Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Λευκές Νύχτες» ναι μεν… αλλά!

Published

on

Μετά από αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου, το θέμα που δημιουργήθηκε τον περασμένο Αύγουστο, με το άνοιγμα των καταστημάτων ορισμένα βράδια Σαββάτου και πέραν του ωραρίου λειτουργίας τους, συμμετέχοντας στον πανελλαδικό θεσμό «Λευκές Νύχτες», ήρθε προς συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο.

Να θυμίσουμε πως, μετά από ανώνυμες καταγγελίες τότε, υποβλήθηκαν μηνύσεις σε 70 και πλέον καταστηματάρχες για υπέρβαση ωραρίου με συνέπεια να οδηγούνται, αρχής γενομένης από τον ερχόμενο Μάρτιο, στις δικαστικές αίθουσες, κατηγορούμενοι.

Για το θέμα της συμμετοχής στον θεσμό «Λευκές Νύχτες», υπήρξε απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου με τα καταστήματα της πόλης να παραμένουν ανοικτά, εν μέσω μάλιστα τουριστικής περιόδου.

Κατά την συζήτηση του θέματος, την αντίθεσή τους στο άνοιγμα των καταστημάτων εξέφρασαν από την πλευρά του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας, τόσο ο πρόεδρός του Αριστομένης Χάρος, όσο και Μπάμπης Δούρος, μέλος του Δ.Σ και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Εργατικό Κέντρο.

Ζήτησαν μάλιστα να αναβληθεί η συζήτηση, ώστε να γίνει συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο αλλά και τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων για το θέμα.

Στην συζήτηση που ακολούθησε ζητήθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο και την Ομοσπονδία επαγελματοβιοτεχνών Ναυπακτίας –Δωρίδας η άποψη του Σώματος, σχετικά με το αν θα πρέπει να ανοίγουν κάποια Σάββατα του Αυγούστου και πέραν του ωραρίου τα εμπορικά καταστήματα της πόλης, με δεδομένο ότι η Ναύπακτος θεωρείται τουριστικός προορισμός και φιλοξενεί εκείνη την περίοδο πλήθος επισκεπτών – τουριστών.

Αφού αναγνωρίστηκε από πλευράς των δημοτικών συμβούλων η ανάγκη λειτουργίας του πανελλαδικού θεσμού «Λευκές Νύχτες» και στη Ναύπακτο – μια και θεωρείται ότι πέτυχε κατά την  εφαρμογή του πέρυσι τον Αύγουστο – και εφόσον διασφαλίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων, το Σώμα αποφάνθηκε θετικά.

Σε κάθε περίπτωση, και σύμφωνα με τα όσα εκ του νόμου ορίζονται, η απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου έχει γνωμοδοτικό και μόνο χαρακτήρα, ενώ σίγουρα δημιουργεί ένα κλίμα υπέρ των εργαζομένων κατά την εκδίκαση των υποθέσεων όταν αυτές θα φτάσουν στο εδώλιο.

Σύμφωνα με το νόμο, για την υπέρβαση ωραρίου στα εμπορικά καταστήματα και μετά από αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου, αρμόδια να αποφασίσει είναι η Περιφέρεια.

Διαδικαστικά και αφού διαβιβαστεί το αίτημα, η Περιφέρεια ζητά την σύμφωνη άποψη- έγκριση του Εργατικού Κέντρου και εκεί είναι μάλλον που το πράγμα μπερδεύεται.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»: Ενημέρωση για την μετακίνηση ετεροδημοτών

Published

on

By

Η «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» ενημερώνει ότι, όσοι ετεροδημότες επιθυμούν να μετακινηθούν με λεωφορείο από και προς Αθήνα για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, παρακαλούνται όπως επικοινωνούν με τα εξής τηλέφωνα:

6955685309  (κ. Πολύκαρπος Πελέκης)

6941617186 (κ. Έλενα Χοχτούλα)

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ναυπακτίας

Published

on

By

Συνεδρίασε σήμερα το πρωί Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023, στο Δημαρχείο του Δήμου Ναυπακτίας, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του Δημάρχου κ. Βασίλη Γκίζα.

Τα θέματα που εξετάστηκαν αφορούσαν τόσο στα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να εκδηλωθούν και στην ετοιμότητα και τον συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την τυχόν εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, καθώς επίσης και στον καλύτερο συντονισμό των φορέων για την αντιμετώπιση των κινδύνων από πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό την περίοδο 2023-2024.

Παρόντες ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Διεύθυνσης Περιβάλλοντος κ.Θωμάς Κοτρωνιάς και Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Γιάννης Παπαϊωαννίδης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Αιτωλοακαρνανίας κ.Γιάννης Κουσαρίδας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπάκτου κ.Θάνος Χριστοβασίλης, εκ μέρους του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου συμμετείχε ο κ.Σπύρος Τριανταφύλλου, ο Διοικητής Τμήματος Τροχαίας κ.Γιάννης Κοντογιάννης, η Προϊσταμένη Λιμενικού Σώματος Ναυπάκτου κ.Μαρία Θωμοπούλου, ο Δασάρχης Ναυπάκτου κ.Γιώργος Ράπτης, η Διευθύντρια Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δ.Ναυπακτίας κ.Λαμπρινή Σερεμέτη, ο Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δ.Ναυπακτίας κ.Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, ο Προϊστάμενος Τεχνικού Τμήματος ΔΕΥΑΝ κ.Χρήστος Παπακωστόπουλος, εκ μέρους της ΔΕΔΔΗΕ συμμετείχε ο κ.Κώστας Αγγελόπουλος και εκ μέρους της Εθελοντικής Ομάδας «Ελληνοαμερικανική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης» ο κ.Δημήτρης Καλογερόπουλος.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά σύντομα το έργο αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων στην οδό Αθ.Νόβα (Μεσολογγίου)

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και ξεκινά σύντομα το έργο αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων στην οδό Αθανασιάδη Νόβα (Μεσολογγίου).  Πρόκειται για ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο, προϋπολογισμού 530.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το έργο προβλέπει την κατάργηση των παλαιών σωλήνων ύδρευσης αμιάντου και την αντικατάστασή τους με ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης που πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές.  Μάλιστα, προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή λειτουργικότητα των παροχών,  θα τοποθετηθούν εκατέρωθεν της οδού Αθανασιάδη Νόβα (από τη συμβολή με την οδό Θέρμου έως και την οδό Εθνικής Αντιστάσεως) δύο δίδυμοι αγωγοί, συνολικού μήκους 1.270 μέτρων.

Βασίλης Γκίζας: «Ένα ακόμη περιβαλλοντικό έργο που θα βελτιώσει αισθητά την ποιότητα της ζωής μας»

Με δήλωσή του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας σημείωσε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλέγμα περιβαλλοντικών παρεμβάσεων, που είτε έχουμε ήδη εκτελέσει είτε έχουμε δρομολογήσει ως δημοτική αρχή, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών μας και την προστασία του περιβάλλοντος».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ