Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κραυγή αγωνίας από τα ΚΔΑΠ και  ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Ναυπακτίας – Μένουν εκτός δεκάδες παιδιά

Published

on

Πρωτοφανή, επικίνδυνη και καταστροφική εξέλιξη χαρακτήρισε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών — ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων σε  επείγουσα Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό.

Εξέλιξη  που προκάλεσε ο σχεδιασμός των συναρμόδιων Υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας και Ανάπτυξης, σχετικά με την χρηματοδότηση των δημοτικών ΚΔΑΠ πανελλαδικά, με συνέπεια να μείνουν εκτός δομών ΚΔΑΠ – ενώ πληρούσαν στο έπακρο τα κριτήρια- παιδιά  μετά από χρόνια αδιάκοπης συμμετοχής και παιδαγωγικής απασχόλησης σε αυτές τις δομές.

Με το πρόβλημα να εμφανίζεται και στον Δήμο Ναυπακτίας,  σε κατεπείγουσα συνεδρίαση, συνήλθε χθες  Τρίτη 25 Αυγούστου 2020,  το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ναυπακτίας  (ΚΕΔΝ),  ύστερα από την έκδοση και των οριστικών αποτελεσμάτων της Πρόσκλησης   9549/16-7-2020 της ΕΕΤΑΑ ΑΕ, από τα οποία υπάρχει αισθητή μείωση των ωφελουμένων ατόμων (Voucher) σε τοπικό αλλά και πανελλαδικό επίπεδο.

Στην συνεδρίαση αποφασίστηκε ομόφωνα από το ΔΣ της ΚΕΔΝ η  σύνταξη και αποστολή επιστολής διαμαρτυρίας προς τους αρμόδιους φορείς για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στις δομές των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ τόσο στους ωφελούμενους όσο και στους εργαζόμενους, αν δεν υπάρξει περαιτέρω κρατική χρηματοδότηση.

Ταυτόχρονα ορίστηκε συνάντηση για αύριο  Πέμπτη 27 Αυγούστου με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας για ενημέρωση και την συνδρομή του – προώθηση  του σοβαρού αυτού θέματος στα αρμόδια όργανα, όπως η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).                                                                                                                                                       

Εκτός προγράμματος τα μισά παιδιά!

Η επιστολή που συνέταξε και ψήφισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης με αποδέκτες  τον    Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, την  Υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, τους Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους  Νομού Αιτ/νίας, τον Πρόεδρο Της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, τον Πρόεδρο ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας Θανάση Παπαδόπουλο, τον Πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ Σπύρο Σπυρίδωνα και κοιν/ση  στον Δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλειο Γκίζα,   αναφέρει:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ωφελούμενων της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» το Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ναυπακτίας (ΚΕΔΝ) εξέτασε την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Δήμο μας για την προσεχή περίοδο η οποία πολύ περιληπτικά έχει ως εξής:

Το πρόγραμμα που υλοποιούσε η ΚΕΔΝ μέχρι σήμερα εξυπηρετούσε πλέον των 400 ωφελουμένων και απασχολούνται σ’ αυτό 43 εργαζόμενοι, επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό.

Η μεγάλη απήχηση που είχε το πρόγραμμα λόγω της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, δημιούργησε κίνητρο για μεγαλύτερη συμμετοχή σ’ αυτό από οικογένειες που πληρούν τα κριτήρια της επιλεξιμότητας. Ενώ λοιπόν οι αιτήσεις για φέτος αυξήθηκαν ένας μεγάλος αριθμός ωφελουμένων που ανέμεναν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αποκλείσθηκε. Ακόμα δε  χειρότερα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα μέχρι σήμερα και ήταν ενθουσιασμένα από την δημιουργική τους απογευματινή απασχόληση αποκλείονται από το πρόγραμμα στη νέα περίοδο.

Με τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας μέχρι σήμερα εκτιμούμε ότι θα αποκλεισθούν από το πρόγραμμα οι μισοί περίπου ωφελούμενοι, παρόλο που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις

Ο αποκλεισμός αυτός θα έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή του Δήμου μας. Σε μια πολύ κρίσιμη  περίοδο ένας μεγάλος αριθμός ωφελούμενων  θα στερηθεί τον πολιτισμό, αθλητισμό, καλλιτεχνικά, κλπ που σε περιόδους κρίσης τα έχει ιδιαίτερη ανάγκη. Επίσης οι δημοτικές δομές θα χάσουν θέσεις εργασίας σε επιστημονικό κυρίως προσωπικό που δεν μπορούν να υποκατασταθούν στις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά εργασίας,  ιδίως στην περιφέρεια.

κ. Υπουργέ,

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητάμε να ενισχυθεί το πρόγραμμα με τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους ώστε όλοι οι ωφελούμενοι να ενταχθούν στο πρόγραμμα και όλοι οι απασχολούμενοι σ’ αυτό να συνεχίσουν να προσφέρουν  τις υπηρεσίες τους.

Ναύπακτος 25/8/2020

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ  ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ (ΚΕΔΝ)»

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κλείνουν τον κόμβο Μαλαμάτων οι κάτοικοι της Δάφνης το Σάββατο

Published

on

By

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι με το «σήριαλ» της γέφυρας του Μόρνου

Σε κοινή τους ανακοίνωση το  Τοπικό συμβούλιο Δάφνης και η Συντονιστική επιτροπή αγώνα για τη Γέφυρα Μόρνου καλούν τους κατοίκους της περιοχής να δώσουν το «παρών» στην διαμαρτυρία τους ενάντια στην υποβάθμιση της περιοχής, ένα χρόνο μετά από την απαγόρευση διέλευσης από την ιστορική γέφυρα, με τους αρμόδιους να κωφεύουν…

Αναφέρει η ανακοίνωση:

«Το τοπικό συμβούλιο Δάφνης κ η συντονιστική επιτροπή αγώνα για το κλείσιμο της γέφυρας του Μόρνου των επαγγελματιών Δάφνης μετά από σύσκεψή τους αποφάσισαν:

Παράσταση διαμαρτυρίας με συμβολικό κλείσιμο του κόμβου των Μαλαμάτων το Σάββατο 24-02 στις 5 το απόγευμα.

Σας περιμένουμε όλους σε συμπαράσταση στον αγώνα μας ενάντια στην υποβάθμιση ενός απ τα μεγαλύτερα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Ναυπακτίας

Όχι στο μαρασμό της Δάφνης

Όχι στην οικονομική καταστροφή των επιχειρήσεων της Δάφνης που θα έχει ως αποτέλεσμα το λουκέτο κ την ανεργία για τόσους εργαζόμενους

Όχι στην υποβίβαση ακινήτων κ αγροτεμαχίων

Όχι στο κλείσιμο του σχολείου

Όχι στην κατάρρευση της γέφυρας του Μόρνου ενός ιστορικού μνημείου σχεδόν 100 χρόνων

Πριν τις εκλογές όλοι οι υπεύθυνοι για το έργο ήταν “δίπλα” μας…αυτή τη στιγμή και μετά από έναν σχεδόν χρόνο κλειστής γέφυρας  κ καταστροφής μας, είμαστε μόνοι μας…»

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τα τρακτέρ της οργής στο Σύνταγμα

Published

on

By

Μετά τα απανωτά «όχι» που εισέπραξαν οι αγρότες από την κυβέρνηση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, ξεκίνησαν με τα τρακτέρ τους από κάθε γωνιά της Ελλάδας για το  συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, το οποίο ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:30.

Οι αγρότες είχαν στο πλευρό τους σωματεία, εργαζόμενους και φοιτητές που έδωσαν το «παρών» στο κέντρο της Αθήνα, προκειμένου να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ξεκίνησαν σταδιακά από τις 12 το μεσημέρι και θα συνεχιστούν μέχρι και το πρωί της Τετάρτης, όταν και είναι προγραμματισμένη η αποχώρηση των αγροτών.

Στην Αθήνα υπολογίζεται ότι κατέφθασε τριψήφιος αριθμός τρακτέρ, καθώς και χιλιάδες αγρότες που έφτασαν στην Αθήνα με λεωφορεία, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πάνω από 10.000 ανθρώπους.

πηγή: 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ