Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λίγα λόγια για το Δάσκαλο Σουλτανίδη Γιώργο

Published

on

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός-μαχαιριά στην καρδιά.

Ξημερώματα Παρασκευής 28 Αυγούστου, ο Γιώργος Σουλτανίδης “έφυγε” ξαφνικά και απροσδόκητα για τη γειτονιά των Αγγέλων.

Αδύνατο να το χωρέσει ο νους, η καρδιά σπαράζει, δεν μπορεί να αποδεχτεί μια τέτοια είδηση.

Μετά τον Κώστα Κανέλλο, ο Γιώργος Σουλτανίδης.

Φτωχότερη η εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας.

Με τον Γιώργο Σουλτανίδη, γνωριστήκαμε σαν φοιτητές της Ζωσιμαίας  Παιδαγωγικής Ακαδημίας στα Γιάννενα. Αμέσως γίναμε φίλοι και συγκατοικήσαμε στα χρόνια των σπουδών μας.

Η γνωριμία μας και η φιλία μας συνεχίστηκε και στα μετέπειτα χρόνια και σφραγίστηκε με σχέση κουμπαριάς, αφού με πάντρεψε και με τη σύζυγό του Ζωή Πράππα, βάφτισαν το γιό μου.

Όλα αυτά τα 36 χρόνια γνωριμίας και φιλίας εκτίμησα την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, την εργατικότητα που τον διέκρινε στα εκπαιδευτικά του καθήκοντα, το χιούμορ του που έδινε πάντα ζωή στις παρέες, ήταν ο καλός μου φίλος που ήξερα ότι θα ήταν δίπλα μου στις χαρές και στις λύπες μου.

Εξαίρετος εκπαιδευτικός με καρδιά μικρού παιδιού, αγαπούσε το επάγγελμά του, αγαπούσε τα παιδιά, τους μικρούς του μαθητές σαν δικά του παιδιά.

Τον θυμάμαι νύχτες ατελείωτες να σχεδιάζει σκηνικά, γιορτές για τους μαθητές του, εκδρομές, αλλά και να μελετά για να γίνει ο ίδιος καλύτερος δάσκαλος.

Οι μαθητές του, οι εκπαιδευτικοί, οι άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί του είναι βέβαιο πως θα θυμούνται το Γιώργο Σουλτανίδη, τον άνθρωπο που καταγόταν από τη Θεσσαλονίκη αλλά αγάπησε την Ναύπακτο και έζησε μόνιμα σε αυτή, σαν ένα εργατικό δάσκαλο, μία άδολη και παιδική ψυχή, ένα εύθυμο , ευχάριστο, γελαστό και καλό άνθρωπο.

Για εμένα προσωπικά και την οικογένειά μου κλείνει μία αδιατάρακτη σχέση και φιλία 36 ετών. Η σχέση μας θα συνεχιστεί μέσα από τη μνήμη όσων ζήσαμε και περάσαμε μαζί, θα είναι ζωντανός πάντα εκεί σε μία γωνιά του μυαλού μου, ο αγαθός μου “γίγαντας” για μένα δεν πέθανε.

Άφησες πίσω σου την σύζυγό σου Ζωή Πράππα και τις δύο υπέροχες κόρες σου που αδυνατούν να δεχτούν το χαμό σου. Το καθήκον μας είναι να είμαστε δίπλα τους, να τις βοηθήσουμε όσο μπορούμε και θα το κάνουμε.

“Μία αστραπή η ζωή μας και όμως προλαβαίνουμε” και εσύ φίλε Γιώργο πρόφτασες να δημιουργήσεις μία υπέροχη οικογένεια, να δημιουργήσεις φιλίες και γνωριμίες, να προσφέρεις τα μέγιστα στο βαρύ και δύσκολο καθήκον της μόρφωσης και της διάπλασης των παιδιών, που σου ανέθεσε η πολιτεία. Όλοι όσοι σε γνώριζαν εκτίμησαν το χαρακτήρα σου, τη μεγάλη σου καρδιά και ήταν όλοι εκεί στο τελευταίο “αντίο”.

Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μου κουμπάρε, φίλε, θα μείνεις για πάντα ζωντανός στη σκέψη και στην ψυχή μου.

ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δ/ΝΤΗΣ 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Φιλόδημος ΙΙ”: Αύξηση 11,4 εκατ. στην Πρόσκληση των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων

Published

on

By

ναύαπακτος-από-ψηλά-Nafsweek
Την Πρόσκληση VII του Προγράμματος “Φιλόδημος ΙΙ” τροποποιεί Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, που εκδόθηκε χθες 24 Σεπτεμβρίου 2020.

Η Πρόσκληση VII αφορά τη χρηματοδότηση της «σύνταξης / επικαιροποίησης σχεδίων και μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και των Δημοτικών Λιμενικών Γραφείων».

Με τη νέα Απόφαση (συνολικά στη σειρά είναι η 5η τροποποιητική που εκδίδεται) επήλθαν οι εξής μεταβολές:

Ι] Τροποποιήθηκε ο συνολικός προϋπολογισμός της, από 22.891.850,00 € σε 34.300.000,00 €.  Επήλθε δηλαδή αύξηση κατά 11.408.150,00 €.

ΙΙ] Άλλαξε η διάρκεια εφαρμογής, καθώς ορίστηκε ότι «το Πρόγραμμα υλοποιείται έως την 31η Δεκεμβρίου 2022».

Υπενθυμίζεται ότι:

– η Πρόσκληση VII είχε εκδοθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση, τον Απρίλιο του 2019, με συνολικό π/υ 20.000.000,00 €,

– στις 7 Νοεμβρίου 2019, ο Π.Θεοδωρικάκος τον είχε μειώσει στο μισό  , συγκεκριμένα στα 10.000.000,00 €,

– στις 22 Ιουνίου 2020, η Υπηρεσιακή Γραμματέας του Υπουργείου τον είχε τροποποιήσει, από τα 10.000.000,00 σε σε 22.891.850,00 €. πηγή:airetos

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόγραμμα Υποστήριξης Γονέων από τον Δήμο Ναυπακτίας

Published

on

By

δΗΜΑΡΧΕΙΌ-ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ-2020

Ο Δήμος Ναυπακτίας και η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων, με στόχο την ουσιαστική στήριξη της οικογένειας και ιδιαίτερα των γονέων μαθητών των Βρεφονηπιακών Σταθμών, προχωρούν στην υλοποίηση του «Προγράμματος Υποστήριξης Γονέων» με παροχή Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης.

Ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και εκπαιδευτικοί συγκροτούν την Επιστημονική Ομάδα του Προγράμματος, αντικείμενο της οποίας θα είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων και των θεμάτων που  απασχολούν τις οικογένειες με παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Το Πρόγραμμα θα είναι ευέλικτο και το ωράριο, καθώς και το περιεχόμενό του, θα διαμορφωθούν κατάλληλα ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των γονέων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2634038645 (Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης) και 2634023112 (Κ. Ράπτη).

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η “Ανανέωση και Δημιουργία” για την (μη) λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου

Published

on

By

Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη “Ανανέωση και Δημιουργία” διαμαρτύρεται για την συνεχιζόμενη δια περιφοράς λειτουργία του Δημοτικού συμβουλίου, δηλώνοντας της άρνησή της να συμμετέχει από τούδε και εις το εξής.

Αναφέρει η ανακοίνωση:

“Με έκπληξη λάβαμε σήμερα την έβδομη συνεχόμενη πρόσκληση σε Δημοτικό Συμβούλιο διά περιφοράς.  Το Όργανο έχει να συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης από τις 22 Ιουλίου.

Ως Παράταξη, συνεργασία με το προσωπικού του Δήμου και τον Δήμαρχο, φροντίσαμε το Όργανο να συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης με το σύστημα epresence, όπως προβλέπει η νομοθεσία. Τζάμπα κόπος, αφού μετά τον Ιούλιο το σύστημα… εγκαταλείφθηκε.
Μαθαίνουμε για σημαντικά νέα του Δήμου από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Μας έχουν στερήσει τη φωνή μας, δεν μας επιτρέπουν να ασκήσουμε τον έργο μας. Ως Σύμβουλοι και Παρατάξεις δεν μπορούμε να παίξουμε το ρόλο που μας έχουν αναθέσει ο Νόμος και οι Πολίτες με την ψήφο τους.
Πρόκειται για κοροϊδία. Όχι μόνο προς εμάς, αλλά προς τους Πολίτες και τα αιρετά όργανα. Τέτοια κατάσταση είναι πρωτόγνωρη. Πρώτη φορά στα χρονικά έχουμε τέτοια υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Για τους παραπάνω λόγους, δεν θα συμμετάσχουμε ξανά σε διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και, και απαιτούμε την σύγκληση του Οργάνου όπως προβλέπει ο Νόμος.
Γιώργος Γούλας
Γιώργος Κων. Ασημακόπουλος
Δημοτικοί Σύμβουλοι Ναυπακτίας
Ανανέωση και Δημιουργία”

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

www.musitsa.com

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ