Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μετά την παραίτηση Σύψα, ήρθαν και οι κόντρες…

Published

on

Προ Ημερήσιας διάταξης και με τον χαρακτηρισμό του επείγοντος ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης Δεκεμβρίου 2018, παρουσία των προέδρων των Τοπ. Κοινοτήτων, μιας και συζητιόταν ο προϋπολογισμός και το Τεχνικό πρόγραμμα, το θέμα της ένταξης σε χρηματοδότηση από πόρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΠΕΠ) αθλητικών εγκαταστάσεων σε πέντε Τοπικές κοινότητες του Δήμου. Το ποσό του προϋπολογισμού έφτανε στα 441.000 ευρώ. Κατά την συνεδρίαση εκείνη και κατά την διάρκεια της συζήτησης του θέματος, υπήρξαν αντιρρήσεις τόσο από μέλη της αντιπολίτευσης όσο και από δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης. Η απάντηση από την πλευρά της περιφέρειας ήταν αρνητική.  Σε κείμενό του ο πρώην αντιδήμαρχος Γιάννης Σύψας αναφέρεται στα τότε γεγονότα και ταυτόχρονα ασκεί κριτική  στην δημοτική αρχή σημειώνοντας:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“ΌΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΒΛΕΠΟΥΝ… ΟΙ ΆΛΛΟΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟΥΣ

Στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης, 19ης Δεκεμβρίου του 2018, κληθήκαμε να αποφασίσουμε για την έγκριση και την υποβολή πρότασης για ένταξη έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Το θέμα ήρθε ως εκτός ημερησίας και αφορούσε, όπως μας είπαν, χρηματοδότηση αθλητικών υποδομών στις κοινότητες Δάφνης, Ξηροπηγάδου, Γαλατά, Πλατάνου και Περιθωρίου, ύψους 441.000 ευρώ.

Να θυμίσω πως είχα ψηφίσει τη συγκεκριμένη πρόταση για να μη θεωρηθεί ότι δεν τα θέλω ως έργα, όπως και άλλοι συνάδελφοί μου, όμως είχα διατυπώσει βασικές ενστάσεις για τον τρόπο που ήρθε το θέμα, αλλά και για το τι σκοπιμότητες εξυπηρετούσε. Είχα διερωτηθεί εάν θα πρέπει ως γνήσιοι «ιθαγενείς» να χειροκροτήσουμε τον  κ. Κατσιφάρα που ξαφνικά προεκλογικά μας ενημέρωσε ότι υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα για την εκτέλεση έργων, ενώ είχα επισημάνει και τη διαφωνία μου με την τακτική αυτή, η οποία φανερώνει την απουσία προγραμματισμού.

Στην επιστολή παραίτησής μου πριν από λίγες ημέρες ανέφερα μεταξύ άλλων: «Κύριε Δήμαρχε, με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπό σας, το 2014 υπήρξα υποψήφιος (…) με μία Ανεξάρτητη παράταξη, πάνω από κομματικές γραμμές, κι όχι με μία παράταξη που πλέον έχει μεταλλαχθεί σε όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο σε Κεντρικό όσο και σε Περιφερειακό επίπεδο, παίζοντας το πολιτικό παιχνίδι των κ.κ. Τσίπρα και Κατσιφάρα».

Δυστυχώς για όλους μας η επιβεβαίωση των παραπάνω επιφυλάξεων δεν άργησε να έρθει. Σε απάντηση του  συγκεκριμένου αιτήματος του δήμου Ναυπακτίας η αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σημειώνει ότι «στο Περιφερειακό επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014-2020, αφενός δεν προβλέπεται η χρηματοδότηση συντηρήσεων και αφετέρου δεν υπάρχει διαθέσιμος προϋπολογισμός για την χρηματοδότηση σχετικών δράσεων. Κατόπιν των παραπάνω δεν είναι δυνατή η χρηματοδότηση του έργου…».

Παραθέτω τα παραπάνω χωρίς κανένα περεταίρω σχολιασμό προς γνώση των δημοτών μας, αλλά και των μέχρι πριν από λίγες ημέρες συναδέλφων μου.

Όσοι θέλουν να δουν την αλήθεια τη βλέπουν, όσοι πάλι όχι ας πορευτούν στο σκοτάδι τους”, καταλήγει ο Γιάννης Σύψας.

 

Δημοτική αρχή: Βιάστηκε ο κ. Σύψας

Για το θέμα, η πλευρά της Δημοτικής αρχής απαντά για την Χρηματοδότηση Γηπέδων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με ανακοίνωσή της. Αναφέρει σε αυτή:

ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΒΛΕΠΟΥΝ… ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟΥΣ.

(Ο τίτλος είναι δανεισμένος από την σχετική ανάρτηση του Γιάννη Σύψα)

Δυστυχώς ο φίλος Γιάννης Σύψας βιάστηκε. Τέσσερα χρόνια με την Ενωτική Πρωτοβουλία δεν έκανε τέτοια λάθη. Είχε πάντα ανθρώπους δίπλα του να τους ρωτήσει, αν κάτι δεν το ήξερε καλά. Και υπάρχουν στελέχη στις υπηρεσίες του δήμου, που ξέρουν πως να ωριμάζουν μελέτες και να φέρνουν χρήματα στον δήμο Ναυπακτίας. Αλλιώς δεν θα είχε σήμερα ο δήμος μας έργα υλοποιημένα και προς υλοποίηση στο ύψος των 50.000.000 ευρώ. Βιάστηκε λοιπόν να αναρτήσει ότι δεν εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της κατασκευής πέντε γηπέδων στην Ναυπακτία. Ας εξηγήσει στους κοινούς μας φίλους, τους συμπολίτες μας, την βιασύνη του αυτή.

Σχετικά με τα γήπεδα τα οποία δήθεν δεν χρηματοδοτούνται επισημαίνουμε τα εξής:

Πράγματι στις 19 Δεκεμβρίου 2018 στο δημοτικό συμβούλιο πήραμε απόφαση να υποβάλλουμε αίτηση για χρηματοδότηση πέντε γηπέδων στο δήμο Ναυπακτίας (σε Γαλατά, Περιθώρι, Πλάτανο, Δάφνη και Ξηροπήγαδο), ύψους 411.000 ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ όμως για να εγκριθεί η αίτηση μας αυτή, είναι ότι ΔΕΝ είναι δυνατή η χρηματοδότησή τους από το άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο, το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Δυτικής Ελλάδας. Με την γνωστή γρηγοράδα που διακρίνει τον Δήμο Ναυπακτίας, την ίδια μέρα καταθέσαμε (τυπικά) το αίτημα για χρηματοδότηση από το ΠΕΠ και ζητήσαμε να έχουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την αναμενόμενη απόρριψη του αιτήματος. Στις 21 Δεκεμβρίου η Περιφέρεια ανταποκρίνεται ΑΜΕΣΑ και μας απαντά ότι είναι αδύνατη η χρηματοδότηση από το ΠΕΠ.

Έτσι καταφέραμε την αμέσως επόμενη ημέρα (ηλεκτρονικά), να καταθέσουμε την πρόταση που αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο για χρηματοδότηση από το ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων). Εκεί προσκομίσαμε και την  επίμαχη βεβαίωση (που τώρα ανακάλυψε ο κ. Σύψας) ότι είναι αδύνατη η χρηματοδότηση από άλλο πρόγραμμα (το ΠΕΠ) έτσι ώστε να είναι εφικτή η χρηματοδότηση των Γηπέδων από το ΠΔΕ. Το αίτημά μας αυτό θα εξεταστεί, άμεσα, στην επόμενη Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στο Περιφερειακό συμβούλιο. Περιμένουμε τις επόμενες ημέρες την θετική απόφαση τους.

Αν θέλει κάποιος να φέρει χρήματα στον τόπο του, πρέπει να κινείται με αυτό τον τρόπο, γρήγορα και αποτελεσματικά. Πρέπει να γνωρίζει τις διαδικασίες, να έχει ετοιμάσει τις μελέτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι μελέτες των γηπέδων που ετοιμάστηκαν από την αρχή της θητείας της δημοτικής αρχής Λουκόπουλου, αφού πρώτα ερευνήσαμε σε ποιές τοπικές κοινότητες έχουμε ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς για τα γήπεδα. Οι μελέτες αυτές έχουν ψηφιστεί (ως προτεραιότητες) ήδη από το τέλος του 2014. Γι’ αυτό και σήμερα δεν δικαιούται κανείς να λέει ότι το έμαθε την τελευταία στιγμή.

Υ.Γ. Νομίζουμε ότι όποιος και να διάβαζε το έγγραφο που δόθηκε στην δημοσιότητα από τον κ. Σύψα, θα έπρεπε να καταλάβει ότι κάτι άλλο συμβαίνει. Δεν είναι δυνατόν να συνεδριάζει το Δ.Σ. Ναυπακτίας, Τετάρτη βράδυ στις 19/12 μέχρι τα μεσάνυχτα, να αιτείται χρηματοδότηση την Πέμπτη αφού δούλεψαν ένα σωρό άνθρωποι (και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό) για να ολοκληρώσουν τους φακέλλους, και να παίρνει αρνητική απάντηση από την Περιφέρεια για το ΠΕΠ, την Παρακευή 21/12 το πρωί!

 

Ο λόγος βέβαια που έγιναν όλα αυτά είναι απλός. Το Σάββατο το πρωί 22/12, παραμονές Χριστουγέννων κάποιοι δούλεψαν (και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό) για να κατατεθεί η πρότασή μας ηλεκτρονικά (μαζί με την προαπαιτούμενη απόρριψή της από το Π.Ε.Π.) , με όλα τα απαραίτητα έγγραφα συνημμένα, στο Π.Δ.Ε. όπως προέβλεπε η απόφαση του δ.σ. Ναυπακτίας.

Επαναλαμβάνουμε: Αν υπηρεσίες και αιρετοί δεν δούλευαν έτσι δεν θα έρχονταν (μέχρι τώρα) 50 εκατομμύρια ευρώ στον δήμο Ναυπακτίας.

Τέλος, καλό είναι προκειμένου να μην αποπροσανατολίζεται η κοινή γνώμη, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που δημοσιεύουν τόσο σοβαρά θέματα να ενημερώνονται και από τους καθ’ ύλην αρμοδίους”.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διάβρωση ακτών: Χάνεται η ακτογραμμή Αντιρρίου – Μακύνειας – Ρίζας

Published

on

By

Με ανοικτή επιστολή, κάτοικοι των περιοχών Αντιρρίου – Μακύνειας και  Ρίζας και όχι μόνο, επαναφέρουν το θέμα της διάβρωσης της ακτής, προς ενημέρωση των πολιτών, παραθέτοντας ένα μικρό ιστορικό των ενεργειών τους μέχρι και σήμερα, ζητώντας ταυτόχρονα από τους αρμόδιους ενημέρωση για τις ενέργειες που προτίθενται να κάνουν.

Αναφέρουν στην ανοικτή επιστολή τα ακόλουθα :

«Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μετατόπιση της ακτογραμμής Αντιρρίου – Μακύνειας – Ρίζας, με ταυτόχρονη εμφάνιση συχνών έντονων πλημμυρικών φαινομένων, που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια γης οικολογικής αξίας, απώλεια γης οικονομικής αξίας, αυξημένους κινδύνους για τις ανθρώπινες ζωές, κ.λπ..

Παρακολουθούμε το φαινόμενο με αγωνία για την εξέλιξή του, έχοντας υποβάλει, εκτός από ατομικές αιτήσεις ήδη από το 2019, ομαδικές αιτήσεις, η πρώτη το Δεκέμβριο του 2021 με 49 υπογράφοντες προς το Υπουργείο Υποδομών, την Κτηματική Υπηρεσία Αιτωλοακαρνανίας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το Δήμο Ναυπακτίας και η δεύτερη μόλις πριν λίγες μέρες (με αρ. πρωτ. Δήμου Ναυπακτίας 18046/29-08-2024 και 19228/12-09-2024) προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας με σχετικές κοινοποιήσεις.

Με πρωτοβουλία εκπροσώπων των 49 αρχικά υπογραφόντων (που στη συνέχεια αναφερόντουσαν σε εμάς ως επιτροπή κατοίκων) το 2023 ενεργοποιήσαμε βουλευτές να υποβάλουν γραπτές ερωτήσεις στη Βουλή (κ. Σαράκης, κ. Ζαμπάρας, κ. Χουρδάκης, κ. Φλώρος, κ. Βαλτογιάννης) και την Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε συνάντηση για τη διάβρωση της ακτογραμμής Αντιρρίου-Ρίζας στο κτίριο Ναυπακτία στη Ναύπακτο.

Στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν οι βουλευτές κ. Μίλτος Ζαμπάρας, κα Χριστίνα Σταρακά και κ. Σπύρος Τσιρώνης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θανάσης Μαυρομμάτης, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας, ο Αντιδήμαρχος Σωκράτης Παπαβασιλείου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου κ. Σπύρος Τσέλιος, ο επικεφαλής της “Ενωτικής πρωτοβουλίας” κ. Τάκης Λουκόπουλος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Αλλάζουμε πλεύση” κ. Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας κ. Λίνος Μπλέτσας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών κ. Θέμης Δαβανέλλος, οι πρόεδροι των κοινοτήτων Αντιρρίου, Μακύνειας-Ρίζας, Κάτω Βασιλικής και εκπρόσωποι άλλων συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Τη συνάντηση κάλυψαν τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης (Lepanto, NafpaktiaNews, Nafsweek.gr).

Καθώς όμως από τότε έως και σήμερα δεν έγινε καμία ουσιαστική ενέργεια από τους αρμόδιους προκειμένου να εκπονηθεί μελέτη για να διαπιστώσει και να εκτιμήσει το μέγεθος της μετατόπισης της ως άνω ακτογραμμής και να προτείνει έργα αποκατάστασης, στις 12 Αυγούστου 2024 καλέσαμε τους κατοίκους της περιοχής σε ενημερωτική συνάντηση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Αντιρρίου στην πλατεία Χορμόβα στο Αντίρριο.

Στη συνάντηση αυτή αποφασίστηκε να σταλεί εκ νέου αίτηση εκπόνησης μελέτης προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας, καθώς σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 215 του ν.3463/2006 “3. Οι δημότες και οι κάτοικοι μπορούν επίσης να καταθέτουν προτάσεις για την επίλυση διαφόρων ζητημάτων αρμοδιότητας του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου ή του συμβουλίου του τοπικού ή δημοτικού διαμερίσματος. Οι προτάσεις συζητούνται υποχρεωτικά στο οικείο συμβούλιο, εφόσον έχουν κατατεθεί από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα και ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι για τη σχετική απόφαση που λαμβάνεται.”

Αυτή τη φορά υπέγραψαν την αίτηση 65 άτομα, από τους οποίους μάλιστα τουλάχιστον οι 28 είναι δημότες Ναυπάκτου.

Αρχικά εστάλη με ηλεκτρονικό μήνυμα στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του κάθε μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου, με κοινοποίηση στα τοπικά συμβούλια του Δήμου Ναυπακτίας, στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στη Κτηματική Υπηρεσία Αιτωλοακαρνανίας, καθώς δε γνωρίζαμε ότι έπρεπε να σταλεί στο Τμήμα Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων (Τ.Υ.Π.Ο) του Δήμου Ναυπακτίας.

Καθώς δεν συμπεριλήφθηκε στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 10/9/2024 ως θέμα, επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αντιρρίου, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι προκειμένου να οριστεί ημερομηνία συζήτησής του έπρεπε να είχε σταλεί στο Τ.Υ.Π.Ο.

Θεωρούμε, ωστόσο, πως θα έπρεπε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που το έλαβαν να το προωθήσουν στο Τ.Υ.Π.Ο και να ζητήσουν να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη του πρώτου Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς οι υπογράφοντες την αίτηση ξεπερνούν κατά πολύ τον ελάχιστο αριθμό υπογραφών που απαιτούνται, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αίτηση στο Δήμο Ναυπακτίας, και είναι μείζονος σημασίας για την περιοχή μας.

Αποστέλλουμε αυτή την επιστολή για ενημέρωση όλων των κατοίκων της περιοχής για τις μέχρι τώρα ενέργειες, αλλά κυρίως για την ενεργοποίηση των αρμόδιων αρχών, ζητώντας ενημέρωση για τις ενέργειες που προτίθενται να κάνουν.

Καλούμε όλους να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή για το καλό του τόπου μας».

Από την επιτροπή των κατοίκων

Κωνσταντίνος  Ντούνης του Γεωργίου

Αλεξάνδρα Τσιαμτσιούρη του Αλεξάνδρου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εγκύκλιος για υγειονομικούς ελέγχους στα σχολεία

Published

on

By

Εγκύκλιο εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας με τίτλο «Υγειονομικοί έλεγχοι στα σχολεία όλων των βαθμίδων και των ειδικών κατηγοριών, ημερήσια και νυχτερινά, δημόσια και ιδιωτικά και τους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, δημόσιους και ιδιωτικούς για το σχολικό έτος 2024 – 2025».

Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο αναφέρει:

Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2024-2025 και δεδομένων των  διαφόρων αναπνευστικών λοιμώξεων που ενδημούν κατά την χειμερινή  περίοδο στη μεταξύ των οποίων και της Covid-19, υπενθυμίζεται η επιτακτική ανάγκη εντατικοποίησης των υγειονομικών ελέγχων στις εκπαιδευτικές μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή αρμοδιότητάς σας, με στόχο την προστασία της Δημόσιας Υγείας.
Αναλυτικότερα οι έλεγχοι στις εκπαιδευτικές μονάδες οφείλουν να εστιάζονται στους ακόλουθους τομείς:

ΕΛΕΓΧΟΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ
Κατά την διενέργεια του υγειονομικού ελέγχου εφαρμόζεται η υγειονομική νομοθεσία και διαπιστώνεται επίσης η πιστή εφαρμογή των οδηγιών που προβλέπονται στις εκάστοτε ισχύουσες Υπουργικές Αποφάσεις και σχετικές εγκυκλίους της Υπηρεσίας μας.
Οι κανόνες υγιεινής πρέπει να τηρούνται σε όλους τους χώρους (αίθουσες  διδασκαλίας, αύλειος χώρος, κοινόχρηστοι χώροι, αποχωρητήρια κ.λ.π) των  σχολείων, των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών σύμφωνα με την ανωτ.(4) σχετ. Υγ. Διάταξη.
Ειδικότερα, εφιστάται η προσοχή στα κάτωθι:
– Τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής με έμφαση στη συχνή και ορθή εφαρμογή υγιεινής των χεριών, τοποθέτηση αντλίας παροχής αλκοολούχου διαλύματος στα σημεία πλύσης των χεριών.
– Μέριμνα για την σχετική εκπαίδευση του βοηθητικού προσωπικού και των εργαζομένων σε χώρους σίτισης, αναφορικά με τα μέσα ατομικής προστασίας και την ορθή τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής.
– Επισταμένη καθαριότητα και απολύμανση επιφανειών και χώρων στις αίθουσες διδασκαλίας, στους χώρους σίτισης, στα αποχωρητήρια κ.λ.π. – Τακτικός και επαρκής αερισμός των χώρων και κυρίως των αιθουσών διδασκαλίας λόγω της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού ατόμων.
– Εξασφάλιση υγιεινής των συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης με ιδιαίτερη έμφαση στην καθαριότητα και απολύμανση των εγκαταστάσεων των αποχωρητηρίων .

Παράλληλα, εξακολουθεί να κρίνεται σκόπιμη, η συνεχής ενημέρωση του σχολικού πληθυσμού σχετικά με τον τρόπο μετάδοσης των ιογενών αναπνευστικών λοιμώξεων, ώστε να μην υπάρχει εφησυχασμός.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

28 εκ. ευρώ για λειτουργικές ανάγκες των σχολείων- Τι ποσό παίρνει ο δήμος Ναυπακτίας

Published

on

By

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Θ. Λιβάνιου κατανέμεται, από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», συνολικό ποσό ύψους είκοσι οκτώ εκατομμυρίων ευρώ (28.000.000,00 €) σε όλους τους Δήμους της Χώρας, προς κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητάς τους.

Ο Δήμος Ναυπακτίας λαμβάνει το ποσό των 76.380 ευρώ.

Για την κατανομή του ανωτέρω χρηματικού ποσού λήφθηκαν υπόψη δεδομένα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για το σχολικό έτος 2022-2023 που αφορούν στον αριθμό των μαθητών ανά σχολική βαθμίδα, στον αριθμό των σχολείων και στον αριθμό των τμημάτων ανά κλιματική ζώνη, ενώ συνεκτιμήθηκε και η υλοποίηση του θεσμού του σχολικού τροχονόμου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ