Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσολόγγι: Έκτακτη σύσκεψη δημάρχων για την μεταφορά του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο, ΤΕΙ και στρατόπεδο

Published

on

Πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη Δημάρχων και Φορέων που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος με αφορμή τις εξελίξεις για το ΤΕΙ, τη μεταφορά του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο και τις πληροφορίες για επικείμενη κατάργηση του στρατοπέδου Μεσολογγίου.

Στη σύσκεψη κλήθηκαν και συμμετείχαν και οι Δήμαρχοι Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος και Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης όπως και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Αγαθάγγελος Κότσαλος και ο Αντιδήμαρχος Σπυρίδων Καρβέλης, οι Πρόεδροι Ιατρικού Συλλόγου Μεσολογγίου Ιωάννης Κοντός, Δικηγορικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου Χρ. Παϊσιος, Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π Μεσολογγίου Βασίλης Σπυρόπουλος και ο Γραμματέας Κων/νος Πασσιόπουλος, του Φαρμακευτικού συλλόγου Αιτωλ/νίας Πέτρος Πετρόπουλος και το μέλλος Διοικητικού Συμβουλίου Βασιλική Μπελέκουκαι ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου Σπ. Πλάκας.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή Μεσολογγίου, λόγω της κρισιμότητας του θέματος, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην μεταφορά των κύριων υπηρεσιών της Περιφερειακής Διεύθυνσης του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) από το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο, ενώ συναποφασίσθηκε να σταλούν υπό μορφή ψηφίσματος οι εξής κοινές θέσεις:

«Μετά την αιφνίδια υποβάθμιση του τρόπου λειτουργίας της ανωτέρω υπηρεσίας που εδρεύει στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου και χαρακτηρίζεται από τη μείωση του προσωπικού, καλούνται οι αρμόδιοι φορείς να αναθεωρήσουν άμεσα αυτή την απόφαση, η οποία θα προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων πολιτών των Δήμων Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, Ναυπακτίας και Ξηρομέρου. Επιπρόσθετα, σημειώνεται πως οι αποφάσεις στελεχιακής αποδυνάμωσης της Περιφερειακής Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, ελήφθησαν παρακάμπτοντας στην ουσία το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που ορίζει ως έδρες των ΠΕ.ΔΙ. τα διοικητικά κέντρα των περιφερειακών ενοτήτων.Συνεπώς, ζητείται η επαναφορά του προσωπικού της Υπηρεσίας, ενώ καλούνται οι Βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας να βοηθήσουν άμεσα την γρήγορη αποκατάσταση της πλήρους λειτουργίας της στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου.

Είναι απολύτως κατανοητή η λειτουργία αποκεντρωμένου γραφείου του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο. Ωστόσο αυτό θα πρέπει να γίνει με ορθολογικό τρόπο και όχι σε βάρος των υπολοίπων περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας«.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την συζήτηση των δυο θεμάτων που αφορούν το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων και το ΤΕΙ, για τα οποία εντός των επομένων ημερών θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 “2nd  LEPANTO ARCHERY CUP” στον Ιππικό Όμιλο Ναυπάκτου!

Published

on

By

Ο υπέροχος χώρος του Ιππικού Ομίλου Ναυπάκτου, θα φιλοξένησε την Κυριακή 19 Μαΐου, για μια ακόμη χρονιά τους αγώνες 2nd  LEPANTO AECHERY CUP της ομάδας τοξοβολίας Lepanto Archery Team Ναυπάκτου.

Μια γιορτή της ομάδας μας και μια ευκαιρία να ευχηθούμε καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση για τις αρχές Οκτωβρίου του 2024.

Οι κατηγορίες αγωνιζομένων που συμμετέχουν:

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ανδρών-Γυναικών/ Εφήβων-Νεανίδων,

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ανδρών-Γυναικών/ Εφήβων-Νεανίδων και

Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  Παίδων – Κορασίδων.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα:

09:00 – 09:30 Προσέλευση – εγγραφές σε αγώνες

09:30 – 10:00   Δοκιμαστικές βολές

10:00 – 11.30  Α’ μέρος αγώνων όλες οι κατηγορίες

11.30 – 11.45  Διάλειμμα

11.45 –  13.15  Β’ μέρος αγώνων όλες οι κατηγορίες

13:30    ΑΠΟΝΟΜΕΣ βραβεύονται οι πρώτοι κατάταξης ανά κατηγορία / μετάλλια και βεβαίωση συμμετοχής σε όλους τους αγωνιζόμενους.

Στους αγώνες μπορούν να συμμετάσχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στη ομάδα Lepanto Archery Team και παρακολούθησαν προπονήσεις το τελευταίο 4μηνο, φορώντας την εμφάνιση της ομάδας .

Επιτρέπεται να παρακολουθήσουν τους αγώνες  συγγενείς και φίλοι των αγωνιζομένων και όχι μόνο, ενώ στον Ιππικό Όμιλο Ναυπάκτου, παράλληλα με τα φιλέματα της διοργάνωσης, θα λειτουργεί καντίνα για αναψυκτικά και καφέ!

Οι φιλόξενοι εκπαιδευτές του ιππικού ομίλου, θα δώσουν την ευκαιρία σε όλους, με το πέρας της διαδικασίας, να έρθουν σε επαφή με τα υπέροχα αλόγα, να κάνουν βόλτα με την άμαξα και να δοκιμάσουν έφιππη τοξοβολία.

Ας μην ξεχνάμε λοιπόν ότι, η τοξοβολία είναι και ψυχαγωγία και ότι ο τοξότης δεν μαθαίνει μόνο, αλλά διασκεδάζει παράλληλα.

Σας περιμένουμε!

ΣΗΜ.  Με στόχο τη γνωριμία και την ενασχόληση των δημοτών του Δήμου Ναυπακτίας, μεγάλων και μικρών, με το Ολυμπιακό άθλημα της Τοξοβολίας, από τον Οκτώβριο του 2021 προσφέρουμε μαθήματα κάθε Κυριακή πρωί στη πόλη της Ναυπάκτου. Μια ακόμη προσπάθεια της περιβαλλοντικής οργάνωσης “Πράσινο + Μπλε”.

Επικοινωνία:  info@prasinomple.gr  mob. +30 697 850 0005  &   +30 693 6052 888

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Published

on

By

Ανοίγει προσεχώς η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ «Κοινωνικός Τουρισμός» 2024 – 2025. Οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστεί να περιμένουν ως και τα τέλη του Μαΐου, ώστε να προχωρήσουν στην διαδικασία για την επιδότηση των διακοπών τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο κοινωνικός τουρισμός επιδοτεί έως έξι διανυκτερεύσεις ανάλογα με το κατάλυμα, οι δικαιούχοι καταβάλλουν μικρή συμμετοχή. Μηδενική είναι η συμμετοχή τους και έως δέκα διανυκτερεύσεις για διακοπές σε Λέρο, Λέσβο, Χίο και Κω. Έως 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις σε όσους επιλέξουν για διακοπές καταλύματα σε Ρόδο, Βόρεια Εύβοια, Έβρο και Σάμο.

Μάλιστα, επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Ως εκ τούτου, οι δικαιούχοι του προγράμματος καταβάλλουν συμμετοχή 25%, οι πολύτεκνοι 20%, ενώ μηδενική είναι η συμμετοχή για τα άτομα με αναπηρία.

Παράλληλα, οι πολίτες που έλαβαν επιταγές το 2023 δύνανται να τις αξιοποιήσουν ως και τα τέλη Ιουνίου, επιλέγοντας κατάλυμα από το Μητρώο Παρόχων, ενώ επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Μόνο τον περασμένο Απρίλιο ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, οι δικαιούχοι προτίμησαν ως προορισμούς τον Νότιο Τομέα Αθηνών, την Εύβοια αλλά και τα Ιωάννινα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μήνυμα Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη για το Πάσχα

Published

on

By

Στο μήνυμά του για τις Άγιες Ημέρες της Ανάστασης και του Πάσχα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αναφέρει τα εξής:

«Μεγάλη Εβδομάδα.

Άγιο Πάθος.

Επιτάφιος.

Ανάσταση.

Λέξεις, γεμάτες πίστη και θρησκευτική κατάνυξη. Μέρες, που φέρνουν πολύ έντονα στο μυαλό μας κάποιες άλλες λέξεις, όπως αγάπη και αλληλεγγύη. Νοήματα, που δείχνουν ότι κάθε εμπόδιο στη ζωή του ανθρώπου δικαιώνεται μόνο όταν εμπεριέχει τον σπόρο της αναγέννησης και της ειρηνικής δημιουργίας.

Αυτές τις μέρες, πηγαίνοντας στις εκκλησιές λοιπόν, ας ανάψουμε ένα κεράκι ως ευχή, ώστε κάθε «Σταύρωση» να ακολουθείται από «Ανάσταση» για όλους τους ανθρώπους.

Και όλοι μαζί, βασιζόμενοι στις ακατάλυτες αξίες και τα ιδανικά του τόπου μας, ας καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να σταματήσει ο άδικος πόνος και περισσότερο φως να πέσει στον κόσμο μας.

Από την καρδιά μου ευχές στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας για υγεία, χαρά και αγάπη. Και αυτές τις μέρες και πάντα!

Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα!»

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη για το Πάσχα, στον σύνδεσμο: https://youtu.be/uFj_7_VhqU8

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ