Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

“Κρείττον του λαλείν το σιγάν κ. Γκίζα”, η απάντηση Λουκόπουλου

Published

on

Απάντηση στην ανακοίνωση του δημάρχου Ναυπακτίας Β. Γκίζα δίνει ο επικεφαλής της “Ενωτικής πρωτοβουλίας” Τάκης Λουκόπουλος, αναφερόμενος στην εγκατάλειψη του Αντιρρίου.  Αναφέρει συγκεκριμένα:
“Επιβεβαιώνετε δυστυχώς κ. Γκίζα από την ανακοίνωσή σας ότι ποτέ δεν είχατε επαφή με την πραγματικότητα αλλά δεν μπήκατε και στο κόπο να δείτε ότι πέρα από τα έργα που αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας κανένα δεν είναι, έστω και ένα από αυτά, δικό σας, ότι μαζί με αυτά είναι και μια σειρά έργα που υλοποιείτε που και εκείνα τα παραλάβατε και ντρέπεστε να το πείτε.
Υπάρχουν όμως και εκείνα που θα σας στοιχειώνουν όπως η ανάπλαση και η αντικατάσταση του αμίαντου και της αποχέτευσης στο κέντρο της πόλης, το Ξενία, του τουριστικό καταφύγιο, το εργοστάσιο ΧΥΤΥ στην Βλαχομάντρα, τα πεζοδρόμια για να μην κινδυνεύει ο κόσμος και ένα σωρό άλλα που τα σταμάτησε η ανεπάρκειά σας.
Αναφέρετε ότι στην θητεία μας ήταν ένα σωρό προγράμματα και ήταν εύκολο να βρούμε χρήματα. Δεν χαρίζει κανένας λεφτά κύριε Γκίζα, χρειάζεται κόπος να προετοιμαστούν να κατατεθούν προτάσεις να γίνουν φάκελοι σε διάφορα στάδια ωρίμανσης και κυρίως να πονάς και να έχεις όραμα για τον τόπο.
Δυστυχώς για εσάς οι φάκελοι αξιολογούνται και βαθμολογούνται, αλλά που να το ξέρετε.
Αλήθεια αν δεν βρίσκατε όλα αυτά τι θα υλοποιούσατε ακριβώς? Να σας πούμε εμείς σπατάλες και ρουσφέτια. Πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ περισσότερα σπαταλήθηκαν το 2021 σε σχέση με το 2020 και αυτό επίσημα από τον ισολογισμό του Δήμου.
Σας το είπαν ή δεν το γνωρίζετε και αυτό;
Ωστόσο έχετε πεδίο δόξης λαμπρό γιατί τα χρήματα σε αυτή την προγραμματική περίοδο είναι διπλά και τριπλά ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάπτυξης, ΠΑΑ κλπ .
Ιδού λοιπόν η Ρόδος ιδού και το πήδημα.
Τέλος εμείς στην εγκατάλειψη του Αντιρρίου αναφερθήκαμε και προφανώς σας ενόχλησε. Δεν χρειάζεται να αποδείξουμε κάτι, η παρακάτω φωτογραφία είναι σημερινή και το θέαμα είναι η προβλήτα του Αντιρρίου, εδώ προσπαθούν να δέσουν τα πλοία, δεν είναι ντροπή τρία χρόνια τώρα;”

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

434.000 ευρώ για την πίστα BMX, & SCATE στο Αλσύλλιο Γριμπόβου

Published

on

By

Υπογράφηκε  σήμερα  Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 στο   Δημαρχείο Ναυπάκτου η σύμβαση για την ανάθεση και χρηματοδότηση με 434.000 ευρώ η κατασκευή πίστας για χρήστες αθλητικού εξοπλισμού με   τροχούς –  ΒΜΧ στο Αλσύλλιο Γριμπόβου.

«Ενισχύοντας τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής  και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου για αναβάθμιση του χώρου προσθέτουμε το δικό μας λιθαράκι. Διαμορφώνουμε κατάλληλες εγκαταστάσεις ώστε παιδιά και έφηβοι με ασφάλεια να χρησιμοποιούν την πίστα για BMX, & SCATE.

Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Ναυπάκτου Βασίλη Γκίζα  ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των νέων για άθληση και ψυχαγωγία, δημιουργώντας ένα οργανωμένο και ασφαλές  πάρκο» δήλωσε ο Νεκτάριος Φαρμάκης.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν και οι αντιδήμαρχοι Θωμάς Κοτρωνιάς και Γιάννης Παπαϊωαννίδης.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αποκατάσταση βλαβών ύψους 1 εκ. ευρώ από φυσικές καταστροφές σε Αγρίνιο και Ναύπακτο

Published

on

By

Λύσεις σε δύο σημαντικά προβλήματα που προκλήθηκαν σε Αγρίνιο και Ναύπακτο  εξαιτίας φυσικών καταστροφών, δίνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δρομολογώντας τις αποκαταστάσεις βλαβών στα αντίστοιχα οδικά δίκτυα. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν σύντομα, καθώς σήμερα Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, προχώρησε σε υπογραφές συμβάσεων με τους αναδόχους των δύο έργων, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων Θανάση Μαυρομμάτη.

Ειδικότερα, μέσα σε ένα χρόνο η Περιφέρεια αναζήτησε τις ενδεδειγμένες λύσεις, εξασφάλισε χρηματοδοτήσεις, ολοκλήρωσε τις διαγωνιστικές διαδικασίες και συμβασιοποίησε το έργο αποκατάστασης βλαβών από φυσικές καταστροφές του επαρχιακού οδικού δικτύου προς Νερομάννα του Δήμου Αγρινίου, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ. Στην περιοχή εκδηλώθηκαν βλάβες, όπως καταπτώσεις πρανών ,έμφραξη τεχνικών απορροής όμβριων υδάτων, καθιζήσεις οδοστρώματος και μεγάλη κατολίσθηση κατάντη του δρόμου με υποχώρηση μέρους του οδοστρώματος.

Για την αποκατάσταση αυτών θα γίνει επανακατασκευή των τμημάτων της οδού στα σημεία που υπέστησαν κατολίσθηση, με εξυγίανσή τους, κατασκευή έργων αντιστήριξης και έργων αποστράγγισης. Επίσης θαγίνει ανακατασκευή τεχνικών για την απορροή των όμβριων υδάτων καθώς και εργασίεςοδοστρωσίας, ασφαλτικών και σήμανσης, ώστε να αρθεί η επικινδυνότητα της οδού.

Ανάλογες εργασίες, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, προβλέπονται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο προς Γέφυρα Μπανιά του Δήμου Ναυπακτίας.

Και τα δύο έργα χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ