Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Με δίψα για την Ελλάδα!

Published

on

Είκοσι επτά φίλοι της Ελλάδας, όλοι Αυστριακοί από την Βιέννη, πανεπιστημιακοί, επισκέφτηκαν τη Ναύπακτο και βρίσκονται στην πόλη μας την τελευταία εβδομάδα.

Εκείνο που τους συνδέει, με τη χώρα μας είναι ο έρωτας, (πέρα από  την καθιερωμένη αγάπη για τα τουριστικά αξιοθέατα, τον ήλιο και την θάλασσα),  καθώς όλοι τους ανεξαιρέτως μαθαίνουν στο ανοικτό πανεπιστήμιο Penzing της Βιέννης την ελληνική γλώσσα και θέλουν να γνωρίσουν την Ελλάδα σε βάθος.

Φοιτούν στο ανοικτό πανεπιστήμιο του 14ου διαμερίσματος της Βιέννης, ένα από τα 23 που διαθέτει η πρωτεύουσα της Αυστρίας. Κάθε χρόνο επισκέπτονται διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Συναντηθήκαμε και μιλήσαμε με τον επικεφαλής της  ομάδας, καθηγητή, κύριο Ηλία Βουνελάκο, ζητώντας να μάθουμε  τους λόγους που επιλέχθηκε από τους Αυστριακούς φιλέλληνες φοιτητές  να επισκεφτούν  την Ναύπακτο.

«Ερχόμαστε εδώ και 20 περίπου χρόνια στην Ελλάδα και η Ναύπακτος προέκυψε για πολλούς και διάφορους λόγους που θα σας αναφέρω.

Κάθε φορά που ερχόμαστε στην Ελλάδα πάντα γνωρίζουμε και επισκεπτόμαστε κάτι διαφορετικό.  Έχουμε πάει στην Θεσσαλονίκη, στην Κρήτη, στο Ρέθυμνο, στην Κεφαλονιά και άλλα μέρη της Ελλάδος.

Κριτήριο για την επιλογή είναι,  στα μέρη που επισκεπτόμαστε να υπάρχει ένας ιστορικός πυρήνας, δηλαδή μία ιστορία και  όχι μόνο παραλία και τουρισμός,  και αυτό το διαθέτει η Ναύπακτος.

Πρέπει η περιοχή να έχει μία αστική ζωή, να μη βλέπουν  δηλαδή άνθρωποι μόνο θάλασσα και βουνό και αυτό το διαθέτει η Ναύπακτος.

Να έχει επίσης κουλτούρα, πολιτιστική ζωή, βιβλιοθήκες κλπ. που σίγουρα έχει η Ναύπακτος.

Και τέλος να έχει ανθρώπους που κάνουν κάτι ξεχωριστό και να έχουν ταυτόχρονα την θέληση να μας το δείξουν, όπως στην περίπτωση με την οργάνωση «Πράσινο + Μπλε».

Θα  μείνουμε στη Ναύπακτο για μία εβδομάδα σε μία γνωριμία με την περιοχή,  γνωριμία με τους ανθρώπους  και θα επαναλάβουμε τα μαθήματα των ελληνικών που κάναμε στο πανεπιστήμιο, πλέον στη πηγή της γλώσσας που είναι η ίδια η Ελλάδα.

ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε το video της Αναπαράστασης της 448ης Επετείου από την ιστορική Ναυμαχία της Ναυπάκτου!

Published

on

By

Για το εξόχως ποιοτικό, καλλιτεχνικό και θεαματικό αποτέλεσμα θερμά συγχαρητήρια και πολλές ευχαριστίες αξίζουν στο σύνολο των συντελεστών, φορέων, χορηγών, εθελοντών και πολιτών που με κίνητρο την αγάπη για τον τόπο μας, την ιστορία και τον πολιτισμό μας, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

«Lepanto TFG Archery»: Γέμισε τοξότες το κάστρο της Ναυπάκτου

Published

on

By

Ένας ξεχωριστός διεθνής αγώνας τοξοβολίας, με την ονομασία  “19th LEPANTO TFG ARCHERY” υλοποιήθηκε   με μεγάλη επιτυχία  από τον Δήμο Ναυπακτίας την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας, τον Α.Σ. Πέλοπας, τους Hellas Archery  και την περιβαλλοντική οργάνωση «Πράσινο+Μπλε», την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 448ης Επετείου της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.

Ο αγώνας ξεκίνησε  το πρωί της Κυριακής από τις  10:00 περιφερειακά στο δάσος του ενετικού κάστρου της Ναυπάκτου καθώς και στα καλντερίμια της παλαιάς πόλης, με τους 95 και πλέον αθλητές και 23 σωματεία τοξοβολίας, απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό  να βαθμολογούνται για την ευστοχία τους σ’ ένα αγώνα πεδίου Total Field Game (TFG).

  #   Ξεχωριστές στιγμές της όλης δράσης, η ρίψη φλεγόμενων βελών την Παρασκευή το βράδυ στο λιμάνι από τοξότες του Α.Σ. Πέλοπας Πατρών και η περιβαλλοντική πρωτοβουλία των αγωνιζομένων τοξοτών και συνοδών, κατά τη διαδρομή τους στο πεδίο αγώνα, να μαζεύουν, ανταποδίδοντας τη φιλοξενία,  και ότι σκουπίδια έβρισκαν σε τσάντες σκουπιδιών που τους δόθηκαν από τη διοργάνωση. Εκπληκτικές παρέες – αθλητές!

Τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Ντίνος Τσουκαλάς, και την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας ο αντιπρόεδρος κ. Νίκος Ράπτης οι οποίοι συμμετείχαν και στις απονομές.

Ο συνδυασμός  του αθλήματος της τοξοβολίας με τον χώρο του ενετικού κάστρου και της  επετείου της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, καθώς και με  τις εκδηλώσεις της αναπαράστασης της ναυμαχίας και τις παρελάσεις, αποτέλεσαν σημαντικό λόγο αυξημένης συμμετοχής και αποτελούν εγγύηση για πολλή μεγαλύτερη, ιδίως από το εξωτερικό, το 2020.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας, σειρά ARLA PROTEIN, χαλβάς και η ΤΑΧΙΝΙ Όλυμπος, βούτυρο LURPAK, Super Marketς ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, τους υποστηρικτές: Advance rent car Δυτικής Ελλάδας Θεοδωρόπουλος, DEPEND sports, McVities & Alpen καθώς και τους φορείς Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, Δασαρχείο Ναυπακτίας, Πυροσβεστική Ναυπάκτου, την ομάδα διάσωσης Ε.Ο.Ε.Δ. Ι.Π. Μεσολογγίου και την ομάδα στον ήχο του Δ. Ιωάννου.

ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΟΞΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ  ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ!!!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Οκτώβριο του 2020.

  TO ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ “ΠΡΑΣΙΝΟ + ΜΠΛΕ”

 Τι είναι η τοξοβολία πεδίου

Η τοξοβολία πεδίου γίνεται στην φύση με τους τοξότες να κάνουν βολές σε στόχους με άγνωστες αποστάσεις, από τα 10 έως τα 50 μέτρα όμως, τοποθετημένους σε πλαγιές, ποτάμια και αλλά φυσικά εμπόδια και ακανόνιστες φυσικές συνθήκες. Οι κανονισμοί έχουν γίνει έτσι που να αγκαλιάζουν όλες τις κατηγορίες τοξοτών και όλα τα είδη των τόξων και γι’ αυτό πολύ –  πολύ γρήγορα αγκαλιάστηκε από την τοξευτική κοινότητα.

Σε πολύ σύντομο διάστημα το TFG έγινε αγαπημένο GAME των τοξοτών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ζωντανά στο Nafsweek η Αναπαράσταση της Ναυμαχίας (Σάββατο 20:30)

Published

on

By

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 8:30 το βράδυ, ζωντανή μετάδοση από το Nafsweek της Αναπαράστασης  της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου από το Λιμάνι της Ναυπάκτου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Δήμος Ναυπακτίας.
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Θέατρο Χωρίς Αυλαία.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΚΕΙΜΕΝΟ: Δημήτρης Σιούντας.
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ: Εno Shkodrani.
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΘΕΣΗ: Μάνια Ασημακοπούλου.
ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ: Κωνσταντίνα Αντωνιάδου.
ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ: Μαρία Ασημακοπούλου.
ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ-ΒΙΝΤΕΟ: Δημήτρης Ιωάννου.

 

Παραγωγή – μετάδοση: 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-slider

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ