Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Λευκές Νύχτες» ναι μεν… αλλά!

Published

on

Μετά από αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου, το θέμα που δημιουργήθηκε τον περασμένο Αύγουστο, με το άνοιγμα των καταστημάτων ορισμένα βράδια Σαββάτου και πέραν του ωραρίου λειτουργίας τους, συμμετέχοντας στον πανελλαδικό θεσμό «Λευκές Νύχτες», ήρθε προς συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο.

Να θυμίσουμε πως, μετά από ανώνυμες καταγγελίες τότε, υποβλήθηκαν μηνύσεις σε 70 και πλέον καταστηματάρχες για υπέρβαση ωραρίου με συνέπεια να οδηγούνται, αρχής γενομένης από τον ερχόμενο Μάρτιο, στις δικαστικές αίθουσες, κατηγορούμενοι.

Για το θέμα της συμμετοχής στον θεσμό «Λευκές Νύχτες», υπήρξε απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου με τα καταστήματα της πόλης να παραμένουν ανοικτά, εν μέσω μάλιστα τουριστικής περιόδου.

Κατά την συζήτηση του θέματος, την αντίθεσή τους στο άνοιγμα των καταστημάτων εξέφρασαν από την πλευρά του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας, τόσο ο πρόεδρός του Αριστομένης Χάρος, όσο και Μπάμπης Δούρος, μέλος του Δ.Σ και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Εργατικό Κέντρο.

Ζήτησαν μάλιστα να αναβληθεί η συζήτηση, ώστε να γίνει συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο αλλά και τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων για το θέμα.

Στην συζήτηση που ακολούθησε ζητήθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο και την Ομοσπονδία επαγελματοβιοτεχνών Ναυπακτίας –Δωρίδας η άποψη του Σώματος, σχετικά με το αν θα πρέπει να ανοίγουν κάποια Σάββατα του Αυγούστου και πέραν του ωραρίου τα εμπορικά καταστήματα της πόλης, με δεδομένο ότι η Ναύπακτος θεωρείται τουριστικός προορισμός και φιλοξενεί εκείνη την περίοδο πλήθος επισκεπτών – τουριστών.

Αφού αναγνωρίστηκε από πλευράς των δημοτικών συμβούλων η ανάγκη λειτουργίας του πανελλαδικού θεσμού «Λευκές Νύχτες» και στη Ναύπακτο – μια και θεωρείται ότι πέτυχε κατά την  εφαρμογή του πέρυσι τον Αύγουστο – και εφόσον διασφαλίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων, το Σώμα αποφάνθηκε θετικά.

Σε κάθε περίπτωση, και σύμφωνα με τα όσα εκ του νόμου ορίζονται, η απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου έχει γνωμοδοτικό και μόνο χαρακτήρα, ενώ σίγουρα δημιουργεί ένα κλίμα υπέρ των εργαζομένων κατά την εκδίκαση των υποθέσεων όταν αυτές θα φτάσουν στο εδώλιο.

Σύμφωνα με το νόμο, για την υπέρβαση ωραρίου στα εμπορικά καταστήματα και μετά από αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου, αρμόδια να αποφασίσει είναι η Περιφέρεια.

Διαδικαστικά και αφού διαβιβαστεί το αίτημα, η Περιφέρεια ζητά την σύμφωνη άποψη- έγκριση του Εργατικού Κέντρου και εκεί είναι μάλλον που το πράγμα μπερδεύεται.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Πέμπτη 30/6 Δημοτικό Συμβούλιο για το μέλλον της Ανάπλασης

Published

on

By

Την Πέμπτη 30  Ιουνίου 2022  και  ώρα  18:30 θα έρθει προς συζήτηση στο  Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ναυπακτίας το έργο της Ανάπλασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου του Σώματος θα γίνει  Συζήτηση – ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου «Αστική Ανάπλαση εντός Ιστορικού Κέντρου Πόλεως Ναυπάκτου» και λήψη απόφασης για την συνέχιση ή μη της υλοποίησης του υπόλοιπου ανεκτέλεστου τμήματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι

Published

on

By

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των υπόγειων  συστημάτων  κάδων απορριμμάτων σε 14 σημεία του κέντρου της Ναυπάκτου. Το έργο με προϋπολογισμό 218.656,64 ευρώ αφορά συγκεκριμένα στην εγκατάσταση «Ημιυπόγειου και Υπόγειου Συστήματος Συλλογής Απορριμμάτων για την Αισθητική Αναβάθμιση Αστικού Εξοπλισμού Κοινοχρήστων Χώρων».

Έναν μήνα περίπου μετά την υπογραφή της  σύμβασης του έργου με τον ανάδοχο εργολάβο ξεκίνησαν οι εργασίες και τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι.

Με την τοποθέτηση των κάδων επιτυγχάνεται:

·         Αισθητή μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

·         Βελτίωση της εικόνας του δημόσιου χώρου

·         Τα πεζοδρόμια είναι καθαρότερα

·         Τα σκουπίδια δεν είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες

·         Αποτελεσματική αντιμετώπιση των οσμών

·         Μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω της υπογειοποίησης

·         Εξάλειψη της πιθανότητας μετακίνησης των κάδων

·         Ευκολότερη αποκομιδή των απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος λειτουργίας συγκριτικά με άλλα συστήματα συλλογής απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος κατανάλωσης καυσίμων, καθώς για την αποκομιδή απαιτούνται ελαφρότερα μέσα (διαξονικά απορριμματοφόρα).

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Θωμάς Κοτρωνιάς, δήλωσε σχετικά:

«Προχωρούμε σε μία ακόμη παρέμβαση με θετικό πρόσημο για την προστασία του περιβάλλοντος και την αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης της Ναυπάκτου. Σε συνεργασία με τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, επιθυμία μας είναι να δρομολογήσουμε την εγκατάσταση και άλλων υπόγειων και ημιυπόγειων συστημάτων λαμβάνοντας ωστόσο υπ’ όψιν τις αντικειμενικές δυσκολίες, όπως τα υπόγεια δίκτυα και τις σωληνώσεις που ήδη υπάρχουν.  Βασική μας στόχευση συνεχίζει να είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών μας».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο εγγύς μέλλον η ενημέρωση για την Ανάπλαση

Published

on

By

Πραγματοποιήθηκε χθες  22 Ιουνίου 2022 η πρώτη δια ζώσης, μετά την περίοδο των δυο ετών της πανδημίας,   συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας.

Τον δήμαρχο Ναυπακτίας  και τους δημοτικούς συμβούλους υποδέχτηκε πανό κρεμασμένο στον χώρο έξω από την αίθουσα του συμβουλίου, το οποίο ανάρτησε η Συντονιστική Επιτροπή για το έργο της  ανάπλασης.

Με την ενημέρωση για το θέμα της ανάπλασης να εκκρεμεί, ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα πως θα γίνει διεξοδική συζήτηση επ’ αυτού πολύ σύντομα «και σε όλο του το μεγαλείο», σε χρόνο που θα αποφασιστεί από τον ίδιο τον Δήμαρχο. Σε αναμονή λοιπόν της ενημέρωσης και των εξελίξεων…

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ