Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με γοργούς ρυθμούς οι καθαρισμοί σε όλο το εύρος του Δήμου Ναυπακτίας

Published

on

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν σε όλο το εύρος του Δήμου Ναυπακτίας εκτεταμένοι καθαρισμοί στους κοινόχρηστους χώρους από τα συνεργεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, αλλά και τον ανάδοχο που έχει προκύψει μέσα από διαγωνιστική διαδικασία και κάνει παρεμβάσεις εντός των προβλεπόμενων της σύμβασης που έχει υπογράψει με τον Δήμο.

Αξίζει να επισημανθεί πως, παρά το γεγονός ότι φέτος καθυστέρησαν οι οκτάμηνες προσλήψεις του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και παρά τη διαγωνιστική διαδικασία που επελέγη, η ο οποία σημειωτέων εξασφάλισε οικονομικό όφελος για τον Δήμο, οι καθαρισμοί ξεκίνησαν έγκαιρα εντός του πρώτου δεκαημέρου του Μαΐου. Εδώ, θα πρέπει να σημειωθεί επίσης πως, εάν είχαν ξεκινήσει νωρίτερα, ο Δήμος Ναυπακτίας, λόγω της φύσης του αντικειμένου, θα έπρεπε εντός λίγων μόλις εβδομάδων να επαναλάβει στα ίδια σημεία τις εργασίες.

Οι παρεμβάσεις, οι οποίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί εντός του μηνός Ιουνίου, θα συνδράμει και το προσωπικό που θα προσληφθεί για την κάλυψη δράσεων αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών (πυροπροστασία).  Τη δεδομένη στιγμή, προτεραιότητα έχει δοθεί στους ευαίσθητους χώρους, όπως προαύλια σχολείων και νεκροταφεία ενώ, σήμερα Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020 ολοκληρώθηκαν οι σχετικές εργασίες στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και το οικόπεδο Παπαχαραλάμπους στην Ναύπακτο.  Αντίστοιχα προχωρούν οι εργασίες σε όλο τον Δήμο Ναυπακτίας πάντα σε συνεργασία των συνεργείων και του αναδόχου με τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων.

Οι δημότες καλούνται από την πλευρά τους να προβούν σε καθαρισμούς των οικοπέδων τους στο πλαίσιο της κοινωνικής συνευθύνης. Συγκεκριμένα θα πρέπει βάσει και των όσων ρητά ορίζονται να κόψουν και να απομακρύνουν χόρτα και άλλα εύφλεκτα υλικά από τα οικόπεδά τους, αλλά και να φροντίζουν για την περιοδική επιμέλειά τους.  Κοινός στόχος όλων μας ο σεβασμός στο περιβάλλον και η βελτίωση της καθημερινότητάς μας.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημέρωση Συλλόγου Καφεστιατόρων

Published

on

By

Με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος Συλλόγου Καφεστιατόρων «Ανεμογιάννης» Ντίνος Τσουκαλάς, ενημερώνει τα μέλη του Συλλογου για τα ακόλουθα:

“Σε συνέχεια των μέτρων που λαμβάνει ο Δήμος Ναυπακτίας για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια που έχει στη διάθεσή του, αποφάσισε να προχωρήσει σε διευκόλυνση των επαγγελματιών στο θέμα της καταβολής του ετήσιου τέλους κοινοχρήστων χώρων για το 2020.

Αυτό σημαίνει ότι, οι ενδιαφερόμενοι, εφόσον προχωρήσουν σε κατάθεση σχετικής αίτησης κατάληψης του κοινόχρηστου χώρου στο Αυτοτελές Τμήμα Αδειοδοτήσεων, Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων και Απασχόλησης (τηλ. επικ.: 2634360111 και 2634360148), καλούνται να καταβάλλουν το 30% του ετήσιου τέλους που τους αναλογεί και το υπόλοιπο της οφειλής τους να το εξοφλήσουν σε δύο ισόποσες δόσεις.

Καταληκτικές ημερομηνίες εξόφλησης των δύο δόσεων είναι για την 1η δόση έως 31.8.2020 και για τη 2η δόση έως 31.10.2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η συγκεκριμένη απόφαση στηρίζεται σε νόμο του 2014, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στον Δήμο μας. Δε μένουμε ωστόσο μόνο σε αυτά.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε επιπλέον πόρους από την Κυβέρνηση, προκειμένου οι επαγγελματίες, που έχουν πληγεί όσο κανείς άλλος, να έχουν τη στήριξη που δικαιούνται.

Ντίνος Τσουκαλάς

Πρόεδρος Συλλόγου Καφεστιατόρων «Ανεμογιάννης» –  Αντιδήμαρχος Ναυπακτίας”

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από την 1η Ιουλίου ξεκινούν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και εκδηλώσεις

Published

on

By

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσημα ότι από την Τετάρτη 1 Ιουλίου θα επιτρέπεται η πραγματοποίηση οποιασδήποτε παράστασης με παρουσία κοινού, δηλαδή συναυλίας και καλλιτεχνικής εκδήλωσης, καθώς και οι υπηρεσίες πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων.

Αυτό σημαίνει ότι από εκείνη την ημέρα, θα μπορούν να οργανωθούν  μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και εκδηλώσεις τοπικών πολιτιστικών σωματείων.

Τις επόμενες ημέρες, η Κυβέρνηση θα αποσαφηνίσει όλες τις λεπτομέρειες για το πως θα διεξάγονται αυτές οι εκδηλώσεις.

 

Γίνε συνδρομητής στην εφημερίδα μας ΕΔΩ,  με 20 ευρώ τον χρόνο.

Κάθε Παρασκευή φτάνει στα email των συνδρομητών μας

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος  ο ΑΦΜ, έρχεται ο Προσωπικός Αριθμός

Published

on

By

Στον νέο ενιαίο αριθμό που θα αποκαλείται Προσωπικός Αριθμός αναφέρθηκε ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής  Κυριάκος Πιερρακάκης, και όπως εξήγησε, θα είναι τα ψηφία του σημερινού ΑΦΜ και θα αποτελεί  πλέον τον αριθμό της ταυτότητας μας.

«Δεν θα λέγεται πλέον ΑΦΜ. Θα λέγεται Π.Α, Προσωπικός  Αριθμός, ενώ για ένα διάστημα τα μωρά θα παίρνουν και Π.Α αλλά και ΑΜΚ.Α μέχρι τα συστήματα να απορροφήσουν και τον ΑΜΚΑ και να είναι πλέον ένας ο αριθμός» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πλέον στην ταυτότητα θα αναγράφεται μόνος αυτό ο Προσωπικός Αριθμός και ένας αριθμός πιστοποιητικού ο οποίος θα είναι κάτι σαν check σε περίπτωση που χαθεί η ταυτότητα όπως διευκρίνισε ο κ. Πιερρακάκης. Το σύστημα αυτό πιθανότατα να είναι έτοιμο το 2022.

Σχετικά με το πώς θα μοιάζει η ταυτότητα ο υπουργός ανέφερε πως θα είναι σαν το δίπλωμα οδήγησης και θα έχει έγχρωμη φωτογραφία.

Σχετικά με το 5G

Αναφορικά με το 5G και την ανησυχία που υπάρχει για την επίπτωση του στην υγεία ο υπουργός ανέφερε πως «πρέπει να μιλάμε με στοιχεία και να πείθουμε τον κόσμο με βάση την πραγματικότητα, το τι ισχύει. Δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία», ενώ επεσήμανε πως κάθε χρόνο η επιτροπή ατομικής ενέργειας κάνει έλεγχο σε 2600 κεραίες και το περσινό αποτέλεσμα έδειξε πως μόλις 4 ήταν πάνω από το όριο και πως οι κεραίες στην Ελλάδα εκπέμπουν λιγότερο σε ακτινοβολία απ ότι σε άλλες χώρες.

Γι αυτό τον λόγο τόνισε πως δεν υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος ανησυχίας. Επίσης σημείωσε πως δεν γίνεται να απαιτούμε να είμαστε χώρα που να έχουμε παντού σήμα και πουθενά κεραίες.

Σε επόμενη φάση οι μεταβιβάσεις ακινήτων ηλεκτρονικά

Αναφορικά με το αν θα γίνουν οι μεταβιβάσεις ακινήτων ηλεκτρονικά ο κ. Πιερρακάκης είπε πως «θα ψηφιοποιήσουμε το φάκελο δηλαδή τα χαρτιά που χρειάζονται και αυτό θα είναι ένα πρώτο βήμα που θα γίνει το επόμενο διάστημα, όπως και τη μη οφειλή ΤΑΠ και αυτό θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι αλλά για να ψηφιοποιηθεί όλο χρειάζεσαι ακόμα μεγαλύτερες εγγυήσεις ασφαλείας».

Παράλληλα, ανέφερε πως οι πολίτες έχουν αγκαλιάσει τις υπηρεσίες του .gov π.χ άυλη συνταγογράφηση. «Πρόθεση μας είναι να εντάξουμε και τα παραπεμπτικά των εξετάσεων» ενώ μίλησε και για την ψηφιακή εκπαίδευση όπου οι πολίτες μπορούν μέσω μαθημάτων να διδαχτούν συγκεκριμένες δεξιότητες για τις ψηφιακές υπηρεσίες.

Γίνε συνδρομητής στην εφημερίδα μας ΕΔΩ,  με 20 ευρώ τον χρόνο.

Κάθε Παρασκευή φτάνει στα email των συνδρομητών μας

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ