Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 135 ο φύλλο

Published

on

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις  κυκλοφορεί  το 135ο φύλλο της ηλεκτρονικής συνδρομητικής εφημερίδας  Nafsweek.gr , που κάθε Παρασκευή φθάνει στα e- mail των συνδρομητών μας.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#  ΚΔΑΠ:   «Λύση» με απώλειες… :

Στο «και πέντε» βρέθηκε …λύση στο τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την μείωση της χρηματοδότησης και κατά συνέπεια των ωφελούμενων του προγράμματος «Δράση  Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»,  με δεκάδες χιλιάδες παιδιά να μένουν εκτός…

#   Σε καραντίνα 17 αστυνομικοί λόγω κορωνοϊού στη Ναύπακτο:

Σε καραντίνα μπήκαν  δεκαεπτά αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, μετά από  επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού ανάμεσά τους. Πρόκειται για 50χρονο   αστυνομικό ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, γεγονός που έθεσε σε κατάσταση συναγερμού τις αρχές και τον ΕΟΔΥ…

#  Αποφάσεις  – Προτάσεις  από την Δημοτική Κοινότητα Ναυπάκτου:

Σημαντικά θέματα συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις – προτάσεις κατά την συνεδρίαση του  Συμβουλίου της Δημοτικής  Κοινότητας Ναυπάκτου.  Η πρόεδρος της Κοινότητας  Μυρτώ  Κιμινουλάκη  – Πλούμη συγκάλεσε το Σώμα, που συνεδρίασε δια ζώσης, κεκλεισμένων των θυρών στο Δημοτικό κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής…

Δημόσια έργα: Ποιος θα  τολμήσει να «σπάσει αβγά»;  :

Στόχος του υπουργείου Υποδομών είναι να ανακόψει τις μεγάλες εκπτώσεις, αλλά και τις υπέρμετρες αναθεωρήσεις του προϋπολογισμού των έργων.

Παράλληλα, το υπουργείο αναζητεί τρόπους να δημιουργήσει ένα «ανάχωμα», ώστε να μην μπορούν να διεκδικούν έργα…

#  Κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα  (Άρθρο) :

Μαζί με τους ασθενείς του κορωνοϊου έχουμε κι έναν άλλο μεγάλο ασθενή την οικονομία. Μεγάλο το πλήγμα ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κυριολεκτικά χαροπαλεύουν να επιβιώσουν. Και δίπλα σε αυτούς που δίνουν μάχη ζωής υπάρχουν και αυτοί που ασκούν το «επιχειρείν» με κρατικούς πόρους.…

#  Συνεργασία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τις Μητροπόλεις  για την προστασία και ανάδειξη των εκκλησιαστικών μνημείων: 

Συνάντηση εργασίας με τους Μητροπολίτες της Δυτικής Ελλάδας πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Πάτρα, όπου και συζητήθηκαν ζητήματα συνεργασίας…

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δημοτικά Συμβούλια: Εγκύκλιος για τις συνεδριάσεις εν μέσω κορωνοϊού

Published

on

By

Στην έκδοση νέας Εγκυκλίου για τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και των λοιπών συλλογικών οργάνων των Δήμων, κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, προχώρησε το Υπουργείο Εσωτερικών. Είχαν προηγηθεί η 1η Εγκύκλιος στις 13 Μαρτίου , η 2η στις 31 Μαρτίου και η 3η την 29η Μαΐου.

Αυτή τη φορά, σε συνοπτική Εγκύκλιο, ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών & Οργάνωσης του Υπουργείου, διευκρινίζει τα εξής:

« Με τις ανωτέρω σχετικές Εγκύκλιους της Υπηρεσίας μας, διευκρινίστηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού τα συλλογικά όργανα των Δήμων (Δημοτικό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή,Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, Συμβούλια Κοινότητας), συνεδριάζουν

– είτε δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών,

– είτε μέσω τηλεδιάσκεψης,

– είτε δια περιφοράς.

Περαιτέρω, σε ό,τι αφορά τη δια ζώσης, κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση των συλλογικών οργάνων, κρίνεται σκόπιμο να διευκρινιστεί ότι αυτή λαμβάνει χώρα υπό την επιφύλαξη τυχόν ειδικότερων υγειονομικών μέτρων αναφορικά με τις συναθροίσεις σε δημόσιους κλειστούς χώρους, είτε σε συγκεκριμένες περιοχές είτε στο σύνολο της Χώρας.»

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υποβάθμιση δημοτικού συμβουλίου

Published

on

By

Σαφείς οδηγίες δίνονται και μέτρα προστασίας λαμβάνονται για τον covid 19. Τα μέτρα αυτά φαίνεται να προστατεύουν και το δήμαρχο. Οι δημότες έχουν χάσει πλέον κάθε επαφή με τα θέματα του δήμου.

Δημοτικά συμβούλια, όταν γίνονται, γίνονται κυρίως δια περιφοράς και κανείς δεν ενημερώνεται ούτε για τις εισηγήσεις ούτε και για τις αποφάσεις που παίρνονται.

Ακόμα και η σύγκληση δημοτικού συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης, που δεν είναι ότι καλύτερο, έχει ξεχαστεί. Πάνε πολλοί μήνες από τότε που έγινε η τελευταία.

Ο τρόπος που πλέον λειτουργεί το δημοτικό συμβούλιο αναμφίβολα προστατεύει το δήμαρχο. Η υποβάθμιση και η απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου κάνει κακό στους δημότες.

Η έλλειψη έγκυρης και ουσιαστικής ενημέρωσης συνεπάγεται και έλλειψη υπευθυνότητας.  Και αυτό κάνει κακό στη λειτουργία του δήμου, ο οποίος εκπροσωπείται από τον εκάστοτε δήμαρχο.

Δημοσιεύτηκε στην στήλη της e-εφημερίδας μας

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αύριο Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου η πρώτη συνάντηση για την Δημοτική Παιδική Χορωδία

Published

on

By

Την Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 17:00, πραγματοποιείται στο κτήριο Τσώνη (παραλία Ψανής), η πρώτη συνάντηση της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Ναυπακτίας για τη φετινή μουσική χρονιά.

Η συνάντηση είναι ανοικτή για όλους τους γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στη Χορωδία και κατά τη διάρκεια αυτής θα τεθούν τα εξής θέματα:

  1. Μέτρα πρόληψης και προστασίας COVID, σύμφωνα με τις εγκυκλίους.
  2. Ορισμός ημέρας και ώρας μαθήματος, σύμφωνα με το πρόγραμμα των παιδιών.

Υπεύθυνη είναι η μουσικός Πόλυ Τριανταφύλλου και τα μαθήματα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

www.musitsa.com

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ