Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

“Κρείττον του λαλείν το σιγάν κ. Γκίζα”, η απάντηση Λουκόπουλου

Published

on

Απάντηση στην ανακοίνωση του δημάρχου Ναυπακτίας Β. Γκίζα δίνει ο επικεφαλής της “Ενωτικής πρωτοβουλίας” Τάκης Λουκόπουλος, αναφερόμενος στην εγκατάλειψη του Αντιρρίου.  Αναφέρει συγκεκριμένα:
“Επιβεβαιώνετε δυστυχώς κ. Γκίζα από την ανακοίνωσή σας ότι ποτέ δεν είχατε επαφή με την πραγματικότητα αλλά δεν μπήκατε και στο κόπο να δείτε ότι πέρα από τα έργα που αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας κανένα δεν είναι, έστω και ένα από αυτά, δικό σας, ότι μαζί με αυτά είναι και μια σειρά έργα που υλοποιείτε που και εκείνα τα παραλάβατε και ντρέπεστε να το πείτε.
Υπάρχουν όμως και εκείνα που θα σας στοιχειώνουν όπως η ανάπλαση και η αντικατάσταση του αμίαντου και της αποχέτευσης στο κέντρο της πόλης, το Ξενία, του τουριστικό καταφύγιο, το εργοστάσιο ΧΥΤΥ στην Βλαχομάντρα, τα πεζοδρόμια για να μην κινδυνεύει ο κόσμος και ένα σωρό άλλα που τα σταμάτησε η ανεπάρκειά σας.
Αναφέρετε ότι στην θητεία μας ήταν ένα σωρό προγράμματα και ήταν εύκολο να βρούμε χρήματα. Δεν χαρίζει κανένας λεφτά κύριε Γκίζα, χρειάζεται κόπος να προετοιμαστούν να κατατεθούν προτάσεις να γίνουν φάκελοι σε διάφορα στάδια ωρίμανσης και κυρίως να πονάς και να έχεις όραμα για τον τόπο.
Δυστυχώς για εσάς οι φάκελοι αξιολογούνται και βαθμολογούνται, αλλά που να το ξέρετε.
Αλήθεια αν δεν βρίσκατε όλα αυτά τι θα υλοποιούσατε ακριβώς? Να σας πούμε εμείς σπατάλες και ρουσφέτια. Πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ περισσότερα σπαταλήθηκαν το 2021 σε σχέση με το 2020 και αυτό επίσημα από τον ισολογισμό του Δήμου.
Σας το είπαν ή δεν το γνωρίζετε και αυτό;
Ωστόσο έχετε πεδίο δόξης λαμπρό γιατί τα χρήματα σε αυτή την προγραμματική περίοδο είναι διπλά και τριπλά ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάπτυξης, ΠΑΑ κλπ .
Ιδού λοιπόν η Ρόδος ιδού και το πήδημα.
Τέλος εμείς στην εγκατάλειψη του Αντιρρίου αναφερθήκαμε και προφανώς σας ενόχλησε. Δεν χρειάζεται να αποδείξουμε κάτι, η παρακάτω φωτογραφία είναι σημερινή και το θέαμα είναι η προβλήτα του Αντιρρίου, εδώ προσπαθούν να δέσουν τα πλοία, δεν είναι ντροπή τρία χρόνια τώρα;”

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Ούτε σκαλί να καθίσεις δεν βρίσκεις» – Στο 100% η πληρότητα στη Ναύπακτο

Published

on

By

Στο 100% έφτασε για μια ακόμα χρονιά η πληρότητα στα καταλύματα στην Ναύπακτο. «Ούτε σκαλί να καθίσεις δεν βρίσκεις» έλεγαν χαρακτηριστικά οι επισκέπτες της πόλης. Η πληρότητα στα ξενοδοχεία αλλά και σε δωμάτια ήταν στα υψηλά αυτά επίπεδα σε ολόκληρη την Ναυπακτία, από τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα, με κρατήσεις ωστόσο να υπάρχουν και για την εβδομάδα μετά το Πάσχα.

Πλέον η Ναύπακτος έχει καταγραφεί στους Πασχαλινούς προορισμούς, με την περιφορά των Επιταφίων και τα δρώμενα που διοργανώνονται από τον Δήμο Ναυπακτίας στο Ενετικό λιμάνι να είναι πόλος έλξης επισκεπτών.

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 264 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις  κυκλοφορεί  το 264ο φύλλο της ηλεκτρονικής συνδρομητικής εφημερίδας  Nafsweek.gr , που κάθε Παρασκευή φθάνει στα e-mail των συνδρομητών μας.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

# «Αι γενεαί πάσαι»… κατέκλυσαν την Ναύπακτο:

Την ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη της Μεγάλης Παρασκευής αναμένεται να βιώσουν και φέτος οι κάτοικοι  και οι επισκέπτες που θα βρεθούν την ημέρα αυτή  στο Ενετικό Λιμάνι της Ναυπάκτου. Αναμφισβήτητα η Ναύπακτος…

#   Τα «πάνω κάτω» με την ανάδειξη των προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων :

Κατατέθηκε «νύχτα» και χωρίς «διαβούλευση» και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Βουλή  νομοσχέδιο που αφορά «Ρυθμίσεις σχετικά με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β΄ βαθμού», ανατρέποντας…

#   Ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου –Λυκείου Ναυπάκτου :

Με χρηματοδότηση μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος  «Δυτική Ελλάδα», ένα από τα μεγαλύτερα σχολικά συγκροτήματα της πόλης της Ναυπάκτου αναβαθμίζεται ενεργειακά. Στις εργασίες…

#    Ελεγκτικό Συνέδριο: Έκθεση κόλαφος για ΟΤΑ :

Στην ετήσια έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία δημοσιεύθηκε πρόσφατα, καταγράφονται οι αδυναμίες, οι ελλείψεις, τα λάθη και οι παραλείψεις της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης και των ΟΤΑ, (Περιφέρειες – Δήμοι) οποίες επιβαρύνουν οικονομικά το Δημόσιο

#   Χώροι στάθμευσης και προοπτικές        ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ) :  

Ανέκαθεν το κυκλοφοριακό στη Ναύπακτο ταλαιπωρούσε τους δημότες και τους επισκέπτες ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και το Πάσχα και τις ημέρες της         Ναυμαχίας.  Και το κυκλοφοριακό συνδέεται άμεσα…

#   Μεταφορά των αποφάσεων στις επιτροπές του Δήμου :

Με τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών στην Βουλή προβλέπεται ότι για επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος, αναγόμενους στην ομαλή λειτουργία των ΟΤΑ, εάν μετά από δύο συνεδριάσεις…

#   Ο «εφιάλτης» με τις τιμές στα τρόφιμα :

Όπως έδειξαν τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν πριν λίγες ημέρες   από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, ο πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι τριπλάσιος και πλέον, σε  σύγκριση με την αύξηση του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή. Η κατάσταση…

#   197η Επέτειος της Εξόδου των Ελευθέρων Πολιορκημένων:

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας  Σακελλαροπούλου κορυφώθηκαν στο Μεσολόγγι οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 197η επέτειο της ηρωικής Εξόδου της Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων. Οι εκδηλώσεις…

#   Στεγαστικά δάνεια  «Παγώνουν» για έναν χρόνο τα επιτόκια:

«Ασπίδα» προστασίας στις αυξήσεις των επιτοκίων, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση των μηνιαίων δόσεων, για τους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων δημιουργούν οι τράπεζες. Σύμφωνα με…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ανοίγει την Μ. Πέμπτη η οδός Αγελάου

Published

on

By

Στην κυκλοφορία δίνεται  την Μ. Πέμπτη η οδός Αγελάου,  μετά από πολλούς μήνες που παρέμενε κλειστή. Λόγω των έργων της ανάπλασης η οδός έμενε κλειστή και μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.

Χαρακτηρισμένη ως οδός ήπιας κυκλοφορίας,  χωρίς όμως να υπάρχει πρόβλεψη για  πεζοδρόμια, μετά από τόσους μήνες κατέληξε να δοθεί λύση στο θέμα, με τον δήμο να τοποθετεί κολονάκια στις δυο πλευρές του δρόμου, ώστε με σχετική ασφάλεια να διέρχονται οι πεζοί.

Ταυτόχρονα το άνοιγμα της οδού Αγελάου αναμένεται να εκτονώσει μερικώς και την κυκλοφορία στο λιμάνι, αφού τα οχήματα που κινούνταν από ανατολικά και επί της οδού Τζαβέλα για να κατευθυνθούν και πάλι ανατολικά μέσω της  της οδού Μπότσαρη έπρεπε να φτάνουν στην πλατεία λιμανιού.

Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος θα δείξει το κατά πόσο είναι ασφαλής η λύση με τα κολονάκια τόσο για τους πεζούς όσο και  για τα οχήματα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ