Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυκλοφορεί το 45ο φύλλο

Published

on

Με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις  και προ πάντων άποψη για τα όσα συμβαίνουν, κυκλοφορεί  το 45ο φύλλο της ηλεκτρονικής συνδρομητικής εφημερίδας  Nafsweek.gr, που κάθε Παρασκευή φθάνει στα e- mail των συνδρομητών μας.

 

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

 

#   Άναψε τα φώτα ο Δήμος και τα…  «λαμπάκια» των ηλεκτρολόγων!  :  Για εμπαιγμό από την δημοτική αρχή και συγκεκριμένα από τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Ανδρέα Κοτσανά κάνει λόγο το  Σωματείο Ηλεκτρολόγων Εργοληπτών Ναυπακτίας και  Δωρίδας (Σ.Η.Ε.Ν.Δ.), με αφορμή την ανάθεση της προμήθειας και της εγκατάστασης του εορταστικού διακόσμου της πόλης της Ναυπάκτου σε επαγγελματία της Πάτρας…

 

#  «Πράσινο φως» για εργοστάσιο απορριμμάτων και ΧΥΤΥ :Ανακοινώθηκε στο πρόσφατο δημοτικό Συμβούλιο από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Χρήστο Σαλαμούρα η υπογραφή σύμβασης  και η τοποθέτηση Τεχνικού Συμβούλου στο έργο των 15 εκατομμυρίων ευρώ, μετατροπής του ΧΥΤΑ Ναυπάκτου σε ΧΥΤΥ και ότι υποέργα περιλαμβάνονται σε αυτό. Μιλά στο Nafsweek ο πρόεδρος του Συνδέσμου Χρήστος Σαλαμούρας.

 

Ελεύθερο internet στη Ναύπακτο:  Ο Δήμος Ναυπακτίας είναι μέσα στους δύο δήμους της Αιτωλοακαρνανίας, μαζί με αυτόν της Βόνιτσας, όπου συμμετέχουν και χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα WiFi4EU.  Μιλά στο Nafsweek  ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αντώνης Φράγκος.

 

Επί τάπητος το θέμα του ξύλινου deck στο Γρίμποβο:  Σήμερα Παρασκευή, συνάντηση – συζήτηση, μετά από πρόσκληση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα.

 

# Πού μπαίνει ο πήχης; :  Όταν βάζεις ψηλά τον πήχη,  χωρίς να έχεις υπολογίσει όλες τις παραμέτρους, το πιθανότερο είναι να περάσεις κάτω από τον πήχη. –  Άρθρο του Nafsweek

 

Γίνε συνδρομητής στο Nafsweek:     (ΕΤΗΣΙΑ Συνδρομή 20 ευρώ)

 

1)    Επικοινωνώντας μαζί μας στο τηλ:  6978 500 005

 

2)    Μέσα από την ιστοσελίδα μας στο πεδίο ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ, όπου υπάρχουν οδηγίες

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βραβεία για Ναυπάκτιους μαθητές Δημοτικού στον 3ο Διαγωνισμό Αστρονομίας

Published

on

By

Οχτώ μαθητές της eclass της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων», από όλη την Ελλάδα, κατέκτησαν βραβεία και επαίνους στη 2η και τελική φάση «Υπατία» του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής για μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, η οποία έγινε στο Βόλο την Κυριακή 16/6/2019.

Από την περιοχή Πατρών και Ναυπάκτου τέσσερις μαθητές διακρίθηκαν:

  • Γεωργία Χριστοδούλου, από 64ο Δ.Σ. Πατρών, το 1ο βραβείο
  • Νιόβη – Σοφία Σοφού, από Εκπαιδευτήρια Πάνου, το 3ο βραβείο
  • Ανδρέας Καρέλης , από 2ο Δ.Σ. Ναυπάκτουέπαινος
  • Γιώργος Μελίστας, από 5ο Δ.Σ. Ναυπάκτουέπαινος

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και τους γονείς τους!

Τα μαθήματα παρέχονταν στο https://eclass.orionas.gr/ με διδάσκοντα τον Αργύρη Δρίβα, Φυσικό στο 3οΓυμνάσιο Ναυπάκτου και μέλος του «Ωρίωνα» και βοηθό διδάσκοντος την Αγγελίνα Μπανιά, φοιτήτρια Ιατρικής. Το Διαγωνισμό διοργάνωσαν η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου και το Τμήμα Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η διέλευση από τη ΓΕΦΥΡΑ

Published

on

By

Δεν ξέρουμε το λόγο που οι Ferrari πέρασαν τις προάλλες με φεριμπόουτ το Ρίο – Αντίρριο και για να πούμε την αλήθεια δεν μας πειράζει και καθόλου.

Δεν ήταν άσχημη η εικόνα, αφήστε που έδωσε λαβή και για περισυλλογή και σχόλια.

Μεταξύ αστείου και σοβαρού μπήκε και ο προβληματισμός μήπως αυτό ήταν και το τελευταίο βέτο που άσκησε ο Αντρέας Κοτσανάς, να μην περάσουν οι ferrari από τη Γέφυρα αν δεν καταργηθούν τα διόδια.

Αλήθεια το πανό που είναι;

 

#Δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική συνδρομητική εφημερίδα Nafsweek που κάθε Παρασκευή φτάνει στα e-mail των συνδρομητών μας. 

Γίνε σήμερα συνδρομητής ΕΔΩ

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ριζικάρια» την Κυριακή στη Ναύπακτο

Published

on

By

«Ανοίγουμε τον Κλήδονα με τ’ Αη Γιαννιού τη χάρη, όπου ‘ναι καλορίζικος να βγει το ριζικάρι».

Με αυτά τα λόγια άνοιγε κάθε χρόνο ο Κλήδονας, ανήμερα τ’ Αη Γιαννιού του Ριγανά κι οι νέοι και οι νέες καρδιοχτυπούσαν απ’ τη νύχτα της παραμονής, ώσπου να ακούσουν τα μαντέματα της Ριζικάρισσας.

Αναβίωση του παλιού εθίμου,  ανήμερα του Αη Γιάννη του Ριγανά,  πραγματοποιεί για μια ακόμα χρονιά  ο Σύλλογος «Ναύπακτος Πολιτιστικές Διαδρομές»,  φέρνοντας  στις μνήμες των παλαιοτέρων  τ’ αμίλητο νερό και τον Κλήδονα.

Το έθιμο αναβιώνει με ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο ενώ τα παιδιά πηδούν τις φωτιές, ρίχνοντας τα μαγιάτικα στεφάνια να καούν, σημάδι του τέλους της άνοιξης κι αρχής της νέας εποχής, του καλοκαιριού.

Την Κυριακή 23 Ιουνίου στο Τζαμί στο κάστρο στις 21:00,  στο παλιό Τζαμί στο πλατάνι, ο Σύλλογος «Ναύπακτος Πολιτιστικές Διαδρομές» αναβιώνει την παράδοση με Ριζικάρια φωτιές και κεράσματα.

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-slider

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ