Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

“Λαική Συσπείρωση” για ΚΔΑΠ: «Δεν πρέπει οι εργαζόμενοι και ο λαός να πληρώσουν πάλι»

Published

on

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με το ζήτημα των δομών των ΚΔΑΠ, η “Λαϊκή Συσπείρωση” Ναυπακτίας αναφέρει:

“Κοινή θέληση όλων η απρόσκοπτη λειτουργία της δομής των ΚΔΑΠ Δήμου Ναυπακτίας, ….. Με μείωση των λειτουργικών εξόδων (4ωρη εργασία) ωστόσο διασφαλίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών……  και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας.

Αυτά δηλώνει ο Δήμαρχος Ναυπακτίας για τη λύση που έδωσε για την συνέχιση της λειτουργίας των δομών ΚΔΑΠ.

Μάλλον είναι φαινόμενα των καιρών, στο άρμα της διευκόλυνσης της κυβέρνησης και των ταγών της ΕΕ προπομπός ο Δήμος Ναυπακτίας.

Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος. Δεν μας εκπλήσσει η στάση  της Δημοτικής Αρχής και όχι μόνο αφού αυτή ήταν η πρόταση της επερχόμενης Δημοτικής Αρχής.

Το επόμενο βήμα θα είναι η ευσπλαχνία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Όλα τα στηρίζουν όλα τα συζητάνε αρκεί να μην ενοχλήσουν την κυβέρνηση. Την κυβέρνηση που στόχο έχει την απαξίωση, την υποβάθμιση των δημόσιων δομών και την ενίσχυση των ιδιωτών, ακολουθώντας την αντιλαϊκή πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η αρχή λοιπόν έγινε για να φορτωθούν κι άλλα βάρη στους Δήμους, κατ’ επέκταση στους δημότες γιατί και των Δήμων η κρατική χρηματοδότηση είναι κουτσουρεμένη, απαλλάσσοντας την κεντρική εξουσία από τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες της απέναντι στους φορολογούμενους και το λαό.

Δεν θα σταματήσει βέβαια εδώ, η Τοπική Διοίκηση θα φορτωθεί και άλλα βάρη, υποχρεώσεις του κράτους, που έπονται.

Βέβαια το ποιο τραγικό, αποτέλεσμα της υποχώρησης και των χαμηλών απαιτήσεων των εργαζόμενων, είναι η ομόφωνη απόφαση του Σωματείου των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ για 4ωρη εργασία με αλλαγή συμβάσεων εργασίας δηλ. δέχτηκαν να ζουν με ψίχουλα.

Το ΚΚΕ εδώ και χρόνια έχει κάνει επανειλημμένα, τελευταία 31/8/20, ερώτηση στη Βουλή για το τι μέλλει γενέσθαι στις δομές των ΚΔΑΠ. Αναδεικνύοντας τα προβλήματα και προτείνοντας λύσεις υπέρ των εργαζόμενων και των παιδιών. Πράγμα που το ξέρουν  πάρα πολύ καλά οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ του Δήμου Ναυπακτίας.

Δεν πάει άλλο. Δεν πρέπει οι εργαζόμενοι και ο λαός να πληρώσουν πάλι.

Η ανασφάλεια εντείνεται για χιλιάδες οικογένειες που οι όροι αγωγής των παιδιών τους χειροτερεύουν, η πανδημία είναι σε εξέλιξη. Εργαζόμενοι και γονείς να μην συμβιβαστούν αλλά να διεκδικήσουν άμεσα λύσεις και μέτρα για την ασφάλεια, την υγιεινή αλλά και για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες των παιδιών τους.

 

Ακολουθεί η ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τους υπουργό Εσωτερικών και υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων.

ΕΡΩΤΗΣΗ της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ

Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Θέμα: Για τον αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων παιδιών από τα ΚΔΑΠ στους Δήμους, και την ενίσχυση της λειτουργίας τους με κρατική χρηματοδότηση και μόνιμο προσωπικό όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων.

Σε συνέχεια ερώτησης που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΚΚΕ για την με ενιαίο πλαίσιο και σε μόνιμη βάση λειτουργία των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στους Δήμους, ερχόμαστε σήμερα αντιμέτωποι με τον αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων παιδιών από τις δομές, οι οποίες αποτελούν στήριγμα για τις λαϊκές οικογένειες και πολλές φορές τη μοναδική διέξοδο εξωσχολικής παιδαγωγικής, καλλιτεχνικής, αθλητικής, πολιτισμικής, κτλ δραστηριότητας. Ενώ ταυτόχρονα, φέρνουν τις λαϊκές οικογένειες αντιμέτωπες με το πρόβλημα φύλαξης των παιδιών όταν και οι δύο γονείς δουλεύουν απογευματινές ώρες.

Τα παραπάνω έχουν συνέπεια και στους εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, αφού έρχονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο του κλεισίματος των δομών και με απόλυση των μισών και πλέον από τους 2.500 εργαζόμενους έπειτα από έως και 18 χρόνια εργασίας στις συγκεκριμένες δομές. Ενώ την ίδια στιγμή η σύμβαση τους λήγει στις 31/08/2020 και δεν γνωρίζουν τι θα γίνει από την επόμενη κιόλας μέρα! Πρόκειται για πτυχιούχους επιστήμονες εκπαιδευτικούς διάφορων ειδικοτήτων (Δάσκαλοι, Νηπιαγωγοί, Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Μουσικής, Εικαστικών, Θεάτρου, Χορού, Πληροφορικής κλπ) καθώς και για βοηθητικό προσωπικό στα 422 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και στα 75 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών/ατόμων με αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) των Δήμων.

Η κυβέρνηση συνειδητά συρρικνώνει και υποβαθμίζει της δημόσιες δομές, ενώ συγχρόνως ενισχύει τις ιδιωτικές, ακολουθώντας την αντιλαϊκή πολιτική και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Οι κοινωνικές δομές απαξιώνονται και καταργούνται, ιδιαίτερα δε όπου υπάρχει πεδίο κερδοφορίας για τους ιδιώτες, οι οποίοι ήδη κυριαρχούν σε σχέση με τις δημόσιες -δημοτικές δομές χρηματοδοτούμενοι αφειδώς από δημόσιους πόρους. Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο κατά την οποία η οικονομική και υγειονομική κρίση πλήττουν βαθιά τα εργατικά στρώματα και οικογένειες, οι οποίες είναι και οι άμεσα ωφελούμενες του προγράμματος και της λειτουργίας των ΚΔΑΠ.

Οι δομές αυτές για το παιδί και τις ανάγκες του δεν μπορεί παρά να λειτουργούν ως δημόσιες δωρεάν δομές με ενιαίο επιστημονικό παιδαγωγικό πλαίσιο και κοινή διοικητική αρχή πανελλαδικά (του Υπουργείου Παιδείας), με διεύρυνσή τους για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών, με κρατική χρηματοδότηση, μονιμοποίηση του υπηρετούντος προσωπικού και πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού, ώστε να μη μετατρέπεται και αυτή η ανάγκη του παιδιού και της οικογενείας σε πεδίο αγοράς.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:

  • Την με σχέδιο επέκταση του δικτύου των δημοσίων δόμων ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ έτσι ώστε να καλυφτούν όλα τα παιδιά.
  • Στην άμεση ανανέωση των συμβάσεων και τη μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων στις δομές, οι οποίοι για πάνω από 15 χρόνια υπόκεινται στην ομηρία της σύμβασης και κάθε χρόνο στην απειλή της απόλυσης με τη συρρίκνωση των αντίστοιχων δομών ήδη στους δήμους.
  • Την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την διασφάλιση του θεσμού των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στους Δήμους όλης της χώρας, τη στήριξη του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους.

Οι Βουλευτές

Συντυχάκης Μανώλης

Δελής Γιάννης

Καραθανασόπουλος Νίκος

Κατσώτης Χρήστος

Κομνηνάκα Μαρία

Λαμπρούλης Γιώργος

Μανωλάκου Διαμάντω

Παπαναστάσης Νίκος

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κλείνουν τον κόμβο Μαλαμάτων οι κάτοικοι της Δάφνης το Σάββατο

Published

on

By

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι με το «σήριαλ» της γέφυρας του Μόρνου

Σε κοινή τους ανακοίνωση το  Τοπικό συμβούλιο Δάφνης και η Συντονιστική επιτροπή αγώνα για τη Γέφυρα Μόρνου καλούν τους κατοίκους της περιοχής να δώσουν το «παρών» στην διαμαρτυρία τους ενάντια στην υποβάθμιση της περιοχής, ένα χρόνο μετά από την απαγόρευση διέλευσης από την ιστορική γέφυρα, με τους αρμόδιους να κωφεύουν…

Αναφέρει η ανακοίνωση:

«Το τοπικό συμβούλιο Δάφνης κ η συντονιστική επιτροπή αγώνα για το κλείσιμο της γέφυρας του Μόρνου των επαγγελματιών Δάφνης μετά από σύσκεψή τους αποφάσισαν:

Παράσταση διαμαρτυρίας με συμβολικό κλείσιμο του κόμβου των Μαλαμάτων το Σάββατο 24-02 στις 5 το απόγευμα.

Σας περιμένουμε όλους σε συμπαράσταση στον αγώνα μας ενάντια στην υποβάθμιση ενός απ τα μεγαλύτερα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Ναυπακτίας

Όχι στο μαρασμό της Δάφνης

Όχι στην οικονομική καταστροφή των επιχειρήσεων της Δάφνης που θα έχει ως αποτέλεσμα το λουκέτο κ την ανεργία για τόσους εργαζόμενους

Όχι στην υποβίβαση ακινήτων κ αγροτεμαχίων

Όχι στο κλείσιμο του σχολείου

Όχι στην κατάρρευση της γέφυρας του Μόρνου ενός ιστορικού μνημείου σχεδόν 100 χρόνων

Πριν τις εκλογές όλοι οι υπεύθυνοι για το έργο ήταν “δίπλα” μας…αυτή τη στιγμή και μετά από έναν σχεδόν χρόνο κλειστής γέφυρας  κ καταστροφής μας, είμαστε μόνοι μας…»

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τα τρακτέρ της οργής στο Σύνταγμα

Published

on

By

Μετά τα απανωτά «όχι» που εισέπραξαν οι αγρότες από την κυβέρνηση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, ξεκίνησαν με τα τρακτέρ τους από κάθε γωνιά της Ελλάδας για το  συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, το οποίο ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:30.

Οι αγρότες είχαν στο πλευρό τους σωματεία, εργαζόμενους και φοιτητές που έδωσαν το «παρών» στο κέντρο της Αθήνα, προκειμένου να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ξεκίνησαν σταδιακά από τις 12 το μεσημέρι και θα συνεχιστούν μέχρι και το πρωί της Τετάρτης, όταν και είναι προγραμματισμένη η αποχώρηση των αγροτών.

Στην Αθήνα υπολογίζεται ότι κατέφθασε τριψήφιος αριθμός τρακτέρ, καθώς και χιλιάδες αγρότες που έφτασαν στην Αθήνα με λεωφορεία, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πάνω από 10.000 ανθρώπους.

πηγή: 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ