Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κοινή συνέντευξη των υποψηφίων Δημάρχων Ναυπακτίας ζωντανά από την web TV του Nafsweek

Published

on

Το  Nafsweek.gr στο πλαίσιο της ενημέρωσης  των συμπολιτών μας, ενόψει των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019, διοργανώνει κοινή συνέντευξη των υποψηφίων Δημάρχων Ναυπακτίας, την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 και ώρα 19:00, που θα μεταδοθεί ζωντανά από την διαδικτυακή τηλεόραση του Nafsweek.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οι αριθμοί των δημοτικών εκλογών δίνουν την πρωτιά στον Δήμο Ναυπακτίας

Published

on

By

Στις Δημοτικές εκλογές 2019, για την ανάδειξη των Δημοτικών Αρχών σε 332 Δήμους, συμμετέχουν 1.634 υποψήφιοι Συνδυασμοί.

Το 2014 συμμετείχαν στις Δημοτικές εκλογές 1.441 Συνδυασμοί για 325 Δήμους (αύξηση 13,4 % το 2019 έναντι του 2014).

  • Από τους 1.634 υποψηφίους Δημάρχους, οι 760 (ποσοστό 46,5%) ήταν υποψήφιοι Δήμαρχοι ή Πρόεδροι Κοινοτήτων σε προηγούμενες Δημοτικές Εκλογές (μετά το 1978, έως το 2014).
  • Επίσης, από τους 1.634 υποψηφίους Δημάρχους οι 896 (ποσοστό 54,8%) ήταν Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δήμων της δημοτικής περιόδου 2014-2019.

Ειδικότερα όμως, σε σχέση με το 2014, σημειώνουμε τα εξής :

  • Από τους σημερινούς 325 Δημάρχους (εκλεγέντες το 2014) είναι εκ νέου υποψήφιοι το 2019 οι 254 (ποσοστό 78,15 %). Δηλαδή 78 τουλάχιστον Δήμοι θα αλλάξουν Δήμαρχο.
  • Από τους υπόλοιπους 1.187 υποψηφίους Δημάρχους του 2014, που δεν εξελέγησαν Δήμαρχοι, οι 376 (ποσοστό 32,7 %) είναι πάλι υποψήφιοι το 2019.

Και το 2019, όπως το 2014, υπάρχουν 4 Δήμοι(Αγαθονησίου, Λειψών, Αγίου Ευστρατίου, Σικίνου), στους οποίους δεν θα υπάρξει ανταγωνισμός, αφού μόνο ένας Συνδυασμόςθα «διεκδικήσει» τη Δημοτική Αρχή.

Επιπλέον, σε 26 ακόμη Δήμουςδεν θα γίνουν εκλογές τη Β’ Κυριακή,αφού ο Δήμαρχος θα αναδειχθεί από την πρώτη Κυριακή, μεταξύ δύο Υποψηφίων.

Ο Δήμος Ναυπακτίας, σε σύγκριση με τον πληθυσμό του, διαθέτει τους περισσότερους «μνηστήρες» του δημαρχιακού θώκου, οκτώ!

Σημειώνεται πως πανελλαδικά η μέση αναλογία υποψηφίων Συνδυασμών ανά Δήμο είναι 4,92.

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κάτια Παναγιωτοπούλου: Γιατί είμαι υποψήφια με τον Γιάννη Μπουλέ

Published

on

By

Με γνώμονα μόνο την ανάπτυξη της Ναυπακτίας επέλεξα να γίνω μέλος της ΑΔΚΝ και να συμμετέχω ενεργά στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Εκτίμησα πως η ΑΔΚΝ  τιμώντας το όνομά της, είναι μια πολυσυλλεκτική ομάδα, χωρίς πολιτικά ερείσματα.  Αποτελείται από μια ομάδα  καταρτισμένων ανθρώπων που  στοχεύουν στην ανάδειξη της Ναυπακτίας.

Συμπορεύομαι, με το Γιάννη Μπουλέ που με συνέπεια μελέτησε,  πρότεινε και έπραξε και  πιστός στις αρχές του δηλώνει παρών  στην τοπική αυτοδιοίκηση.  Έχοντας έμπειρη ματιά δίνει βήμα στους νέους ανθρώπους να δημιουργήσουν

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ασημακόπουλος Δημήτρης: «Ας δούμε καθαρά και ας βάλουμε με σωστά κριτήρια το λιθαράκι μας»

Published

on

By

Κάποιοι θα πουν όλοι τα ίδια κάνουνε… Πιο μικρός το ίδιο έλεγα κι εγώ… Όμως αν το ψάξουμε, αν ρωτήσουμε , αν πραγματικά ψάξουμε να βρούμε πώς πραγματικά έχει η κατάσταση και αν αναλογιστούμε εμείς τι κάνουμε για αυτό,  θα δούμε ότι δεν είναι έτσι… Δεν είναι όλοι μια από τα ίδια.

Το σπίτι φτιάχνεται από τα θεμέλια, έτσι και ο Δήμος… Η επιχείρηση για να επενδύσει πρέπει να έχει την μελέτη, το πλάνο και το κεφάλαιο, έτσι και ο Δήμος… Για να ξυπνήσω αύριο το πρωί σε μια νέα μέρα, πρέπει να ανοίξω τα μάτια μου και να πάρω ανάσα, έτσι και ο Δήμος…

Ας δούμε καθαρά και ας βάλουμε με σωστά κριτήρια το λιθαράκι μας ώστε ο Δήμος να ξαναπάρει την ανάσα και να βρει τα φτερά που εμείς οι ίδιοι του κόψαμε… Δεν αντέχει άλλους πειραματισμούς η Ναυπακτία. Το νέο δεν είναι πάντα νέο όπως κάποιοι το επικαλούνται. Το νέο πρέπει να έχει τη δύναμη να ανατρέψει παλαιοκομματκές αντιλήψεις, μικροπολιτικές που στηρίζονται στα ταξίματα και στις ψεύτικες υποσχέσεις…

ΟΙ υποψήφιοι δεν πρέπει να είναι απλά ονόματα ενός ψηφοδελτίου και οι ψηφοφόροι δεν πρέπει να είναι ηθικοί αυτουργοί των εγκλημάτων σε βάρος των ιδίων… Δεν είμαστε υποψήφιοι και εσείς ψηφοφόροι σε αυτόν τον εκλογικό νόμο… Είμαστε όλοι μια ομάδα που απλά μέσα από εμάς θα ακουστεί η φωνή όλων σας….

Εγώ  δηλώνω Παρών και δεσμεύομαι να έχω φωνή και άποψη με στόχο να γίνονται παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μου και παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν τον τόπο μας…

Να είμαστε όλοι παρόντες και ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι, όλοι όσοι θέλουμε και επιλέγουμε να μείνουμε εδώ, στη Ναύπακτο της καρδιάς μας .

Να είμαστε παρόντες με την ψήφο μας  για να επιλέξουμε αυτό που πραγματικά μας αξίζει.

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-rouxa-axesouar-kosmimata

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ