Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσολόγγι: Έκτακτη σύσκεψη δημάρχων για την μεταφορά του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο, ΤΕΙ και στρατόπεδο

Published

on

Πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη Δημάρχων και Φορέων που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος με αφορμή τις εξελίξεις για το ΤΕΙ, τη μεταφορά του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο και τις πληροφορίες για επικείμενη κατάργηση του στρατοπέδου Μεσολογγίου.

Στη σύσκεψη κλήθηκαν και συμμετείχαν και οι Δήμαρχοι Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος και Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης όπως και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Αγαθάγγελος Κότσαλος και ο Αντιδήμαρχος Σπυρίδων Καρβέλης, οι Πρόεδροι Ιατρικού Συλλόγου Μεσολογγίου Ιωάννης Κοντός, Δικηγορικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου Χρ. Παϊσιος, Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π Μεσολογγίου Βασίλης Σπυρόπουλος και ο Γραμματέας Κων/νος Πασσιόπουλος, του Φαρμακευτικού συλλόγου Αιτωλ/νίας Πέτρος Πετρόπουλος και το μέλλος Διοικητικού Συμβουλίου Βασιλική Μπελέκουκαι ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου Σπ. Πλάκας.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή Μεσολογγίου, λόγω της κρισιμότητας του θέματος, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην μεταφορά των κύριων υπηρεσιών της Περιφερειακής Διεύθυνσης του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) από το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο, ενώ συναποφασίσθηκε να σταλούν υπό μορφή ψηφίσματος οι εξής κοινές θέσεις:

«Μετά την αιφνίδια υποβάθμιση του τρόπου λειτουργίας της ανωτέρω υπηρεσίας που εδρεύει στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου και χαρακτηρίζεται από τη μείωση του προσωπικού, καλούνται οι αρμόδιοι φορείς να αναθεωρήσουν άμεσα αυτή την απόφαση, η οποία θα προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων πολιτών των Δήμων Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, Ναυπακτίας και Ξηρομέρου. Επιπρόσθετα, σημειώνεται πως οι αποφάσεις στελεχιακής αποδυνάμωσης της Περιφερειακής Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, ελήφθησαν παρακάμπτοντας στην ουσία το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που ορίζει ως έδρες των ΠΕ.ΔΙ. τα διοικητικά κέντρα των περιφερειακών ενοτήτων.Συνεπώς, ζητείται η επαναφορά του προσωπικού της Υπηρεσίας, ενώ καλούνται οι Βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας να βοηθήσουν άμεσα την γρήγορη αποκατάσταση της πλήρους λειτουργίας της στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου.

Είναι απολύτως κατανοητή η λειτουργία αποκεντρωμένου γραφείου του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο. Ωστόσο αυτό θα πρέπει να γίνει με ορθολογικό τρόπο και όχι σε βάρος των υπολοίπων περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας«.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την συζήτηση των δυο θεμάτων που αφορούν το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων και το ΤΕΙ, για τα οποία εντός των επομένων ημερών θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από τις 7 Ιουλίου στο κτήριο «Ναυπακτία» η διενέργεια των rapid tests

Published

on

By

Από την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022 το κλιμάκιο του TOMY – ΚΟΜΥ Μεσολογγίου θα διενεργεί rapid tests στο κτήριο “Ναυπακτία” (1ος όροφος, Λιμάνι Ναυπάκτου) και όχι στο κτήριο Τσώνη, όπως συνέβαινε έως σήμερα.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με ρίσκο!!!

Published

on

By

Ότι παρατάει ο καθένας το αυτοκίνητό του και το μηχανάκι του όπου βολεύεται αδιαφορώντας για τις όποιες επιπτώσεις, είναι επαναλαμβανόμενο φαινόμενο που συναντάς στους δρόμους της Ναυπάκτου.

Ταυτόχρονα οι πεζοί θα πρέπει να ρισκάρουν την σωματική τους ακεραιότητα για να μπορέσουν να   περπατήσουν στην πόλη.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

90 εκατ. στους Δήμους – Τι ποσό λαμβάνει ο Δήμος Ναυπακτίας

Published

on

By

Επιχορήγηση των Δήμων της χώρας με συνολικό ποσό ύψους 90.000.000 ευρώ  για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους, λόγω της επιβάρυνσης των προϋπολογισμών τους από την αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Πιο συγκεκριμένα, εγκρίνεται από το υπουργείο Εσωτερικών η επιχορήγηση συνολικού ποσού ύψους 90.000.000 ευρώ  στους δήμους της χώρας, για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους και την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους, λόγω της επιβάρυνσης των προϋπολογισμών τους από την αύξηση του ενεργειακού κόστους. Η κατανομή του συνολικού ποσού ανά δήμο γίνεται σε χρέωση του τηρούμενου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων λογαριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών, με τίτλο «Κάλυψη των πάσης φύσεως αναγκών των ΟΤΑ κλπ.»

Ο Δήμος Ναυπακτίας επιχορηγείται με το ποσό των  306.245 ευρώ

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ