Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 152 ο φύλλο

Published

on

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις  κυκλοφορεί  το 152 ο φύλλο της ηλεκτρονικής συνδρομητικής εφημερίδας  Nafsweek.gr , που κάθε Παρασκευή φθάνει στα e- mail των συνδρομητών μας.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#  Συγκρατημένα …αισιόδοξοι οι επαγγελματίες  της πόλης:  

H δεύτερη υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας του Νοεμβρίου, όπως φαίνεται θα αποτελέσει για πολλούς την χαριστική βολή. Μέσα από  το ρεπορτάζ του Nafsweek καταγράφουμε όλα εκείνα που μας είπαν  επαγγελματίες της     Ναυπάκτου, ταυτόχρονα δε, καταγράφουμε την αγωνία τους για την επόμενη ημέρα  που μοιάζει να είναι  και δύσκολη και απρόβλεπτη…

#  Γκρίνια έφερε η πρώτη καλή είδηση του 2021:

Σε ανταλλαγή ανακοινώσεων προχώρησαν οι δημοτικές παρατάξεις «Ενωτική πρωτοβουλία» του Τάκη Λουκόπουλου και «Συνεργασία πολιτών» του Βασίλη Γκίζα, …διεκδικώντας την πατρότητα του έργου της αποκατάστασης του ΕΠΑΛ Ναυπάκτου…

#  Τι γίνεται με την δημοτική περιουσία στο Αντίρριο;  :

Μεγάλη έκταση πήρε το θέμα των ζημιών που εμφανίστηκαν στο κτήριο του Πνευματικού Κέντρου Αντιρρίου, χώρο που μέχρι πριν από λίγους μήνες στεγαζόταν το τμήμα Μηχανικών υπολογιστών του ΤΕΙ. Θέμα για το οποίο ο Δήμος καλείται να δώσει απαντήσεις…

#  Ανοικτά καταστήματα με κανόνες & υγειονομικά πρωτόκολλα, ζητά η    Ομοσπονδία :

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία,  μετά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη των μελών της με θέμα «Η λειτουργία της αγοράς με τα νέα μέτρα» χαρακτηρίζει ως ημίμετρο την  μέθοδος του «click away» που στην πράξη δεν λειτούργησε για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις…

Τι σημαίνει το νέο ΕΣΠΑ για τους Ελληνικούς Δήμους :

Ιδιαίτερο ενδιαφέροντα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση παρουσιάζει αυτόν τον καιρό το πρώτο σχέδιο διαβούλευσης που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Ανάπτυξης προς διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διότι το 35% περίπου από τα 26,743 δισ. ευρώ θα το διαχειριστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση…

Με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες;   (κύριο άρθρο) :

Δομικός, λειτουργικός ή εκλογικός ο τελευταίος ανασχηματισμός; Ευέλικτο και νέο ή πολυδαίδαλο και βαριά φορτωμένο κυβερνητικό σχήμα; Ανάλογα με τον τρόπο που βλέπει και ερμηνεύει κανείς τα πράγματα δίνει τη δική του άποψη. Εξάλλου η δημοκρατία ακριβώς σε αυτό στηρίζεται, στον πλουραλισμό…

#  Νέο πρόγραμμα 20 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της ρευστότητας  των επιχειρήσεων από την Περιφέρεια : 

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας  δίνουν πραγματικό αγώνα να σχεδιάσουν σωστά και βάσει συγκεκριμένων οδηγιών τη νέα δράση ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων ώστε να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της επιχειρηματικής κοινότητας…

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Φαινόμενα!!!

Published

on

By

Η οδός Αρβανίτη, που ξεκινά από την κεντρική οδό  Αθηνών και καταλήγει στην παραλία του Γριμπόβου , διαθέτει και  κατακόκκινο ποδηλατοδρόμο αλλά και   συμπολίτες μας που για ώρες αφήνουν διπλο —σταθμευμένα τα αυτοκίνητά τους.  Καθημερινό το   φαινόμενο, αλλά ως αποδεικνύεται η καθημερινότητα  καταλύει ακόμα και τους νόμους…

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το ενεργειακό κόστος πρώτο θέμα στην 32η Τακτική Γενική Συνέλευση Δ.Ε.Υ.Α.

Published

on

By

Η 32η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (Ξενοδοχείο «Τιτάνια») την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 με ώρα έναρξης 9.30.

Στη Γ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. θα πάρουν μέρος τριακόσιοι (300) περίπου εκπρόσωποι από τις εκατόν είκοσι έξι (126) Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας μας (Δήμαρχοι και Πρόεδροι Δ.Ε.Υ.Α., καθώς και μέλη των Δ.Σ. των Δ.Ε.Υ.Α. και στελέχη και υπηρεσιακοί παράγοντες των επιχειρήσεων).

Δύο είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν κυρίως τη Γενική Συνέλευση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. : το ενεργειακό κόστος των Δ.Ε.Υ.Α. και η υποστελέχωση των επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. θα αναφερθεί στο σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Δ.Ε.Υ.Α. λόγω της αύξησης της τιμής του  ρεύματος από τον Σεπτέμβριο του 2021 που εκτίναξε το ενεργειακό κόστος των επιχειρήσεων από 20% τον Αύγουστο του 2021 σε 40% σήμερα με  αποτέλεσμα να μην είναι διαχειρίσιμο, αφού και οι επιδοτήσεις από την Πολιτεία είναι ανεπαρκείς.
Ο κ. Μαρινάκης θα αναφερθεί, επίσης, στις πρωτοβουλίες και το διεκδικητικό πλαίσιο της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. ώστε να γίνει διαχειρίσιμο το ενεργειακό κόστος , καθώς και στον ενεργειακό σχεδιασμό των Δ.Ε.Υ.Α. για την «πράσινη» μετάβαση που όμως απαιτεί χρόνο, «χώρο» στο κορεσμένο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και την ανάλογη χρηματοδότηση. Ο Αντ/δρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. Απόστολος Καλογιάννης θα αναφερθεί στις προοπτικές και το μέλλον των Δ.Ε.Υ.Α. δίνοντας έμφαση τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους.

Στη Γ.Σ. θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στ. Πέτσας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκης και ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Π. Βαρελίδης. Διαδικτυακό χαιρετισμό θα απευθύνει ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερρακάκης. Επίσης, θα παραστούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο κ. Δ. Παπαστεργίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, εκπρόσωποι των κομμάτων της Βουλής και η ηγεσία των Οργανισμών ‘Υδρευσης και Αποχέτευσης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (Ε.ΥΔ.ΑΠ. και Ε.Υ.Α.Θ.).

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πλεύρης: «Θα εφαρμόσουμε την απόφαση του ΣτΕ για ανεμβολίαστους υγειονομικούς»

Published

on

By

Θα σεβαστούμε και θα εφαρμόσουμε την απόφαση του ΣτΕ, αλλά δε θα επιτρέψουμε να γίνει δυναμίτιδα στη δημόσια υγεία, τόνισε ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης, αναφερόμενος στην απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου που ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή στο ΕΣΥ των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Ο υπουργός έκανε γνωστό ότι θα δώσει στη δημοσιότητα τα υπομνήματα που έστειλε το υπουργείο στο ΣτΕ  σημειώνοντας ότι δεν υπήρχε κάτι διαφορετικό από αυτά που είχε στείλει όταν η Ολομέλεια του Δικαστηρίου έκρινε το μέτρο συνταγματικό.

Εξήγησε ότι αυτή τη φορά το δικαστήριο ζήτησε αξιολόγηση επιστημονικού οργάνου, σημειώνοντας όμως ότι τις προηγούμενες φορές που είχε κρίνει το ΣΤΕ το μέτρο συνταγματικό, το υπουργείο δεν είχε στείλει γνωμάτευση επιστημονικού οργάνου, αλλά την απόφαση της Ολομέλειας.

Επανέλαβε πάντως ότι εφόσον το δικαστήριο αποφάσισε ότι πρέπει να υπάρχουν στο σύστημα υγείας γιατροί που δεν πιστεύουν στην επιστήμη τους, θα εφαρμοστεί η απόφαση αλλά με όρους που η επικινδυνότητα για τη δημόσια υγεία είναι η μικρότερη δυνατή.

Ο υπουργός εξήγησε ότι αναμένουν πρώτα τη δημοσίευση της απόφασης του δικαστηρίου ώστε να δουν ακριβώς τι υποχρεώσεις έχουν και εξέφρασε την ελπίδα η απόφαση να αφήνει δυνατότητα στο υπουργείο να επανέλθει.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ