιορισμού των τριετιών.

Ωστόσο η ραγδαία αποκλιμάκωση των ποσοστών της ανεργίας που καταγράφεται τους τελευταίους μήνες, φέρει – προ των πυλών – την επαναφορά των μισθολογικών τριετιών για όλους και όχι μόνο για όσους είχαν την απαραίτητη προϋπηρεσία προ του 2012, κάτι που ισχύει σήμερα.

Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι που έχουν την απαραίτητη προϋπηρεσία θα μπορούν να λάβουν προσαυξήσεις έως και 30%.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ