Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Λίγο πριν την παράδοση στη νέα δημοτική αρχή

Published

on

«Είμαστε δημοτική αρχή περιορισμένων δυνατοτήτων. Είμαστε στα αποχωρητήρια μας» Με αυτό, το δικό του ιδιαίτερο, όπως συνηθίζει, αλλά με  εύστοχο θα λέγαμε τρόπο ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών αποτύπωσε τις δυσλειτουργίες που προστίθενται στη διοίκηση του δήμου σε αυτή τη μεταβατική περίοδο,  από το αποτέλεσμα δηλαδή των εκλογών μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής.

Πρόκειται για ένα διάστημα τριών μηνών στο οποίο η απερχόμενη δημοτική αρχή και οι απερχόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι οφείλουν να ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους , παρά την ήττα των εκλογών.

Και το θέμα δεν είναι ψυχολογικό, αν ήταν μόνο αυτό, θα μπορούσε να ξεπεραστεί. Το πρόβλημα έγκειται στους περιορισμούς που βάζει η ίδια η νομοθεσία και αφορά όχι μόνο αυτό το διάστημα μετά τις εκλογές αλλά και ένα διάστημα πριν τις εκλογές , που το δημοτικό συμβούλιο λαμβάνει αποφάσεις μόνο για επείγοντα και εξαιρετικής σημασίας θέματα.

Ουσιαστικά είναι ένα μεγάλο διάστημα που αγγίζει το μισό περίπου χρόνο που δημιουργούνται προβλήματα δυσχεραίνοντας έτσι τη λειτουργία του δήμου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κίνδυνος αναβολής του δημοτικού συμβουλίου λόγω έλλειψης απαρτίας. Το πρόβλημα των απουσιών στο δημοτικό συμβούλιο δεν παρατηρείται βέβαια κατά την προεκλογική και πολύ περισσότερο κατά τη μετεκλογική περίοδο.

Αρκετές οι απουσίες δημοτικών συμβούλων σε      σημείο μάλιστα που ο δημοτικός σύμβουλος κ.    Γούλας είχε ζητήσει να δοθούν στη δημοσιότητα αναλυτικά τα στοιχεία όχι μόνο με τις παρουσίες αλλά και με το χρόνο παρακολούθησης και συμμετοχής στο δημοτικό συμβούλιο των συμβούλων. Τα στοιχεία δεν ήρθαν στη δημοσιότητα και ούτε το πρόβλημα λύθηκε με αποτέλεσμα τα τελευταία δημοτικά συμβούλια να γίνονται με οριακή απαρτία, η οποία επιτυγχάνεται μετά από αρκετή καθυστέρηση και αφού πέφτουν αρκετά τηλέφωνα προς τους απόντες με την παράκληση να έρθουν για να γίνει δημοτικό συμβούλιο.

Πέρα όμως από τη συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων στο συμβούλιο μια ακόμη δυσλειτουργία είναι η διαχείριση όχι μόνο της καθημερινότητας αλλά και κρίσεων.  Αιρετοί που έχουν χάσει τις εκλογές καλούνται να διαχειριστούν θέματα και προβλήματα  σε μια καθαρά μεταβατική περίοδο.

Γιατί στη χώρα μας δεν υπάρχει πάντοτε συνέχεια καθώς με την αλλαγή των φορέων εξουσίας επέρχονται σημαντικές αλλαγές στη διοίκηση και σε σημαντικά θέματα. Δυστυχώς η δημόσια διοίκηση δεν λειτουργεί ανεξάρτητα από το πολιτικό προσωπικό και ως εκ τούτου κάθε εκλογικό αποτέλεσμα δημιουργεί έντονες αναταράξεις .

Εύλογα λοιπόν προκύπτει ο προβληματισμός γιατί να μην γίνεται άμεσα η παράδοση στη νέα δημοτική αρχή όπως ακριβώς συμβαίνει και με τη συγκρότηση της κυβέρνησης.

Γιατί αυτή η δίμηνη ή και τρίμηνη καθυστέρηση ανάληψης των δημοτικών και περιφερειακών αρχών;

Τι εξυπηρετεί;

Ας ελπίσουμε ότι δεν έχει προβλεφθεί αυτό το μεσοδιάστημα, για να καλύπτονται εκκρεμότητες, όπως ακούστηκε από δημοτικό σύμβουλο σε προηγούμενο  δημοτικό συμβούλιο.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Lepanto Formula Kite Europeans: Τελετή Λήξης και Απονομές Μεταλλίων την Κυριακή 2/10

Published

on

By

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

Παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού κ.Σοφίας Ζαχαράκη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 στις 18:30‘, η Τελετή Λήξης και οι Απονομές των Μεταλλίων στους αθλητές και τις αθλήτριες τη μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε ποτέ στη Ναύπακτο,  του Lepanto Formula Kite Europeans.   Η βραδιά θα κλείσει με μία ανοικτή για όλους συναυλία από τους “Les SkartOi“!

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

 

Το 2022 Lepanto Formula Kite Europeans που πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλλάδας, της ΙΚΑ (International Kiteboarding Association) και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ρίου ΙΑΣΩΝ, διεξάγεται σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ναυπάκτου και με την υποστήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας.

Η Διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (World Sailing), της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Αετοσανίδας (ΗΚΑ).

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Lepanto Formula Kite Europeans – Δηλώσεις Γκίζα, Schwendtner, Κρότση (vid)

Published

on

By

Δηλώσεις Β. Γκίζα, Δήμαρχου Ναυπακτίας, Πρόεδρου Οργανωτικής Επιτροπής Lepanto Formula Kite Europeans

Marcus Schwendtner, Secretary and Class Manager International Kiteboarding Association (ΙΚΑ)

–  Σπ. Κρότση, Αντιπρόεδρου International Kiteboarding Association (ΙΚΑ), Αντιπρόεδρου Οργανωτικής Επιτροπής Lepanto Formula Kite Europeans, Πρόεδρου Συλλόγου ΙΑΣΩΝ

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 238 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις  κυκλοφορεί  το 238ο φύλλο της ηλεκτρονικής συνδρομητικής εφημερίδας  Nafsweek.gr , που κάθε Παρασκευή φθάνει στα e-mail των συνδρομητών μας.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#  Σε ρυθμούς European Formula Kite η Ναύπακτος:

Σχεδόν 140 αθλητές που εκπροσωπούν 39    χώρες από κάθε ήπειρο συμμετέχουν και  αγωνίζονται στο «Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα  Formula Kite» στη Ναύπακτο αυτή την εβδομάδα. Το πρωτάθλημα που πραγματοποιείται από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, στον κόλπο της Ναυπάκτου, είναι ένα δυνατό τεστ πριν από τους Παγκόσμιους αγώνες Formula Kite που θα πραγματοποιηθούν στην Ιταλία σε λίγες εβδομάδες…

#   Μπαράζ ανακοινώσεων για ΟΕΥ και Δημοτική αστυνομία :

Την συζήτηση στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο για την έγκριση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου Ναυπακτίας, που κατέληξε συζήτηση για την επανασύσταση της Δημοτικής αστυνομίας, ακολούθησε…

#   Τον Οκτώβριο ψηφίζει η Βουλή για τη Δημοτική Αστυνομία:

Στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται το υπουργείο Εσωτερικών να καταθέσει για διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη Δημοτική Αστυνομία. Θα ακολουθήσει η τελική σύνταξη του νομοσχέδιου και στη συνέχεια η κατάθεση του στη Βουλή…

#   «Βοήθεια στο σπίτι»: Το ΣτΕ φέρνει τα πάνω κάτω στην μοριοδότηση:

Άκυρη κρίθηκε από το ΣτΕ η μοτιοδότηση των ήδη εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» για το 50% των θέσεων, σύμφωνα…

#   Με το βλέμμα στην κάλπη…      ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ) :   

Μιλούσαμε τους  προηγούμενους μήνες  για αιφνιδιασμό από την κυβέρνηση και προσφυγή στις κάλπες ώστε να αξιοποιηθούν όλα τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας κίνησης έναντι των αντιπάλων. Στην αυτοδιοίκηση όμως που η ημερομηνία των        εκλογών…

#   «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δ. Ναυπακτίας», αλλάζει το κέντρο της Ναυπάκτου:

Ξεκίνησαν οι εργασίες στην οδό Πλαστήρα (προέκταση Οδού Καλαντζοπούλου από την Οδό      Κ. Τζαβέλα έως την Οδό Βαρδακουλά), ενώ θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις…

#   Φωκίων Ζαΐμης: «Με διάλογο και συνεργασία μπορούμε να συνδέσουμε την  τεχνολογία με την εκπαίδευση και την εργασία» :

Στο 7ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Ένταξη και Χρήση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία» συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, τονίζοντας ότι η επιστήμη και η τεχνολογία…

#   Πέτυχαν το στόχο τους!  :

Πετυχαίνοντας το στόχο τους,  για προβολή της πόλης της Ναυπάκτου, υλοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία  στο Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου οι «2οι Πανελλήνιοι Αγώνες Τοξοβολίας», όλων των      κατηγοριών τόξων και όλων των ηλικιών. Με τις απονομές…

#  Ιωάννα Μαρή:  «Προγεννητική Αγωγή, τα θεμέλια της φυσικής και ψυχικής υγείας για όλη την ζωή του ανθρώπου»:

Συνέντευξη στο Nafsweek.gr  της προέδρου της «Ελληνικής Εταιρίας Προγεννητικής     Αγωγής», με στόχο την  ενημέρωση των νέων, καθώς και όλης της κοινωνίας για την προετοιμασία των μελλοντικών γονέων  για τον αυριανό γονεϊκό τους ρόλο…

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ