Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μετά τις Εθνικές εκλογές ξεκινά το έργο της ανάπλασης του Ιστορικού κέντρου της Ναυπάκτου

Published

on

Το έργο έχει δημοπρατηθεί από τις 23 Ιανουαρίου 2019 και τον περασμένο Μάρτιο μάλιστα άνοιξαν οι προσφορές των εργοληπτικών εταιρειών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Πλέον το έργο έχει συμβασιοποιηθεί και αμέσως μετά τις Εθνικές εκλογές του Ιουλίου, αναμένεται η εγκατάσταση του εργολάβου σε αυτό. πλέον αναμένεται η εγκατάσταση του εργολάβου σε αυτό.

Το έργο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και αφορά το τμήμα της Ναυπάκτου από την πλατεία Παπαχαραλάμπους μέχρι και την οδό Σοΐδα στην πλαζ της Ναυπάκτου.  Πέραν των επιφανειακών παρεμβάσεων, με το έργο αντικαθίστανται οι αμιαντοσωλήνες στην ύδρευση, από την πλατεία Φαρμάκη μέχρι το ύψος της πλαζ, διαχωρίζεται το δίκτυο ομβρίων από τα λύματα στο ίδιο τμήμα. Επιπλέον αναπλάθεται το τμήμα από την Πλατεία Παπαχαραλάμπους (αλλάζει και η πλατεία), μέχρι την δυτική είσοδο του Κάστρου, στο ύψος της πλαζ.

Το έργο αναμένεται να αλλάξει την όψη των δρόμων περιμετρικά της πλατείας του Λιμανιού, αυξάνει παντού το πλάτος των πεζοδρομίων, χρησιμοποιεί ως κύριο υλικό σε οδόστρωμα και πεζοδρόμιο την φυσική πέτρα, σε αρμονία με τα υλικά που ήδη υπάρχουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Δήμου, το έργο δεν είναι ξεκομμένο από τον γενικότερο προγραμματισμό καθώς, συμπληρώνει προηγούμενα έργα και συμπληρώνεται με άλλες προτάσεις όπως η ανάπλαση στην πλατεία Αγίας Παρασκευής, τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου, το Πολιτιστικό μονοπάτι, η αποκατάσταση Ανατολικού τμήματος του Κάστρου.

Έργα που έχουν δημοπρατηθεί ή αναμένεται η έγκριση της χρηματοδότησής τους. Σε κάθε περίπτωση, όπως δηλώνεται από μέρους της δημοτικής αρχής, σκοπός της είναι να εξασφαλιστεί η  απρόσκοπτη υλοποίησή τους, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πρακτικά η εκκίνηση του έργου της  ανάπλασης του Ιστορικού κέντρου της Ναυπάκτου, εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου θα προκαλέσει κάποια αναστάτωση στην καθημερινότητα της πόλης, με τον εργολάβο, σύμφωνα με πληροφορίες μας να πιάνει δουλειά στα τμήματα του έργου – πιθανόν πλατ. Παπαχαραλάμπους και πλαζ, που θα φέρουν την μικρότερη όχληση.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας jet ski σε παραλίες Ναυπακτίας και Δωρίδας

Published

on

By

Με απόφαση του Λιμεναρχείου  απαγορεύεται η κυκλοφορία των ιδιωτικής χρήσης ή εκμισθούμενων θαλάσσιων μοτοποδηλάτων ανεξαρτήτως τύπου ή/και ονομασίας ( SEA BEETLE, SEA BIKE, SURF JET, JET SKI κτλ) κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο έτους 2019, μεταξύ των ωρών 14:00 – 17:00 στις θαλάσσιες περιοχές δικαιοδοσίας Α΄ Λ/Τ Ναυπάκτου τα όρια των οποίων συμπίπτουν με κατοικημένες περιοχές όπως περιγράφονται παρακάτω:

Εξαιρείται η είσοδος και έξοδος σκαφών από τους λιμένες και αλιευτικά καταφύγια ανωτέρω περιοχών με ταχύτητα έως 5 ν.μ. την ώρα και κατεύθυνση από και προς την ανοικτή θάλασσα.

Οι παραβάτες της παρούσας Απόφασης ανεξάρτητα από τυχόν ποινικές ή άλλες ευθύνες που συντρέχουν , σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, υπόκεινται και στις κυρώσεις του άρθρου 157 του Ν.Δ.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο επίκεντρο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Published

on

By

Το τελευταίο διάστημα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τράβηξε το ενδιαφέρον και μάλιστα έπαιξε σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.

Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι οι δυο πολιτικοί αρχηγοί Τσίπρας και Μητσοτάκης και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επέλεξαν την Αχαΐα για να είναι υποψήφιοι.

Σαφώς η κίνηση αυτή έχει το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Μήπως εμείς οι από το «πάνω αυλάκι» απλά παρακολουθούμε τις εξελίξεις γιατί είναι βέβαιο ότι η κατανομή των εδρών παίζεται και σε επίπεδο περιφέρειας.

 

#Δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική συνδρομητική εφημερίδα Nafsweek, που κάθε Παρασκευή φτάνει στα e-mail των συνδρομητών μας. 

Γίνε σήμερα συνδρομητής ΕΔΩ

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναβίωσαν τα “Ριζικάρια” στο κάστρο στη Ναύπακτο

Published

on

By

«Ανοίγουμε τον Κλήδονα με τ’ Αη Γιαννιού τη χάρη, όπου ‘ναι καλορίζικος να βγει το ριζικάρι».

Με αυτά τα λόγια άνοιγε κάθε χρόνο ο Κλήδονας, ανήμερα τ’ Αη Γιαννιού του Ριγανά κι οι νέοι και οι νέες καρδιοχτυπούσαν απ’ τη νύχτα της παραμονής, ώσπου να ακούσουν τα μαντέματα της Ριζικάρισσας.

Αναβίωση του παλιού εθίμου,  ανήμερα του Αη Γιάννη του Ριγανά,  πραγματοποίησε για μια ακόμα χρονιά  ο Σύλλογος «Ναύπακτος Πολιτιστικές Διαδρομές»,  φέρνοντας  στις μνήμες των παλαιοτέρων  τ’ αμίλητο νερό και τον Κλήδονα.

Το έθιμο αναβίωσε την  Κυριακή 23 Ιουνίου στο Τζαμί στο κάστρο με ένα εξαιρετικό μουσικοθεατρικό δρώμενο, που  σηματοδοτούσε το τέλος της άνοιξης και την αρχή του καλοκαιριού. Παρόντες, ο απερχόμενος δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος αλλά κι ο νέος Βασίλης Γκίζας, που δέχτηκαν τις ευχές και τις παραινέσεις της «Ριζικάρισσας».

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-slider

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ